Jump to content
KaarelAr

Noorel mehel abi vaja

Recommended Posts

Nonii, esmalt siis minu mõõdud ja muud tähtsad numbrid: 19-aastane, 176 cm pikk, 65,3 oli tänane tühimass.

Milles probleem? - Pärast kolme aastat intensiivset treenimist ja möllamist, olen võtnud väga väikesel määral massi juurde.

Mis ma üldse ära teinud olen, et massi lisada? - Esiteks pole ma niisama muidu kutt, kes käib ohkimas ja ähkimas moe pärast jõusaalis, ma olen rohkem masohist, alati üritan ennast rohkem piinata. Samuti pole ma torsokutt, treenin oma jalgu ka (olin jalgpallur, jalad olid minu tugevus). Olen uurinud ka erinevate ainete kohta, kevadel tegin ka täispika kreatiinikuuri läbi ja seda kvaliteetse tootega (noore õpilase rahakotile oli kõva põnts). Suurenesid jõunumbrid ja massi tuli ka, lausa 72 kiloni välja, kuid nagu näete, siis kõik voolas ära järsku enne suve. Ma käisin tol ajal 3 korda nädalas jõusaalis, pluss siis vabal ajal veel lõuatõmbed (igas positsioonis) ja kätekõverdused vabal ajal (neid ka teen mitut moodi, kohe eraldi kava otsitud selle jaoks internetist). Kasutan hetkel pooluste tehnikat, et biitsale teen kohe pausita triitsa peale, ja rinnale küljelihast ja selga peale. See pidavat vereringet suurendama terve mõlema pooluse peale, mis tagab siis kiirema lihaskasvu. Jõudu juba on nii palju, et mulle sellest täiesti piisaks, kui tahaks veel vähe laiemaks minna (75 kilo on selline ilus number, mis sobiks minu ambitsioonidega). Trenni teen spetsiifiliselt, mitte n-ö kõige päevi, kus teed kõike keskpäraselt, et ikka teatud lihasgrupp saaks kõvasti vatti ja oma mugavuspiirkonnast välja, kogu aeg piire laiendades, sest muidu pole kasvu, lihas harjub kõigest ära. Praegu olen 4 nädalat käinud iga päev pärast tööd jõusaalis. Algul käisin ka leiges saunas (60 kraadi ja nii), aga kuna kahtlusatsin, et äkki sellega võtab lihastest vett välja, et siis ei käi enam. Toitumisest nii palju, et ma pilpa kohta söön väga kõvasti ja tean, et kaalu tõstmiseks tuleb veel enam süüa, siis seda ma teengi, söön ka siis, kui tunnen, et enam ei mahu. Kõik tundub vetsupotist küll välja tulevat. Samas ma ei ole väga magusa inimene ja ei tahagi väga süüa, ka nüüd edaspidi, olen küll vähe rohkem tarbima hakanud, et äkki see on lahendus. Viimases hädas olen hakanud ka toorest muna hommikuti jooma (keedumuna pole ma elusees kunagi söönud, vist ainuke asi, mida ei söö), tänu millele sain sellise kergema kõhulahtisuse. Kavatsen ka edaspidi kõvasti vaeva näha, aga ma lootsin, et selle foorumi asunikud on kõvasti teadlikumad sellel teemal kui mina ja oskavad juhendada ning aidata. Tarkadelt on alati hea õppida! Ehk oskate siis lahendusi pakkuda, mis võiksid ka minu genofondiga sobida. Panen väikese pildi ka, et mis seis on ülakehaga (tundubki, et lihas läheb üha defineeritumaks, aga kaalu ei võta nii palju juurde).

130704-202735.jpg

Tänan ette abi eest ja palun mõistvat suhutmist minu rahakoti suhtes (et ulme kalleid asju ma lubada kahjuks endale ei saa.. veel)!

Kaarel

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hakka õhtuti tegema blendris jooki pane sisse piim , müslit ja siis näiteks mingi massilisajat või näiteks whey valku parem oleks veel kaseiini.

Söö toitu kiiresti siis mahub ka rohkem kuigi pärast sant olla ja jäta näiteks kardio ära või tee vähem.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Infot nii pika posti kohta üpris vähe. Too välja enda trennisüsteem, toitumisplaan umbkaudne päeva/nädala kohta ja siis alles saab reaalselt nõu anda..

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Vaata siit lehelt vahelduseks mingi uus trennikava endale. Kasvamiseks tuleb süüa , arvan et sa sööd vähe millegi pärast.

Ehk saad siia kirjutada mis sa nt eile sõid

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Olgu toome välja eilse päeva siis, sest mul ei olegi mingit toitumiskava, kuna ma ise süüa ei tee, saan tööl süüa sööklast (mis on odav ja annab võimaluse palju süüa). Ma hommikult sõin kausi mannaputru moosiga (korralik laks), kolm võileiba (singi, kilu ja juustu, kõike on korralikult peal, kuna seal ei koonderdata) ja mahl kõrval koos kohviga. See oli kell 8:30, enne seda kodust lahkumist lahmisin ühe toore muna sisse. Lõunaks oli kanasuppi üks suur taldrikutäis, magustoit jäätisega (apelsinitarretis) ja kaks võileiba (singi omad). Õhtul keetsin makarone juustuga ja praadisin vinkusid kõrvale, enne magamaminekut tegin veel paar sulajuustu võileiba. Iga hommik on puder kindel jah ja seda kõvasti. Nädalavahetuseti kodus söön kogu aeg ja ilma süsteemita, nagu tudengil ikka, kodust võtan maksimumi. Kohe kirjutan ka oma trenni graafiku.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Toidukorrad nagu " Õhtul keetsin makarone juustuga ja praadisin vinkusid kõrvale, enne magamaminekut tegin veel paar sulajuustu võileiba " on võimalik ka ise kergelt süüa tehes muuta märgatavalt asjalikumaks. Igasugune kaalu liigutamine kvaliteetselt algab ikkagi sellest, et haarad initsatiivi ise, isegi kui kodus elad või ühikas vms, hakka ise süüa tegema ja kontrollima detailsemalt mida sa sööd. Näiteks asjad nagu supid, nendega on väga raske arvutada kui palju sa reaalselt sisse sööd kaloraazilise väärtusega.

Õhtusöögi kõrvale kui teeksid makarone juustuga ja praeksid kõrvale hoopis ühe korraliku suure sealiha tüki, siis võiks rääkida võimsast õhtusöögist kaloraaziliselt.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

mannapuder - kräpp, asenda siis juba parem maisimannaga kui väga meeldib või parem kui kaerahelbe või tatrapudruga. Mannas (mis on nisutang!) kõige vähem kasulikke aineid.

viiner - kondiitritoode, söö liha selle asemel!

makaron- jälle nisujahuplönn, millele oleks tark eelistada tatart kui tahad kasvada. viimases valku, mida sul vaja on!

Kus on liha, kodujuust, praemunad, kohupiim? Taimsed valgud nagu oad, läätsed, tatar, herned jne?

Praegu sa sööd sisse hunniku nisu, enamus veel rafineeritud nisujahu kujul (seda nii su viinerites kui ma makaronides), mis annab sulle küll süsivesikuid aga samas toitained annab minimaalselt. Tõstab su veresuhkurt nii, et see on sul terve päev Tivoli tuuril, ameerika mägede testijana, mille tagajärjel soov näksida ja muud nähud (nii seedimisel, emotsionaalselt jne). Kus on aedviljad-juurviljad? Neid saaksid süüa poole rohkem, toidaks kõhtu ja annaks ka vajalikke mineraale-vitamiine! Kus on korralik liha? Viineris pead sa luubiga seda otsima! Kanafileel on iga nädal kusagil poes soodukas, maitsesta ära, keera fooliumisse ja ahju - tuleb mahlane ja mõnus!
Pähkleid soovitaks ma ka menüüsse lisada ja piima/keefrit juurde tarbiga.

Minu arust viga toitumises, las teised veel täiendavad ja parandavad mind....

Muudetud kasutaja RiinaSolo poolt
  • Upvote 2

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Esmaspäeviti on rinna ja selja päev. Teen ilusti soojaks ennast, venitan. Siis surun rinnalt kangiga 60 kiloga (12ne, 12ne, 10ne, 10ne, 10ne ja 10ne seeria, see esmaspäev, ma kogu aeg tõstan kaalu ja seeriate arvu, esimene kus tegin kuus seeriat), kohe kui surutud jooksen ülaselga vastu treenima kohe lati tõmbega rinnale (60 kiloga 20sed seeriad, ja seda püsivalt lõpuni). Siis kahelt küljelt tõmban keskele kokku alt 5 korda, keskelt 5 korda ja ülalt 5 korda, tõmbab lihase korralikult läbi siis. Siis teen lõuatõmbeid, on välja kujunenud süsteem, biitsa tõmmet ei tee (siis vastupidi kätega), see käte päeval. Tõmban lähedalt, tõmban laialt, tõmban vertikaali ka 5 hästi rahuliku tempoga. Siis tõmba ka turjale 40 kiloga, raskemaga ei jaksa, nii et tehnika hea oleks. Teisipäev on käte päev, siis treenin biitsa kangiga, 5sed on otsas, kang ise on vist 20 kilo. Sellega neli seeriat, tõmban ka puhkepausita kohe triitsa peale (ülevalt siis masina pealt). Kui see tehtud, tõmban biitsa sama masina pealt kus triitsa, aga panen jõuõla alla ja siis sellega treenin. Kohe pausita teiselt poolt triitsa peale (köis siis, millega käed siis vastavatele poole lähevad, ma paremini seletada ei oska). Raskuseks nendel masinatel on ka umbes 50-60 kilo, kuidas rammu on, et seeriad ikka 12-15 tuleksid. Siis teen biitsatõmmet ja ühe masina peal lasen alla ja siis õlgade ja triitsa ja selja jõuga tõstan ülesse, ma ei oska seletada, mis ta on, tal kindlasti mõni nimi. Kolmapäev on kõhulihaste ja core päev, kus ma ka topispalli laadse asjaga igat pidi külgi treenin, käte süvakaid (5 kilone pall), tegelen ka sellel päeval selja venitusega (pea alaspidi, kuna selg on veidi haige veel ühest raskest vigastusest, diskidega probleemid, Kevadtorm ja pikem jutt). Neljapäev on jalapäev. Siis teen poolkükke, jällegi kuidas tunnen. Alustan soojategemisega, nagu iga päev, sõidan ratast või midagi. Neid teen 4-5 seeriat, 12-15 repi. Siis teen fitnesspalliga seina vastas ka kükke kuni täisnurgani peale, et süvalihased ka tööle saada ilusti. Siis teen sääremarju (lähen kang turjal kikivarvule ja tagasi aeglaselt), neid ka 4-5 seeriat 12-15 repi. Siis teen mahasoenduse, venitan pikalt ja üritan akrobaatilisi asju (taon poksikotti, üle oma pea kõvasti ja üritan kogu aeg kõrgemale, jalgpallur ikkagi). Reede on kardiopäev, kus treenin südant ja vastupidavust (sõidan ratast, sõuan, teen ka igasuguseid lõuatõmbe harjutusi, mida teistel päevadel ei tee, mis teevad core'i tugevamaks). Ja eks ruumi on ka iganädalasel improl, otsin kogu aeg uusi asju, mis panevad pingule. Eelmine nädal proovisin ka "Sparta kükki", mis oli päris huvitav ja nii edasi. Spetsifiilisemalt ma vist peast ei oskagi rohkem öelda.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

mannapuder - kräpp, asenda siis juba parem maisimannaga kui väga meeldib või parem kui kaerahelbe või tatrapudruga. Mannas (mis on nisutang!) kõige vähem kasulikke aineid.

viiner - kondiitritoode, söö liha selle asemel!

makaron- jälle nisujahuplönn, millele oleks tark eelistada tatart kui tahad kasvada. viimases valku, mida sul vaja on!

Kus on liha, kodujuust, praemunad, kohupiim? Taimsed valgud nagu oad, läätsed, tatar, herned jne?

Praegu sa sööd sisse hunniku nisu, enamus veel rafineeritud nisujahu kujul (seda nii su viinerites kui ma makaronides), mis annab sulle küll süsivesikuid aga samas toitained annab minimaalselt. Tõstab su veresuhkurt nii, et see on sul terve päev Tivoli tuuril, ameerika mägede testijana, mille tagajärjel soov näksida ja muud nähud (nii seedimisel, emotsionaalselt jne). Kus on aedviljad-juurviljad? Neid saaksid süüa poole rohkem, toidaks kõhtu ja annaks ka vajalikke mineraale-vitamiine! Kus on korralik liha? Viineris pead sa luubiga seda otsima! Kanafileel on iga nädal kusagil poes soodukas, maitsesta ära, keera fooliumisse ja ahju - tuleb mahlane ja mõnus!

Pähkleid soovitaks ma ka menüüsse lisada ja piima/keefrit juurde tarbiga.

Minu arust viga toitumises, las teised veel täiendavad ja parandavad mind....

Ma olen jahimehe poeg ja ise ka jahimees, tegemist oli ühe päevaga ja suppi ma tavaliselt ei söö, ma söön Tallinnas seda, mida tööl saab. Kuid elu aeg söönud liha ja seda kõvasti, selles asi pole, et ma neid ei saa. Iga prae kõrvale on meil tasuta kõvasti salatinäksi, igast herneid, brokolit, kõik erinev, neid kahman kõvasti sisse, alati ei meeldi, kuid tean, et hea. Vinkusid söön, sest on odavad. Aga aitäh ideede eest, ma kindlasti üritan pähklid, keefiri ja rohkem liha enda harjumustesse võtta.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Esmaspäeviti on rinna ja selja päev. Teen ilusti soojaks ennast, venitan. Siis surun rinnalt kangiga 60 kiloga (12ne, 12ne, 10ne, 10ne, 10ne ja 10ne seeria, see esmaspäev, ma kogu aeg tõstan kaalu ja seeriate arvu, esimene kus tegin kuus seeriat), kohe kui surutud jooksen ülaselga vastu treenima kohe lati tõmbega rinnale (60 kiloga 20sed seeriad, ja seda püsivalt lõpuni). Siis kahelt küljelt tõmban keskele kokku alt 5 korda, keskelt 5 korda ja ülalt 5 korda, tõmbab lihase korralikult läbi siis. Siis teen lõuatõmbeid, on välja kujunenud süsteem, biitsa tõmmet ei tee (siis vastupidi kätega), see käte päeval. Tõmban lähedalt, tõmban laialt, tõmban vertikaali ka 5 hästi rahuliku tempoga. Siis tõmba ka turjale 40 kiloga, raskemaga ei jaksa, nii et tehnika hea oleks. Teisipäev on käte päev, siis treenin biitsa kangiga, 5sed on otsas, kang ise on vist 20 kilo. Sellega neli seeriat, tõmban ka puhkepausita kohe triitsa peale (ülevalt siis masina pealt). Kui see tehtud, tõmban biitsa sama masina pealt kus triitsa, aga panen jõuõla alla ja siis sellega treenin. Kohe pausita teiselt poolt triitsa peale (köis siis, millega käed siis vastavatele poole lähevad, ma paremini seletada ei oska). Raskuseks nendel masinatel on ka umbes 50-60 kilo, kuidas rammu on, et seeriad ikka 12-15 tuleksid. Siis teen biitsatõmmet ja ühe masina peal lasen alla ja siis õlgade ja triitsa ja selja jõuga tõstan ülesse, ma ei oska seletada, mis ta on, tal kindlasti mõni nimi. Kolmapäev on kõhulihaste ja core päev, kus ma ka topispalli laadse asjaga igat pidi külgi treenin, käte süvakaid (5 kilone pall), tegelen ka sellel päeval selja venitusega (pea alaspidi, kuna selg on veidi haige veel ühest raskest vigastusest, diskidega probleemid, Kevadtorm ja pikem jutt). Neljapäev on jalapäev. Siis teen poolkükke, jällegi kuidas tunnen. Alustan soojategemisega, nagu iga päev, sõidan ratast või midagi. Neid teen 4-5 seeriat, 12-15 repi. Siis teen fitnesspalliga seina vastas ka kükke kuni täisnurgani peale, et süvalihased ka tööle saada ilusti. Siis teen sääremarju (lähen kang turjal kikivarvule ja tagasi aeglaselt), neid ka 4-5 seeriat 12-15 repi. Siis teen mahasoenduse, venitan pikalt ja üritan akrobaatilisi asju (taon poksikotti, üle oma pea kõvasti ja üritan kogu aeg kõrgemale, jalgpallur ikkagi). Reede on kardiopäev, kus treenin südant ja vastupidavust (sõidan ratast, sõuan, teen ka igasuguseid lõuatõmbe harjutusi, mida teistel päevadel ei tee, mis teevad core'i tugevamaks). Ja eks ruumi on ka iganädalasel improl, otsin kogu aeg uusi asju, mis panevad pingule. Eelmine nädal proovisin ka "Sparta kükki", mis oli päris huvitav ja nii edasi. Spetsifiilisemalt ma vist peast ei oskagi rohkem öelda.

Selja ja rinnapäeva täpsustuseks, surun ma rinna ühe seeria ära ja kohe ilma pausita lähen latitõmmet rinnale tõmbama. Eelmine nädal pärast nelja seeriat tõstsin seljatoe kõrgele ja surusin ka kõrgemalt rinda. Ja tähelepanu ka sellele pööran, et väga kõvasti selga koormavaid asju ma veel teha ei saa. Et mis hakkab. Olen taastumas, kuid mitte päris terve. Deadlifti proovisin, kuid see hakkas seljale ja seda ei soovitata ka väga. Nii palju kui mina uurinud olen.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Loodan, et saite vähe selgema pildi, kuid toonitan jälle: ma ei saa mingeid mahlaseid sealiha tükke väga osta, kuna ma elan üksi oma korteris ja peale niisama marineerimise, pean ma ka raha kokku hoidma ja koguma, et esimesel semestril ka ise kulusid kanda, ei saa vanemate seljal liugu lasta. Seetõttu jälgin süüa tehes hindu, mitte kaloreid. Kahjuks ei ole seda luksust, kuid ma usun, et parandada annab küll.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ja samas ma pole sinisilmne, ei usugi et te sigaodavat jalgratast siin leiutama hakkame. Aga ma saan teada, mis minu arengut takistab ja kui ei ole täna neid vahendeid, siis ehk juba homme on. Saan teadlikult järk-järgult paremuse poole liikuda. Nii et kõik soovitused on teretulnud ja mitte arvata, et ma nüüd hull kitsipung olen, aga ei saa lihtsalt veel PRAEGU nii noorena oma palka ära süüa. Mis veel minu kahjuks räägib, ei tarbi ma üldse alkoholi (teatavasti suure kalorsusega).

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Söömine ongi kulukas, see on arusaadav.

RiinaSolo ütles kõik ära mis öelda oli ma arvan

Kuna sa jahimehe poeg siis ehk saad mingeid lihatükke endale jääkappi panna või mõne korraliku lihakonservi :)

Hommikuse mannapudru asendaks mina mõne muu pudruga nt kaerahelbe või 4vilja . Võileiva asemel söö 2 muna nt. Puder ja munad on suhteliselt odavad.

Lõunasöögi ajal proovi prae kõrvale kõvasti rohelist süüa ning ära unusta leiva.Piimaklaas ka kõrvale.

Õhtuks asenda makaronid tarta või riisiga(pruuni riisiga), viinerite asemel proovi mingi lihatükk saada(ehk jääb jahilt üle ) kui vaadata viineri hinda ja mõne toore liha kilohinda siis liha ei tohiks vägapalju kallim olla(vb eksin).

Vorsti ja merevaigu ostmise asemel võta poest pakk kohupiima millele lisa marjad(emadel ja vanaemadel peaks neid kapis olema külmutatud kujul), tuleb odavam kui kahtlase väärtusega vorsti süüa :)

Kuna söömine on kulukas ja kui eelarve piiratud siis tuleb asjale loomingulselt läheneda.Ega raha puuotsas kasva

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Esmaspäeviti on rinna ja selja päev. Teen ilusti soojaks ennast, venitan....pikk jutt...

Rööbaspuudel surumine,seistes surumine,kangi tõmme vastu kõhtu - kas neid sul selg laseb teha?Miks poolkükke teed?Selg ei lase täiskükke teha?Ja kes jõutõmmet ei soovita.?Väga hea harjutus.Kui vigastus segab ja pole võimalik,siis arusaadav,aga harjutusena on jõutõmme viispluss.Kordused sul ka igalpool 12-20.Ürita veidi raskust lisada,proovi vahest ka raskusi millega jõuad 10-4 kordust sooritada. :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mis veel minu kahjuks räägib, ei tarbi ma üldse alkoholi (teatavasti suure kalorsusega).

See küll sinu kahjuks ei räägi.

Ega kaloreid siis alkoholist pea saama, ja siis pärast selle üle uhke olema.

Ole pigem uhke, et sa ei tarbi alkot.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Loodan, et saite vähe selgema pildi, kuid toonitan jälle: ma ei saa mingeid mahlaseid sealiha tükke väga osta, kuna ma elan üksi oma korteris ja peale niisama marineerimise, pean ma ka raha kokku hoidma ja koguma, et esimesel semestril ka ise kulusid kanda, ei saa vanemate seljal liugu lasta. Seetõttu jälgin süüa tehes hindu, mitte kaloreid. Kahjuks ei ole seda luksust, kuid ma usun, et parandada annab küll.

toitainete osas tuleb liha süsivesiku:valgu:rasva suhtes kõvasti odavam kui mingeid viineri sarnaseid asju süüa, need on esiteks hinnalt mõttetult kallid ning toitained selles on sitad. Liha on odavamates kettides nagu maxima, säästumarket jne nii odav ja olgugi, et maitselt ei pruugi olla alati parim võrreldes juba poes marineeritud lihadega jne, teevad tavalised maitseained ka sitast saia ikkagi üldjuhul kui just eriline gurmeekoka maitsemeel pole. Samuti kuna sul menüüs suht vähe rasva(mis teatavasti kaloraazi suurendamiseks ideaalne) siis eelistaks sinu olukorras kanafilee asemel pigem sealiha ja hakkliha.

Samuti ei pruugi nii intensiivne jõusaali trenn olla kaalu tõstmise eesmärgil just väga optimaalne sest mida intensiivsem on töö seda suurem ka energiakulu.

Üleüldiselt tundub, et praegu leiad probleeme seal kus probleeme pole ning pigem ise tekitad neid, kõige ehedam näide on sellest "ma elan üksi ja lisaks marineerimisele pean raha säästma" stiilis vabandused.

Muudetud kasutaja Tim. poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Infot siis vahepealsele, toitumise koha pealt oli eilne väga saast näide, sest lõunaks midagi erilist ei pakutud ja puder oli hommikuti manna. Pirtsakas ma ei ole ja söön kõike, täna oli 4-viljapuder ja üleeile tatrapuder, kahmlan sama usinalt nagu mannaputrugi. Mulle ei meeldi ennast eriti vabandada ja tundubki natuke vb imelik, kui ma mainin, et mul raske raha leida poest liha ostmiseks, sest ma elan omal käel (just alles gümnaasiumi lõpetanud) ja enda palgaga ei saa lubada tõesti pidulikke õhtusööke, sest ma ka kogun ühe elumuutva kogemuse ja võimaluse jaoks samaaegselt raha, nii palju kui mahti on. Miks siis vanemad mind nii väga ei aita? Eluaeg olnud iseseisev ja mul on ka veel kolm venda, kes vajavad toetust. Toetust saan, kuid pean ka omal jalul seisma, mis pole halb. Ma olen noor, paari aasta pärast on kindlasti olukord parem. Parem kogemustepagas, parem palk ja paremad võimalused. Siiski, kõik see siin on hea, ma olen väga palju häid ja taskukohaseid lahendusi saanud, mis ma ka kiiremas korras ellu viin ja eks sealt vaatab edasi. Selle eest ma täna kõiki, kes on võtnud viitsimise ja vaeva mu spämmi lugeda siin :D Kui mul oleks vaba raha piisavalt, sööks ma iga päev biifsteeke ja kanašašlõkki. Viiner ja muu selline jama mulle ka väga ei istu, sest see on kõik jääk ja jahu, harjunud põdra ja metssea liha sööma. Ootaksin ka veel võib-olla fundamentaalsemaid põhitõdesid, et millised tehnikad ja põhimõtted soosivad kõige rohkem lihaskasvu (pikemad seeriad, superseeriad?), kui on mahti süveneda.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

mannapuder - kräpp, asenda siis juba parem maisimannaga kui väga meeldib või parem kui kaerahelbe või tatrapudruga. Mannas (mis on nisutang!) kõige vähem kasulikke aineid.

viiner - kondiitritoode, söö liha selle asemel!

makaron- jälle nisujahuplönn, millele oleks tark eelistada tatart kui tahad kasvada. viimases valku, mida sul vaja on!

Kus on liha, kodujuust, praemunad, kohupiim? Taimsed valgud nagu oad, läätsed, tatar, herned jne?

Praegu sa sööd sisse hunniku nisu, enamus veel rafineeritud nisujahu kujul (seda nii su viinerites kui ma makaronides), mis annab sulle küll süsivesikuid aga samas toitained annab minimaalselt. Tõstab su veresuhkurt nii, et see on sul terve päev Tivoli tuuril, ameerika mägede testijana, mille tagajärjel soov näksida ja muud nähud (nii seedimisel, emotsionaalselt jne). Kus on aedviljad-juurviljad? Neid saaksid süüa poole rohkem, toidaks kõhtu ja annaks ka vajalikke mineraale-vitamiine! Kus on korralik liha? Viineris pead sa luubiga seda otsima! Kanafileel on iga nädal kusagil poes soodukas, maitsesta ära, keera fooliumisse ja ahju - tuleb mahlane ja mõnus!

Pähkleid soovitaks ma ka menüüsse lisada ja piima/keefrit juurde tarbiga.

Minu arust viga toitumises, las teised veel täiendavad ja parandavad mind....

Kiirelt puusalt tulistate, trigger-happy proua;)

Kutt on hädas kaalulisamisega. st. vaatamata sellele, et nisujahuplönnid ei ole nii väärtuslikud kui tatar, tema puhul seda probleemina välja EI SAA tuua. Organism on noor ja võimas, las ajab kräppi sisse kui see talle sobib. ideaalis, loomulikult, võiks valivam olla aga kui tema enerrgiakulu on suur (nagu tundub olevat) siis see 'tervislik' lähenemine EI OLE ülioluline.

Mulle meeldib ka valida toitained vastavalt moodsatele arusaamadele tervislikust aga, tundub, et see ei ole primaarne. Tippsportlased söövad hommikust õhtuni tavapastat, saia, joovad kokat, jne. Ja teevad sealjuures selliseid imesid, millest me teiega vaid unistame.

Muudetud kasutaja Marxengel poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

See, miks ostetakse viinereid ja vorste, jääb tõesti mõistatuseks. Liha hind on turul (Tallinna keskturg, näiteks) alates 2,5 eur kg - seguhakkliha. Isegi kui see on 'ei tea millest' hakitud (kondid, sidekude, jne - nagu paanikud väidavad - mis minu jaoks on täiesti normaalsed söödavad detailid loomast), ei saa ikka olla vähemväärtuslik kui on vorstitooted.

Ja päris liha saab siis alates ca 4-5 eur kg - keskmise vorstikilo hind kui ma ei eksi.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

See, miks ostetakse viinereid ja vorste, jääb tõesti mõistatuseks. Liha hind on turul (Tallinna keskturg, näiteks) alates 2,5 eur kg - seguhakkliha. Isegi kui see on 'ei tea millest' hakitud (kondid, sidekude, jne - nagu paanikud väidavad - mis minu jaoks on täiesti normaalsed söödavad detailid loomast), ei saa ikka olla vähemväärtuslik kui on vorstitooted.

Ja päris liha saab siis alates ca 4-5 eur kg - keskmise vorstikilo hind kui ma ei eksi.

Täna just Rimis oli sealiha käntsakad 3.69eur/kg

Njämmm

Viiner on tõesti natuke naljakas toode. Sama naljakad on ka keeduvorstid. Üpris keedetud liha värvi on nad kõik :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Turul sea kaelakarbonaat 3.20 EUR. Lased veel kõik valged osad ka ära lõigata ja ongi peaaegu, et puhas liha - lisaks võid lasta neil ära ka hakkida. Viineri kilo hind on sama. Kanafileed sain Tartus 4.20 €/kg.

Jahimehena/jahimehe pojana soovitaksin ka liha kodust kaasa võtta või mõnd konservi. Lisaks väga odav valk on muna, söö seda siis palju kui raha ei ole. Kuivaineid osta nii suures koguses kui võimalik, et tuleks odavam - need säilivad kaua.

Sulajuust on odav siis? Pigem margariini või võid osta. (Lisan kohe igaks juhuks lingi, kes hakkavad nüüd margariini laitma: http://www.kaalustalla.ee/blogi/voi-vs-margariin-kumb-on-parem/)

PS. Elasin ühikas ja sain vabalt alla 100€ eelarvega hakkama terve kuu. Ja see raha ei läinud ainult toidu peale.

Muudetud kasutaja Sarge poolt
  • Upvote 2

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Turul sea kaelakarbonaat 3.20 EUR. Lased veel kõik valged osad ka ära lõigata ja ongi peaaegu, et puhas liha - lisaks võid lasta neil ära ka hakkida. Viineri kilo hind on sama. Kanafileed sain Tartus 4.20 €/kg.

Jahimehena/jahimehe pojana soovitaksin ka liha kodust kaasa võtta või mõnd konservi. Lisaks väga odav valk on muna, söö seda siis palju kui raha ei ole. Kuivaineid osta nii suures koguses kui võimalik, et tuleks odavam - need säilivad kaua.

Sulajuust on odav siis? Pigem margariini või võid osta. (Lisan kohe igaks juhuks lingi, kes hakkavad nüüd margariini laitma: http://www.kaalustalla.ee/blogi/voi-vs-margariin-kumb-on-parem/)

PS. Elasin ühikas ja sain vabalt alla 100€ eelarvega hakkama terve kuu. Ja see raha ei läinud ainult toidu peale.

kas sa 100 euri eest elasid niisama süües või käisid samal ajal trennis lihast kasvatades ?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kriisis.ee abiks. Oli ka minu eelarve söögi peale ülikooliajal 100 euri kanti. Kasvasin ka natuke :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×