Jump to content
martinkink

Martinkink blogi

Recommended Posts

septembris saab aasta ^_^

Selle taga on ainult rutiinne 3-4 korda nädalas jõusaalis käimine. Minu jaoks ei eksisteeri sellist asja enam, kas ma trenni lähen. Ei ole olemas. Küsimus on mida ma trennis teen ja äkki läheks veel. Kindlasti ei puudu metsik söömine.

Eat big to get big ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Asuh:)

Mul endal 4 korda nädalas seda käimist :D

Inspiratsioon ja mott tuleb ikka igapäevaga juurde, sai isegi velo ostetud ja eesmärk tartu maratonile minna ka veel:D

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei hoo mu vanad virtuaalkaaslased

Viimane postitus 9. august. Täna 18.august. Ah, et mis ma tegin kogu selle aja te küsite :D Superlux puhkus, mis lõppeb teisipäeval.

Puhkasin ma treenides (korralikult), süües (nagu lõvi, iga päev ja min 6 korda korralikult), töötades (soomes sain kuuri valmis ja veel nipet-näpet), reisides (üks mõnus turistireis Hiiumaal), sportides (korraldasin naise vendadele - 18a-6a - kokku 5 poissi, 3päevase treeninglaagri, mis algas kell 7 hommikul meresuplusega ja lõppes kell 20:00 õhtuse kossuloopimisega, vahele jäi kaks 1,5h treeningut), pidutsedes (vahest peab ka lihtsalt elu nautima), sõpru külastades (seda peaks iga inimene tähtsaks pidama ja ka kindlasti lihtsalt diivani peal vedeldes. Korralik ploomikompott.

Treeningutest niipalju, et reedel olid käed kolmapäevasest käe trennist veel nii haiged, et otsustasin ühe taastava ülekeha trenni teha. Kõik harjutused oli 40-60% tavapärasest ja kordusi oli törts rohkem. Külastasin ma Võsu ja Vinni jõusaale. Mõlemad saalid 4+. Super saalid, aga midagi nagu oleks alati puudu. Seega ka masinad raskused olid tavapärasemast teistsugused. Homme treening nö kodusaalis Lool ja sealt ootan suuri jõu ja ilunumbreid võrreldes varasematega.

Mida ma veel masinatest hakkasin vaatama, millele ma varem ei ole märganud on nn rullikute süsteem, ehk kuidas jookseb traat/rihm/köis/tross raskustega. Oma tavapärase triitsa hävitamise plokil hakkasin võsul tegema nagu ikka 55kg per...tki. Ma ei jaksanud seda isegi alla vajutada. Lõpuks tegin 35kg vaevu. Läksin kõrvalplokkidele, panin 50kg (max) ja tegin vabalt. Siis hakkasingi põhjalikumalt vaatama ja silmasin kohe rullikute asendeid.
post-29847-0-42583100-1376851180_thumb.p

Torkas kohe pähe meie füüsika maailm. Ja siis hakkasin mõtlema, miks jõusaalis on masinatel sellised süsteemid. Kas jõusaalis ei peakski raskem olema, mitte kergem. Miks on osad plokksüsteemid tehtud raskeks ja osad kergeks. Kergem on niikuinii ning iga plokk hakkab niikuinii 5kg/5lbs. Hullult äge on tõesti jõusaalis vehkida 120kg selga teha kui väiksel arvutusel saad teada, et teed hoopis 40kg. Plokil tõmbad 90 kg, aga ettekallutatult tõmbeid jaksad ainult 40kg kangiga teha. Ju siis on vaja ka neid masinaid, mis näitavad sulle suuremat raskust, et sa tunneksid enda üle rohkem uhkust, et sa liigutad nii palju kilosid. Ei tea, kellele ema, kellele tütar.

Pidage vastu ja usaldage rohkem oma keha ning TEHKE see samm juba täna ;)

CIAO

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ärge unustage, et see palju raskust tegelikult sinu lihastele langeb ei sõltu ainult sellest, kui palju teoreetiliselt ülekandest peaks tulema. Loeb mis tüüpi rihm/kett/kaabel on ning kuidas rullikud liiguvad. Sageli liigub raskus hästi kohmakalt ning pole harvad ka need korrad olnud, kui raskus jääb lausa kinni poole liikumise peale, sest rihm/kett/kaabel on õlitamata või veidi paigast ära või üldse ebasobiv nende rullikute jaoks. Seega faktoreid on mitmeid, mis määravad selle tegeliku koormuse, mis lihasele langeb.

Seetõttu ongi soovitav kasutada enamuses vabaraskusi, mis on alati sama koormusega igas saalis. Kui kasutada masinaid siis pidada arvestust iga saali masinate kohta eraldi, sest harva on need sama rasked. :)

Muudetud kasutaja Archangel poolt
  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Jõusaalimasinatel on tihtipeale mõned võllid ka tsentrist väljas või rattad muutuva raadiusega, see lisab veelgi keerukust asjale. Seega "kilo" raskus ei sõltu ainuüksi tali ülekandest vaid tänu masinatesse sisse ehitatud asümmetriale muutub ka liigutuse käigus. Asja eesmärk ilmselt on modelleerida "naturaalsemat" liigutust, sest ega ka vabade raskustega tehes pole jõuvektorid alati konstantsed.

Mida lihtsakoelisemaid ja mida vähem erinevaid vahendeid su kava vajab, seda suurem on tõenäosus, et sa suvalises jõusaalis hakkama saad.

Aga samas ei pruugi olla igas saalis ka kükipuuri (olen sellist saali kohanud) või siis jälle pole kang 20 kg (olen ka kohanud). Kui mõnes saalis surumise rekordid lihtsamad on tulema kui teises, tasub kaal riietusruumist saali tassida ja (saali administraatori kiginast hoolimata) kang ja kettad üle kaaluda.

Muudetud kasutaja salasilm poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tervisi

Tänane kodusaali trenn seljataga ja tunne oli hea ja tuju oli kõva, tegin vist paar rekordit ja palju nalja :D

Kükk - 90*20

Jõutõmme - 130*11, 130*8

Säär - 70*24, 70*21

Rind - 80*9, 80*8

Selg - 80*8, 80*7

Õlg - 26*11, 26*5

Uskumatu, kust see jõud tuleb. Lihtsalt metsik, kuidas numbrid kasvavad ja kasvavad. Koos kaaluga muidugi. Viimati kaalusin eile õhtul kell 22.00 ja kaal näitas ilusad 93,5kg B)

Otsustasin mõned pildid ka lõppu lisada, sest trenni alustades oli üks mu paljudest eesmärkidest ka see, et põlv ja küünarnukk ei oleks siis vastavalt jala ja käe paksem koht, vaid ikka kitsam. Nagu ikka, loomulikult pärast pildi tegemist, avastasin, et üks plastikkahvel vedeles esikus maas. Tuli koristada :P

post-29847-0-52767900-1376935339_thumb.j post-29847-0-59507900-1376935347_thumb.j

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tervisi kaunilt eestimaalt

Täna avastasin, et olen langenud iseenda ohvriks. Kindlasti on teil sõpru tuttavaid, kes keelavad või siis õpetavad midagi teha kuid ise teevad risti vastupidi. Inimesed, kes ise on selgelt ülekaalulised käsivad teistel sporti hakata tegema. Inimesed, kes suitsetavad ja ütlevad, et see on väga halb ja ma ei taha, et keegi suitsetama hakkaks. Inimesed, kes õpetavad teisi korralikult midagi remontima, aga ei viitsi kunagi korralikult teha. Inimene, kes ei luba kellelgi kihutada, ise sõiab kogu aeg +20km/h lubatust. Saate mõttest aru küll. Ja kui te ütlete talle, miks ta seda ise teeb siis vastab ta, et tee minu sõnade, mitte mu tegude järgi. Mina olen see, kes torgib ja kiusab inimesi selle eest kui nad oma tööga rahul ei ole. Maailmas on mustmiljon muud tööd olemas ja kel natukenegi viitsimist saab hakkama paljude töödega. Nüüd siis olen mina see, kes iga hommiku kirudes tööle longib. Mul on lihtne ja üksluine töö, mõtlema peab sama palju kui kõndides - kas ma nüüd panen vasaku jala maha või parema???. Igatahes sain ma sellest alles täna aru, et ma ise ju suunan teisi tööd vahetama kui see neile ei meeldi ja see neid igate pidi halvemaks/tujukamaks/närvilisemaks inimeseks muudab. Nüüd sain siis lõpuks aru, et ka mina pean tööd vahetama :D Oh jah, tuleb CV-keskuses sobrama hakata. Samas ka huvitav.

Natuke tänasest trennist

Täna on käe päev (julm) ning loodan kõigis uued rekordid teha. Esmaspäeval tulid ilusad rekordid ja suur soov ja tahe ka täna numbrid vasaraga sodiks tampida ja lihastele vatti anda. Aitab, sellest tilulilust, aeg tööle hakata

Elame näeme ja teeme ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

ojaa trenn seljataga

Paljud asjad teevad trennis/pärast trenni palju nalja.

Esiteks pärast vägevat pumpamist hakkad päevikusse numbreid kirjutama siis need numbrid näevad välja nagu oleks need kirjutanud sinna 2 aastane kutsikas, kellel see pastakas hambus on. Käed värisevad ja jõuetust olekust kirjutada on ikka päris naljakas. Pärast siis mõtiskled, et mis krdi numbrid need siin on ja kes üldse siia päeviku kirjutanud on, sest minul küll selline käekiri ei ole :D

Teiseks pärast korralikku trenni on minek dušši alla. Pead pestes avastad sa, et sa ei liiguta käsi vaid pead käte vahel edasi tagasi. Käed on lihtsalt paigal ja pea peseb ennast ise. Pluss käed ei ole pea peal vaid eespool ning pea on räigelt ettepoole kaldu, et üldse ulatuks käteni :lol:

Natuke ka trennist

Prantsuse surumine - 45*11+35*10 45kg - 3 kordust lisa ja 35 - 2 kordust lisa. Järgmine kord 47,5kg+37,5kg

Rööbaspuudel surumine - 12,5*13+5*6 12,5kg - 4 kordust lisa ja 5kg on sama. Järgmine kord 15kg+5kg

Plokil köis - 60*8... alustasin 50*15. 60kg jääb ka järgmiseks korraks

Scotti pingil z-kang - 40*13+35*7 alustasin 40*11. Oleks pidanud juba nüüd 45kg tegema. Jääb järgmiseks korraks 42,5kg+35kg

Plokil tõmbed rinnale - 90*8+70*9 90kg - 2 kordust lisa ja 70 tuli üks vähem. Jääb 90kg+70kg

Plokil alt z-käepide - 55*11... alustasin 45*15 ja 55kg on ikka liiga vähe. Järgmine kord 60kg

Superluks. Tahaks juba teada, mis numbrid ja mis kehakaal mind üllatavad kuuri lõpus. Tahaks maagilist mehekaalu näha. Oleks pärast mida kuivatada. Õnneks ei kuivatan ma kohe selle peale kui mu kõhulihaseid nii väga näha ei ole, ehk nädal kasvatan ja nädal otsa kuivatan :D Kasvame ikka maksimaalselt. Ma ise arvan, et kuivatama hakkan 1-2 jaanuar. Siis peaks olema aasta ja neli kuud treenitud. Alustasin ka 93 pealt, madalaim kaal oli 84 ning siis hakkas kasvama uuesti. Elame näeme teeme. :ph34r:

Sägens

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Superluks. Tahaks juba teada, mis numbrid ja mis kehakaal mind üllatavad kuuri lõpus.

Tagasihoidlikult öeldes võiks seda lauset küll päris mitmesti tõlgendada..

Muudetud kasutaja Tim. poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hehee, mnjaa... :D

Niimoodi ei olnudki ma asjale lähenenud.

Teeme siis puust ja punaseks. Numbrite all mõtlesin milliseid raskusi ma liigutan. Kehakaalu all mõtlesin kehakaalu kilosi ja KUURI all mõtlesin ikkagi oma 8 nädalase kava kuuri, mitte mingite maksapõletajate vitamiinikuuri ;)

Või saab seda veel kuidagi tõlgendada. Siin foorumis vast mitte ^_^

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere

Suvi on ikka üks tore aeg. Istud kodus, käid trennis, naudid loodust, teed remonti (mina nt), käid tööl ja kõike mis pähe tuleb. A no võta kätte ja istu arvuti taha, no üldse ei viitsi. Selleks vist peab ikka külma hooaega ootama. Samas, kes ütles, et peabki arvuti taga istuma. Ei ole see veel kedagi tugevamaks ja ilusamaks teinud. Järelikult olen õigel teel ;)

Vahepeal tutvustas mulle üks sõber riistapuid nimega "Captains of Crush". On keegi kokku puutunud ja on need ka imet teinud? Endal on üks junn, millega teleka ees oma 50 kordust ära teed. Ei viitsi nagu :D Tahaks ka ikkagi ju philhealthilikke käsivarsi omandada. Päris karm on muidu kirjutada kui käed trennist siiamaani värisevad. Parandama ja kustutama ikka peab. Pidid päris karmid asjad olema need gripperid ja pidi ikka haaret ka kenasti juurde andma. Usun küll.

Natuke ka trennist siis - rekordiiiiiid

Prantsuse surumine - 50*6+40*9 - edasiminek

Rööbaspuudel surumine - 15*10+5*6 - iga kord rööbaspuudel on teine kord käsi nii täis ja nõrk juba. Vägev ^_^

Plokil köiega surumine - 60*9...

Scoti pingil kõverdamine z-kang - 42,5*6+35*9 - edasiminek ka siin

Plokil tõmbed alla - 90*8+70*10 - 70kg +2 kordust

Plokil alt kõverdamine - 60*9...

Käed värisesid pärast riietusruumis ja käsivars oli nii täis, et ma ei julgenud puutudagi, äkki oleks kogu dušširuum kätt täis olnud :D

Kaal pärast trenni - 93,9 - maagiline mehekaal läheneb

Olgem terved ja sööge greipi. Kindlasti greipi ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

post-29847-0-41113600-1377799516_thumb.g


Vabandust vabandust.

Igal inimesel on millegi vastu allergia. Kindlasti ei soovita ma süüa inimestel greipi kui nad on selle vastu allergilised. Kui mu sõbral on pähkli vastu allergia siis ma ei ütle talle, et söö pähkleid seal on ikka palju kasulikke rasvu. Alternatiiv - nt. avokaado. Igal inimesel on võimalus valida. Kellele greip ei maitse ärge siis sööge, sööge kurki. Kurk on ka nagu hea. Ei. Mina söön kurki. ^_^

Kõik mida ma siin blogis kirjutan on minu kohta. Kui ma kasutangi väljendeid sööge, söögem, tehke, olge siis mõtlen ma ennast. Mulle lihtsalt meeldib lennelda oma ideedega. Kui teil on millegi vastu allergia või teile lihtsalt ei maitse siis ei pea kohe kindlasti sööma neid asju, mis teile ei meeldi. On mustmiljon alternatiive igale toidule. Leidke enda jaoks see õige ja ärge elage teiste järgi. Iga inimene on omaette projekt, mida peab siis kas vastavalt iga päev täiendama või seisab see projekt juba aastaid ühe koha peal. Igatahes on see üks lõputa projekt, milleni võib väga lähedale jõuda ning saab ka väga kaugeks jääda. Valik on teie.

Vabandan kui panin kellegi greipi sööma vastu tema tahtmist. Ma söön vanaema juurest korjatud õunu ka ;)

  • Upvote 2

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Greip, nagu ka mõned teised tsitruselised on paljude jaoks allergiat tekitavad. Olgem korrektsed ning soovituste jagamisel piirduks vormiga : "mulle sobib ..... " .

Sorri mees,aga sulle ikka meeldib nokkida tühja koha pealt.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Õhtust sõbrad seltsilised

Täna käisin trennis. Oli tore. Tegin trenni. Tulid rekordid. Mängis muusika. Oli ka teisi. Mulle meeldis trenni teha.

Päris õudne oleks kui kõik inimesed kirjutaksid igapäevaselt niimoodi. Niimoodi kirjutavad ikkagi 1.klassi lapsed, kes veel õpivad kirjutama. Meie keel on ilus ja kõlaline ning seda tuleb ära kasutada. Mitte ma ei taha öelda, et Tšehhi keel kole oleks, aga sõna kus on 8 tähte ja ainult üks täishäälik - no ma ei tea. Võtke vastu kõik, mis meie keel pakub ja lugege raamatuid, sest sealt tuleb nii sõnavara kui lendlevat keelekasutust. Lausa pilvedes hõljuvad kui nii võib öelda. See selleks, räägime nüüd asjast.

Ei hakanud trennis ennast üldse mõtlemisega vaevama ja tegin ära kõik, mis eesmärgiks enne trenni seadsin.

Kükk - 95*20 - ütleme nii, et lõpp läks väga koledaks, aga tehtud nad said. :wacko:

Jõutõmme - 130*12, 130*8 - +1 kordus esimeses

Säär - 70*25, 70*22 - mõlemas +1 kordus

Rind - 80*11, 80*8 - esimeses +2 kordust ja järgmine kord 85kg

Selg - 80*10, 80*8 - esimeses +2 ja teises + 1 kordus. Järgmine kord samuti 85kg

Õlg - 28*7, 28*4 - Viimane 4 olid väga karmid, eelmine kord tegin 26*11, 26*5

Mõtlesin, et teeks siis soovitud vormipildid, aga päev venis kuidagi pikaks ja ei viitsi enam teha. Tegin ainult ühe pildi koos oma kõige kallimaga. Minu jaoks on tegu maailmaga ja ma soovin, et kõik saaks tunda seda tunnet, mida mina tunnen tema vastu, sest seda ei ole võimalik sõnadesse lihtsalt panna. Novembris saab kolmeseks.

post-29847-0-62792300-1377885452_thumb.j



Minul aga kaal tõuseb ja toitu muudkui läheb ja läheb - EAT BIG TO GET BIG

Ka vihma tuleb nautida. Ilusaid unenägusi.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tervus

Täna mõtlesin oma blogile ja ka teistele blogijatele. Mis oli minu jaoks rõõmustav uudis, et blogid on kõik täiesti erinevad. Fdvk, kes ei aja kaalu eriti taga vaid tahab ümber toru ja koos toruga kõike teha, mida teha veel vähegi annab. Priibe, kes võtab metsikult alla. Mina, kes ma iga hinna eest tahan tugevamaks, suuremaks, raskemaks ja teab veel mida veel ma tahan ja siis on teised, kes on vähem aktiivsed. Ma loodan, et paljud saavad siit midagi kõrvataha. Kasvõi seda, et kui TEMA suudab, miks siis MINA ei suuda. Superlux, mis nii viga elada ^_^

Aga trennist - jalad oli veel ihan kibedad reedesest traumeerimisest ja eile/üleeile sai natuke aeroobsega patustatud ja jalgrattaga sõidetud. Seega tegin selle kõige magusama pumpava trenni ;)

Kükk - 20*20, 40*15, 50*10, 60*20 - varieerisin iga 5 tagant jalgade asendeid.

Jõutõmme - 60*18 - selg oli jube nõrk. Hoiame kasvame.

Säär - 40*15+50*15, 40*15+50*15, 40*15+50*15 - Seda superina jalapressil sirgete jalgadega. Sääres olen aru saanud, et istudes ja sirgete jalgadega säärt tehes on hoopis teised lihased mängus. Istudes rohkem välimine ja seistes sisemine. Kohe väga hästi on vahe tuntav.

Rind - 20*20, 40*25, 50*20, 50*10 - viimane seeria väga aeglaselt ja pärast oli rind ikka mõnusalt pehme.

Selg - 60*15+50*10+40*10+30*10 - see siis kõik järjest vahepeal puhkuseks ketaste mahalükkamise aeg. Jällegi andis alaselg tunda, oleks rohkem teinud muidu. Vist peab sööma rohkem.

Õlg - 14*15+10*15+6*15, 14*10+10*10+6*10 - See on ikka nii naljakas kuidas viimase seeria 6kg hantliga sa lihtsalt ei jaksa enam teha. Sa näed ja tead, et see hantel on ju nii kerge, peaaegu olematu, aga sa lihtsalt ei jaksa teha. Te ju teate, millest ma räägin :D

Lõppu kõhtu. Pärast oli selline tunne nagu keegi oleks rusikaga kõhtu löönud ^_^ Trenn kestis üllatavad 1:15.

Vormipiltidega on nagu ta on. Üritan selle nädala jooksul midagi sebida. Kiired ajad on olnud ja pole lihtsalt jõudnud.

Järgmise korrani...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×