Jump to content
Jooksualustaja

Suvega trimmi, vajan mõnd soovitust.

Recommended Posts

Tervist, olen 14 aastane noormees, kaalun 76,5kg, pikkust 184-186cm.

Kohe kui kool läbi (järgmise nädala alguses), hakkan tegelema jooksmisega, kavaks võtsin omale esialgu selle... jaotub 10. nädalaks.
http://running.about.com/od/10kracetrainingschedules/a/10Krunwalktrainingschedule.htm
Kava jaotasin siis nii, et E, K, R jooksud, pühapäeviti cross-training. Jooksude ajad plaanisin umbes 16-17:00 paiku päeval, 2 tundi enne seda on üks lihtne söömakord.

Toitumise koha pealt- oskan tervislikult toituda, olen selle kohta uurinud jne.

Küsimus on tegelikult selline, et tahaksin samal ajal ka erinevaid harjutusi teha seeriatega - kätekõverdused, lõuatõmbed, kõhulihased, seljalihased, kükid jne... Kas neid harjutusi peaks tegema eraldi päevadel, ehk siis T, N, L, või jooksudega samal päeval? Milliseid harjutusi soovitate ja mis ajal neid tegema peaks? Enne/pärast sööki jnejne?

Tänud ette! :)


Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Puht praktilistel põhjustel tee neid jooksuga samal päeval, peale jooksu.

Harjutustega pole mõtet üle pingutada. Mõtle näiteks selle peale, et kätekõverdused iseenesest on "plank" kuhu on käte liikumine sisse võetud. Lõuatõmme mõjub kindlasti seljale, võid varieerida haaret (erinevad seeriad erineva haardega: laialt, kitsalt, peopesad sisse, peopesad välja, hammer grip). Kükist üles hüpped mõjuvad tuharale, seljasirutajale. Kui sealjuures on veel mingi raskus käes, on väga bro.

Harrastaja puhul söömise ja treeningute omavaheline täppisajastamine on overkill.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kas just söömise ja treeningute täppisajastamine.. pigem lihtsalt põhitõena tahaks teada, et kas näiteks enne trenni 2 tundi väike eine, siis jooks, harjutused ja siis veel peale mingi valgurikas eine? :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

oluline on treeningu ajal saada energiat süsivesikutest, seega putru võid vabalt 2h enne trenni sisse lasta, tagades stabiilse energia voo lihastele. kui trenni teed koheselt peale söömist, siis võiks süüa kiiresti imenduvaid süsivesikuid, maksimaalse pingutuse abistamiseks. oluline on, et trenni kestel ei tuleks seina ette. selle vältimiseks sööme aeglaselt imenduvaid süskareid ala puder jne paar tundi enne treeningut. peale trenni võiks süüa kiiresti imenduvaid süsivesikuid, et tagada lihastele ehitusmaterjali süsivesikute ja valgu näol näiteks 20g valku ja 80g süskareid. teadmiseks, et rasv ja kiudained aeglustavad seedimist oluliselt, neid tasuks süüa 4-6h pärast treeningut.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Siiski, kui tahad rasva põletada, tee trenni tühja kõhuga.

viimast soovitust ma ei kuulaks, sest kahjuks kaasneb sellega hiljem (pärast trenni) ülesöömine ..... <_<

Samuti langeb tühja kõhuga treeningkvaliteet. Oluline ikkagi päeva lõikes negatiivset kaloraaži hoida, kui on kaalulangetamissoov.

Kõik on suhteline. On neid, kes tühja kõhuga teevad elu parimaid trenne, ning on neid, kes tühja kõhuga ei viitsi trenni minnagi. Rasva põletuse koha pealt on suht savi ning ilmselgelt loeb päevane kaloraaž kõige enam. Piisavalt neid, kes paastuvad enamiku päevast ning söövad kogu toidu ühe korraga ning teevad lavavormi ning ka neid, kes üle kahe tunni ilma toiduta ei kannata. Igaüks leidku endale sobivaim lähenemine.

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×