Jump to content
ivite

jalatald ja ülekoormus

Recommended Posts

Tere

Ilusate ilmade saabudesi hakkasin jooksmisega taastegelema (nädalas: 2x 6,5km, 1x 2,0km, 1x 10km), talvisel hooajal tegin aktiivselt Body-pumpi.

Nimelt paar päeva tagasi täiesti lambist tundsin äkki, et astudes on vasaku labajala väliskülg natuke valulik. Ei ole jalga väänanud. Eelneval õhtul olin teinud mõnusa 6,5 km jooksu ja järgmisel hommikul tundsin valu jalatallas.

Nüüd sümptomid sellised:

Valus ei ole hüppeliiges. Seda saan painutada probleemivabalt igas suunas. Valus piirkond algab hüppeliigese juurest, kulgeb mööda labajala väliskülge kuni väikese varbani (varvaste enda liigutamine ei ole valulik). Jalale toetada praktiliselt ei saa, sest valus on. Eriti valus on edasi astumisel, kui jalaga peab ära tõukama. Istudes või lamades ei valuta. Samuti ei ole paistetust. Pöida ettepoole painutades valu, tahapoole painutades valu kaob. Selg ees kõndides valu väiksem. Varvastele tõustes ei ole valu suur. Lampjalgsust ei ole.

Millega tegu? Mingi lihase valu? Venitus? Kas see võib tekkida ülekoormusest ja liiga intensiivsest trennist?

Pole enam jooksmas käinud, annan 1 nädala jalale puhkust.

Tänud ette.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

See on paljude jooksjate igakevadine probleem, et alustatakse liiga intensiivselt - lihased, liigesed, kõõlused ja sidemed pole jõudnud veel harjuda. Peale puhkepausi tuleb alustada poole väiksema koormusega. Praegu võib raviks kasutada mõnda põletikuvastast salvi.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Jalanõud on muidu uued või eelnevatel aastatel kasutatud? Mis mark, mudel?

Muudetud kasutaja gmaster poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Seda ma ise ka arvan, et sai liiga tehtud. Hetkel määringi salviga ja arsti soovitusel võtan Paracetamoli1000mg x 2tk päevas.

Jalanõud on eelmise aastal soetatud ja joostud nendega vähem kui 100 km. Kunagi sai tehtud testimine ja just minu jalale sobivad välja valitud - Adidas Respons Cushion´id. Mulle see mudel sobib, vähemasti oli hea pehme ja toetav nendega joosta.

Kummaline on isegi see, et kui nädala alguses tundus 4 cm kontsakingaga täitsa ok kõndida, siis täna pidi täiesti madalad jalanõud panema. Jooksujalanõusid eriti ei taha jalga pannagi, valus :( Loodan, et nädala lõpuks on valu kadunud ja siis pean küll vist kepikõnniga alustama või väga aeglase sörgiga, nt 2km.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Jooksid siis asfaldil jah? Aga jah, esialgu paus eha on mõistlik. Paracetamoli 2g on muidugi päris ränk :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Teiping on tõhus ja kui mul niisama tald korda ei saa, siis pöördun teadjate poole www.teiping.ee näiteks :)

Kui aus olla, siis ma ei poolda eriti tablettide tarbimist ja 2g päevas tundub 63kg kaaluva naise kohta küll hobuseannus. Sel korral nõustusin neid võtma, kuna valu oli ikka päris suur.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Homme nädal möödas. Eile tegin väikse kepikõnni trenni, hästi kummaline oli seda teha...nagu õpiks käima ;).Kummaline on see jalalaba annab veel hommikuti tunda. Tablette pole rohkem võtnud ja loodan, et teipingut ka ei lähe vaja ning algaval pühapäeval teha esimene sörkjooks :).

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×