Jump to content
Arnold

"Toidurevolutsioon" aitab

Recommended Posts

Aga mis annab kindluse, et tänased tõed pole homme ümber lükatud?

Sõltub millest rääkida. Alates teatud punktist muutub meie arusaamine mingis valdkonnas nii heaks, et seda ümber lükata pole enam reaalne. A'la ega ikka pole mõtet enam karta, et äkki sõidad laevaga maailma ääre pealt alla. ;)

Aga kindlasti teadus areneb - ning sellega tuleb lihtsalt kaasas käia. Pole mõtet ühe koha peal sitsida ja arengut karta, et äkki pole ikka hea. Kindlasti ei peaks igat uut avastust kohe absoluutse tõena kisama, kui pole piisavalt uuritud - aga alates mingist punktist võib kindlasti öelda, et nüüd võime tõdeda, et "see või too" on nüüd nii ja naa ning vanad arusaamised on iganenud ja nende propageerimine tuleks lõpetada.

Kahjuks suur osa inimesi kardab muutust. Tahetakse tunda kindlustunnet juba omandatud teadmiste ja praktika kasutuses. Olgugi, et uuemad meetmed on ka juba suures mahus toetust leidnud. Tubli on see, kes suudab ajaga kaasas käia.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Sõltub millest rääkida. Alates teatud punktist muutub meie arusaamine mingis valdkonnas nii heaks, et seda ümber lükata pole enam reaalne. A'la ega ikka pole mõtet enam karta, et äkki sõidad laevaga maailma ääre pealt alla. ;)

Aga kindlasti teadus areneb - ning sellega tuleb lihtsalt kaasas käia. Pole mõtet ühe koha peal sitsida ja arengut karta, et äkki pole ikka hea. Kindlasti ei peaks igat uut avastust kohe absoluutse tõena kisama, kui pole piisavalt uuritud - aga alates mingist punktist võib kindlasti öelda, et nüüd võime tõdeda, et "see või too" on nüüd nii ja naa ning vanad arusaamised on iganenud ja nende propageerimine tuleks lõpetada.

Kahjuks suur osa inimesi kardab muutust. Tahetakse tunda kindlustunnet juba omandatud teadmiste ja praktika kasutuses. Olgugi, et uuemad meetmed on ka juba suures mahus toetust leidnud. Tubli on see, kes suudab ajaga kaasas käia.

Ma ei tea, kas toitumise osas asi on nii väga kartmises. Toitumisega seotu on nii keeruline, et ühelgi inimesel pole mitte kunagi võimalik omandada piisavalt teadmisi selle täielikuks mõistmiseks. Teadus areneb, kuid oluline on teadvustada, et teadus ei pruugi tähendada alati tõest ja vajalikku teadmist. Ka teadlased ei tea. Teavad heal juhul mingeid kitsaid lõike, aga inimkeha mõistmiseks ei pruugi kitsatest lõikudest piisata. Vahel määrab asjade käigu mingi paralleellõik või -valdkond - aga ükski uurimus ei suuda kunagi haarata kõiki võimalikke ja vajalikke paralleelsuundi. Liiatigi uurimused lähtuvad ja on suunatud mingile keskmisele mudelile. Aga keskmist inimest pole olemas. On ainult indiviidid. Piisab mingist kõrvalekaldest, kui "keskmised teadmised" kaotavad oma väärtuse.

Selleks, et eristada väärtust mitteväärtusest on vaja aastatepikkust treenitust ja teadmisi. Tavaline inimene, kes käib tööl ja kasvatab õhtul lapsi ja tahab nädalalõpud mõnusalt veeta, ei saa mitte kunagi omama võimalust piisavalt teada.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma ei tea, kas toitumise osas asi on nii väga kartmises. Toitumisega seotu on nii keeruline, et ühelgi inimesel pole mitte kunagi võimalik omandada piisavalt teadmisi selle täielikuks mõistmiseks. Teadus areneb, kuid oluline on teadvustada, et teadus ei pruugi tähendada alati tõest ja vajalikku teadmist. Ka teadlased ei tea. Teavad heal juhul mingeid kitsaid lõike, aga inimkeha mõistmiseks ei pruugi kitsatest lõikudest piisata. Vahel määrab asjade käigu mingi paralleellõik või -valdkond - aga ükski uurimus ei suuda kunagi haarata kõiki võimalikke ja vajalikke paralleelsuundi. Liiatigi uurimused lähtuvad ja on suunatud mingile keskmisele mudelile. Aga keskmist inimest pole olemas. On ainult indiviidid. Piisab mingist kõrvalekaldest, kui "keskmised teadmised" kaotavad oma väärtuse.

Selleks, et eristada väärtust mitteväärtusest on vaja aastatepikkust treenitust ja teadmisi. Tavaline inimene, kes käib tööl ja kasvatab õhtul lapsi ja tahab nädalalõpud mõnusalt veeta, ei saa mitte kunagi omama võimalust piisavalt teada.

Täpselt nii, mis ühele inimesel sobib ei sobi teisele üldse. Nagu me näeme juba täielikult identsete kaksikute arenemisega. Üks on ilusam kui teine, üks on cm pikem kui teine, ühele maitseb muna, teisel on allergia muna vastu. Niipalju kui on maailmas inimesi on ka arvamusi. Seepärast peabki nn teadus tegema mingi kesktee. Kuskil peab piir olema, sest teadlased ei saa jätta asju lahtiseks - "sööge 2g valku iga keha kilo kohta, või nii nagu ise tahate". Teadlased peavad kuhugi selle piiri panema, et see sama keskmine inimene sealt mingigi ettekujutuse saaks. Mis sobib ühele, ei sobi teisele. Ühe õnn on teise õnnetus jne jne.

Selt peabki inimene leidma ise oma, olenevalt vajadustest ja elu kulgemisest.

Kuldsed sõnad - "

"

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Süües valku omastatakse sellest vaid teatud %. Piir 2g valku kehakg kohta on välja öeldud seetõttu, kuna selliselt toitudes ei jää veel liiga mõttetult suur osa valku omastamata (P.Gaine, 2006). Teadmine 1g rasva pärineb raamatust Sportlase toitumine (mis omakorda pärineb muidugi kuskilt uuringust aga kuna raamatu autoriteks on Rein Jalak ja Vahur Ööpik, siis ma ei pea iseenda jaoks vajalikuks algallikat otsida).

Ja muidugi vahetub tunnustatud teadmine, kui muutub valitsev paradigma!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
http://www.trimmedandtoned.com/courtney-prather-bikini-competition-champion-and-fitness-model-talks-with-trimmedandtoned > allpool on näidismenüü, kus mina näen rasvast vaid 1 spl maapähklisodi ja ehk sama kogus kodujuustust, (kanast paar gr juurde). Trenni teeb nagu loom - keskmist tavaharrastajat võrdluseks võttes. Kus on konks?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

http://www.trimmedan...trimmedandtoned > allpool on näidismenüü, kus mina näen rasvast vaid 1 spl maapähklisodi ja ehk sama kogus kodujuustust, (kanast paar gr juurde). Trenni teeb nagu loom - keskmist tavaharrastajat võrdluseks võttes. Kus on konks?

Ma pakun, et kodujuust, pluss lihadest veidi mõned grammid ja siis see pähklivõie annab oma 25-30g rasvu. Lisaks ma usun, et tal läheb ka salatisse oliivõli veidi. Samuti märkis ta, et võtab Kalaõli veel lisandina. Ehk sinna 30-35g rasvu ikka. Mis oma 50kg kaaluva naisterahva jaoks (Nii umbes pakkudes) pole veel täielik surm - kuigi ma usun, et lapse-saamisest võib ta hetkel vaid und näha.

Kokkuvõttes usun, et kõiki rasva allikaid silmas pidades on see piisavalt mitmekülgne, et võibki veidi väiksema üldkogusega hakkama saada, kuid siiski - arvatavasti võiks rohkem tarbida.

Aga eks Välismaa spordi "kuulsused" teevad igasugu lollusi kulturismis ja fitnessis. Ronnie Coleman ka enda sõnade järgi hoidis rasvad praktiliselt miinimumis kogu aeg. Siin tuleb arvestada ka steroidide kasutamist, sest väliselt süstitavad hormoonid aitavad kehal ilusti lihasmassi arendada ja rasva põletada. Tervisest ei ole väga mõtet rääkida, sest ilmselgelt siuke tipp-tase enam tervisesport ei ole.

Lisaks ei teki rasvade vähesuse tõttu alati koheselt negatiivseid sümptomeid. Olenevalt keha varudest ja sellest mis rasvu täpselt tarbitakse, võib negatiivsete mõjude ilmnemine võtta aega väga kaua ning ka siis tekivad enamasti enne vaimsed häired, kui otseselt füüsilised. Kuna "kehv enesetunne" on ju "Hardcore" siis ma ei imesta, et enamik neist isegi ei tunnista, kui kehv neil olla on.

Kulturistmi ja fitnessi võistlustel on inimesi lava taga surnud küll. Veepuudusesse ja jumal teab millesse veel. Ajuhiiglaseid ikka leidub. :rolleyes:

Muudetud kasutaja Archangel poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kõik inimesed on alguses noored, terved ja ilusad, piisab kui nad trenni teevad ja kaloreid loevad.

Elu lüheneb lõpust.

Muudetud kasutaja salasilm poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

See on see häda ja õnnetus, et teadus jätab ALATI asjad lahtiseks. See on tõenäosuslikus maailmapildis paratamatu. Aga tavainimese mõistus (või ka mingi teise valdkonna teadlase tavamõistus tavaolukorras) januneb rusikareeglite ja tõdede järgi, sest teadmatusest tekkiv lootusetus ja ärevus on enamike jaoks väga raskesti talutavad.

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ja muidugi vahetub tunnustatud teadmine, kui muutub valitsev paradigma!

Oled selles kindel?

Pakuks, et enamiku toitumist ja füsioloogiat puudutavate teaduslike teadmiste väärtus kasuliku teadmise skaalal tavainimese jaoks on ümmargune null. See on see asi, et inimkeha toimib tervikuna. Me ei mõista kunagi seedesüsteemi eripärasid, kui me ei aseta seda konteksti (ei vaatle süsteemis teiste elundkondadega jne). Toitumisega või - parem öelda - tervisega on ka nii - võib ju korraldada mingi uuringu, kus manustatakse nii ja naa paljudele nii ja naa palju valku ja vaadata mis juhtub. Tegelikkuses ei pruugi sel suuremat väärtust olla, sest asjale võivad olulist mõju avaldada faktorid X, Z ja Y, mida see uuring hõlmata ei suuda. Teadus ei ole küünal, mis toob selgust. Loen vahel teaduslikke raamatuid ja imestan kui vastandlikud võivad seisukohad olla olulistes küsimustes. Kus siin see selgus siis on?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Raamat saadaval tänasest ka FitShopis püsikliendile hinnaga 15.84€

Toidurevolutsioon

Autor: Andreas Eenfeldt

Kahele rootslaste põlvkonnale on antud valesid toitumissoovitusi ja nad on tarbetult rasvaga võidelnud. On aeg vaadata toitumisnõuanded üle ja muuta need nüüdisaegsele teadusele vastavaks. Teaduslikud uuringud on tõestanud, et rasva vältimine on täiesti vale. Meil on olnud asjatu rasvahirm. Siseneme LCHF'sse.

Vabane paksusfoobiast! Ühine toidurevolutsiooniga! Teaduslikud uuringud on tõestanud, et rasva vältimine on täiesti vale. Meil on olnud asjatu rasvahirm. Kui soovite teada, kuidas süüa nii, et püsida tervislikus kaalus, tutvuge selle alternatiivse teooriaga.

Dr Eenfeldt viib lugeja põnevale retkele rasvahirmu algusaegadest uue toidurevolutsioonini, mis võib teie tervist põhjalikult parandada. Maitsetutest suhkrut täis "light" toodetest rikkalike roogadeni, nagu kana juustuga ja võis praetud juurviljad.

Lehekülgedel 260 - 278 leiate kõikidele väidetele ja järeldustele viited ja uurimustööde nimed.

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Naljakas tõlge. "Vabane paksusfoobiast..." Autor on ilmselgelt mõenud rasvafoobiat (rasv kui makrotoitaine). See oleks tore muidugi kui inimesed suhtuks ka paksusesse vähem foobiliselt. Mina usun, et selle tulemusena oleks tervisele ohtlikku paksust maailmas tegelikult vähem:)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Naljakas tõlge. "Vabane paksusfoobiast..." Autor on ilmselgelt mõenud rasvafoobiat (rasv kui makrotoitaine). See oleks tore muidugi kui inimesed suhtuks ka paksusesse vähem foobiliselt. Mina usun, et selle tulemusena oleks tervisele ohtlikku paksust maailmas tegelikult vähem:)

Eks ta mõtles jah, et paksuks minemise hirmust välditakse rasva, ehk siis kaudselt vabane rasvafoobiast, just.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Praegu on kaimas ka sysivesiku- ja suhkrufoobia. Millal sest raamat tehakse.

Muudetud kasutaja SKG poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Praegu on kaimas ka sysivesiku- ja suhkrufoobia. Millal sest raamat tehakse.

Olles "elanud" LCHF maailmas ca 2 kuud, võin öelda, et see foobia on vägagi põhjendatud.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Olles "elanud" LCHF maailmas ca 2 kuud, võin öelda, et see foobia on vägagi põhjendatud.

Kas saaksid seletada?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

See raamat - "Toidurevolutsioon" - ongi nö suhkrufoobia raamat. Lühidalt öeldes väidab "Toidurevolutsioon", et tänapäeva epideemiline rasvumine, 2.tüüpi diabeet ja kõrgenenud kolesterool (koos kaasnevate jamadega) on kõik süsivesikutega liialdamisest. Muidugi on seal lihtrahvale parema loetavuse huvides sisulise jutu kõrval ka kõvasti ilukirjandusliku väärtusega pahna, aga noh 10 a4 jagu tihedat teksti ikkagi vast tuleks. Lisaks on seal 20-30 lehekülje jagu viiteid uuringutele.

Lihtsam kui kõike siia foorumisse ümber trükkida on võtta raamatukogust see raamat.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

See raamat - "Toidurevolutsioon" - ongi nö suhkrufoobia raamat. Lühidalt öeldes väidab "Toidurevolutsioon", et tänapäeva epideemiline rasvumine, 2.tüüpi diabeet ja kõrgenenud kolesterool (koos kaasnevate jamadega) on kõik süsivesikutega liialdamisest. Muidugi on seal lihtrahvale parema loetavuse huvides sisulise jutu kõrval ka kõvasti ilukirjandusliku väärtusega pahna, aga noh 10 a4 jagu tihedat teksti ikkagi vast tuleks. Lisaks on seal 20-30 lehekülje jagu viiteid uuringutele.

Lihtsam kui kõike siia foorumisse ümber trükkida on võtta raamatukogust see raamat.

Ma ei usu, et keegi kahtleb selles, et süsivesikutega liialdamine on kurjast. Ise-asi, miks seda toidule süüks pannakse. :D

Umbes sama oleks kirjutada raamat suurtest automootoritest ja miks neid peaks vältima kuna liiga lihtne on üle kiirendada ja seina sõita. Minu arust see auto süü ei ole, kui inimene hakkama ei saa.

Aga see selleks. Pole ühtegi füüsilist raamatut väga kaua lugenud. Peaks vbl vaatama kas mõni online versioon ka on. Mingeid uuringuid otsingumootorisse ümber trükkida ka nagu väga ei viitsiks, copy-paste oleks lihtsam. :P

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Nagu ma Eleri blogisse kirjutasin siis on tegemist juba tavapärase KETO dieediga. Kui tahetakse, et LCHF oleks oma-ette lähenemine siis peaks selle täpsemini ära defineerima. Muidu räägime põhimõtteliselt uue nimega Atkinsi dieedist. :D

Kõik uus on uue nimega vana. :D

Muudetud kasutaja Archangel poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma ei usu, et keegi kahtleb selles, et süsivesikutega liialdamine on kurjast. Ise-asi, miks seda toidule süüks pannakse. :D

Umbes sama oleks kirjutada raamat suurtest automootoritest ja miks neid peaks vältima kuna liiga lihtne on üle kiirendada ja seina sõita. Minu arust see auto süü ei ole, kui inimene hakkama ei saa.

Aga see selleks. Pole ühtegi füüsilist raamatut väga kaua lugenud. Peaks vbl vaatama kas mõni online versioon ka on. Mingeid uuringuid otsingumootorisse ümber trükkida ka nagu väga ei viitsiks, copy-paste oleks lihtsam. :P

Siinkohal on osade teguritega arvestamata jäetud. Nimelt on tehtud uuringuid, et suhkur on väga tugevalt sõltuvust tekitav aine (vt. film). Tavaliselt maksab vägevam automootor rohkem - toidu puhul on aga nõnda, et ebatervislik on odav ja tervislik kallis. Samuti ei lubata formaalselt (üldiselt) alla 18-aastaseid üleüldse autorooli. Kuidas siinkohal sinu paralleel rakenduks?

Hiljuti näidati ETV2'lt filmi, mis väärib vaatamist: http://etv2.err.ee/v...ff-ff45ffd85aea

Muudetud kasutaja htilga poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×