Jump to content
fender

Jõutõmme ja sumo jõutõmme

Recommended Posts

Et kindel olla, ehk oskab mõni tegija vastuseid anda. Netist on väga palju erinevat informatsiooni ja raske on õiget pasast eristada.

Kui ma õigesti aru olen saanud, siis sumo jõutõmbes on alguses sääred vastu kangi ja torsonurk ei muutu enne üles tõmbamist...

Kuna lisasin nüüd päev nr 2te tavalise jõutõmbe, siis leidsin netist palju erinevat informatsiooni. Põhimõte on vist muidu sama, torso hoiak ja kõik muu, aga panin tähele et seal peab jalad natuke kangist eemal alustama.. on see õige?

Ja kas kangi tuleb ikkagi kogu harjutuse vältel keha lähedal hoida ?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Üritad tõmmata nii, et kangi liikumise teekond oleks mööda vertikaali. Seejuures selg peab olema sirge või pigem nõgus ja kang liigub üles pm mööda säärt. Kui jalgade paindumine pole kiita on väga raske sellisest asendist tõmmata, aga sellega harjub, kui teada mille poole on vaja püüelda.

Ja kõik oleneb muidugi eesmärgist ka, milleks sellist harjutust teha. Enamasti teevad sumo tõmmet vaid jõutõstjad, et saavutada suurem liigutatud raskust.

Youtubes soovitaks vaadata näiteks Margus Silbaumi tõmmet.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ise kasutan veel mingit vahepealset jalgade asendit, sest suhteliselt pika inimesena (193) on mul probleeme kitsalt tõmmates kangi ülesaamisega põlvedest. (Saan küll üle, kuid selga ei suuda sel juhul nõgusana hoida.

Midagi seesugust - käed panen jooksma põlvede seest ja varbad keeran väljapoole. Samuti on jalgade algasend midagi sumo ja tavalise tõmbe vahepealset.

deadlift.gif

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kas jalatsites on ka suur vahe? Lihtsalt videos märkasin...

Kas tavalises jõutõmbes on varbad kõvasti siis kangist üle enne alustamist, aga samas ei ole säärtega vastu kangi? Aga ma sain aru, et tõmmates siiski tuleb kang hoida keha lähedal, pmst naha vastas...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×