Jump to content
trennineiu

Treening ja vedelikupeetus?

Recommended Posts

Tere kõigile:)

Esimest korda üle aastate märkasin üht asja - nimelt on mu kaal tõusnud paari kilo võrra. Tundub, et see ei ole seotud PMS-i vms. nähtusega, kuna pole kunagi siis sellist olukorda täheldanud.

Ma ei taha kuidagi uskuda, et olen nö. rasva juurde kogunud, kuna oma arust ei ole midagi toitumises muutnud.

Küll on aga treeningkoormus viimastel nädalatel kasvanud, ühes nädalas sai lausa 8 tundi trenni, siis 5 jne. Tavaliselt olen teinud 3 tundi nädalas.

Kas on võimalus, et see kaal trikitab tänu vedelikupeetusele? Varem olen märganud, et kui teen ütleme 4 tundi nädalas trenni, kerkib kaal õige pisut ning kui koormus väiksemaks võtta, see taandub. Aga nüüd kohe kilode kaupa?

On kellegil kogemusi või mingit teooriat?

Tänud!

Lihased äkki?

Mul on see suht tavaline nähtus, et kui üle paari päeva trennis vahele jääb siis kaal hakkab kukkuma ja kui uuesti trenni hakkan tegema siis kaal tõuseb (vahepeal oli mitu nädalat pausi ja 5 kg läks, siis hakkasin uuesti trennitama ja tuli ka 5kg tagasi)

Mis mõõdud näitavad? Kas need on suuremaks läinud? Kui ei ole siis ei ole ju ka muret ;) Kaal on ainult üks number :)

Mõõdud tunduvad nagu samad olevat. Samas olen kaalunud nüüd erinevate kaaludega ja kõik näitavad erinevaid numbreid:)

Aga ütlesid, et Sul oli kaalukõikumine lausa 5 kilo. Kas riided jäid vahepeal siis suureks:)?

Eks vast paar cm muutuvad mõõdud ka aga mitte nii oluliselt, et riided suureks v väikeseks jääks :D See pigem piirkonniti muutub, nt kui nädalas rohkem kätele harjutusi (kätekõverdused, raskuste tõstmised jne) siis käe ümbermõõt suureneb nt 2 cm, seevastu kaal on endiselt sama.

Kaal üldiselt mul sama mis siis oli kui üldse trenni ei teinud, naljakas on vaid see et osad püksid enam jalga ei mahu- pekiga sai kuidagi rohkem mängida ja kuidagi mahtusid püksid ikka jalga, isegi kui kitsad olid, jäi kas üle ääre vms :D nüüd kus lihast rohkem,siis enam välja ei mängi, ei saa seda kuidagi üle püksiääre nt tõmmata :D

Kõige suuremaid kaalukõikumisi tekitavad minul soola söömine, proteiinirikaste toitude söömine, trenni ärajätmine ja väljas käimine (tantsimas siis) :D

Ma arvan, et selle kaalunumbri pärast pole Sul küll vaja muretseda, kui muud näitajad muutunud ei ole :) tõenäoliselt ongi muutus sellest, et rohkem trenni teed, pekk see kindlasti ei ole ;) (8 tundi nädalas on ikka päris palju trenni- minu jaoks siis :D- ise teen keskmiselt 12 min päevas 5x nädalas ja juba sellega on kaalukõikumised, nii et kujutan, ette millised need oleks kui 8h nädalas teeks ;)