Jump to content
n6gesemees

Tagureie ja tuhara vaheline osa

Recommended Posts

Lugu siis selline, et olen tuhara/tagureie vahelise koha 2 korda ära tõmmanud, esimene kord oli kaugushüppega (ca. 10 kuud tagasi, vasak tagureis), ja ikka korralikult, läks 2-3 kuud, et kõnniks nagu korralik inimene. Teine kord kord oli siis hiljutine kord, nimelt see esmaspäev, hakkasin tegema 1 korduse maksimumi 160 kiloga, kang tuli üsna kergelt maast lahti 3-4cm ja siis laksaki vasak tagureis läks.

Siit siis küsimus, et kas on mõtet jätkata jõutõmbega (harjutus, kus tagureis on tähtis lihasgrupp) peale seda, kui praegune vigastus ära paraneb, või mitte, arvestades seda, et vasak tagureis on eriti aldis vigastustele, kui jah, siis mis meetmeid peaks ma rakendama, et vältida selliseid vigastusi?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Enne iga trenni algust töötle ca 3 min vahurulliga(foam rolling) oma reie tagumist osa kuni tuharani. Kohe järgi KERGE staatiline venitus 20- 30 sek. Klassikaline jõutõmme vaheta sirgete jalgadega(aga mitte lukus põlvedega) jõutõmbe vastu, kus siis laskud kergelt NÕGUSA seljaga kerge venituseni reie tagaosas sekundise pausiga all ja üleval ekstra pingutus tuharale, sellise raskusega millega jõuad 8 puhast kordust teha.

Vahurullimine lõhub armkudet, otsi valusaid kohti ja hoia ühe koha peal nii kaua kuni valu suudad taluda. Venitus aga aitab uut tervet kudet remodelleerida, venituse valu peaks olema meeldiv, selline mida jõuaks kaua nautida:)

Jõudu, paranemisel

Ants Varblane

Arctic Sport Club, Tartu

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Päris hea soovitus.

Sellele eelneks kindlasti praeguse vigastuse korralik taastamine. Koormus tagareielt maha vbl isegi 6-8 näd. Ja siis vaikselt juba vbl foam rollida või midagi, mis takistaks liiga hullul armkoel tekkida.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×