Jump to content
Aimar Kuusnõmm

Team FAST: VENNAD Kuusnõmmed.

Recommended Posts

Eile juhtusin Raini ja Sagoripoissi juhuslikult nägema, Raini tundsin seljatagant põskede järgi ära.... :D (Karupoiss ikkagi..). Aga ei ole teile vaatamata sellele, et ise päris tihedalt Spartat külastanud viimasle ajal peale sattunud. Loodetavasti kuuleme teist vähemasti blogi vahendusel tihemini.... ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Vahepeal jälle blogi unarusse jäänud kuna tegemist on ikka üsjagu nagu suvel ikka tavaks,Kuid ega trenn ei jää tegematta ning kirjutan ka tänase trennist veidi.Enne trenni muidugi täiendasime oma toidulisandi varusid ning seekord võtsin Bcaa,mis on mu uus lemmik ning ühe taastava toimega valgu ka.Suured tänud Fitness.ee ning Fastile.Kuna lähiajal on tulemas surumisvõistlused Pärnus,siis tuleb hakata väga tõsiselt trenni tegema
Suruda saan sel võistlusel Raigo vana särgiga,millega tema on suutnud suruda 250 kg :D.Mina üritan seekord sellega ehk enda isiklikku rekordit lüüa.Tänane trenn näitas,et see on ka võimalik.Tegin Aimariga koos pakule surumist ja viimane raskus 195kgx3 10cm pakule.Ühe katse tegin ka rinnale ja see õnnestus ka,
Nüüd pn plaanis teha igal rinnapäeval särgiga surumine esimese harjutusena.Trenni teen ikka edasi põhiplaaniga võistelda EM Maltal:)

post-19835-0-57051800-1378320166_thumb.j

  • Upvote 2

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Panen lühidalt enda tegemised ka siis kirja. Hetkel eesmärk lam. surumise eestikad 12 okt pärnus. Eile sai ka esimest korda särk selga aetud. Peale esimest korda ei oska veel midagi täpselt õelda. Rinnale ei proovinud. Kuid pakult sai hakkama ja jõudu ka puudu ei tulnud. 8,6cm pakul 185kg 3x3, 13cm pakult 205kg 3x3 ja 225kg 3x3 samalt pakult.

Edasi trenn nagu ikka teinud oleme. Järgmine nädal proovib rinnale ka ära mis ta teeb. Kehakaal vaikselt tänu kreatiini laadimisele kerkib endisele tasemele.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mina siis samuti panin üle pika aja särgi selga ning esimeseks harjutuseks pakult surumine. Kasutasin ainult ühte paku ja tegin sellelt korduseid. Pakuks oli 8cm klots ja viimane raskus sealt oli 235 kg mis ei olnud ka lagi. Rinnale veel ei proovinud raskust, seda jõuab veel teha kll ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Pean tunnistama, et olen oma blogide kirjutamsega veidi laisaks jäänud. Katsun edaspidi uuesti järjepeale saada ja endast ikka märku anda.
Trennis olen ma suvel siin ikka käinud. Olen teinud sellised meelejärgsed trennid, et ei oel väga hullu lõhkumist ja sundimist teinud.

Teadupärast on tulekul eesti mv surumises ja sel sügisle sai suund sellele võistlusele võetud. Raske töö käib kuna sooviks ikkagi olla tiitlikaitsja vääriline. Kas ka õnnestub näeb peale võistlusi.

Surumises on jõunäitajad üpris heaks läinud. Ja täna on plaanis esimene korralik särgi trenn teha. Sai ostetud Silbaumi käest surumis särk. eks näis kas saans ellega hakkama ja annab tulemust. Igatahe kui särki proovisin oli see palju lubav.

Eks näis kuidas suuremate raskustega hakkama saan.

Vahepeal tegin igatahes 13cm pakult 235kg ilma särgita. ja samalt pakult 215kg x 5.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Täna oli plaanis õlapäev kuid tulemas on surumisevõistlused,tegin selle trenni esimeseks harjutuseks uuesti särgiga surumise.Pakule mõned katsed ning siis ka rinnale.Pakule (10cm) surusin 3x 185kg. 1x 185kg 4cm pakule.Ning üks katse ka rinnale.Särk istub palju paremini seljas võrreldes selle ajaga kui viimati seda proovisin.
Siis aga svung kangiga 5x8
küljelelend ning tagaosale ka.Ning triitseps ja lõpetuseks kõht.
Särgi trenn võtab ikka väga palju aega trennist ära,samas meid oli täna särgiga 3 meest ja rait surus lihtsalt pakule.Pmst 4kesi tegime.Raiksil oli jalapäev kuid oli ka suureks abiks meil.
Lisanditest kasutan praegu kreatiini,(üle pika aja) ning pump+ ja muidugi pudding!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Nii kirjutan ka enda trennist natuke. Sai siis tehtud 2ne trenn särgiga.

1. Lam. Surumine 14cm(tegin 13cm) pakult särgiga 3sed Särgiga raskused siis

185x3

205x3

215x3

225x3

235x3

245x3

255x3

Lõppu 2x algraskus

2. Maast hantlitega surumine 5x8

3. Plokil sirge pulgaga allasurumised3x8. Althaardega 3x8,kõiega 3x8

4. Rõõbaspuud 5x8

5. Althaardega,laialt plokil alakõhu vastu tõmbed.5x8

6. Kangiga ülepea edasi-tagasi tõsted 5x8

Kehakaal pealetrenni 77kg

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Vahepeal olen siin nüüd teinud mõned särgi trennid. Kui üks tenn on läinud üli hästi siis teine totaalselt aiataha:)
Esimesel trennil siis surusin 8cm pakult särgiga 285kg ja rinnalt 235kg. Rinnale tuli kang väga vaevaliselt . Hakkas surumis asendit lõhkuma aga suure jõuga jõudsin rinnale ja sealt üles saada ei olnud suur vaev:D.

Samas teine trenn särgiga ei olnud minu päev. Siis oli isegi 245 kg 8cm paut nii raske et ei suutnud lõpuni surudagi . Ei hakanud rohkem punnitamagi.

Eile tegin aga kiirusliku surumist kettide ja kummidega. Peale seda proovisin ka mõned katsed raw surumist 155x1, 180x1 ja lõppuks proovisin ka 200 suruda aga proovimiseks see ka jäi, kuigi palju puudu ei olnud. võibolla mõni teine peäv tuleks isegi ära, Ühesõnaga ei olnud lootusetu proovimine.

Jõunäitajad on head ja jääb loota, et võistlustel on mul hea päev ja suudan tulemuse kirja saada.

Seekord ei ole plaanise seal 83 serval võistelda vaid tahan proovida maksimaalse kaaluga võistelda. Praegu on kaal seal keskmiselt 85,5 hommikuti.

Loodan et väike haiguse pisik, mis kimbutab mind, kaalu alla ei vii jälle enne võistlusi.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Täna sai siis kiiruslik kükk tehtud. ei hakanud raskust suureks ajamagi kangil aga ketid panime seekord siis kõik peale. viimase korraga oli 75kg kang + 144kg kette

Edasi tavapärane trenn. Kolmapäeval proovime veel poistega algraskuseid ja siis laup pärnusse. võistlema. Reedel siiski trenni tegema ei hakka kuna tööpäev on nagunii siis ei hakka väsitama.Loodame parimat

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kuna võistlused juba sel nädalavahetusel, tuli selgeks teha algraskus. Eile siis proovisin oma uue särgiga algraskust suruda. Tundus kuidagi tuim, võtsin kangilt 10 kg vähemaks jasiis ka nagu lõpusirutus jube raske. Peale seda tekkis mõte, et kuidas oleks minu vana särgiga suruda. Ühesõnaga tahtsin kindlaks teha kas särk ei tööta päris nii nagu ma soovisk või olen ise mäda seal särgi sees. Jätsin eile siis trenni katki , et järgmisel päeval ehk täna uuesti proovida algraskust oma vana särgiga. Vana just nimelt kuna sai esimest korda kasutusele võetud 2009 aastal ja peab tunnistama et väga tublisti mind teeninud. Aga tänasest ternnist siis. Märksõnaks on vana hea särk, istub seljas nagu valatult, ta on küllaltki pisike kuna ise olen veidi suurem. Aga algraskuse suutsin esimesel korral kergelt üles suruda.

Nende kahe särgi vahe on suurelt tuntav. Võimalik, et olen tõesti selle low cuti jaoks liiga nõrk veel. See eeldab tugevamat lõpu surumist. Ei abista viimastel sentimeetritel epa üldse. Super katana seevastu aitab lõpuni välja. Vähemalt minul on nii. Vana särgiga asendi saan paremini sisse ja sild püsib paremni. Uue särgiga tahtis hirmsasti silda ära lõhkuda, pidi vaeva nägema et asend säiliks.

Ega peale särgi trenni midagi rasket enam ei teinud, kergelt triitsa ja õlga peale. Kolmapäeval veel üks trenn ja siis juba võistlused.

Võistlustel jama muidugi see, et hommikul kaalumineja peale lõunat hakkab alles võistlus. Ei teagi täpselt miks see kord nii on! ise pakun et ei ole vahepeal kohtunike kes raskemaid mehi kaaluks vms.

Eks ajasin siin üleval pool ümmargust mulli ja ilmselt mõnda võib huvitada, et mis raskusega plaanin võistlustel alustada. Tõenäoliselt saab selleks raskuseks olema 240 kg. Eks lõpliku otsuse teen võistuspäeval. On kombeks ikka enne võistlusi veel haigekski jääda:)

Kui nüüd need särgiga trennid välja jätta siis muiudi trennid ikka kulturismi suunitlusega rohkem ja üritan lihasmassi koguda. Ja ega see kerge ülesanne ei ole. Eks töökoha vahetus veidi juurde on andnud, ei kuluta päeval enam nii palju ära ku isiiin suve perioodil teetöid tehes. Ja eks järgmine nädal saab juba 100%-liselt keskenduda lihaskasvatusele.

Hommikune kaal on seal 85 juurde püsima jäänud.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kaalumine on kõigil korraga seekord selle pärast, et esiteks ei ole nii palju inimressurssi, kes seda läbi viiks, ja teiseks on hommikune grupp nii väike, et teise kaalumisega peaks alustama kell 11:00 (ehk siis samal ajal, kui esimene grupp alustab). Ei tahaks seda võistlust liiga pikaks ka venitada. Usun, et me tahame kõik normaalsel ajal koju jõuda.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Nii võistlused seljataga ja karikad kodus kapi peal. Võistlused sujusid väga positiivselt. Saavutasime Sparta meeskonnaga esimese koha mis on minujaoks väga suur asi. tavaliselt ikka keegi ebaõnnestunud ja sinna taha ka head tulemused jäänud. Seekord siis kõigil õnnestus.
Enda võisltusega jäin rahule. Kripeldama jäi muidugi viimane katse 252,5 kg. Ma tean, et ma oelks saanud selle paremini teha. Läksin katsele juba kuidagi liiga kergekäeliselt ja unustasin paljud asjad peas ära mis nagu tegema lejs pidanud ja seega juba asendit ei õtnud korralikult, ja lisaks kangi teekonda rinnani ei kontrollinud vaid lasin kukkuda pms tkõhule ja ega selat siis eriti head nahka ei tule. Sellest hoolimat aõnnestus see peaaegu ylessegi suruda kuni lõpusirutusel jalg ära libises ja nahka skatse oligi.
Algraskust enne võistlust ei muutnud ja selleks oli nagu varem välja õeldud 240 kg. kang oli kerge ja oleks võinud ju kohe teiseks katseks 250 või rohkemgi panna aga poistega arutasime, et pigem minimaalsee dkilod aga piisavalt, et teha head punktid millega absoluudi võidule kaasa rääkida. Kolmandal katsel ei hakkand raskusega hullama ja meeskonna soovitusel panin ainult 5 kg juurde et saada meeskonnale lisapnukte. Kuigi ma ise oin valmis proovima 260 kg ka ära. Aga ja kolmandal katsel nagu õeldud 252,5 ei õnnestunud. Kangi on väga raske saada õige kohapeale alla kuna särk ikagi piisavalt väike ja sinna taha jäigi uus isiklik rekord.

Nüüd saab atga edasi keskenduda massiperioodile ja lihast kasvatada. Sest tulevikus plaanis siiski veel kulturismis lavale astuda. Millal? seda näitab aeg.

Tänud omaltpoolt vendadele kes võistlustel abistasid ja motiveerisid.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

võtan ka mõne sõnaga oma eile surumise kokku.Varasemalt trennis tegin u kuu aega särgi trenne korra nädalas.U 5-6x särk selga ja ütleme nii,et ühtegi korda ma trennis hakkama ei saanud.proovisin Raigo särgiga.See mulle ka pärism täpne juba aga ei suuda kitsa särgiga suruda ning mul peab olema särgiga natuke ruumi,et raskuseid korrektselt suruda.Selle arvelt aga kaotan raskuses,max mis juurde tuleb ongi 20-25 kilo,.Seda ka seekord kui trennis proovisin 42nr katanat.võistlustel surusin 46nr särgiga.
Kui algraskusi vaatasin oma katis siis oli selge et läheb raskeks,H.Olak on teinud hea edasimineku surumises ning revali mehe kohta ei teadnud ma midagi .kui palju surub.Jäigi vaadata võistluste kulgu.Aimar oli muidugi klass oma ette.Minu algraskus oli 155kg.Teistel aga 157.5 ja Olak 167.5 kg.teiseks raskusesk panin ma 165 mille ka üles surusin.Sama 165kg kangil vastane ja failis sellega.St panin juurde ainult 167.5(oleks taganud mulle 3 koha) juhuks kui ta peaks selle kolmandal katsel ära suruma.Kui aga nägin,et seda ei teinud,panime poistega kangile 175kg,et püüda Olakut,kes ka surus 175kg.Olin natuke kergem.Kuid kahjuks ei surunud ma seda ära ning hõbemedal jäi tulematta.Vähemalt oli natuke pinget ka...
Igatahes võistkondlikult läks Spartal hästi ja kauaoodatud võit tuli.
Igatahes palju õnne kõigile võitjatele,oli huvitav võistlus ning korraldus oli ka täitsa hästi tehtud,kõik läks suhteliselt kiiresti,seega tubli töö korraldajate poolt! :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Täna tegime koos Gunnariga surumistrenni.

kavas oli 75% 5x5 aga see oleks liiga kerge olnud seega panime 10kg lisa

135kg 5x5 + 155kgx4 lõppu

edasi kitsalt maast surumine 100kg 6x3 ja lõpus veel triitsa paar harjutust, lailihasele ja biits.

kehakaal 76 midagi

Seenädal veel selline tava trenn järgmine nädal peaks hakkama 3mevõistlusejaoks tegema

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere taas. täna sai tehtud esimene trikoo voor :lol:

trikoo on ikka väga täpne aga teatud raskuste juures saab isegi toimetada sellega. nimelt täis varustuses 255ga hakkama ei saanud ja 270 juba liikus aga jäi tiba kõrgeks siiski. esimese trenni kohta on hästi. eks harjutame veel.

Kehakaal on 77,3 peale trenni.

23. november siis tartus juuniorite 3me võistlus.

edasi tavatrenn

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Täna tegin õlga ja triitsepsit.Sel nädalal toimetan 15ste kordustega ning enam vähem 4-5 seeriat teen.Raskused on kergemad kui tavaliselt ning kui liiga kergeks jääb,lisan väheke raskust,järgmine nädal superseeriate nädal.
esimesena siis istudes kuklatagant surumine smithi kangiga.seejärel istudes hantlite tõsted ette.Kolmandaks küljele lend 1 käsi korraga ja viimane harjutus tagaõlale.
triitsepsile tegin kitsalt surumist ja uue trenasööriga,mis meenutab niiõelda rööbaspuud ,ainult,et kätega liigutan raskust.
Kaks harjutust veel kõhule ning plaan oli sauna minna,sinna ei jõudnud kuna suutsin endale sauna klaasuksega suure varba katki tõmmata.Ikka juhtub :)

täna tegi Aimar esimese trikooga küki ning sellest ka video...




Lisanditest praegu minul uus valik menüüs beta-alanine ning kreatiin,lisaks tavapäraselt puddingut magustoiduks.





  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

eks trikoo jätab oma valu tegemisest ikka jäljed ka jalgadele mõneks päevaks. aga trikoo kohta niipalju et ennem pole sellist tunnet olnud et kui trikoo selga tõmban tunnen kuidas suretab õrnalt jalgu. Kükke tehes juba kadus see tunne ära. Eks näha ole 1 kuu aega proovib veel. üldiselt raskust juurde väga laduma ei kuku. üritan algraskuse võimalikult kindlalt sooritada. Tore muidu näha, et keegi ka vastab meie teemas, muidu ainult me poistega omavahel :rolleyes:

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Jälgin siin Eurospordist MMi ja ikka tõsine spordiala, kus maksimaalse jõu tõstmisel, pead sa oma enda kehakaalu minimaalse hoidma. Kus 55kg naised tõukavad 110kg. Rammumeestel on lihtne - süüa nii palju kui sisse mahub, aga teil jõutõstjatel on toitumine ikka sama range kui kulturistidel dieedi ajal. Te vist peate korralikult oma toitumisel silma peal hoidma, et kaal päris lakke ei roniks. Samas peatejõunumbrites ikka ülespoole vaatama

Karm spordiala ma ütleks ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Aimar, kas hetkel jälgid toitumist täpselt või sööd seda, mida tahad ja kuidas juhtub? Palju päevas kaloreid sisse sööd? Tundub, et oled aastaringselt jõutõstja kohta üsna kuiv ning kaal ei tahagi üle 80kg tõustagi, kuigi kaaluklassis(mõtlen siis -83kg) oleks hetkel ikka varu kõvasti. Tahtsin veel seda küsida, et kas teete aastaringselt Westside kava ning nädalas ikka vähemalt 1-2 korda lähetegi suhteliselt maksimaalseni välja peaaegu, et terve aasta? Ja siis küsimus ka selle kohta, et mis harjutusi te oma kavas kõige rohkem kasutate. Selles suhtes, et eks igaüks avastab treenides, et mis harjutused paremad on ja milles tunnetus vms parem. Et mis harjutused teil need on, millega surumist, kükki ja jõutõmmet edasi viite, kui neid(kükki, jõutõmmet, lamades surumist) klassikaliselt ei tee?

Muidu jälgin koguaeg teie teemat, kuid eriti ise ei taha sõna sekka öelda siin, äkki ütlen veel midagi valesti :D Ja loomulikult võivad vastata ka teised vennad, mitte ainult Aimar. :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Palju küsimusi aga loodan, et saan vastatud. Ei jälgi väga täpselt. Nii palju, et söön kellaegade järgi ja nii 5-6korda päevas. Eks see madal kaal tuleb sellest kui raske tamp trennis taga ja kui ikka palav suvi siis pole söögiisu jne. nn Westside kava on jah põhialus millest hr Salu on kujundanud omad treening kavad. Kuid on ka aegasi kus pole üldse westside. näiteks 3x3 kava. MAX proovime kuus vb 1 kord või siis 2 aga enamasti ikka kordused olenevalt harjutusest kas 5x5 või 6x3 jne lisaharjutustes 5x8 jne.

Eks kogu kava viib edasi aga enamsti on meil kavas pakule kükk. lisaks veel ketid,kummid. Ketid kummid ka surumises. Ning pakult surumised(lõpufaasi treenimiseks)

Tore kuulda kui ikka loetakse. vahepeal tundub, et kedagi ei koti :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Täna Revalis üks noormees proovis esimest korda tõmbetrikood, no valus oli vaadata kamp abilisi ja kas mees tegi kogu trenni jooksul selle trikooga 1 katse.... :D Ise tegin sama ajga ehk 60 seeriat, nii ei ole võimalik tugevamaks minnagi kui enamus vaeva läheb selle varustuse selga ja mahaajamiseks... ;) Hea et see raw uuesti ellu kutsuti, seal on asi konkreetne ja lihtne.

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×