Jump to content
greenfield

Aeroobikatreeneri koolitus

Recommended Posts

Olen aeroobikas veel suhteliselt algaja. Kui alustasin spordiklubis käimisega meeldisid mulle rohkem les mills treeningud ja muud jõutreeningud, aga mingi hetk tundsin, et aeroobika on see, millega tahan tulevikus rohkem ja proffesionaalsemalt tegeleda. Olen omandanud nüüdseks põhisammud ja aeroobika õpik on läbi loetud, käin trennides ja suur tahe on treeneriks saada. Tahangi küsida koolituse kohta. Kui ma lähen sinna pmt nagu algaja, siis kas mul läheb seal keeruliseks? Lugesin foorumit, kus räägiti, et seal osalevad inimesed juba töötavad treeneritena või neil on väga pikaajaline kogemus. Kas algajal võib seal koolitusel raskeks minna? Kui kerge/raske on leida tööd hiljem treenerina?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mis koolitusest jutt üldse on? "Kui lähen sinna" - kuhu? On olemas palju erinevaid koolitusi. On nt. EOK süsteemi koolitused, mis koosnevad treenerile vajalikest põhiainete koolitustest ja iga alaliidu poolt läbi viidavatest erialakoolitustest. Ja siis on lisaks litsenseeritavate programmide, nagu LesMills koolitused. Omavahel ei ole neil mingit erilist seost.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

No aga nende kodulehel ju kirjas:

http://www.eevl.ee/cms.php/eesti/koolitused

EEVL I taseme koolitused toimuvad EOK poolt kinnitatud õppekavade kohaselt ning sisaldavad nii spordi üldainete loenguid (50% koolitustundide mahust), mille lektoriteks on kõrgkoolide õppejõud: dots. Meeli Roosalu, dots. Kristjan Port (Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudi direktor) ning dots. Rein Jalak Tartu Ülikoolist, kui ka erialaseid metoodilisi ja praktilisi tunde (50% koolitustundide mahust) vabariigi tippspetsialistide juhendamisel.

EEVL poolt korraldatavad II ja III taseme koolitused sisaldavad ainult erialast väljaõpet.

Siin on neil ka õppekavad ja materjaid:

http://www.eevl.ee/cms.php/eesti/treenerid/oppekavad--ja-materjalid

Aga, võib-olla mõni aeroobikatreener oskab paremini kommenteerida. Mul puudub ettekujutus, kuidas mõni klubi võtaks üldse tööle mõne algaja treeneri, kellel ei ole peale EEVL koolituse muud tausta? Ilmselt miskil pira-90-nendatel sai võtta (varastada) suvalise muusika ja panna neile ise mingid sammud külge. Tänapäeval peab selleks olema ikka väga suurte kogemustega treener, et niimoodi veel konkurentsis püsida. Mulle tundub algaja jaoks küll ise muusika otsimine, selle eest maksmine (kas mõni klubi sooviks omale võimalikke probleeme, et neid süüdistatakse piramises?), kava välja töötamine, reklaamimine (sest klubi peab ju suutma kuidagi asja klientidele ahvatlevaks teha) võimatu ülesandena. Professionaalsed litsenseeritavad programmid kulutavad selleks tohutult aega ja ressursse, et asjad nii kokku saada. Ehk oleks mõistlik alustada mõnest programmist, mis on juba olemas ja millel tugev klienditugi taga? Näiteks LesMillsil on ju lisaks BodyPumpile ka BodyJam, BodyBalance, BodyCombat, BodyVive, BodyAttack? Klubile on end samuti lihtsam "müüa", sest neil on mingigi kindlus olemas, et vajadusel leiab kasvõi asendaja.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×