Jump to content
Diip

Balletispetsiifiline lihastreening?

Recommended Posts

Tervist, nimelt küsimus seisneb siis selles, et kuidas on võimalik saada baleriinidele omast lihasjõudu? Ilmselgelt on ka painduvusel tohutu tähtsus, kuid kui kasvõi võtta näiteks püsti seistes sirge jala üles tõstmise, siis kuigi võibolla ollakse suutelised tegema spagaati, siis seistes jalga üle 90 kraadi rahulikus tempos üles tõsta on tohutult raske. Küsimus siis olekski, et millised harjutused oleksid optimaalsed analoogse asja treenimiseks ning milline lihastreening siin kasuks just tuleks (a la max. jõud ilmselt väga rolli ei mängi ?) Vabandan keerulise sõnastuse eest, pean silasm midagi analoogset :

http://www.dance-for-kids.com/images/ballerina-leg-lift.jpg

Ette tänades,

Diip

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

See ala nõuab tegelikult looduse poolt sutheliselt palju, sest kui su liiges ikka ei anna, sa võid treenida lihsaseid palju tahes, aga jalg nii nagu sellel pildil ülesse ei tõuse! Ja julma järjepidevust soovitavalt nii 5-6 aastasest peale.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Erinevate vahendite ja meetoditega - raskused jala küljes, kummilintidega treening või siis abiga jala üles tõstmine ja hoidmine jne..

Nii huupi pakkudes.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Selleks on tegelikult terve rida harjutusi, mida sooritatakse stange ääres, kõige basicum vaata siit:

. Selleks, et jõuda sellesse poosi, mis on välja toodud sinu pildid on vaja väga tugevaid reie lihaseid aga ka tugevat hüppeliigest ja head tasakaalu (korseti lihased max pingul).

Tuleb tõesti rõhutada seda, et ballettiga hakatakse tavaliselt tegelema al 4 eluaastast ja väga järjepidevalt ja balleti-tehniliste liigutuste sooritamine pole tavalisele sportlasele (aga ka tavalisele tantsijale) just kõige kergem. Muidugi pole midagi võimatut ja harjutamine teeb meistriks, aga siis tuleb arvestada ka seda, et üleöö ei juhtu midagi..

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Jah, ise käin ka klassika treeningutes ja peab tõdema, et tõesti on raske hoida lihaseid, aga pikapeale (ja ma ei räägi siin poolest aastast) jõuad rohkem ja kauem, aga eks see ole kõigega nii. Ma soovitaks venitustreeningus ka käia pärast mingit muud, intensiivsemat - nii saad piisava nõtkuse ja venivuse, üldse tõsta seda jalga. Jõudu!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×