Jump to content
S123

Kiiruslik lamades surumine

Recommended Posts

Mõningad küsimused siis selle toreda asja kohta mis mul mõttes on mõnda aega olnud..

Pisike info ka siis kohe alguseks mis natuke võibolla mu küsimusi ja mõtteid seletab. Minu tavaline surumine on surumissärgita rahuliku tempoga alla ja võimalikult plahvatuslikult pärast rinna puutumist üles (pausi rinnal ei ole).

Milleks on kasulik kiire negatiivne faas?

- Tavaline on ju rahuliku tempoga alla ja kiirelt üles, miks soovitatakse selle harjutuse puhul siis kiiret allalaskmist? See kiire allalaskmine väikseimagi ajastuse eksimusega tähendab kas rinna pealt põrkega surumist või kang rinda ei puutugi - mõlemad variandid erinevad tavapärasest surumisest ja ei näe mis kasu sest olla võib.

Milleks soovitatakse teha mitme erineva haardega aga kõik suhteliselt kitsalt?

- Tavaliselt (nendel päevadel kui ei kasuta kiiruslikku surumist..) kasutan laiemat haaret ja raskust tekitab pigem surumises alguse osa, ehk siis pigem rinna osa ja lõpp mis peaks tulema enamus triitsepsi abiga läheb juba kergelt. Kitsas haare kasutab rohkem triitsepsi ja sel juhul eelistreenin ma triitsepsi kuigi surumisel tekitab raskusi pigem rind. Või kehtib see soovitus eeldades, et rekordi surumisel kasutatakse surumissärki ja näiteks minu puhul võiks kasutada ka laiemat haaret?

Tänan!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Saan aru, et sa ise harrastad rohkem RAW (ilma varustuseta surumist).

Mind lihtsalt huvitab, kust on pärit sinu eelnev info? Kelle soovitusi sa siin välja tõid?

Selle järgi saab ka öelda, et kellele või mille jaoks olid just sellised soovitused.

Mulle tunduvad nad väga Westide Barbell treeningmeetodite moodi.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Jah osalt kindlasti Westside Barbelli treeningmeetodid ja kindlasti teised lehed kus sarnastel teemadel infot olen leinud on ka kas otseselt westside barbelli treeningmeetodeid ümber kirjutanud või siis selle inspiratsioonil. Nemad on kõik minuteada särgiga võistlevad surujad ning seetõttu väga minu treeningu jaoks väga ei sobi. Kurb asi on see, et ei ole leidnud infot nende kahe teema kohta varustuseta surujate jaoks. Konkreetseid lehti mul kuskil kirjas ei ole ja pole vist ka väga mõtet neid otsima hakata.

Neid "soovitusi" mis seal kirjas on võib võtta ka kui lihtsalt küsimusi :D "Kas minu jaoks oleks mõistlik kiire negatiivne faas" ja "Kas minu puhul oleks mõistlik kasutada ka laiemat haaret"

Muudetud kasutaja S123 poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Osalesin 2004.aastal Clevelandis Westside Barbell koolitusel, Louie Simmons isiklikult viis seda läbi. Ka seal ta rõhutas seda, et WB süsteem on loodud eelkõige varustusega võistlemiseks. Loomulikult kasvavad jõunäitajad ka üldiselt.

Kuid kui sa soovid võistelda varustuseta, siis ei ole WB süsteem selleks minu arust küll mitte parim. On palju harjutusi, mida ma sealt võtaksin kaasa ja kohaldaksin oma kavaga.

Raw surumise arendamiseks: erinevad haarded (eriti kitsad)-kindlasti kasutaksin, kiire negatiivne-ei tähtsustaks üle (see on kerge päeva harjutus ja sõltub kuidas see kerge päev on üles ehitatud), pakud-jätaksin välja, ketid-osaliselt hoiaksin sees, kummid-hoiaksin sees jne.

Väga oluline osa on abiharjutustel ja taastumisel, kui kavatsed rinda teha 2xnädalas.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Võistlemine ei ole eesmärgiks, lihtsalt hetkel muud eesmärgid jõusaalis on täidetud niiet motivatsiooni hoidmiseks olen võtnud eesmärgiks jõunäitajate tõstmist põhilistel rasketel harjutustel. Paistab, et preagu midagi väga valesti siis ei teegi ja suhteliselt stabiilne areng on ka olemas.

Suured tänud!

Muudetud kasutaja S123 poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Jah see Gerdi surumine on ikka korralik vabalangemine - ei kujuta ette et võiks ise samamoodi teha ,eriti kui on olnud rinnalihase vigastusi. Tõenäoliselt tal ei ole olnud, vastasel juhul ta nii ei paugutaks.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×