Killhoven 0 Report post Posted November 28, 2011 (edited) Hei, kirjutan ühe tuttava eest. Naine 60. a, kaal ~150kg, pikkus 166. Alustas 7 nov ja võttis 7-17 nov alla 7kg. Kõik ilus. Mure selles, et enam ei lähe kaal tempokalt alla. Hea kui mingi 0-200g päevas, mis oleks siis 100g/päev puhul tempoks ca 3kg/kuus. Ilmselt võiks sellises kaalus see tempo palju rajum olla.Kaks korda nädalas käib hommikuti ujumas ja siis ujub ikka 45-60min ja korraliku distantsi. Kalkulaator näitab, et ta võiks süüa sina 2,5k kCal kanti päevas ja sealt vaikselt alla tulema hakata. Ta sööb aga äärmiselt vähe ja räägib, et sellest piisab. Ei tunne suurt nälga.Ma ei oska ise enam aidata, sest minu meelest sööb ta ajuvabalt vähe ja siit alla võtta kah enam ei saa, et vähesega ära harjunud organismi sundida tempokamalt jälle kaalu langetama. Selline toitumine aga ilmselt võib tervise rikkuda. See valmistab kõige rohkem muret.Toitumine:1 variant:hommikul 30 gr pudruhelbeid (täistera või kiir) 100 kcal veegakella 12- ne paiku lahja kohupiim 100 g (pool pakki) 84 kcal pett 200 ca 200 gr. 60 kcal kurki ca 100 gr 10 kcalõhtupoole toores juurvili, täna porgand 250 gr 88 kcal puuvili 2 õuna 100 kcalkella 4 paiku 30 gr, pudruhelbeid 100 kcalõhtuks 200 gr Maahärra juurvili 66 kcal suitsuvutid 2 tk 300 kcal (nii on paki peal kirjas) Kokku 908 kcal2 variant:hommikulleib 30 gr. rukkipala 70bonjur (määre) 17taisink veise,klakuni 30 gr 30lõunalahja kohupiim 100 g (pool pakki) 84 kcal pett 200 ca 200 gr. 60 kcal kurki ca 100 gr 10 kcalvahepeal2 õuna 100 kcaljuurvilja (kapsas, porgand) 30 kcalkella 4 paiku 30 gr pudruhelbeid 100 kcalõhtukskeedetud juurvili 200 gr. 66 kcalkana 240 gr 178 kcal või veiseliha 100 gr 153 kcalkokku ca 745 kcal Kui liha veidi rohkem, on kaloreid veidi rohkem kuid enamjagu ei tule 1000 kcal täis. Edited November 28, 2011 by Killhoven Share this post Link to post Share on other sites
ROtter 198 Report post Posted November 28, 2011 Hei, kirjutan ühe tuttava eest. Naine 60. a, kaal ~150kg, pikkus 166. Alustas 7 nov ja võttis 7-17 nov alla 7kg. Kõik ilus. Mure selles, et enam ei lähe kaal tempokalt alla. Hea kui mingi 0-200g päevas, mis oleks siis 100g/päev puhul tempoks ca 3kg/kuus. Ilmselt võiks sellises kaalus see tempo palju rajum olla.Kaks korda nädalas käib hommikuti ujumas ja siis ujub ikka 45-60min ja korraliku distantsi. Kalkulaator näitab, et ta võiks süüa sina 2,5k kCal kanti päevas ja sealt vaikselt alla tulema hakata. Ta sööb aga äärmiselt vähe ja räägib, et sellest piisab. Ei tunne suurt nälga.Ma ei oska ise enam aidata, sest minu meelest sööb ta ajuvabalt vähe ja siit alla võtta kah enam ei saa, et vähesega ära harjunud organismi sundida tempokamalt jälle kaalu langetama. Selline toitumine aga ilmselt võib tervise rikkuda. See valmistab kõige rohkem muret.Normaalne kaalulangus. Vanadel inimestel muutubki ainevahetus aeglasemaks. Lihtsalt järjepidevust ja kannatust on vaja. Ega selline ülekaal ka üleöö ei tulnud, ikka paarisaja grammi kaupa. Parem kui kaal langeb aeglaselt, muidu selles vanuses võib nahk nö. rippu jääda. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Killhoven 0 Report post Posted November 28, 2011 Selge. Kas järjepidevalt võiks edasi lasta nagu preagu, s. t. 1k kCal kandis toitumisega?See praegune menüü on kuskilt raamatust, mida soovitatakse ennem mao väiksemaks lõikamise operatsiooni paar nädalat teha. Magu ta lõikama mõistagi ei hakka, aga peaks nii enam-vähem tervislikus vahekorras menüü olema. Share this post Link to post Share on other sites
ROtter 198 Report post Posted November 28, 2011 Selge. Kas järjepidevalt võiks edasi lasta nagu preagu, s. t. 1k kCal kandis toitumisega?See praegune menüü on kuskilt raamatust, mida soovitatakse ennem mao väiksemaks lõikamise operatsiooni paar nädalat teha. Magu ta lõikama mõistagi ei hakka, aga peaks nii enam-vähem tervislikus vahekorras menüü olema.BAV on ca 2100 kcal. Alla selle ei soovitata süüa. Kui juurde võtta mineraalaineid ja vitamiine, siis teatud aeg alla BAV`i toituda ei ole probleem. Antud menüüs jääb puudu ka kiudainetest, see põhjustab kõhukinnisust. Selline menüü ei ole kindlasti mõeldud pikaajaliseks toitumiseks. 1 Share this post Link to post Share on other sites
jrx 142 Report post Posted November 28, 2011 Minu kogemus ütleb, et ülekaalulistel subjektiivselt rohkem söömine tihti hoopis kiirendab kaalulangust. 2 Share this post Link to post Share on other sites
htilga 95 Report post Posted November 28, 2011 (edited) Minu kogemus ütleb, et ülekaalulistel subjektiivselt rohkem söömine tihti hoopis kiirendab kaalulangust.Oleneb muidugi ka, et mida süüa ..."kvaliteetse" valgu tarbimine peaks kindlasti asja parandama.Mõtlesid ehk pigem, et sagedamini?(mille võimalik eeldus on ka rohkem söömine)---Kui sellist kaloraaži jätkata, siis mina annaks süsivesikute arvelt valkudele ja rasvadele rohkem ruumi. Näiteks see puder keedumuna vastu vahetada, leiva asemel juust, peti asemel bakterikultuuriga keefir, õun avokaadoga välja vahetada ja kohupiim ei pea ka kõige lahjem olema? Naise organism käib ju rasvadega paremini ümber, kui süsivesikutega. Edited November 28, 2011 by htilga 1 1 Share this post Link to post Share on other sites
ROtter 198 Report post Posted November 28, 2011 Oleneb muidugi ka, et mida süüa ..."kvaliteetse" valgu tarbimine peaks kindlasti asja parandama.Mõtlesid ehk pigem, et sagedamini?(mille võimalik eeldus on ka rohkem söömine)---Kui sellist kaloraaži jätkata, siis mina annaks süsivesikute arvelt valkudele ja rasvadele rohkem ruumi. Näiteks see puder keedumuna vastu vahetada, leiva asemel juust, peti asemel bakterikultuuriga keefir, õun avokaadoga välja vahetada ja kohupiim ei pea ka kõige lahjem olema? Naise organism käib ju rasvadega paremini ümber, kui süsivesikutega.... ja kiudainete asemel Teholaxa kuubikud. Share this post Link to post Share on other sites
htilga 95 Report post Posted November 28, 2011 ... ja kiudainete asemel Teholaxa kuubikud. Jah, nõnda läheb vist selles osas näitajad väga alla - variant oleks siis näiteks oad / herned sisse tuua? Share this post Link to post Share on other sites
gmaster 303 Report post Posted November 28, 2011 Naise organism käib ju rasvadega paremini ümber, kui süsivesikutega.Kust see info pärineb, ja ehk räägid lühidalt miks jne? Share this post Link to post Share on other sites
htilga 95 Report post Posted November 28, 2011 Kust see info pärineb, ja ehk räägid lühidalt miks jne?Proportsionaalselt naised söövad vähem kui mehed. Hormoonsüsteemi iseärsustest tingitult, kasutavad naised füüsilise koormuse puhul rohkem rasva kui süsivesikuid. Siit järeldub, et glükogeenivarud mängivad naistel väiksemat rolli kui meestel.Päris originaalallikale hetkel viidata ei suuda, kuid ise ka ma neid ridu välja mõelnud pole 1 1 Share this post Link to post Share on other sites
Sarge 385 Report post Posted November 28, 2011 Päris originaalallikale hetkel viidata ei suuda, kuid ise ka ma neid ridu välja mõelnud pole On mõeldud seda allikat?http://www.fitclub.ee/index.php?id=tahelepanu-naised Share this post Link to post Share on other sites
htilga 95 Report post Posted November 28, 2011 On mõeldud seda allikat?http://www.fitclub.e...helepanu-naisedMitte konkreetselt seda, kuid sarnase sisuga tänud! Share this post Link to post Share on other sites