Jump to content
Janika Aavamägi

Räägi meile oma lugu!

Recommended Posts

Tagasi uudise juurde

Räägi meile oma lugu!

Kui Sina oled elus läbi teinud pöörde, muutnud enda elustiili, vorminud totaalselt enda keha, läbi elanud mingi söömishäire, piinelnud ühiskonna surve all või oled kogu oma elu nautinud sportimist ja tervislikku elustiili.

Räägi enda lugu. Fitness.ee ootab huvitavaid, motiveerivaid ja julgustavaid lugusid nii siia, Fitness.ee foorumisse, kui ka e-postile janika@fitness.ee

Räägi meile oma lugu ja Sinu julgussammud võivad aidata ka paljusid teisi!

Ole julge ja räägi enda lugu :o

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Olen Aleksei Värä ja olen sõltlane........jõusaalisõltlane :).

Igatahes lühidalt: Kuni 14.a mugisin iga päev omale paar liitrit kokat, krõpsu, jäätist, šokolaadi jms sisse ja muidugi vanemate valmistatud toitu...ühesõnaga kõik läks alla. Kõhu peale oli siis selleks ajaks kogunenud mõnus mingi 9-pack ja mingi C korv ka :D. Suvevaheaeg peale 7. klassi hakkas ja mõtlesin, et peab alla võtma. Start oli 99,7kg umbes 182cm juures(ei mäleta täpselt). Alguses rattaga 20km järjest, siis 40km 20+20 siis järjest 40km, seda kõike linnas ja täiesti tavalise hobby-halli rattaga ;). Ehk siis keskmiselt sõitsin maha kusagil 3000km ja miinus 30kg. Aga ei tasu siiski nii kiiresti alla võtta, positiivne on see küll, kuid minul näiteks lõigati sama talv sapipõis välja, aga ma ise ei kahetse üldse, et sai kätte võetud. Tuleb siiski mõistlikult toituda, mitte üksluiselt nagu mina. Ja mis veel, muidu olin suhteliselt kahe-kolme õpilane koolis, aga peale kaalulangetust otsustasin õppima hakata ja hakkasin ainult neljasid-viisi saama :D. Nüüd läheb juba teine kursus TÜ majandusteaduskonnas, nii et oli kasu ka sellest õppimisest :P. Jõusaalis hakkasin järjepidevalt käima peale operatsiooni kusagil talvel samuti, aga alguses ei teadnud toitumisest väga midagi, seega paar aastat sai lihtsalt niisama tühja rassitud, v.a see, et lihased tulid natukene välja.

Nüüd panen ainult täie rauaga edasi, võimaluste piires :D.

Loodan, et oli huvitav lugemine ja motiveerib ka kedagi ennast liigutama :D. Muidu peale aprilli esimesi võistluseid hakkasin massi koguma ja kirja panema trenni, kaalu, mõõtusid, http://www.trennihunt.ee/valeksei väga mugav koht :D

Aleksei

Muudetud kasutaja vAleksei poolt
  • Upvote 2

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Alustaks sellest, et tervitaks kõiki sportlasi ja spordihuvilisi ning sooviks neile jõudu ja jaksu edaspidisteks treeninguteks. Kui oli 14 aastane siis nagu ikka noored lõbutsevad ja käivad igal võimalikul peol, kuna arvame, et see on lahe jne. Pidutsemise kõrvalt sai ka tehtud sporti, täpsemalt jõusaalis + võrkpall ( mis oli tõsisem ala tooaeg ). Aastaid läks mööda ja pilt oli ikka sama, ei arenenud väga keha pilt aga võrkpalliga suutsin edasi liikuda. Aga tuli aeg, kus sain 16 aastaseks ja mõtlesin, et hakkaks tegelema rohkem jõusaaliga ja nii see läks. Jõusaal sai rohkem südamelähedasemaks. Kahjuks väga suurt arengut ei toiminud, kuna toitumine oli paigast üpris ära, sõin mida käepärast võtta andis. Võib ära mainida, et olen alati mingil määral tegelenud väikse tervisespordiga. Kui ma ükspäev nägin, et enam areng ei toimi siis võtsin ühendust Argo Aderiga, kellega sai tehtud korralik treeningkava ja jagatud toitumis nippe, mis muutis palju. Peale seda muutus minu elus palju, hakkasin järgima söömist, treeninguid, harjutuste tehnikat jne. Pilt hakkas muutuma kuudega, millal lõpuks oli plaanis minna kulturismis lavale. Mis oli minu nooremas heas üks soove.

Esimene tõsine võistlus oligi 30 oktoober 2011a Eesti Meistrivõistlused Kulturismis ja Fitnessis, kus saavutasin Noorte klassi 1 koha + kuulutati Noorte ja Juunorite ABS võitjaks ja veel Parimaks Uustulnukaks. Mis andis palju motivatsiooni edasi pingutada. Ütlen lõpetuseks, et kui on nooremas heas mingi unistus, siis pürgige selle poole, läheb kaua läheb aga lõpuks kindlasti õnnestub. Toitumise kohapealt, toitumine on üks suur spordikarjääri alus. Üksinda on raske kusagile jõuda, alati küsida targematelt nõu ja miks ka mitte võtta endale treener, kes hoiab sinu arengul ja tegemistel silma peal.

Endast väike pilt ;)

250px-Rainerpalm.jpg

Video !!

  • Upvote 3

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Panen siis ka oma loo üles.

Oli keskkooli lõpp, vaid riigieksamid veel ees, olin ise 19 aastane siis. Kuni tolle ajani olin suhteliselt minimaalselt spordiga tegelenud. Vahest harva käisin ujumas, jooksmas või rattaga sõitmas kuid need olid kõik erandid sest üldiselt olin ikkagi füüsiliselt mitteaktiivne. Mingeid kaaluprobleeme ega midagi sellist ei olnud ning toitumine väga hull ka polnud.

Kuna aga elus oli suurte muutuste aeg (peagi lõppeb keskkool ja algab ülikool) siis hakkasin ka oma sportliku külje üle järele mõtlema ja jõudsin järeldusele et olen kahetsusväärselt vähe trenni teinud.

Alustasin siis rattasõidust ja jooksmisest ja ostsin endale esimese 15 kg'se hantlikomplekti. Sellega harjutasin agaralt iga päev (tavaliselt isegi 2x päevas) mis tagasi vaadates on muidugi absurd kuid tol hetkel ma lihtsalt ei teadnud paremini.

Niimodi sai umbes 1-2 kuud treenitud. Kooli lõpetamise ajal olin umbes ~75kg (189 cm juures).

Siis 1. juuni 2008 (mäletan sest viimane riigieksam, ajaloo oma, oli 31. mai) ostsin esimese jõusaali kuukaardi, hakkasin siis käima Nõmme Spordikeskuses. Õnneks oli nüüd mind oma juhendada võtnud üks klassivend kes oli juba mõnda aega jõutrenniga tegelenud. Hakkasin aina rohkem ja rohkem lugema treeningu kohta ning üht teist ka toitumisest õppima.

Samal sügisel läksin ülikooli ning seda mitte Eestis vaid Inglismaal. Seal kahjuks lolli peaga ostsin endale ühte väga viletsasse jõusaali (mitte ühtegi kangi, ainult masinad ja kerged hantlid) aastakaart ostetud nii et areng jõu poole pealt polnud kõige parem. Küll aga tuli lihasmassi kenasti juurde ning umbes aasta aega pärast treeningute alustamist olin juba veidi üle 90kg. Suve möödudes saavutasin esmakordselt uue kehakaalu rekordi: 100kg.

Umbes samal ajal sai alguse mu huvi klassikalise tõstmise vastu. Vist vaatasin mingeid videosid Ameerika jalgpalluritest treenimas/lugesin juttu sportlaste jõutrenni kohta ja avastasin enda jaoks rinnalevõtu ning veidi aja pärast ka rebimise. Päris mõnda aega olid numbrid väikesed ja tehnika väga kehv.

Isegi üks video on olemas nendest varajastest katsetustest (2009 sügis vist):

http://www.youtube. com/watch?v=Ba2WTLOIN4I&feature=plcp (Kuna foorum ei luba nii palju meedia faile korraga postitada siis tegin link'i tühimiku sisse. )

Mõnda aega siis kaal veidi langes ja jäi järgneva 2 aasta jooksul umbes sinna 93-98kg vahele (kuna olin vaene üliõpilane ja väga palju raha ei olnud et süüa täpselt seda mida tahan).

Murrang minu jaoks toimus 2011 jaanuaris kui võtsin oma esimesed 2 eratreeningut, seda siid Andrus Murumetsaga et harjutada tõstmistehnikat. Pärast seda hakkasin rohkem tõstmisele keskenduma. Kuidagi iseenesest õppisin lõpuks ära kükki rebimise ja rinnalevõtmise, masinad jäid nüüd täielikult mu kavast välja.

Ülikooli lõpu ja suve alguse lähendes sattusin ühe video peale mis muutis taas mu treeningut, täpsemalt on siis tegu Märt Israeli rinnalevõtuga:

http://vesteinn.com/3269

Vaadates seda mõtlesin et kui tema heidab ketast ja teeb põhimõtteliselt sama jõutrenni mis minagi, siis võiksin ka mina midagi heita. Kui algas suvi hakkasin treenima kuuli ja ketta heidet, alguses üksi, hiljem treeneriga.

Video tolle suve ettevõtmistest siin:

http://www.youtube. com/watch?v=Q2zf4kiYqJE&feature=plcp(Kuna foorum ei luba nii palju meedia faile korraga postitada siis tegin link'i tühimiku sisse. )

2011 sügisel käisin oma elu esimesel spordivõistlusel: Tallinna MV tõstmises kus rebisin 75kg ja tõukasin 120kg -105kg kaalukategoorias.

Video siin:

Pärast seda tuli sõjavägi peale, kehakaal langes mühinal ning samuti ka jõunumbrid. Kui noorteaeg sai läbi, siis sai taas rohkem sööma ja kangisaalis käima hakatud.

Saades sõjaväest välja (2012 mai lõpp) algas taas suur treening nii tõstmises kui heitmises ning õgimismaraton (sest nagu iga jõusportlane kes tahab kaalu tõsta teab: suurte treeningmahtude juures tuleb kohe eriti jõhkralt süüa et kaalu tõsta). Umbes 2,5 kuuga on nüüd juurde tulnud umbes 7kg ja olen praegu seal 103-104kg vahel. Tõstmise seisukohalt tähtis areng on veel see et läksin üle ka pöidlaluku haardele.

Praegune eesmärk oleks osaleda Eesti tõstmise MV'l 2013 ning kettaheites 40m täis saada, kuuli võiks kusagil 13m tulla. (praegu c.a 35m/11m).

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×