Jump to content
paadikapten

Täielik algaja

Recommended Posts

On juba mõnda aega mõte hakata mingit trenni tegema. Seni on mind takistanud see "ei viitsi"-tüüpi kiuks. Aga kui ma peaksin sellest kiusksut üle saama, siis mida soovitaksite?

Olen meesterahvas, sündinud 1982, pikkust umbes 180 cm ja kaalu 60 kilo. See kaal on püsinud kogu aeg, arstid minu seest seni roomajaid ja sõralisi pole leidnud:) Kunagi tegelesin päris mitmete aladega - sõitsin rattaga, suusatasin, käisin SAK-s aerutamistrennis, sekka ka veidi jõusaali sealsamas SAK-s (kus mulle eriti meeldis tirida sõudeergomeetrit) ja mõõgavõitlust (enamasti LARPi-puntides pehmete imitatsioonidega, hästi natuke ka taaskehastajate seas terasrelvadega), aga ma ei võtnud neid alasid tõsise treeninguna. Lasin "lõdva randmega", otsides muid naudinguid, nagu näiteks looduse imetlemine Emajõel süstaga kruiisides, jõe ääres suusatades ja vaikselt rattaga ringi tiksudes. Kodus ei treeninud ma üldse. Tookord sai joosta kah ja üldiselt üle 3 km ma joosta ei suutnud. Samas seda jooksu oli piisavalt, et tulemusi näha - alguses oli ka 2 km paras katsumus. Vahel harva käisin ka uisutamas. Suusatades ma üldiselt alla 5 km ei teinud, lemmikring oli mul Dendropargist Vorbuseni ja tagasi (kui rada seda võimaldas) ning seda paar korda nädalas. Kuid sellegi püüdsin ma läbida lõdva jalaga.

Mingist hetkest osa aladest suri välja, näiteks ei viitsinud ma enam sõudebaasis käia ja suusatada. Jäi aga rattasõit, millega ma tegelen aastaringi - sõidan ka talvel, linnas ajan pea kõik oma asjad jalgrattaga (linnaliinibussi kasutan ehk korra aastas), vahel käin ka matkamas, kuid ma ei sõida nii, et higistama hakkaksin. Vahel sõidan linnas ka oma tõukerattaga. Matkadel suudan 40 km kahe tunniga sõita, 100 km peale läheb juba 7-8 h.

Mida üldse arvate? Kas võtta siit mõni algajate kava, minna mõne treeneri jutule või on veel mõtteid?

Võistlused ja kõrged tulemused mind ei huvita. Vähemalt esialgu on mõttes lihtsalt oma üldist seisundit veidi parandada.

Kuid kõigepealt tuleb likvideerida see "ma-ei-viitsi"-kiiks. Selle osas pole surelikud siiani osanud mind aidata ja ilmselt tuleb mul lahendus ise leida. No saab näha. Muidu asjad tunduvad ju lihtsad, kodus tegemisekski on ilge posu harjutusi, mis ei nõua mingit riistvara.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Kuid kõigepealt tuleb likvideerida see "ma-ei-viitsi"-kiiks. Selle osas pole surelikud siiani osanud mind aidata.

Sellele on ideaalne lahendus rühmatreening ja seda eriti BodyPumpi näol! :P

Aga muidu, mis oleks trenni tehes sinu eesmärk? Sinu jutust nagu kergelt peegeldub, et tahad hakata kilosid koguma ning jõusaalis käima, kuid teisest küljest kirjeldad, kuidas oled koguaeg vastupidavusaladega tegelenud ;)

Muudetud kasutaja htilga poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma ei saanud praegu hästi aru, et kas eelistad ise hakkama saada käepäraste vahenditega, eelistaksid mingit rühmatreeningt, mis oleks võimalikult haarav või oled ka valmis kuskile spordiklubisse üksi treenima minema?

"Ma ei viitsi" vastu aitab kõige rohkem "see on huvitav";) Tuleb lihtsalt see "huvitav" leida.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Igatahes soovitan treeneri juuresolekul harjutuste tehnika ära õppida.

Aga kui ei viitsi siis ei viitsi.. ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
On juba mõnda aega mõte hakata mingit trenni tegema. Seni on mind takistanud see "ei viitsi"-tüüpi kiuks. Aga kui ma peaksin sellest kiusksut üle saama, siis mida soovitaksite?

Kui rõhk on sõnal "mingit" ja trenn ei ole esialgu oluline, mine tõesti BodyPumpi. Seal võetakse sinul piltlikult öeldes käest kinni ja talutatakse tund aega tõhusalt trenni teha. Mitte ühtki kordust ei lasta vähem teha, sest totakas on ju kuidagi panna kang poole pealt maha (iseasi kui ei jaksa enam). End tuleb vaid kokku võtta kodus täpselt 5 sekundiks - tõusta toolilt ja haarata trennikott. Edasi toimub kõik juba ise - käed panevad riided kotti, jalad astuvad trenni ja trennis tegeleb treener sinu "ei-viitsi"-ga.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×