7540 0 Report post Posted April 17, 2011 Üks sidrun, hiina kapsas, punane sibul, õun. Kaks muna, kaks karpi veega tuunikala.Lisaks Cayenne pipart, oliiviõli, soola, tilli.Võta üks kauss, kuhu kogu see kupatus sisse mahub ja pigista sinna sidrunimahl. Lõika sibul suhteliselt õhukesteks seibideks, viska sibulaseibid sidrunimahla sisse ja riputa Cayenne pipraga üle. Sibulad jäävad munade keemise ja jahutamise ajaks marineerima, sega neid paar korda salati tegemise ajal, et nad ühtlaselt marineeruksid. Pane munad keema. Kui munad keenud, pane nad külma vee sisse jahtuma. Lõigu jahutatud munad, õun ja kapsas. Kalla kausist liigne sidrunimahl minema aga ära liiga kuivaks nõruta. Nüüd pane sinna kaussi tuunikala ja ülejäänud asjad. Lisa väike törts oliiviõli ja näpuga soola ja tilli. Sega läbi ja serveeri. Seda sorti salat ei seisa kaua ei nägus, nii et head isu Share this post Link to post Share on other sites
Aile 1 Report post Posted April 18, 2011 Üks sidrun, hiina kapsas, punane sibul, õun. Kaks muna, kaks karpi veega tuunikala.Lisaks Cayenne pipart, oliiviõli, soola, tilli.Võta üks kauss, kuhu kogu see kupatus sisse mahub ja pigista sinna sidrunimahl. Lõika sibul suhteliselt õhukesteks seibideks, viska sibulaseibid sidrunimahla sisse ja riputa Cayenne pipraga üle. Sibulad jäävad munade keemise ja jahutamise ajaks marineerima, sega neid paar korda salati tegemise ajal, et nad ühtlaselt marineeruksid. Pane munad keema. Kui munad keenud, pane nad külma vee sisse jahtuma. Lõigu jahutatud munad, õun ja kapsas. Kalla kausist liigne sidrunimahl minema aga ära liiga kuivaks nõruta. Nüüd pane sinna kaussi tuunikala ja ülejäänud asjad. Lisa väike törts oliiviõli ja näpuga soola ja tilli. Sega läbi ja serveeri. Seda sorti salat ei seisa kaua ei nägus, nii et head isu Omast kogemusest tean, et sibulate marineerimine sidrunimahlaga teeb imet Võid proovida ka varssellerit ja rohelist paprikat sisse tükeldada. Share this post Link to post Share on other sites
viki667 13 Report post Posted April 18, 2011 Kui tuunikala veega läbi loputada läheb see ka poole maitsvamaks. Share this post Link to post Share on other sites
Aile 1 Report post Posted April 18, 2011 Kui tuunikala veega läbi loputada läheb see ka poole maitsvamaks. Teed nalja? Kui sa nalja ei tee...ja sulle tundub, et nii maitseb paremini, siis....Parem proovi peale vedeliku eraldamist seda hoida korralikus oliiviõlis... võid ka sidrunikoort ja tilli lisada. Share this post Link to post Share on other sites
viki667 13 Report post Posted April 18, 2011 Teed nalja? Kui sa nalja ei tee...ja sulle tundub, et nii maitseb paremini, siis....ei tee nalja no tont seda teab kaua see kala selles nö."omas mahlas" seisnud on, selle vee ära valamine ei muuda oluliselt seda, et sinna sisse jääb ikka seda seisnud vedelikku, tavaliselt lasen kerge sõelapeal kraaniall veega üle, on palju puhtam maitse...Valge tuunikala on veel parem. Kallim ka muidugi. Share this post Link to post Share on other sites
vrsm 4 Report post Posted April 18, 2011 ei tee nalja no tont seda teab kaua see kala selles nö."omas mahlas" seisnud on, selle vee ära valamine ei muuda oluliselt seda, et sinna sisse jääb ikka seda seisnud vedelikku, tavaliselt lasen kerge sõelapeal kraaniall veega üle, on palju puhtam maitse...Valge tuunikala on veel parem. Kallim ka muidugi.peab proovima kah, kipub tõesti tuunikalal aeg-ajalt selline kahtlane metalne maitse küljes olema. ise ostan tuunikala alati vees, mitte õlis, see õli on mulle kuidagi vastumeelne.valge tuunikala?! elus esimest korda kuulen taolisest nähtusest... Share this post Link to post Share on other sites
Aile 1 Report post Posted April 19, 2011 ei tee nalja no tont seda teab kaua see kala selles nö."omas mahlas" seisnud on, selle vee ära valamine ei muuda oluliselt seda, et sinna sisse jääb ikka seda seisnud vedelikku, tavaliselt lasen kerge sõelapeal kraaniall veega üle, on palju puhtam maitse...Valge tuunikala on veel parem. Kallim ka muidugi.Ma ei oska siin seda valget otsidagi. Kas te kõik olete ikka arvutanud, mis selle kala kilohinnaks tuleks? Äkki oleks odavam osta nö päris kala? Ei ole paremat asja, kui pooltoores grillitud tuunikala.Jah...loputa korraks, kuid siis ikkagi hea õli peale! Proovi! Share this post Link to post Share on other sites
7540 0 Report post Posted April 19, 2011 Ei ole paremat asja, kui pooltoores grillitud tuunikala.Kust saab palun toorest tuuni? Need poed, mis minu trajektoorile jäävad, erilise kalavalikuga ei hiilga. Share this post Link to post Share on other sites
daman 0 Report post Posted April 19, 2011 Kust saab palun toorest tuuni? Need poed, mis minu trajektoorile jäävad, erilise kalavalikuga ei hiilga.Kaubamaja kalaletis on tuunisteike täitsa saada. Hingehinnaga muidugi. Share this post Link to post Share on other sites
Aile 1 Report post Posted April 19, 2011 Kust saab palun toorest tuuni? Need poed, mis minu trajektoorile jäävad, erilise kalavalikuga ei hiilga.Tallinnas on Stockmanis ja viru keskuses. Arvutage oma konservis sisalduva kala hind välja.Mõlemas poes peaks olema ka tuunikala külmutatud (sellised 1,5 cm kuubikud) kujul. Selle hind on kindlalt parem, kui konserv. Kroonides oli miski 100.- ümber kg. Solarise kalalett on kuidagi kahtlane. Share this post Link to post Share on other sites
Aile 1 Report post Posted April 19, 2011 peab proovima kah, kipub tõesti tuunikalal aeg-ajalt selline kahtlane metalne maitse küljes olema. ise ostan tuunikala alati vees, mitte õlis, see õli on mulle kuidagi vastumeelne.valge tuunikala?! elus esimest korda kuulen taolisest nähtusest...Saage siis tuttavaksAlbacore tuna Share this post Link to post Share on other sites
LB 0 Report post Posted April 19, 2011 Aga võib ka selle lehega tuttavaks saada retseptid Share this post Link to post Share on other sites
407karaati 0 Report post Posted March 17, 2012 Nii hea salat tuli, aitäh retsepti eest Share this post Link to post Share on other sites