btw 0 Report post Posted April 4, 2011 Tervist . Olen 17 aastane , kaalun 69.7kg ning oleks vaja treeningu kava / söögi kava ,et suveks vormi ajada Suurem lootus oleks saada rinnalihas / kõhulihas .NB! Suhteliselt peenike olen ka käe vartest ning öelge mida oleks teha kõige mõtekam ja kiirem Mida sööma jne jne Share this post Link to post Share on other sites
priit002 9 Report post Posted April 4, 2011 Kui sa ei raatsi maksta veebitreenerile 57 eurot , siis kavasid sulle tasuta siin küll keegi ei tee. Vaata foorumis toitumise alt kaalust juurde, enda pikkuse ja kaalu juures. Loe jõusaali alt treenimise kohta. Võta endale tööriistade alt mingi algaja kava ja anna tuld! Ega kui ise asja vastu huvi ei tunne ega siis pole lootust midagi eriti saavutada ka. Toitumisest kui sa pole tegelnud asjaga on sul palju õpida, jõusaalis tean omast käest et esimesed paar kuud õppid ainult õiget tehnikat ja lihaseid tunnetama ja siis hakkab päris trenn alles pihta,minul vähemalt.Ja ära karda baasharjutusi! Share this post Link to post Share on other sites
Undionu 34 Report post Posted April 4, 2011 Tee kangiga kükke! Kui jõuad, siis trenni lõpus paar seeriat hantlitega biitsepsile, nii saad käed jämedaks. Share this post Link to post Share on other sites
btw 0 Report post Posted April 4, 2011 Toitumise kohta ei saa keegi midagi siis öelda ? Soovitage keegi midagi ;D Share this post Link to post Share on other sites
segens 0 Report post Posted April 4, 2011 vaata, fitness.ee avalehe ülaservas on rubriigid UUDISED, ARTIKLID, FOORUM, BLOGID, GALERII jne.Rubriigi ARTIKLID all on alamrubriik TOITUMINE. Share this post Link to post Share on other sites
matjusm 24 Report post Posted April 4, 2011 Toitumise kohta ei saa keegi midagi siis öelda ? Soovitage keegi midagi ;DHea ja lihtne algajate kava: http://www.startingstrength.net/workouts/Toitumine: selle kohta on mustmiljon artiklit. Pane lihtsalt Google'isse "how to gain muscle", või "muscle gaining diet" või "beginner strength/bodybuilding routine" ja sa saad mustmiljon vastust. Ka siin samas Fitness.ee lehel on artiklite all palju häid artikleid nii trenni kui toidu kohta. Otsi ja sa leiad! Share this post Link to post Share on other sites
vrsm 4 Report post Posted April 4, 2011 Toitumise kohta ei saa keegi midagi siis öelda ? Soovitage keegi midagi ;Deks ma siis soovita MIDAGI (kuigi jah, targem oleks lugeda siin lehel olevadi artikleid)lühidalt: pane paika päevane valgu-süsivesiku-rasva vahekordsöö tihti, kuid väikseid koguseidsüsivesikuid söö õhtul vähem (trenn on erand)ära söö lihtsüsivesikuid nagu nt hommikusöögihelbed, suhkur, valge sai, küpsised, pagaritooted, peenleib, valge riis, tavline pasta jnevalke saad nt munast, kohupiimast (jälgi kriitilise pilguga süsivesikute ja suhkru sisaldust neis), kodujuustust, kanafileest, väherasvasest veiselihast, tuunikalast jnesöö värsket juurvilja ja kögivilja kindlasti, mõõdukalt ka puuviljusöö täisteraputrusid, nt kaerahelbe, rukki jneravade headeks allikateks on nt avokaado, muna(kollane), hapukoor, extra virgin oliiviõli, kalamaksaõliloodetavasti on sellest pisutki abi. aga KÕIK see - ning paaaaaaaaaaalju muudki targemat - on artiklites ja lugematutes teemades siin foorumis juba olemas. Share this post Link to post Share on other sites
Vilps 1 Report post Posted April 4, 2011 Tervist . Olen 17 aastane , kaalun 69.7kg ning oleks vaja treeningu kava / söögi kava ,et suveks vormi ajada Suurem lootus oleks saada rinnalihas / kõhulihas .NB! Suhteliselt peenike olen ka käe vartest ning öelge mida oleks teha kõige mõtekam ja kiirem Mida sööma jne jneSuveni on ligikaudu 2,5 kuud. Ei tea sinu praegust olukorda, kuid selle ajaga enam imesid ei tee. Võta eesmärgiks järgmise aasta suveks vormi saada. Võid rahulikult tööriistade alt valida endale meelepärase kava. Rõhku pane suuremal jaol baasharjutustele. Söö rohkem, kui kulutad ning küll kunagi seda lihasmassi juurde tuleb. Praeguses olukorras oleks sul kõige targem siit saidilt erinevaid artikleid lugeda nii toitumise kui ka treeningu kohta. Share this post Link to post Share on other sites
xintoc 0 Report post Posted April 4, 2011 Umbes midagi sellist. Natuke võib nokkida.I Hommikul puder või maisihelbed. Piima, mett. 3 keedumunaII vahepalaks pähklid, rosinad, kohupiimIII Lõunal: Suur praad, täisteraleiba, kodujuustu, tuunikalaIV Trenn: peale trenni kiireid süsikaid ja valke. V Õhtul: veel sooja toitu VIja kui veel magama ei ole läinud siis veel kohupiimaTäpselt mida 'vrsm' ütles võid teha.Käi jõusaalis, jooksmas, ujumas.. Rebestada ei ole vaja ega üle pingutada. Korralik soojendus alati. Suuri lihaseid enam ei jõua, aga suve lõpuks on võimalus korralikult massis juurde võtta ja siis oled ilus pruun ja tervislik. Share this post Link to post Share on other sites
btw 0 Report post Posted April 4, 2011 Mis suitsetamise koha pealt ütlete ? Tasuks pooleli jätta ? Share this post Link to post Share on other sites
matjusm 24 Report post Posted April 4, 2011 Mis suitsetamise koha pealt ütlete ? Tasuks pooleli jätta ?Otseloomulikult. Sellele küsimusele on alati vastus jah. 17 aastane ja juba suitsetad..... Share this post Link to post Share on other sites
btw 0 Report post Posted April 4, 2011 (edited) Otseloomulikult. Sellele küsimusele on alati vastus jah. 17 aastane ja juba suitsetad.....Noo ma arvan, et ega ma ainukene ei ole Ma ligi 5 aastat suitsetanud, ja nüüd se võibki tagajärg olla, et ma suht peenike Muidu õhtul nüüd tõmbasin 2x muna sisse suhkruga ja tegin 1 x 50 kõhulihast / 1x30 kõhulihast , 3 x 10 kätekõverdust Edited April 4, 2011 by btw Share this post Link to post Share on other sites
xintoc 0 Report post Posted April 5, 2011 Noo ma arvan, et ega ma ainukene ei ole Ma ligi 5 aastat suitsetanud, ja nüüd se võibki tagajärg olla, et ma suht peenike Muidu õhtul nüüd tõmbasin 2x muna sisse suhkruga ja tegin 1 x 50 kõhulihast / 1x30 kõhulihast , 3 x 10 kätekõverdustPalun mitte suhkruga Share this post Link to post Share on other sites
vrsm 4 Report post Posted April 5, 2011 (edited) Muidu õhtul nüüd tõmbasin 2x muna sisse suhkruga ja tegin 1 x 50 kõhulihast / 1x30 kõhulihast , 3 x 10 kätekõverdust - kõlab psühhadeelselt...edit: nagu kodus veini üksinda joomine ja bohemian rhapsody kuulamine...if you know what i mean Edited April 5, 2011 by vrsm Share this post Link to post Share on other sites