Jump to content
-TANK-

EI OSKA VALIDA

Recommended Posts

Valimas käidud! Olen ka üks neist, kellele meeldib kastikese juures käia. Ei võta palju aega ning selline mõnus tegevus.

Lugesin seda teemat ning Reformierakonda ja IRL-i tehti maha. Mul ei ole selle vastu küll midagi. Kuid kas keegi usub, et kui oleks valituses olenud näiteks kõike lubav Keskerakond või keegi kolmas, siis kas me oleksime praegu paremas seisus? Mina küll nii ei arva. Ning Keskerakonda iseloomustab Tallinnas toimuv. Mulle need valimislubadused pole üldse olulised. Kõige tähtsam on see, et vähemalt midagi täiesti sinnasamusesse ei keerata. Nagu näiteks see, mis Lätis toimus, veel Iirimaa ja Portugal. Tegelt on Eesti majanduskriisi ajal hästi hakkama saanud. Isegi Euroopa Liit on meid kiitnud ning muu ajakirjandus maailmas - kas mitte ei võinud selleks olla üks tuntud USA ajaleht. Täpselt ei meenu. Jürgen Ligi valiti aasta parimaks rahandusministriks Euroopas, mis on jälle väike positiivne märk.

Sama rikkaks või edukas võrreldes meie põhjanaabritega ei saa me ilmselt kunagi. Loomulikult on halb, et meie palgad on neli korda väiksemad, kuid sealjuures muud hinnad samal tasemel. Kindlasti on kõrgetes hindades ka süüdi mingil määral valitsus (aktsiis, käibemaks), kuid suurem osakaal vähemalt minu arvates kaupmeeste ahnusel.

Andsin oma hääle seekord IRL-i kasuks. Usun, et vahet pole kas IRL või reform, sest koalitsiooni lähevad nad ilmselt mõlemad. Ilmselt tulevad huvitavad valimised ning põnev vaadata häälte jagunemist.

****

Kes eile valimisstuudiot vaatas, siis see oli ikka mõnus huumor. Teeks ettepaneku ETV-le, et iga aasta 31.detsembril oleva Tujurikkuja võiks Eesti tipppoliitikute depatiga asendada. Saaks nalja rohkem, kui üheski muus naljasaates.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Hetkel olen tõsiselt uhke selle üle, et meie riik on teinud esimese suure sammu rohelise mõtlemise suunas - muretseti ju 1000 elektriautot ning kahe aasta jooksul plaan rajada tervet eestit kattev kiirelaadimisvõrk neile autodele. Oleksime maailma esirinnas sellise lükkega.

Elektriautod on tegelikult samasugune trendipedendus nagu säästupirnid. Kütuseelementidest võiks midagi tulla B)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Võimas.

Hakkab see valismiskonkurs selleks korraks läbi saama. Eilne Valimisstuudio ETV-s oli super! Eriti humoorikas koht oli siis kui Mart Laar ütles, et härraste Mikseri ja Saavisaare sõnavõttudest on võimatu midagi aru saada- mehed räägivad midagi, aga keegi ei saa aru, mida tegelased üritavad selgitada kui üldse üritavad. Loomulikult tuli ka vastasleerist päris põnevaid kilde.

Mina ise käisin eelvalimistel ja valisin reformi oma arusaamade järgi ning minu elukaaslane valis IRL-i oma seisukohtade järgi ning kõik on õnnelikud ja ei ole hakanud teineteise seisukohtasid kuidagi ümber veenma. Homme on juba uus päev ning eks siis paistab, kes hakkavad meie riiki juhtima.

Toredat nädalalõppu kõigile!

B)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Elektriautod on tegelikult samasugune trendipedendus nagu säästupirnid. Kütuseelementidest võiks midagi tulla :P

Eks ta jah hetkeseisuga suht selline mõttetu tilulilu teema ole.

Kuid ega ei saagi metsikut arendustööd teha elektriautode kallal kui turg niivõrd võike ning puudub korralik laadismivõrk nende toetamiseks, mis teeks autod praktilisemaks.

Kui neid rohkem tekkima hakkab, võrk on tasemel jne, siis küll areneb ka tehnoloogia ja tootmisprotsess ja kõik muu sellega seonduv.

Muud kütuseelemendid oleksid ka muidugi huvitavad. Ennast paeluks kindlasti vesiniku toel sõitev mootor mis sumpsist lihtsalt kergelt veeauru välja pritsiks. ;)

Kuid võib jumala kindel olla, et ega suured kütusekontsernid hea pilguga sellele kõigele ei vaata. Meil võib vaikselt nafta otsa saama hakata, kuid need suured firmad kavatsevad meid lüpsta kuni viimase piisani.

Samas elektrit tootvad firmad peaksid suht elektriautode poolt olema kuna pm. tähendaks see siiski neile lisavajadust elektri järele...

Aga mis me ikka räägime. Kõik puhas spekulatsioon minu poolt kuna ei ole lähemalt kursis asjadega.

Mis valimisse puutub siis tüdruk valis täna ka ühe tegelase. Mingi suht tundmatu nimi aga väga sümpaatne valismisreklaam oli. A'la käsitsi kirjutatu kiri hästi tehtult.

99% kindlalt mingi PR tegelase kirjutatud aga noh - vähemalt keegi nägi vaeva. B)

Näitab seda, et väga palju valitakse ikka suht lampi - tunde järgi, näo järgi vms jama põhjal. Isiklikult teatakse poliitikuid vähe - valimislubadused niikuinii suur mull mis peale valimisi sujuvalt lõhkeb...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Valimas käidud! Olen ka üks neist, kellele meeldib kastikese juures käia. Ei võta palju aega ning selline mõnus tegevus.

Õige kah, sest e-hääletus pole ju anonüümne.

Mis seda õhtust PAJEBATT-i puudutab, siis mulle meeldis kõige rohkem see lõik.

Laar: "Sa Edgar kaota müügimaks ära, võidad 1%."

Edgar: "Te kaotage kütuse aktsiis ära ja võidate 50%"

Muudetud kasutaja -TANK- poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Kõige lollim ja vastikum nii ilmavaateliselt kui valimislubadusena on minu jaoks ikkagi astmeline "põhjamaine" tulumaks, mis teeb kõik vaesed rikkaks ja rikkad õiglaselt vaesemaks jne. Miks mulle sotside ja keski astmeline tulumaks ei meeldi:

Astmeline tulumaks on põhimõtteline sigadus. Meil on proportsionaalne tulumaks ja rohkem teenijad maksvad nagunii rohkem tulumaksu. Igaüks saab ise arvutada, palju maksab riigile 300 000 eurot teenija ja palju 300 eurot teenija. Oleme kõik nürimeelsed harimata orjad ja teenime vähem raha, sest meil ei peagi olema mingeid ambitsioone. Kui mõni peaks pingutama ja rohkem teenima, siis võtab riik temalt selle lihtsalt ära. Mulle selline asi ei sobi. Tagurlik suhtumine.

Ok, see on selline ilmavaateline küsmus. Edasi sisulised asjad.

- Väide: "põhjamaine" tulumaks seab olukorra võrdsemaks rikaste ja vaeste vahel. On see ikka nii? Rikkad inimesed teenivad äritulu ja mitte palgatulu, aga astmelisest tulumaksust räägitakse ikka seoses palgatuluga. Soomes on näiteks inimese äritulu pealt täiesti ühetaoline tulumaks. Ja see on madalam (28%) kui näiteks palgatöötajale kehtiva astmelise tulumaksu kõrgeim määr (30%). Seega võib selle väite jamaks lugeda, kuna selgelt kotitakse palgatöötajat.

- Kas sotside ja keski soovitav on ikka põhjamaine tulumaks? Sotsidel on soov rakendada 26% tulumaksu kui inimene teenib 1000 eurost rohkem, Keskerakond soovis 26% maksu väänata juba midagi alla 6000 krooni. Kuni 1266,7 eurot kuus teeniva inimese tulumaks on Soomes 0%. Sotside ja keskerakondlaste pakutud astmeline tulumaks on põhjamaine? B)

- Astmelise tulumaksu pooldajad räägivad, et reformi tehtud õhuke riik on jama ja ikka astmeline tulumaks aitab meil rohkem raha koguda. Õhuke riik? Meie praegune maksukoormus on väike!?!? Vaatame palju riik võtab teie teenitud näiteks 1000 eurosest palgafondist endale. Kui teie palgafond on 1000 eurot, siis riik võtab sellest 39,8% endale. Teile jääb kätte 601,57 krooni. Kui te realiseerite selle erinevate toodete ja teenuste peale, siis riik võtab nende toodete ja teenuste pealt 20% käibemaksu, teatud toodetele lisandub aktsiis: http://www.emta.ee/index.php?id=909 Kõikide teenuste ja toodete seaduslikud pakkujad maksavad riigile makse ja need maksud kajastuvad teenuste ja toodete hinnas. Seega ma isegi ei taha seda numbrit kokku lüüa, mis riik teie palgafondist lõpuks endale saab. Kui keegi tahab selle kõige juures rääkida midagi õhukesest riigist ja maksutõustust, siis tõmbub käsi rusikasse.

Üks väheseid asjalikke kommentaare koos sisuliste (numbriliste) põhjendustega neile, kes ei viitsi ise arvutada või õpikusse süveneda. Ei mõista ka mina, kuidas ometi ei saada aru, et ka praeguse tulumaksusüsteemi kohaselt maksavad ju kõrgema sissetulekuga inimesed suuremat osa nii protsentuaalselt kui ka raha ekvivalendi mõistes oma palgast maksudena ära kui vähem teenivad isikud. Ja milles peaksid siis tõesti süüdi olema edasipüüdlikud, haritud ja teotahtelised inimesed?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Sa oled keemik ?

Kunagi 90-datel oli üks Eesti kulturist ida-Virumaalt endale võistluste ajal lisainfoks märkinud, et amet:keemik. Publikul oli väga naljakas B)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
e-hääletus pole ju anonüümne

Ära jahu asjadest, millest sa ei tea. Oh wait. Sa oled seda siin teemas juba ju niikuinii mitmeid kordi enne ka teinud. Ilmselt ei peatu ka siin.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mainekas Ühendriikide päevaleht New York Times kirjutas Eesti parlamendivalimisi kommenteerides, et vaatamata majandusraskustele suutis Eesti vältida kriisi sattunud Läti teed.

NYTi Moskva korrespondent Ellen Barry tõi välja asjaolu, et parlamendivalimistel võidutses senine koalitsioon, mis pälvis rahva toetuse vaatamata valusatele eelarvekärbetele.

Seejuures kasutas Barry valitsuse poliitikat kirjeldades terminit laissez-faire kapitalism, mille kohaselt vastutavad inimesed ise oma majandusliku ja sotsiaalse heaolu eest ning valitsus tagab demokraatiat kaitses inimestele õigused elada nii, nagu nad ise tahavad.

«Kuid erinevalt naaberriigist Lätist, kus majandusraskused viisid rahutusteni ning valitsuse kukkumiseni, neelasid eestlased kannatused stoiliselt alla,» kirjutas Barry. «Need ohvrid lubasid Eestil ühineda jaanuaris eurotsooniga, mida liidrid on nimetanud selle märgiks, et riik on teel Lääne-Euroopa elustandardite suunas.»

Ka kirjutas väljaanne sellest, et kuigi sügava majanduslanguse ajal kerkis tööpuudus Eestis 2010. aasta alguses 19,8 protsendini, on majandus taas pööranud tõusuteele ning ka tööpuudus on riigis vähenenud umbes kümne protsendini.

Hea pisike jutt.

Üldiselt on riigi juhtimisega üldplaanis hästi hakkama saadud. Detalid detailideks ning lühemas perspektiivis ongi idiootsus mingeid hämmastavaid muutusi näha.

Vähem hala ning rohkem ettevõtlust.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Ära jahu asjadest, millest sa ei tea. Oh wait. Sa oled seda siin teemas juba ju niikuinii mitmeid kordi enne ka teinud. Ilmselt ei peatu ka siin.

Teie kahjuks ma tean sellest asjast üsna palju. (Olen elukutseline programmeerija, tegelenud arvutivõrkude turvalisusega ja kirjutanud ka ise ID kaarti kasutavaid lahendusi.)

Mõtle natuke - siin on loogikavead.

Fakt. Valikut saab pärast muuta ja kui käid valimas siis e-hääl ei kehti.

Järeldus - Andmebaasis peavad olema seotud nii sinu isikukood ja sinu valik. (Ei pruugi olla loomulikult samas andmebaasis või tabelis, kuid kindlasti annab neid kuidagi kokku viia).

Kuidas sa saad oma häält muuta kui see oleks anonüümne?? Kui see oleks anonüümne siis ei teaks ju millist häält muuta??

Oh wait sul on äkki ajud nii pehmeks taotud, et sa ei suuda loogiliselt enam mõelda.

Muudetud kasutaja -TANK- poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Oh wait sul on äkki ajud nii pehmeks taotud, et sa ei suuda loogiliselt enam mõelda.

Aww... nii nunnu. Loomulikult too sisse teemaväline süüdistus B)

E-hääle puhul on mitteanonüümne vaid see, et sina oled e-hääletaja.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Teie kahjuks ma tean sellest asjast üsna palju. (Olen elukutseline programmeerija, tegelenud arvutivõrkude turvalisusega ja kirjutanud ka ise ID kaarti kasutavaid lahendusi.)

Mõtle natuke - siin on loogikavead.

Fakt. Valikut saab pärast muuta ja kui käid valimas siis e-hääl ei kehti.

Järeldus - Andmebaasis peavad olema seotud nii sinu isikukood ja sinu valik. (Ei pruugi olla loomulikult samas andmebaasis või tabelis, kuid kindlasti annab neid kuidagi kokku viia).

Kuidas sa saad oma häält muuta kui see oleks anonüümne?? Kui see oleks anonüümne siis ei teaks ju millist häält muuta??

Oh wait sul on äkki ajud nii pehmeks taotud, et sa ei suuda loogiliselt enam mõelda.

Isikukood ei pea ju andmebaasis olema avakujul, vaid näiteks krüptituna. Kui häälte andmebaas lekib, siis hääli ei õnnestu seostada reaalsete inimestega ilma krüptimisvõtit teadmata.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Isikukood ei pea ju andmebaasis olema avakujul, vaid näiteks krüptituna. Kui häälte andmebaas lekib, siis hääli ei õnnestu seostada reaalsete inimestega ilma krüptimisvõtit teadmata.

Kui kogu see e-hääletuse süsteem ei ole pakutud sõltumatu turvafirma e-lahendusena siis ei oma mistahes krüpteerimine erilist reaalselt väärtust, kui vajalikud võtmed ja kogu süsteem on valitsuse enda hallata.

Mul isiklikult suht savi aga vähemalt tundub, et kui peaks olema tahtmist seda anonüümsuse valli purustada siis annab seda ka teha vajadusel. Kas seda ka tehakse. Ei tea. Kujutan ette, et kui need hääled oleksid erakondadele teada siis need inimesed võiksid oma rahu ja vaikusegea järgmiste valimiste ajal hüvasti jätta...

Aga whatever...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Teoreetiliselt ei ole ükski asi anonüümne siin ilmas praktias siiski on. Ka e-valimised.

Sinu loogika kasutamist selles teemas arvestades sa just eriti tugev arendaja ei ole. Mina sind ei palkaks. B)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Isikukood ei pea ju andmebaasis olema avakujul, vaid näiteks krüptituna. Kui häälte andmebaas lekib, siis hääli ei õnnestu seostada reaalsete inimestega ilma krüptimisvõtit teadmata.

Ma ei rääkinudki lekkimisest :P

Aga jah Archangel jõudis ette.

Teoreetiliselt ei ole ükski asi anonüümne siin ilmas praktias siiski on. Ka e-valimised.

Sinu loogika kasutamist selles teemas arvestades sa just eriti tugev arendaja ei ole. Mina sind ei palkaks. B)

Ma ise ei ole selle e-valimiste rakendusega veel tutvust teinud.

Aga äkki sa seletad siin meile lahti, kuidas see töötab ja kui anonüümne on... kui sa seda väidad ja nii tark oled?

Äkki sa oled hoopis üks arendajatest.????

Et siin arutame asja läbi, siin peaks veel pädevaid IT mehi olema. Näiteks Alessandro peaks üht teist ka asjast teadma.

Kui sa seletad lahti, kuidas see rakendus töötab, ja anonüümsust tagab, siis ma äkki palkan hoopis sind mõnda projekti juhtima.....

Muudetud kasutaja -TANK- poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tarkvara arenduses töötan. Koodi otseselt ei kirjuta. Valmissüsteemi erinevatel põhjustel otseselt ei kommenteeri. Aga kui on soovi, siis selle kohta peaks netist küll avalikku inffi leidma, kuidas ta tehtud on. Alusta näiteks siit: http://vvk.ee/valijale/e-haaletamine

Mõtle ühele küsimusele. Selle peale mõtlemiseks ei pea seda tarkvara tundma. Küsimus: kui Eesti e-hääletus oleks mingi kahtlane protsess, mis on üles ehitatud kahtlase, mitte-anonüümse ja ebaturvalise tarkvara peale, kas siis ülejäänud maailm tunnistaks meie valimised demokraatlikeks?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Kui kogu see e-hääletuse süsteem ei ole pakutud sõltumatu turvafirma e-lahendusena siis ei oma mistahes krüpteerimine erilist reaalselt väärtust, kui vajalikud võtmed ja kogu süsteem on valitsuse enda hallata.

Mul isiklikult suht savi aga vähemalt tundub, et kui peaks olema tahtmist seda anonüümsuse valli purustada siis annab seda ka teha vajadusel. Kas seda ka tehakse. Ei tea. Kujutan ette, et kui need hääled oleksid erakondadele teada siis need inimesed võiksid oma rahu ja vaikusegea järgmiste valimiste ajal hüvasti jätta...

Aga whatever...

Keegi polegi väitnud, et e-hääletamine peab olema turvalisem kui tavahääletamine. Tavahääletamisel pead sa samuti usaldama Valimiskomisjoni, kes loeb hääled kokku. E-hääletamise puhul on Valimiskomisjoni halduses serverid. Kui sa ei usalda Valimiskomisjoni, siis sa ei tohiks ka tavahääletamist usaldada.

Iga süsteemi turvalisus põhineb mingitel turvaeeldustel. Alati on olemas mingi *asi* või osapool, keda/mida sa pead usaldama - olgu selleks siis krüptograafiline algoritm, serveri administraator või kas või riistvara, mis mingi tõenöosusega võib vigu teha.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Tarkvara arenduses töötan. Koodi otseselt ei kirjuta. Valmissüsteemi erinevatel põhjustel otseselt ei kommenteeri. Aga kui on soovi, siis selle kohta peaks netist küll avalikku inffi leidma, kuidas ta tehtud on. Alusta näiteks siit: http://vvk.ee/valijale/e-haaletamine

Mõtle ühele küsimusele. Selle peale mõtlemiseks ei pea seda tarkvara tundma. Küsimus: kui Eesti e-hääletus oleks mingi kahtlane protsess, mis on üles ehitatud kahtlase, mitte-anonüümse ja ebaturvalise tarkvara peale, kas siis ülejäänud maailm tunnistaks meie valimised demokraatlikeks?

Ok jutt on ilus ja ümmargune, mitte küll piisavalt detailne kuid ok...

..mingi hetk reisivad tulemused CD peal LOG3 failis kujul: isikukood,hash(hääl).

Pole ju võimatu, et see CD või koopia satub kuidagi mõne härrasmehe kätte (olgu ta nimi Andrus, Edgar, Mart või kes tahes). Ja juhuslikult võib olla sellel härrasmehel ka nimekiri igale kandidaadi numbrile vastava häshiga... ning viitsimist väikse skriptiga need LOG failis asendada (või vastav tööjõud, kes seda teha viitsib.) Samuti saab isikukoodidele lisada ka nimed juurde.

Ja lõpptulemuseks on fail kujul: Eesnimi, Perenimi, isikukood, valikunr. või nimi.

See teine osa ei lähe mulle korda - ilmselt olen vandenõuteoreetik.

Muudetud kasutaja -TANK- poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma vaatan et valimisteema on IT meeste kraaklemiseks ära läind. :)

Ma küll ei ole mingi kõva hääletuste progeja aga iseenesest ei tohiks siin ju midagi nii keerulist olla. Meil siin portaalis ju käib ka põhimõtteliselt autentimine. Ja vahetevahel ka hääletatakse. Ja lahendusi, kuidas asi võimalikult anonüümseks teha on ju umbes .... kõvasti.

TANK'il on küll hea jutt, aga ma kaldun arvama, et seda häshi on ka tiba 'soolatud'. Ning tõenäolisus seda häshi lähima paarituhande aasta jooksul lahti arutada on umbes null. Muidugi kui su sugulase kälimehe onu vennapoja tütar töötab sul seal asutuses ja ta heameelega teeb sulle sealsest baasist koopia siis noh... korras ju.

Sama loogika alusel saan ma ka aru, et sa internetipanka ei kasuta. Maksad sulas, sest järsku su ID paroolid ja muu huinamuina ka kopeeritakse. Ning keegi võib ju su kontole sisse murda ja su 28.32 € rotti panna (halvemal juhul nende ID koodidega veel sinu eest hääletada!!!!). Pangaautomaadist pidi ju ka riskantne pappi välja võtta, kopeeritakse ju seal ka juba kaarte ja koode ju.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Ma vaatan et valimisteema on IT meeste kraaklemiseks ära läind. :)

Ma küll ei ole mingi kõva hääletuste progeja aga iseenesest ei tohiks siin ju midagi nii keerulist olla. Meil siin portaalis ju käib ka põhimõtteliselt autentimine. Ja vahetevahel ka hääletatakse. Ja lahendusi, kuidas asi võimalikult anonüümseks teha on ju umbes .... kõvasti.

TANK'il on küll hea jutt, aga ma kaldun arvama, et seda häshi on ka tiba 'soolatud'. Ning tõenäolisus seda häshi lähima paarituhande aasta jooksul lahti arutada on umbes null. Muidugi kui su sugulase kälimehe onu vennapoja tütar töötab sul seal asutuses ja ta heameelega teeb sulle sealsest baasist koopia siis noh... korras ju.

Sama loogika alusel saan ma ka aru, et sa internetipanka ei kasuta. Maksad sulas, sest järsku su ID paroolid ja muu huinamuina ka kopeeritakse. Ning keegi võib ju su kontole sisse murda ja su 28.32 € rotti panna (halvemal juhul nende ID koodidega veel sinu eest hääletada!!!!). Pangaautomaadist pidi ju ka riskantne pappi välja võtta, kopeeritakse ju seal ka juba kaarte ja koode ju.

Vaata rebane. Ma ei mõelnud seda päris nii...

Ma mõtlesin seda nii, et süsteemi valdajale/arendajale on hääled ikka kättesaadavad... (siin ei ole soolamisest ju kasu - kui pärast palub süsteemi tellija omale selle LOG3 faili aga ilma räsideta.)

Pangale on ju ka nagunii näha kõik meie tehingud - olgu need siis üle neti või kontoris.

Ma usaldaks süsteemi veidi rohkem, kui see oleks üles ehitatud näiteks 2 tabeli põhimõttel, kus ühes on kõigi inimeste isikukoodid ja 0/1 (kas on valinud või mitte) ja teises tabelis on hääled.

Nii ei saaks muidugi pärast häält, isegi muuta ja ka jaoskonnas valida. Samuti saaks näiteks võimalusel vanaema id kaardiga tema eest ära valida ja teda ootaks jaoskonnas üllatus (kus ta pikalt saadetakse). :D

Muudetud kasutaja -TANK- poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma ei saa üldse aru, mis vahet seal on, kas on anonüümne või ei- mis vahet seal on, kui keegi teab et valisid Reformierakonna või Keskerakonna või hoopis kellegi teise.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Ma ei saa üldse aru, mis vahet seal on, kas on anonüümne või ei- mis vahet seal on, kui keegi teab et valisid Reformierakonna või Keskerakonna või hoopis kellegi teise.

Aga kui vahet pole siis äkki kirjutame valimissedelitele ka nimed ja isikukoodid peale???

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×