Jump to content
Angela

Ehk oskab keegi head nõu anda...?!?

Recommended Posts

Mure selline, et kehakaalu kohutav tõus on ajanud tõsiselt dieeti pidama. Olen sel alal uus ega tea, kuidas või kust alustada. Olen ka mõned korrad enne üritanud dieetidega algust teha, kuid seni on nendega kaasnenud vaid kehakaalu tõus. Tahax seekord asja tõesti tõsiselt käsile võtta ja ka lõpuni viia. Olen 160 cm pikk ja kaalun 66kg => seega paras trulla :) Mida ma tegema peaxin? Lisax füüsilisele tegevusele, mida ja kui palju sööma peaxin, et tulemused kõige paremad olexid???

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

No see oleks pikk jutt siia kirjutada kuid kui see asi sind huvitab siis vist oli viimases "TERVISPLUSS" -is on kirjutatud sellest pikkalt ja selgelt, seal on menüü ja treening kava, arikkel oli tehtud Gert Koovitiga(staaus clubi peatreener). Seal oli ka sama probleem ühel naisel nii et soovitan soojalt, seal seletab miks ning kuidas parem on.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Pikk jutt tuleks jah, et kõike kirja panna.. Aga jälgida tuleks ikka tavalisi põhitõdesid: hommikusöögis kõige rohkem süsivesikuid (sv)-puder vmt (soe söök on parem, äratab sind üles ja soojendab keha), lõunas mõlemat, õhtul peale trenni kohe nats sv (puuvili, natuke mahla vmt) ja hiljem kodus kindlasti valku (kodujuust, kohupiim vmt, välja arvatud jogurt/puuviljad!) Paar vahepala võiks ka päeva jooksul olla (enne lõunat ja enne trenni)-need siis ka rohkem valgust kui sv-st.

Jõusaalis on oluline käia (ja oluline on ikka raskusi aeg-ajalt suurendada ka, sest muidu pole kasu), sest mida rohkem lihasmassi, seda kergemini kaalulangetamine toimub. Kui lihast vähe ja lihtsalt dieeti pidada, kaob see olemasolevgi (lihas) ja nii tulebki pärast dieedi lõppu topelt tagasi. Miks?Sest mida rohkem lihast, seda rohkem kaloreid põleb ka rahulikus olekus (no näiteks ka magades, istudes jne)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mix on parem süüa tihedamini ja vähem kui vaid paar korda päevas?

Ise söön kax korda päevas. Ärkan 11 paiku, 12 ajal söön, päeval käin jooxmas (7 km) ja siis 5-6 ajal söön jälle. Ühe toidukorra ajal ca 400-500 kalorit. Vahel võib-olla ka mõne puuvilja toidukordade vahel või õhtupoole. Päeva jooxul teen 7 korda 75 kõhulihaseid ka. Rohkem ma tavaliselt ei liiguta, kuid vahel mängin siiski veidi tennist, sõidan rattaga või jalutan niisama. Talvel on lugu hoopis teine: siis ma ainult suusaradadel elangi :) Suusatan iga päev kiires tempos vähemalt 25 km.

Kas praeguse söömise ja liigutamise suhte juures on üldse võimalik kaalu kaotada?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tihedamini on sellepärast parem, sest organism võtab söögi korrast nii palju kaloreid kui vaja ja kui sa oled söönud rohkem kui antud momendil vaja on siis need kalorid mida keha ei vajanud ladestuvad rasvkudesse. Sellepärast ongi tihedamini parem(kasulikum).

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×