Jump to content
TMPS

Erkki Hirsnik võistleb Leedu avatud karikavõistlustel jõutõstmises

Recommended Posts

Sel nädalavahetusel, 4.-5. detsembril toimuvad Leedu avatud karikavõistlused jõutõstmises.

Eestit esindab Erkki Hirsnik, kes asub võistlustulle homme, 5. detsembril umbes kell 12.00

Eelmise aasta võistluse protokoll: Siin

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Jõudsime just Leedust tagasi. Protokolli leiab siit.

Erkki oli väga tubli ja võitis oma kaalu. Võit tuli viimase tõmbe katsega, mis on alati kõige magusam. :) Samuti oli ta parim jõutõmbaja kogu võistlusel.

See oli kõige paremini korraldatud võistlus, mida olen kunagi näinud. Musternäidis sellest, milline üks võistlus olla võiks. Ainult kiidusõnad leedukatele külalislahkuse ja hea võistluse eest. Väga hea mulje jättis ka kohaliku jõutõsteliidu juhtkond, kes oskab asju suurepäraselt organiseerida. Auhinnalaud oli väga rikkalik ja veel millised karikad, üsna uskumatu võrreldes meie Eesti võistlustega.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Üritus oli jah väga hästi korraldatud, Erkki oli ka väga heas hoos ja sai ka oma silmaga ära nähtud Zidrunas Zavitskas.

Muudetud kasutaja TMPS poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Pilte või videoid ka tegite?

Tubli töö muidu Erkki poolt!

Erkki telefoniga filmisime küll katseid, ma räägin temaga ja äkki lükkab youtube'i ülesse ka.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kuna tehtud on minu nime sisaldav teema, siis kirjutan minagi selle teema kohta mõne lause.

Osalesin tõepoolest Leedu karikavõistlustel (Lithuanian Open Powerlifting Cup). Sain sellest võistlusest teada Peep Pälli käest ja leidsin, et see on igati hea võimalus teha ka sügishooajal üks korralik võistlus.

Võistlus toimus Kaunases kahel päeval - kergemad kaalud võistlesid laupäeval ja raskemad (alates 90 kg) pühapäeval. Hakkasime Elari (Kraav) ja Tambetiga (Artma) laupäeval kella ühe paiku Tartust Kaunase poole sõitma ja jõudsimegi pärast ühte rehvivahetust ja mõnesajakilomeetrilist lumetormis sõitmist õhtuks Kaunasesse. Ööbimine hotellis oli organiseeritud korraldajate poolt ja meie pidime vaid kohale minema :)

Võistlus toimus ühes ärihoones - suur konverentsisaal oli jõutõstmisvõistluse puhuks ümber korraldatud. Kaalumine algas juba pool üheksa hommikul. Kahjuks kutsuti mind kohe sisse ja mul ei õnnestunud tualetis ära käia - muidu oleks oma võistluse lõpuks saadud tulemusega 500 Wilks'i kokku kogunud :D (95,9 kg-se kehakaaluga jäi 498 Wilks'i kopikatega).

Kükk ei õnnestunud nii hästi kui lootsin (ja milleks - julgen öelda - võimeline olin). Algraskuse 285 kg sain küll kirja, aga ei 300 ega 305 kg ära ei loetud - kõrguse tõttu. Eks see peab siis järgmisteks võistlusteks jääma (põlvesidumise taha asi igatahes ei jäänud, sest Tambeti sidumisele on ilmselt raske vastast leida ;)) Surumine oli ok - 180 ja 187,5 kg surusin määrustepäraselt ära; 192,5 kg juures aga tõusis tagumik pingi küljest lahti ja seda raskust kirja ei saanud.

Pärast teist ala olin esimestest tugevasti maas, aga teadupärast ei ole jõutõstmisvõistlus enne läbi, kui viimane mees tõmmanud on. Minu jõutõmbe algraskus (305 kg) oli märgatavalt suurem kui konkurentidel. Selle tõmbasin kergesti ära. Teiseks katseks tellisin 320 kg ja sellegi sain üles. Nüüd oli tarvis vaadelda kaasvõistlejate numbreid ja Elar seda tegigi. Enne viimast katset oli kujunenud järmine seis. Ühel minu konkurendil (Germanas) oli 805 kg koos ja ta tellis kolmandaks tõmbekatseks kümme kilo suurema raskuse kui tema teine katse oli olnud (seega potentsiaalne 815 kg). Teisel konkurendil (Adomaitis) oli 795 kg koos ja temagi tellis kümme kilo juurde (minnes 805 kg peale). Seega otsustasime meiegi, et on tarvis minna 805 kg peale ja loota, et Germanas enda kolmandat katset kirja ei saa (see oli ka täiesti põhjendatud lootus, sest Germanase - kes oli, muide, surunud 265 kg - teisel katsel alistatud tõmbe algraskus 260 kg oli väga raske). Kergema kehakaalu reegli tõttu oleksin mina aga sama summa juures Germanast edastanud - ja ka Adomatist (juhul kui tema oleks kolmanda katse kirja saanud)-, sest kaalusin mõlemist mitu kilo vähem. Läks nii, et kolmandat katset ei saanud kirja ei Germanas ega Adomaitis. Elar viis täpselt viimasel hetkel komiteele minu kolmanda tõmbe raskuse muudatuse - konkurentide eksitamiseks andsime alguses sisse raskuse 330 kg, mille nüüd muutsime 332,5 kg-ks. Seega oli kõik mu enda kätes - ebaõnnestumise korral olnuksin kolmas, õnnestumise korral aga Leedu karikavõitja ;) Ja tõepoolest, õnnestuski - tõmbasingi selle raskuse ära ja võitsin võistluse. See ei ole mul mitte esimene kord jätta võistluse saatus viimasele tõmbekatsele. Elar ütleb õigesti, et selline asi jõutõstmise põnevaks teebki.

Lõpetuseks ütlen veel paar sõna korralduse kohta. Kõik oli väga meeldiv ja professionaalne. Nagu öeldud, oli hotell organiseeritud korraldajate poolt ja ise ei pidanud sellega tegelema. Pärast võistlust pakuti nii võistlejatele kui abimeestele tasuta mitmekäigulist lõunat. Auhinnalaud oli vägagi rikkalik - absoluutarvestuse parimad (sinna mul praegu veel asja ei olnud ;) ) said kodumasinaid ja kodukinosüsteeme, leedukad ka raha. Mina sain nt kolm karikat - kaalu võidu puhul, Eesti meeskonna esindajana ja absoluutselt parima jõutõmbajana. Sain ka valku ja üht-teist veel. Leedukad olid väga sõbralikud ja külalsilahked. Huvitav oli see, et inglise keelt räägiti küllaltki kehvasti - niiet ma pidin oma vene keele oskused proovile panema. Aga järgmisel aastal kutsuti meid uuesti ja paluti sõbrad-jõutõstjad võistlejatena kaasa võtta.

Räägin Tambetiga, et ta paneks ka mõne minu võistluskatse videod üles.

Lõppu lisan aga ka paar pilti - minu auhindadest ja Kaunase jõulupuust. Häid jõule! ;)

post-24395-1291670068_thumb.jpg

post-24395-1291670087_thumb.jpg

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hea on see, et üha rohkem võistlejaid eri aladelt leiab aega siia foorumi oma võistlusõite kajastada, see aitab kõigil foorumikülastajatel laiemalt oma silmaringi avardada ja olla kursis ennast huvitavate spordialadega. Kui see operatiivsus ka veel järgi tuleb ,et saab kohapealt jooksvalt anda kiiremini infot, siis oleks väga super!

Palju õnne Erkki, tubli tulemus!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×