Jump to content
viki667

Kanafilee pretzel’ikuues

Recommended Posts

Kanafilee pretzel’ikuues

460441t40h82cf.jpg

New Yorgi kulinaarsed võlud avanevad tasahaaval. Mobiilsed tänavakärud ja väikesed veoautod pole kunagi olnud nii soositud kui praegu, esimest korda avaldas kohalik Zagat giid gurmeelavkade pingerea.

Peaaegu kõik need müüvad New Yorgi pretzel’eid! Need kringlikujulised kõvad küpsised tõid Euroopast immigrandid. Kunagi täitsid need vaeste kõhtu ja Saksa mungad pakkusid neid kuulekatele rahvamassidele usujutu vahepalaks, kuid nüüd leevendavad need suurlinna turistihordide nälga.

Et pretzel’id on kuivad ja maitselt üpris igavad, ongi tippkokad neile uue kasutuse leidnud. Sain näiteks oma New Yorgi esimesel nädalal kokk Jean Georges’i uues restoranis superhäid krõbedaid pretzel’ikattega kalmaare.

Ja hiljem kodus külalisi vastu võttes poetas Miamis elav toidufänn Larry saladuskatte all oma viimase aja hittkana retsepti. Jälle pretzel’itega, maitseks vürtsikas jalopeno pipar. Kui jääte Eestis pretzel’ite leidmisega jänni, võib katsetada soolaste kõrsikute või barankadega.

Larry kana

• 6 kanafileed

• 2 muna

• 200 g pretzel’eid

• veidi jalopenokastet

• soola, musta pipart

• sidrunimahla

• praadimiseks viinamarjaseemneõli

Võta kaks küpsetuspaberilehte. Aseta üks kanafileedest nende vahele, siledam pind ülespoole, ja rulli kana paberite vahel tainarulliga õhukeseks, veidi alla sentimeetri paksuseks. Toimi nii kõigi fileedega. Tainarulli asemel sobib ka lihahaamer või veega täidetud veinipudel; paberi võib asendada toidukilega. Otse liha kloppides lõhud liigselt kanafilee tekstuuri.

Klopi munad laiemasse kaussi lahti, sega maitseks hulka jalopenokastet. Minu kaste on pärit Lõuna-Aafrikast «Mama Africa» sarjast, kõige hõlpsamini leiab poest aga rohelise Tabasco.

Purusta pretzel’id blenderis või pudrunuiaga parajalt jämedaks puruks, kalla see taldrikule.

Maitsesta kanafileed mõlemalt poolt soola, pipra ja sidrunimahlaga. Kasta fileed ükshaaval munasegusse, siis pretzel’ipurusse. Jälgi, et liha saaks muna ja paneeringuga mõlemalt poolt kaetud.

Eelkuumuta õli pannil särisemiseni ja prae kana käredal tulel. Kui puru on piisavalt värvi võtnud, prae ka teiselt poolt. Kuumuskindel viinamarjaseemneõli annab roale huvitava, veidi magusa maitsenüansi, kuid sobivad ka teised kõrget kuumust taluvad õlid. Et kanafilee on õhuke, küpseb see kiirelt.

Link: LINK

Päris isuäratav, peaks ära proovima.

Muudetud kasutaja viki667 poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×