Jump to content
Sign in to follow this  
Viden

Kuidas teada, kui palju g pulbrit ma panen sisse?

Recommended Posts

Et mul valgukontsentraadi pulber olemas segan piimaga jne, aga kuidas teada kui palju gramme ma panen? kas peab mingi spets mõõdulusikas olema või on mingi reegel tavalise supilusika kohta ka?

Ei tea eriti hästi palju vaja panna kui öeldud nt 1g/kg kohta jne.

Et mul valgukontsentraadi pulber olemas segan piimaga jne, aga kuidas teada kui palju gramme ma panen? kas peab mingi spets mõõdulusikas olema või on mingi reegel tavalise supilusika kohta ka?

Köögikaal oleks kindlasti abiks. Aga teelusikas on 5g võid selle järgi arvestada. Supilusikate suurus erineb kohati liiga palju. Spets mõõdulusikaid on ka muidugi olemas.

1g/kg kohta?...et 100kg mees peaks panema 100g pulbrit sheikerisse. Enamasti pannakse ikka 30-40g valku, kui jutt käib ikka trennijärgsest sheigist. Aga nagu Jarmo juba vastas, siis köögikaal oleks kindlasti abiks, pole ka väga kallis vidin.

Edited by HenryP

See 5gr teelusikas ei ole ka alati õige. Kõik oleneb ju pulbrist. Võrrelge näiteks valgupulbri ja kreatiini tihedust. Kui võtta mõlemat 5 grammi, siis valgupulbrit on umbes 2 korda rohkem.

Tavaliselt on ikka tootel kirjas, kui palju teda panna. Kui on valgukontsentraat, siis pane umbes nii palju, et saaksid mingi 30-40 g valku(tavalsielt mingi 40-50g siis). Kui palju sa pulbrit panema pead, saad arvutada 100g sisalduse järgi, see peaks ikka pakil kirjas olema. Sinna tuleks lisada eraldi ka süsivesikuid taastumiseks, kui räägime treeningjärgsest valgusheigist. Valku ja süsivesiku suhe võiks olla 1:2 ehk nt 30g valku ja 60g süsivesikuid.

Kui on tegu juba valmis valgu ja süsivesiku seguga, siis võib ühe portsjoni kogus olla seal 100g+.

Üks supilusikas on ca 15g aga muidugi see varieerub pulbrist, lusikast jne.

1g valku/ kg tähenda seda, kui palju sa terve päeva jooksul valku peaksid saama ja üldse toidust, mitte ainult lisandist.

Kulturisti puhul võiks see olla pigem 2g/kg. Kui kaalud 70kg, siis 140g päevas oelks vajalik valgukogus. Kui jagada see näiteks 5 toidukorra peale, siis st 28g valku korraga. Nüüd võid ju arvutada, mitu grammi pulbrit pead panema, et sealt 28 g valku saada.

See 5gr teelusikas ei ole ka alati õige. Kõik oleneb ju pulbrist. Võrrelge näiteks valgupulbri ja kreatiini tihedust. Kui võtta mõlemat 5 grammi, siis valgupulbrit on umbes 2 korda rohkem.

Muidugi pole see täpne, aga tulemus on enam vähem. No näiteks kui vajame 35g valku, siis 7 teelusikat annab enam vähem selle täis küll. See 5g siia sinna ei mängi olulist rolli. Mõõdulusikas või veelgi parem köögikaal on parim lahendus.