Jump to content
mosswe11

jõusaal+üldtreening

Recommended Posts

Tere! Vanus 24. Pikkus 190 ja kaal 77. Asi selles et mängin aastaringi võrkpalli, rohkem teen seda suvel raske liiva sees ja üsnagi edukalt - enda külaturniiridel saab paarilisega enamjaolt kõigile müts pähe tõmmatud. Probleem on aga selles, et mul küllaltki sitt hüppevõime, ehk ei hüppa isegi kahelt jalalt korvirõngast kinni haarama. Õnneks vastupidavust ja reaktsiooni on väga hästi. Hakkasin nüüd paar nädalat tagasi jõusaalis käima, et arendada oma lihaseid järgmiseks ja ülejärgnevateks aastateks, ehk saab nii ka lõpuks mingi hüppevõime kätte. Kriban siia oma nädalakava ja palun täiendage seda või soovitage mingit muud rütmi või plaani. Söön täiesti tavaliselt maapoisi moodi mitte linna virukeskuse hängerite stiilis. Ja seda ka, et ei ole plaanis kulturistiks või suureks jõumeheks hakata, tahan lihtsalt üldiselt keha ja hüppevõimet nõksa tugevamaks arendada. Kasv on ka vist just seisma jäänud kuna viimase 5 kuuga 5 kilo juurde võtnud, kuigi koguaeg terve suvi on nädalas vähemalt kolm korda poolteist tundi korraliku jookse-karga-hüppa-higista trenni tehtud ( rannavolle )

Jõusaal ei ole mu jaoks ka ultravõõras. Viis aastat tagasi sai kaks kuud ilusti kava järgi trenni tehtud :) , ehk harjutused ja liigutused on teada. Nii, mu nädala trennikava:

E: Pool tundi võrkpallisoojendus ( paaris "kõksimine", paarkümmend ründelööki, blokki hüpped võrgu kohale ja paarkümmend servi ) ja siis jõusaalis kava järgi korralik ülakehatreening. Seeriad 4x10 v.a selg ja kõht. Jõusaalis kulub aega enda kava peale 1,5 tundi.

T: Jõusaalis kava järgi alakehatreening. Teen jalgadele kuut erinevat harjutust, millest ükski ei hõlma otseselt säärelihaseid kuna ei pea vajalikuks neid raskustega treenida. Pärast varpseinal lihtsalt tõusen mõlema jalaga eraldi varvastele kuni enam ei jõua.

K: Jõusaal ülakeha, sama kava mis esmaspäeval, ehk poolteist tundi trenni.

N: Võrkpall. Pool tundi võrkpallisoojendus ja tund aega mängimist.

R: Jõusaalis kava järgi alakehatreening.

L ja P: Puhkan, kuna ei ole võimalik jõusaalis käia. Ja siis uue ringiga edasi. Ahjaa, kas hüppenööriga hüppamine on ka kasulik? Kaua ja kuhu siia nädalasse?

Soovitage, õpetage, ironiseerige, ühelausega palun vastake mulle siia midagi. Tänks very many!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Teema hüppe kõrguse suurendamise kohta: http://forums.fitness.ee/index.php?showtopic=29390&st=0

Üldiselt peaks jõusaalis rõhk olema sellistel asjadel nagu kükk ja muud jalaharjutused (s.h ka säärelihased, mitte ei saa aru miks sa neid oled otsustanud mitte treenida) ning igasugused klassikalise tõstmise variatsioonid nagu näiteks rinnalevõtt.

Sinu kava ei ole võimalik kommenteerida sest sa pole seda postitanud vaid lihtsalt öelnud mida sa mis päeval teed. Kui tahad kommentaare jõukava kohta, pane see ka siia kirja.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Oh, räägi mulle veel sellest, et registreerisid enda siia foorumisse kasutajaks ainult selle pärast, et kommenteerida 2 aastat vana teemat?

Mulle tuletab see viimane post meelde hoopis neid teemasid http://en.wikipedia.org/wiki/PageRank ja http://en.wikipedia.org/wiki/Backlink . Aga vaata, siinse foorumi mootor polegi nii loll: <a href='...' class='bbc_url' title='Väline link' rel='nofollow external'>

Muudetud kasutaja salasilm poolt
  • Upvote 2

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×