Jump to content
Klaus

Kaltsium ja vitamiinid

Recommended Posts

Kauplustes müüakse firma Haas tablette, mis sisaldavad vastavalt kas vitamiine või kaltsiumit (ehk veel midagi aga ise kasutan neid kahte,esimene apelsini-,teine virsikumaitseline).Hakkasin neid hiljuti tarbima kuna maitse meeldib,vähemalt eelistan seda tavalisele veele.Kas keegi siinkommenteerijatest ka neid tarbib ja kui olulised vitamiinid ja kaltsium pühapäevasportlasele on? (kindlasti on,aga kas neid aineid saab ka tavatoidust kätte?)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tarbin praegu:

BioGlycosamine (liigestele)-pidevalt

Haasi multivitamiinid-kui meelde tuleb (neid hea juua ju:))

Trenne 6-8 korda nädalas (suvel natuke vähem, oli muudki tegemist:)), suhteliselt palju aeroobset (tegelen tantsimisega), mis vaheldub jõusaaliga, jooksu, rattasõidu või ka ujumisega.

Eks kui koormus on suur ja süüa ka nii, et peamiselt muna, kana, kohupiim, kodujuust, natuke sv ja rasvu (st nagu kulturismiga tegelev mitte tavainimene), siis võiks midagi juurde võtta küll, sest on oht, et toit võib jääda veidi ühekülgseks. Sellisel juhul tasub apteegist küsida neid tablette, milles ka mineraalained sees.

Haasi omad on minu meelest sellised süütud ja lahjavõitu tabletid, mida niisama vahel hea võtta, kui väikest energiasüsti vaja:)

Kaltsiumiga on ka nii, et kui ikka korralikult piimatooteid (mitte neid kõikge lahjemaid, vaid ikka tavalisi 2% või 2,5%)tarbida, siis ei tohiks Ca puudust küll olla. Kui on probleeme liigestega, siis pigem võtta glükosamiini, mis soodustab kõhre teket, on valuvaigistav ja takistab liigese ülemäärast kulumist.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Unusta need lastele mõeldud tooted ära, need sisaldavad liiga vähe vitamiine ja mineraalaineid. Parem osta apteegist nt. multitabs (kõik vajalikud ained koos) ja lisaks C-vitamiini. Tavatoidust saad muidugi nagunii need ained kätte kui sa mitmekesiselt sööd aga iseasi on talvel-kevadel kus nende sisaldus on madal.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×