Jump to content
stamma

soojendusharjutused

Recommended Posts

Olen u pool aastat jõusaalis käinud, enne seda olin ikka täiesti kilu, lihasmass nullilähedane :huh: Olen märganud, et rind vist ei arene sama kiiresti kui muud lihasgrupid. Kas võib asi selles olla, et rinna-õla-triitsepsi päeval ma ei viitsi soojendusharjutusi teha ja hakkan kohe rinnalt suruma? Pärast kui juba rinnaharjutused on ära tehtud ja hakkan õlga-triitsa tegema, on muidugi soe sees ja äkki sellepärast õlg ja triitseps on paremini arenenud?

Või pole soojendusharjutused nii tähtsad selle koha pealt?

Tänud!

S

Olen u pool aastat jõusaalis käinud, enne seda olin ikka täiesti kilu, lihasmass nullilähedane :huh: Olen märganud, et rind vist ei arene sama kiiresti kui muud lihasgrupid. Kas võib asi selles olla, et rinna-õla-triitsepsi päeval ma ei viitsi soojendusharjutusi teha ja hakkan kohe rinnalt suruma? Pärast kui juba rinnaharjutused on ära tehtud ja hakkan õlga-triitsa tegema, on muidugi soe sees ja äkki sellepärast õlg ja triitseps on paremini arenenud?

Tänud!

S

Mina ei saa üldse aru, kuidas mõni hakkab kohe rabelema ilma soojenduseta.

Korralik soojendus enne trenni on hädavajalik.

Kõige tähtsam soojendus on treeningut alustava harjutusega. Tee kolm-neli seeriat väiksema raskusega, tõusva koormusega.

Siis saavad soojaks just need lihaskiud, millega tööle hakkad. Rattal väntamisest ei ole rinna treeningu puhul erilist kasu.

Õlg ja triitseps on sul aga seepärast rohkem arenenud, et sul on vale surumistehnika. Kui tahad, et rind korralikult areneks siis pead küünarnukid ka korralikult laiali ajama. Mida lähemale kehale küünarnukid lähevad, seda rohkem töötavad õlad ja triitseps.

Nii, et tee sooja ja paranda tehnikat!

Jõudu!

Tänud!

S

Loomulikult on mingi vahe, mis harjutusi sa esimestena teed. Mida värskem on su kiud seda efektiivsem on harjutus/treening. Sellel vaatamata ära muuda oma kava, tee nii nagu oli planeeritud. Mina ise alustan seljast(tõmme plokil ülalt kukla taha). Soojendus on väga tähtis, kui on ülakeha siis võid joosta või sõudmisergomeetril sõita. Kui on jalad siis jooks või jalgratas.

Jooks on muidugi parem, siis töötab terve keha. :)

Edited by fortuna.9

mida arvata hüppenöörist ?

Hüppenöörist võib arvata, et ta on selline nöörimoodi asi, millel on enamasti käepidemed ja millega saab teha harjutusi, ehk siis väga hea treeningvahend. Ise kasutan suhteliselt tihti soendusex, et organism üles äratada enne trenni :huh:

Edited by MoloM

Tänud!

S

Kas sörkjooksu või muud selle laadset ikka teed? Siin räägitakse küll eelnevatest soojendusharjutustest, kuid soojendusjooks + venitus peaks ikka omal kohal olema.

Mina kasutan tavaliselt ergomeetrit, vahel harva midagi muud kui tüdimus tekib. :huh: Ergomeetris Concept2-s töötavad pea kõik lihased:biits, triits, selg, jalad...

Teen kah soojendust lihasele, millega plaanis treeningut teha parajasti. Jooksmine on sessuhtes liialt üldine- siis valiks juba ujumise. Ujumisel töötab ülakeha tõhusamalt ning jaladki saavad parasjagu vatti. Jalgadele aga palju pole vaja, jalad on töös ka muudes harjutustes (kõnnid ringi, tõstad kettaid kangile vms). Loomulikult kui alustan jalalihastele treeningut, siis teen ka jalgadele eraldi soojendust (minul töötavad kükid ühel jalal kangita) Muidugi ujumisevõimalust pole just alati võtta, et kohe ka trenni minna soojalt:P Lihtsalt, et näen jooksmist soojendusena energia kulutamiseks kuhugi, mida pole mul eriti tarvis...

Üldiselt kasutan hüppenööri- harjutused kombineeritud (nöör risti, ühelt jalalt teisele, kaks ringi nööriga ühel hüppel vms) Töötab ka ülakeha päris mõnusalt. Võtab võhmale kiirelt, kuid lühikesed kordused väikeste pausidega- hea fatburner.