Jump to content

Recommended Posts

Tere !

Küsimus . Kui teha rinnale mitut erinevat moodi harjutust ( nt kang ja hantlitega jne ) , siis kas tasub seda teha ? Ega ei ole suureks koormaks või midagi ? On öeldud et palju treenimine on just kahjulik ( mitu päeva järjest ehk ) aga kas erinevaid harjutusi rinnale tehes on samamoodi , et tuleb pigem kahjuks kui kasulikuks ?

Ette tänades !

Peabki tegema erinevaid harjutusi rinnale, siis areneb palju paremini, aga peaks lihtsalt paar-kolm päeva pausi tegema, et rind taastuks. Ma ise Kaido Leesmanni kava järgi, seal on raskem päev ja kergem päev, et tegelikult enne järgmist rasket rinnapäeva on nädal aega vahet.

ei tahaks nüüd algajale harjutajale liiga palju seeriaid kirja panna, aga enamikke lihaseid on mõtet erinevate harjutustega koormata sama trenni ajal. üheks huvitavaks lähenemiseks rinna puhul on näiteks teha järgmiselt. kõigepealt hantlitega hor pingil surumine, seejärel kaldpingil kangiga ning kolmanda harjutusena näiteks masinal lendamine. minu kavas on rinnapäeval 2 surumist ning 2 lendamist. kokku 14 seerait ilma soojenduseta.

Ei mäletagi kui mitu erinevat harjutust mul endal rinnale alustades oli, kuid nüüd peale kahte aastat on neid kavas 3. Kangi surumine(kaldeta), Hantlitega lendamine(positiivse 30 kraadise kaldega pingil) ja trossi ristivedu. Rinnalihasele peabki erinevaid harjutusi tegema kuna ta koosneb mitmest osast nagu ka näiteks õlg. Kui teha üht harjutust võivad rinna ülemine ja alumine osa areneda pisut ebaproportsionaalselt.

Ja üldse peaks igale lihasele tehtavaid harjutusi muutma, isegi kui tööpõhimõte on identne teeb vaheldus ainult head.