aivar424 0 Report post Posted June 30, 2010 (edited) Tere, olen nüüd mõnda aega seda foorumit jälginud ja nõuandeid kõrva taha pannud. Probleem siis selles, et oleks vaja korralikult massi kasvatada ja seadsin endale eesmärgiks tõsta kaal aasta lõpuks 80kg-ni. Hetke kaal on mul 65, mis tõesti on liiga vähe. Alguses plaanisingi et kuu aega püüan siin kindlat toitumiskava järgida, mis ise koostasin siit foorumist leitud näpunäidete põhjal ja hiljem minna jõusaali ka. Minu soov oleks siis, et äkki panen toitumiskavaga midagi puusse ja oleks vaja muuta. 2,8kg tuleks siis igas kuus juurde võtta, et aastalõpus 80kg juures olla. Ei tohiks vist väga rasva tulla sellise tempo juures. Pikkus 181 ja kaal 65. Vanus 24Praegune kava siis:7.00Kaerahelbepuder moosigapiim klaasitäisvõi šokolaadihelbed piimaga(kui kiire on)11.00Jogurt 1kg või kohupiim 200gr 13.00Praad: Pikkpoiss, vahest sealiha kartulitega, kefiir 0,4l, 2 viilu leiba16.00Kodujuust 200gr vb lähen söön taldriku suppi kui jõuan2 banaani18.00Kanafilee 200gr oleneb päevast kartul, tatar, makaronid. Peale hapukoort ja vitamiinisalatit.Joogiks 1-2 kruusi piima. 2 viilu leiba21.00250gr kohupiimavb ka 1 banaan ja jogurtitMainin ka seda, et juuli lõpus hakkab puhkus ja siis teeks jõusaaliga ka algust. Kõige lähimad jõusaalid oleks Zelluloosi oma ja Scala Fitnessi saal. Kumba soovitaksite? Scalas on praegu suvepakkumine ka, et kuukaart 550eeku. Minu eelistusteks oleks alguses see, et oleks hea treener seal, kellega treeningkava minu jaoks paika panna ja samuti ta juhendaks, et harjutused oleks õieti sooritatud. Edited June 30, 2010 by aivar424 Share this post Link to post Share on other sites
kassu64 0 Report post Posted June 30, 2010 massi lisamiseks täiesti korralik menüü Share this post Link to post Share on other sites
M.M. 52 Report post Posted June 30, 2010 15 kg aastalõpuks juurde võtta sinu kaalu juures, tähendab, et vähemalt 10kg sellest on rasv Share this post Link to post Share on other sites
aivar424 0 Report post Posted June 30, 2010 15 kg aastalõpuks juurde võtta sinu kaalu juures, tähendab, et vähemalt 10kg sellest on rasv ja mida siis muuta soovitaksid? Share this post Link to post Share on other sites
Hirmus Ants 0 Report post Posted June 30, 2010 (edited) ja mida siis muuta soovitaksid?Ma arvan, et ära planeeri nii palju juurde võtta, sest 15 kg lihast aasta lõpuks sa kasvatada ei saa, max jäb u. 5 kg kanti. Kas tähtsam on su jaoks kilosid juurde saada või lihast juurde saada? Kumb oleks parem variant, kas saada juurde näiteks 5 kg lihast ja 1 kg rasva või 5 kg lihast ja 10 kg rasva? Edited June 30, 2010 by Hirmus Ants Share this post Link to post Share on other sites
Kask 2 Report post Posted June 30, 2010 Plaan on hea, aga venita see kasvu aeg endal pikemaks, saad rohkem lihasmassi ja vähem rasva. Share this post Link to post Share on other sites
cvtec 0 Report post Posted June 30, 2010 (edited) TereSõbranna on mures oma kaaluga ja andis mulle enda näidismenüü. Hetkel on tema kaal 55kg ja pikkus 166cm. BAV u. 1360kcalSoovib alandada kaalu 50kg`ni.Mis arvate ja kuidas kommenteerite:Hommikusöök - 50 gr. kuivainena pudru piimaga; 1 keedumuna, 30-40g pähkleid, 1 tass kohvi piimagaOode- 150g kodujuust , 1 puuvili (õun, banaan)Lõuna - 100g kanafileed, tatra või riisiga, juurde roheline salatOode - 150g kohupiima, 1 puuvili Õhtusöök - 150g kodujuust, tuunikala konserv ilma soolveeta, toorsalat hapukoorega, 1 tass rohelist teed Edited July 1, 2010 by cvtec Share this post Link to post Share on other sites
jrx 142 Report post Posted June 30, 2010 (edited) 55 kg peaks selle pikkuse juures väga paras olema. Ei hakka ise paegu kaloreid arvutama, aga tundub, et vähe on.Ma paneksin teise 30-40 kg pähkleid õhtusöögi juurde. Edited June 30, 2010 by jrx Share this post Link to post Share on other sites
aivar424 0 Report post Posted July 1, 2010 Plaan on hea, aga venita see kasvu aeg endal pikemaks, saad rohkem lihasmassi ja vähem rasva. Näiteks kui seada eesmärgiks, et järgmise aasta suve alguses kaaluda 80kg, siis peaks ok olema? Share this post Link to post Share on other sites
Kristjan-Johannes Konsap 566 Report post Posted July 1, 2010 Ma paneksin teise 30-40 kg pähkleid õhtusöögi juurde.Soovib alandada kaalu 50kg.Ilmad on ikka liiga kuumad vist. Share this post Link to post Share on other sites
cvtec 0 Report post Posted July 1, 2010 Asjalikke nõuandeid äkki? Share this post Link to post Share on other sites
Ott Kiivikas 817 Report post Posted July 1, 2010 Mis seal ikka, põhimõte on ju õige, toidukordade arv on piisav, toit on suht valgurikas ja süsivesikuid ei tule palju. Hakaku nii pihta ja töö käigus ole näha mis toimuma hakkab. Kõik sõltub ka muidugi sellest, milline energia kulutus katsealusel on. Share this post Link to post Share on other sites
Vilps 1 Report post Posted July 1, 2010 Näiteks kui seada eesmärgiks, et järgmise aasta suve alguses kaaluda 80kg, siis peaks ok olema?Jah, loomulikult. Toon siinkohal näite endast. Võtsin üleeelmisel suvel vähem, kui poole aastaga samuti 15kg juurde. Sain elu parima vormi. Lendasin 85 pealt sajale. Täna hommikuse seisuga kaalun 94, pilt on hea. Aga minu eesmärk ei ole välimus. Share this post Link to post Share on other sites
Ott Kiivikas 817 Report post Posted July 1, 2010 Fakt on see, et sa võid selle kaalunumbrini ka jõuda aasta lõpuks, kuid nagu eelpool vastanud ka mainisid, siis mitte ainult lihaste arvelt. Muidugi kui see sind ei sega, siis lase käia. Optimaalne on jah mitte üle 1 kilo kuus juurde võtta, isegi sellisel juhul saate aasta lõpuks uued kaalunumbrid ja kindlasti mitte nii palju pekki. Noortel meestel pean silmas alla 20 võib see kaalukasv soodsatel tingimustel olla ka kiirem, kuid seda ka vaid juhul kui treeningstaaz on väike ehk teisisõnu treeninguid alustades. Share this post Link to post Share on other sites
aivar424 0 Report post Posted July 9, 2010 Tere,tekkis vahepeal küsimus, et kas treenida näit. alguses max kuu aega algajate kava järgi ja siis võtta siit samalt lehelt kava jaotatuna kolmeks. Kolmene tundus nagu endale kõige rohkem meeldivat ja sobivat mulle. Aga jah kui 0 alustada, siis kui kaua peaks algajate kava järgi treenima? Või vahetada kohe algusest peale kavasid 2-3 kuu tagant nagu enamus teeb? Share this post Link to post Share on other sites
Vilps 1 Report post Posted July 10, 2010 Tere,tekkis vahepeal küsimus, et kas treenida näit. alguses max kuu aega algajate kava järgi ja siis võtta siit samalt lehelt kava jaotatuna kolmeks. Kolmene tundus nagu endale kõige rohkem meeldivat ja sobivat mulle. Aga jah kui 0 alustada, siis kui kaua peaks algajate kava järgi treenima? Või vahetada kohe algusest peale kavasid 2-3 kuu tagant nagu enamus teeb?Ilmselt sellist kindlat reeglit pole olemas, kuidas alustada. Mina siiski võtaks esialgu selle algajate kava ja alles peale seda hakkaks splittima. Kuu-poolteist ning peale seda võtta kava jaotatuna kolmeks. Ei pea kava 2-3 kuu tagant muutma. Pole ka sellist reeglit. Lihtsalt nädalast nädalasse muuda harjutusi, aegajalt pikemad/lühemad seeriad, tee superseeriad...varieeri pidevalt. Share this post Link to post Share on other sites
L6viLeo 0 Report post Posted July 11, 2010 Mees on kiitust väärt.Tavaliselt tullakse umbes sellise küsimusega, et "mida ma sööma pean, kas keegi teeks mulle kava" jne.Aga antud juhul on inimene ise vaeva näinud ja uurinud.Retsept Share this post Link to post Share on other sites