Jump to content
Alexander Andrusenko

äriline tegevus Ost/Müük alamfoorumis

Recommended Posts

Tere.

Viimasel ajal on Ost/Müük alamfoorumis mõni mees hakanud väga häbematu ärilise tegevuse tegelema. Tehakse uus kasutaja ja hakatakse müüma toidulisandeid. Nende uute kasutajate taga on (minu teada) paar isikut, kes üritavad sellisel viisil oma kaupa müüa. Viimasel ajal on asi lausa nii käest ära läinud, et foorumis uute postituste vaatamisel on suurem osa just nende isikute poolt tehtud müügiteemad.

Kuidas rahvas sellesse suhtub? Mida peaks tegema? Millised oleksid ettepanekud?

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Müüma ise parema hinnaga nii, et antud kuulutused huvi ei pakuks. Vaevalt rahval midagi selle ärilise tegevuse vastu midagi on kui hinnad head :) , aga eks Teie pahameel on mõista muidugi. Üks võimalus äkki on ,et algaja kasutaja ei saa müügi foorumisse teemasid teha.

Muudetud kasutaja Arx07 poolt

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Miks algaja kasutaja ei saa? Kui ma tahan foorumis midagi müüki panna, teen kasutaja, et seda teha. Oh näe imet, ei saagi ? Kehva idee välja pakutud sinu poolt. Ise ei pööra väga ostu/müügi peale tähelepanu kui midagi tarvis ntks ei oleks. Vaevalt keegi teinegi seda teeb.

Muudetud kasutaja timo116 poolt

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mind isiklikult häirib 2 asja: 1) foorumi risustamine lõputute kasutajate ja teemadega, 2) ebaaus äristrateegia.

"Konkurendid" alamfoorumisse said nad oma teema tehtud, veebipood on olemas jne. Võiks nagu piisata sellest. Aga ei - tullakse võõrasse foorumisse ja hakatakse oma tooteid iga päev eraisikuna sokutama.

Normaalsete firmade esindajad, näiteks Eiselt ja Powerman, võõrastes foorumites oma kaupa müümas ei käi. Ainult primefitnessi kargaja ei suuda normaalselt olla.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

post-17-1276922602_thumb.jpg

Loodav organistsioon hakkab kandma nime ETKL (Eesti Toidulisandite Kaupmeeste Liit) ja selle organisatsiooni ülesandeks saab: Reguleerida toidulisadite turul toimuvat olukorda, suhelda toidulisandite müümist reguleerivate instantsidega, seista toidulisandite müüjate huvide eest, kaitsta lõpptarbijat ebakvaliteetse ja piraatkauba eest, tagada toidulisandite müüjate seas parem infovahetus.

ETKL asutamiskoosolekul osalesid:

Oü Eiselt Research

Prime Fitness

AS Citysec

Oü Sportlab

Oü Robocop

Oü Red Leon

Oü Avex Sport

Tundub, et siit tuleb üks teema järgmisele ETKLi juhatuse koosolekule :)

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Tere.

Viimasel ajal on Ost/Müük alamfoorumis mõni mees hakanud väga häbematu ärilise tegevuse tegelema. Tehakse uus kasutaja ja hakatakse müüma toidulisandeid. Nende uute kasutajate taga on (minu teada) paar isikut, kes üritavad sellisel viisil oma kaupa müüa. Viimasel ajal on asi lausa nii käest ära läinud, et foorumis uute postituste vaatamisel on suurem osa just nende isikute poolt tehtud müügiteemad.

Tavafoorumist läheks kustutamisele ja alamfoorumis Ost/Müük avaldamine lepinguliseks...tasuliseks?

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides
post-17-1276922602_thumb.jpg

Loodav organistsioon hakkab kandma nime ETKL (Eesti Toidulisandite Kaupmeeste Liit) ja selle organisatsiooni ülesandeks saab: Reguleerida toidulisadite turul toimuvat olukorda, suhelda toidulisandite müümist reguleerivate instantsidega, seista toidulisandite müüjate huvide eest, kaitsta lõpptarbijat ebakvaliteetse ja piraatkauba eest, tagada toidulisandite müüjate seas parem infovahetus.

ETKL asutamiskoosolekul osalesid:

Oü Eiselt Research

Prime Fitness

AS Citysec

Oü Sportlab

Oü Robocop

Oü Red Leon

Oü Avex Sport

Tundub, et siit tuleb üks teema järgmisele ETKLi juhatuse koosolekule :)

Samas on see üritus säilitada valitud grupi eeliseid ja vähendades ülejäänute konkurentsivõimelisust.

Tsitaat "...kaitsta lõpptarbijat ebakvaliteetse ja piraatkauba eest..." kõlab üllat B) Lõppkokkuvõttes on see ikkagi üks järjekordne grupp, kes tahab raha teha ja raha teeenida saab kahel viisil... Inimeste rumaluse ja laiskusega.

Ma saan aru küll, et ma kaldun utoopiasse :)

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Tavafoorumist läheks kustutamisele ja alamfoorumis Ost/Müük avaldamine lepinguliseks...tasuliseks?

Paneme hääletamisele: Kes on Aile ettepaneku vastu? Andke postitusega märku!

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Selliseid häbematuid tüüpe on siin tõesti. Reeglites on kirjas, et hulgimüük on keelatud. Mõne tüübi, kes sellest ikka ja jälle aru ei saanud, blokkisin ära. Nüüd aga tehakse erinevate IP aadresside alt uusi kasutajaid. Kui on konkreetselt aru saada, et tegu on ühe ja sama tüübiga, olen vastavalt käitunud. Iga uut kasutajat ka aga blokkima ei hakka, kui kindel ei ole.

Ebanormaalne on see igal juhul.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Selliseid häbematuid tüüpe on siin tõesti. Reeglites on kirjas, et hulgimüük on keelatud. Mõne tüübi, kes sellest ikka ja jälle aru ei saanud, blokkisin ära. Nüüd aga tehakse erinevate IP aadresside alt uusi kasutajaid. Kui on konkreetselt aru saada, et tegu on ühe ja sama tüübiga, olen vastavalt käitunud. Iga uut kasutajat ka aga blokkima ei hakka, kui kindel ei ole.

Ebanormaalne on see igal juhul.

Ma ei usu, et oleks võimalik siis diferentsieerida hulgimüüjad ja niisama üksiküritajad. Sellisel juhul ütleb iga hulgimüüja, et ta on üksiküritaja.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

"Hulgimüük" ei ole antud kontekstis vist õige väljend.

Kui ma eraisikuna tellin kuskilt 10 purki mingit asja ja panen foorumis ühekaupa müüki - miks mitte?

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Eks need tüübid võivad ka hakata tähte närima. Samas siililegi selge, mida reeglites mõeldud on.

7. Keelatud on kuulutused, mis taotlevad suuremat omakasu (aga on lubatud müüa üksikuid tooteid/esemeid, näiteks sul on üks/kaks kotti valku ja sul pole neid vaja), ehk on keelatud tegeleda massimüügiga!

Kustutasin kahtlased teemad ära. Kui tegin kellelegi ülekohut, siis võite protestida ja kuulutuse uuesti üles panna. Vaatan selle üle ja kui kõik korras müü pealegi.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Võtke hinnavaatlusest eeskuju.

Tehke oma süsteem, et kasutaja saab oma konto ühendada kehtiva ID-kaardiga. Sel juhul on isiku identiteet teada. Ning müügi foorumisse võikski lubada teemasid teha ainult neil, kes on end ID kaardiga tuvastanud. See praktiliselt välistab uute kasutajate tegemised. Kui mõni hakkabki sõprade ID kaartidega end registreerima ja kogu aeg sama IP alt siis on asi juba nii kahtlane, et saatke kõigi asjaosaliste nimed Politseisse. Las need uurivad identiteedi vargust ja valedokumendi kasutamist, mis on seadusega keelatud.

Pole see Ost-Müük alajaotus nüüd nii vajalik veebilehe jaoks, et peaks lubama kõigil seal piiramatult postitusi teha ja rämpsu müüa. Selleks on olemas Osta.ee ja muud vastavad kohad.

Ma ei usu mitte kunagi, et selliseid juhtumeid rohkem kui paar tükki kuus on, kus keegi ostab toidulisandi ja absoluutselt ei soovi seda tarbida ning ta ei suuda leida ühtegi inimest oma tutvusringkonnast, kes ära ostaks.

Muudetud kasutaja Archangel poolt

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

See mõte meeldib.

Minu arvates oleks aga parim variant teha postituste limiit, enne kui saab Ostu/Müügi foorumis teemat alustada. Näiteks 100 postitust.

Või siis tõesti teha, et Fit'ide eest, aga see summa ei tohiks olla suur. 10 Fitti oleks sobiv summa. See teeb vist iga 40 postituse tagant, jah?

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tehke oma süsteem, et kasutaja saab oma konto ühendada kehtiva ID-kaardiga. Sel juhul on isiku identiteet teada. Ning müügi foorumisse võikski lubada teemasid teha ainult neil, kes on end ID kaardiga tuvastanud. See praktiliselt välistab uute kasutajate tegemised. Kui mõni hakkabki sõprade ID kaartidega end registreerima ja kogu aeg sama IP alt siis on asi juba nii kahtlane, et saatke kõigi asjaosaliste nimed Politseisse. Las need uurivad identiteedi vargust ja valedokumendi kasutamist, mis on seadusega keelatud.

Pole see Ost-Müük alajaotus nüüd nii vajalik veebilehe jaoks, et peaks lubama kõigil seal piiramatult postitusi teha ja rämpsu müüa. Selleks on olemas Osta.ee ja muud vastavad kohad.

Ma ei usu mitte kunagi, et selliseid juhtumeid rohkem kui paar tükki kuus on, kus keegi ostab toidulisandi ja absoluutselt ei soovi seda tarbida ning ta ei suuda leida ühtegi inimest oma tutvusringkonnast, kes ära ostaks.

ID kaardiga sisselogimise nõue vähendaks ka igatsugu internetis "roojamise" juhtumeid.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides
üks peamine liidu eesmärk jäi mainimata : konkurendid kõrvaldada ja hind üle mõistuse paisutada

...ja teie, tõelise Halastaja Samariitlasena, kutsuksite kõik konkurendid enda veebileheküljele tegutsema?

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

foorumi tasuliseks tegemine on nõme. Kui keegi tahab garaazis seisvat sangpommi müüa, siis selleks peaks tal olema see siin nii lihtsaks tehtud kui ähegi võimalik.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

No kõiki kuulutusi tasuliseks tegemist ma ei poolda. Aga kuidagi tahaks välja filtreerida neid ärimehi, kes oma äri ehitavad võõras foorumis toidulisandite müümise peale. Kuidas aga seda kõige optimaalsemalt teha, selle peale peab veel mõtlema.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mulle tuli just geniaalne mõte. Siin peaks kasutama tavakasutajate abi ja kommentaare. Ma olen saanud kogemuse, et kui kuulutuse peale saadan PMi, siis tuleb vastus, et "vaata meie veebisaiti blabla" no mida helli. Kui tahad foorumis müüa, siis pead olema ka suuteline personaalselt PMidega suhtlema ja iga inimese väikestele erivajadustele vastu tulema.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Tere.

Küsimus on siis selline, et kas rahvas tahab näha foorumi müügikuulutuste all odavamate hindadega tooteid kui fishopis? LOOMULIKULT. Kui see Fitness.ee omanikele ei meeldi, on neil ju alati õigus sellist tegevust keelata/piirata. Milleks siin üldse rahva arvamust vaja on?

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

soomusk: mina esitasin küsimuse enda poolt, mitte ei esindanud fitness.ee omanikke, kuna see häirib mind isikliklt.

Ja kui rahvas tahab odavama hinnaga toidulisandeid, siis miks ei võiks piisata sellest, kui "Konkurendid" alamfoorumis on link sellesamuse primefitnessi kodulehele? Miks see primefitnessi tüüp peab tegema 100 kasutajat ja 100 teemat, teeseldes eraisikuid?

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kommenteerimiseks logi sisse või loo konto

You need to be a member in order to leave a comment

Loo konto

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Logi sisse

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

• Viimati Sirvimas   0 liiget

Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.