Jump to content
ultra

Lihtsad küsimused

Recommended Posts

Tere!

Olen 19 aastane noor mehehakatis ja tuli tahtmine väha rohkem mehe moodi välja ka näha. Varem on asi ikka aja ja viitsimise taha jäänud aga nüüd sunnin end ikka korralikult pingutama. Et see maksimaalne oleks, siis paar lolli küsimust.

1) Treeningkavades on enamasti antud harjutsed, seeriad ja korrad. Mul selline küsimus, et kas tuleks teha nii, et teen ühe seeria mingit harjutust ja siis ühe seeria teist jne..? või teen näiteks ettenähtud arvu(3-4) seeriat ühte harjutust ja siis võtan järgmise ja teen ka vajaliku arvu seeriaid?

2) Toitumise koha pealt pole mul ilmselt võimalust päris dieete või puhast valku sööma hakata, üliõpilase elu, tihti tuleb süüa mis kätt juhtub. Aga äkki oskate soovitada, et kui tihti peaks päevas sööma ja mis kellaaegadel umbes? Õhtul hilja söömine: kahjulik/kasulik? Nagu ma aru saan, peaks rohkem menüüsse lisama valgurikkaid toite a la kohupiim, munad?

3) Millist soendust tuleks enne jõusaalu minekut teha, et asi kõige efektiivsem oleks? Kas näiteks 30 minutit rahulikku jooksu on piisav? Ja siis venitused? Ja kas pärast jõusaali on ka soovitav venitada või joosta või midagi?

4) Kuna eelkõige oleks vaja rind korda seada, siis äkki oskab keegi soovitada harjutusi, algajate kavas on tavaliselt ainult lamades surumine. Või algul piisabki sellest ja hiljem midagi muud juurde?

Tänan väga vastuste ja abi eest!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

kui sa ültse tahad et sul midagi kasvama hakkaks siis pead sa vähemalt kuu või kaks tegema üldist trenni see tähendab et päevas ksukil poolteist tundi trenni kõigile lihastele ja jooksma .

enne trenni on hea teha ratast mingi 15 min, või jooksu ja muidugi venitusi ja muud sellist värki .kindlasi koolis enne kehalise tundi tegite ka nii et tuleta meelde.ja pärast kindlasti venitused .aga muidugi on kergem kui lähed jõusaali sest seal on treenerid ju selleks et sind aitada

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Üritan siis vastata sinu küsimustele:

1) Kõigepealt võtad ühe harjutuse ja teed vastavad seeriad ära.Kordustega on asi sedasi, et alati ei saa juhinduda etteantud kordustest, kui ikka suudad veel ühe või paar kordust teha, siis tuleb ka need teha, mtte lähtuda etteantud korduste arvust. Tuleb punnida nii et okse maitse on suus.

2)Süüa tuleks mingi 5-6 korda päevas ja toidud võiksid olla suht valgurikkad. Toidukorrad tuleks päevade peale ära jagada võrdsete vaheaegadega. Minu arust õhtune söömine ei ole kahjulik, aga õhtul ei tohi süüa asju mis on süsivesikute riikkad, vaid peavad olema valgu rikkad ja immenduma kaua organismi.

3) 30 min jooksu on täitsa piisav, kuid samas võib ennast soojaks ajada ka rattaga. Venituste kohta nii palju, et tuleb teha nii enne treeningu algust, kui ka peale trenni tuleb teha korralik venitus, siis lihased taastuvad paremini ja seega toimub kiirem lihaste juurdekasv. Ja ka lihased ei ole järgmine päev nii valusad.

4) Arvan et alguses piisab täiesti ainult rinnalt surumisest. Kui oled juba paar kuud trenni teinud, siis võiks ka mõne teise harjutuse juurde võtta n. lendamise käsikutega või siis kaldpingi.

Loodan et sellest vastusest on sulle kasu.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ainult horisontaalpingil surumisest ei piisa, sest vaja on ka mõjutada teisi rinnalihase osasi - Ülemisi ja alumisi. Nii püsib asi rohkem proportsioonis.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×