Jump to content
priitamg

Lihasmassi kasvatamine

Recommended Posts

Tere foorumi rahvas!

Olen 27a 176cm ja 73kg ja sportliku kehaehitusega mitte tugeva ;) . Jõusaaliga on kokkupuuteid olnud,aga seda ammu,viimati äkki 5a. tagasi.Tahaksin hakata lihasmassi kasvatama olen nüüd lugenud palju selle kohta ja omajagu ka targemaks saanud,kuid on asju mis on veel segased. Ma ei tea kas sain aru õieti sellest,et päris nii see ei käi homme jõusaali ja kohe väikeste seeriatega ja suurte raskustega lihasmassi pumpama? Algul vist mingi kergem treening ja siis järk-järgult üle raskemate raskuste peale.Kuid mis teie soovitate kuidas alustada? Töötan välismaal ja siin hea vaba aega ära kasutada jõusaalis,kuna see tasuta ja kasvõi iga päev käi. Esitaksingi teile mõned küsimused millele tahaks võimaluse korral teie teadjate vastuseid ;)

1. Kellelt saaksin treeningukava või kas võin võtta ka selle kava mis hr.Kiivikasel on saadaval algajatele siin fitnessis ja mida tähtsat pean veel silmas pidama alguses?

2. Mitu korda päevas pean sööma ja mida kõige rohkem peaksin sööma,palju ajaliselt enne trenni võib süüa(söögi poole pealt nii palju,et ka rasvaste söökidega mu kaal ei tõuse)

3. Kas ma võin hakata kohe kasutama mingeid toidulisandeid? Kui jah siis milliseid te soovitate? Ise leitsin näiteks ühe huvitava asja http://www.powerman.ee/index.php?go=produc...&act_pr=307 Teie oskate kindlasti soovitada midagi.

4. Kindlasti pole hea see,aga kas sellest jääb midagi katki et treenimis võimalust on mul siin 3 nädalat ja siis eestis 1 nädal ma teha kahjuks midagi ei saa?

Kohe rohkem ei meenugi mida küsida,eks te oskate ise lisada veel midagi vajaliku

Ja muidugi küsimus mis huvitab igat algajat,et kui kiiresti on näha tulemusi? Või siis kui kiiresti saaksin juurde näiteks 5kg.Mul endal pole õrna aimugi :P Selge on see,et see tuleb kõva töö ja vaevaga ning ka inimesed on erinevad vist kellel tuleb kiiremini ja kellel aeglasemalt,aga eks mingi umbkaudne aeg ikka on pakkuda?

Olen kõigile vastajatele väga tänulik kasuliku info ja soovituste eest!

Lp.Priit

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

1. See on väga hea kava algajatele, alguses ongi hea terve keha igapäev läbi teha. Alustades pole vaja ennast kohe rihmaks tõmmata, esimesed kaks nädalat võiksid olla lihtsalt tehnika ja muude aspektidega tutvumise aeg. Raskused valida selle järgi millega mugav on teha, liigselt pingutada ei tohiks. Juba nendel esimesel kahel kergel nädalal tuleb väga hea areng, isegi kui ei pinguta. Peale 2 nädalat võid vaikselt hakata raskuseid lisama.

2. 4-5 korda kindlasti, umbes tund aega enne trenni võiksid kindlasti süüa, et trenni tehes energiast puudu ei tuleks. Hommikusöök, lõunasöök, enne trenni, peale trenni, õhtusöök oleks alguseks üsna hea. Kuna su kaal tõuseb raskesti siis oled arvatavalt ektomorfse kehatüübiga, seega võid süüa rohkem süsivesikuid, et paremini massi koguda. Iga toidukorraga võiksid saada vähemalt 20-30g valku ja süsivesikuid ligi 50-70. Süsivesikuid on tark ajastada rohkem päeva alguse poole, kus sa kõik selle energia ka ära kasutad. Hommikune toit siis näiteks 25g valku ja 70g süsivesikuid ja õhtune 25g ja 50g süsivesikuid.

3. Toidulisandite järele pole vajadust algul, kui eelpool olevaid toitumisreegleid järgid. Tee ikka mõned kuud trenni ja siis hakka vajadusel mõtlema taastaja peale. Areng on nagunii alguses metsik.

4. Ega see just hea pole, aga eestis olles saad ju ka koduselt kergelt trenni teha. Kätekõverdusi, lõuatõmbeid ja muid harjutusi tehes on see tagasilöök minimaalne. Midagi hullu sellest ei juhtu.

Tulemusi saad näha kiiresti, nagu aru saad pole kindlat tähtpäeva aga usun, et kuu ajapärast peeglisse vaadates märkad juba mingeid muutusi. 5 kg kaalu juurde võtmine oleneb kõik toitumisest. Toitumisest oleneb ka see, mille arvelt see 5 kilo tuleb, kas lihaste või rasva. Teada saamaks kui kiiresti kaalus juurde võtad pead võtma oma vana päevase kaloraaži ja seda uuega võrdlema. 5 korda päevas reeglite järgi süües on see kindlasti suurem ja see ka tagab kaalutõusu. Siis saad täpselt teada kui kaua läheb kui alustad trenniga ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Suured suured tänud,väga põhjalik ja hea vastus,egas midagi võtan ette nüüd selle raskema osa...toidu valiku,kuna enne pole ma kunagi pööranud tähelepanu mida kui palju mingi toit sisaldab siis nüüd pean selle endale selgeks tegema ja hakkama valima.Aga kui peaksingi kasutama toidulisandeid ja süsivesikuid,kas see halba ei tee? Muide unustasin veel öelda,et minu tööpäev algab kell 5 ja ärkan kell 04:20

Selline kellaaeg ikka annab süüa sellist kogust valku ja süsivesikuid ;)

Aga veelkord tänud sinna poole!

Muudetud kasutaja priitamg poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×