Jump to content
Terviseks

Vesi ja rasvapõletamine

Recommended Posts

Tere,

Tahaksin küsida kas vastab tõele, et umbes 1 gallon (~3,7 liitrit) vett tuleks päevas ikka ära juua, kui on tahtmine

rasva põletada?

Ma küsin põhiliselt sellepärast, et pole ise proovinud, kuid googeldades leidub sellist juttu igaltpoolt ja tahaks teadjatelt kinnitust saada.

;uuendus:

Väide: Külma vett umbes pool kuni 1 gallon (~1,83 kuni ~3,7 liitrit) päevas juues on võimalik kuu jooksul kaotada peaaegu 0,5 kg rasva (1 nael).

(teatud piirini arvatavasti)

Ma lugesin, et kui keha ei saa küllalt palju vett, siis keha teeb kõik selleks, et hoida iga viimase kui veeraasu endas mis ta saab.

Nii imelik kui see ka ei tundu kui sa küllalt vett jood peaks keha hakkama kaotama keha veekaalu - kuna ei ole vajadust varustada vett nii palju, sest pidev varustus on olemas.

Veel üks imelik asi mis seal võiks olla. Keha kulutab energiat, et seedida toitu ja ka vett. Kuskilt lugesin, et soovitatakse juua jääkülma (arvata võib, et mitte liiga külma siiski) vett,

kuna keha peab siis kulutama lisaks energiat, et seda vett soendada - seedimiseks peab temperatuur ka õige olema.

;/uuendus:

See kõik on päris huvitav, aga tahaks ka paikapidavuse kohta teada.

Tänan vastuste eest.

Edited by Terviseks

Tere,

Tahaksin küsida kas vastab tõele, et umbes 1 gallon (~3,7 liitrit) vett tuleks päevas ikka ära juua, kui on tahtmine

rasva põletada?

Ma küsin põhiliselt sellepärast, et pole ise proovinud, kuid googeldades leidub sellist juttu igaltpoolt ja tahaks teadjatelt kinnitust saada.

Tänan vastuste eest.

Vett saame me ka toiduga, hea kui teie toidu sisaldust arvutav programm toob välja ka vee sisalduse.

Kui galloni vee joomine on vajadus, siis võiks igaks juhuks kontrollida ka veresuhkrut ja glükoositaluvust.

No see oleneb ka piirkonnast, kus elab selle artikli kirjutaja. Elades kuumades piirkondades, on gallon täiesti normaalne ja vahel ka miinimum. :)

No see oleneb ka piirkonnast, kus elab selle artikli kirjutaja. Elades kuumades piirkondades, on gallon täiesti normaalne ja vahel ka miinimum. :)

Yep. Tuttavad missioonimehed on ikka rääkinud, kuidas mõnel mehel oli Iraagis lõunaks mitu liitrit vett naha vahel ja selline tunne nagu poleks kunagi vett juua saanudki.

Tere,

rasva põletada?

Ei vasta. Kui jood rohkem kui vajadus, saad tulemuseks:

1. Neerude ülekoormuse

2. Võimalik mineraalainete puudus

3. Ajuturse, enne seda peavalud.

Kõik soovitused, kus antakse vee koguseid ilma arvesse võtmata isiku ainevahetust, kliimatingimusi, tööreziimi, toitumist jne. on pehmelt öeldes ebaõiged.

Tänapäeval on pigem seisukoht, et organismi enese janutunne on võimalikke komplikatsioone arvestades parim, mida kasutada. Välja arvatud ekstreemsed situatsioonid, kus janutunne liiga maha jääb.

Jah, on tõsi, et vee joomine, eriti külma vee joomine suurendab energia kulutamist. Kuid selle mõttega vett sisse lahmida ei ole kindlasti hea idee.

1. Neerude ülekoormuse

Tahaks teada, millest sellised järeldused ?

Tahaks teada, millest sellised järeldused ?

Need ei ole järeldused. Need on hetkel teadaolevad ja laiemalt meditsiiniringkondades aktsepteeritud seisukohad.

http://chemistry.about.com/cs/5/f/blwaterintox.htm

http://www.drbenkim.com/drink-too-much-water-dangerous.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Water_intoxication

ja nii nõrkemiseni. Vt. Google search "drinking too much water" ja saad 21 miljonit linki ....

Edited by JungaTroll

Yep. Tuttavad missioonimehed on ikka rääkinud, kuidas mõnel mehel oli Iraagis lõunaks mitu liitrit vett naha vahel ja selline tunne nagu poleks kunagi vett juua saanudki.

Ja on seal juhtunud ka seda, et juuakse päevas 10L ja surrakse sellesse samasse ajutursesse.

Need ei ole järeldused. Need on hetkel teadaolevad ja laiemalt meditsiiniringkondades aktsepteeritud seisukohad.

http://chemistry.about.com/cs/5/f/blwaterintox.htm

http://www.drbenkim.com/drink-too-much-water-dangerous.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Water_intoxication

ja nii nõrkemiseni. Vt. Google search "drinking too much water" ja saad 21 miljonit linki ....

See esimene link:

umbes 3 liitrit on soovitatav vee kogus joomiseks päevas.

+ öeldakse, et kui sa päeva peale jood, siis arvata võib, et midagi ei juhtu

Aga kui sa korraga kulistad suuri koguseid, siis võib jamaks minna.

See teine link:

Naine jõi 2 gallonit järjest. See on umbes 7,4 liitrit vett järjest.

Seal on öeldud, et ohtlik on sundida keha vastu võtma suuri koguseid vett lühikese aja jooksul - umbes 1 kuni 2 tunni jooksul.

Soovitatakse juua vastavalt sellele kui janu tekib ja eluviisist ja toitumisest.

See kolmas link:

Räägitakse 1,2 liitrit päevas ja et oht tekib ainult kogustega mis on väga palju suuremad.

Lisaks inimesed kellel on neerukivid olnud, soovitatakse 2-3 liitrit päevas võtta.

Eks igal pool räägitakse igasugu erinevaid asju, selleks olekski tore kui keegi inimene, kes teab asjast võib-olla, et professionaalsel tasemel annaks hinnangu :)

Need kolm linki küll midagi konkreetset ära ei vastanud.

Lisan ühe huvitava linki vee kohta: http://stronglifts.com/how-much-water-shou...-drink-per-day/

Edited by Terviseks

1. Neerude ülekoormuse

Kõik soovitused, kus antakse vee koguseid ilma arvesse võtmata isiku ainevahetust, kliimatingimusi, tööreziimi, toitumist jne. on pehmelt öeldes ebaõiged.

Tänapäeval on pigem seisukoht, et organismi enese janutunne on võimalikke komplikatsioone arvestades parim, mida kasutada. Välja arvatud ekstreemsed situatsioonid, kus janutunne liiga maha jääb.

Jah, on tõsi, et vee joomine, eriti külma vee joomine suurendab energia kulutamist. Kuid selle mõttega vett sisse lahmida ei ole kindlasti hea idee.

http://www.inimene.ee/index.php?sisu=teema...S2MH3IcnZJ1Jwg1

Nojah, eks see "toime tulemine" oli väga suhteline, ilmselgelt. See näitab lihtsalt seda, et kõik on individuaalne. Kellele on 12L ok, kellele 10 surmav.

Või oli see link toodud mulle vastu vaidlemiseks:)?

Siin on oluline kindlasti ka see, et kas me "surma saamise" korral räägime kui palju vett sa päeva jooksul tarbid, või kui palju sa ühe korraga tarbid.

Siin on päris vastuolulisi lugusid. Viimaseid linke lugedes nagu julgeks kohe 3,7 liitrit päeva jooksul tarbida (ise olen 90 kg hetkel, 40 ml vett keha 1kg kohta päevas teeks kokku 3,6 liitrit ja 50ml puhul 4,5 liitrit mis ongi gallon üks US mõõdu järgi teine UK mõõdu järgi, trenni 2-3 nädalas praegu).

Varasemate linkide põhjal hakkaks nagu kartma veejoomist.

Ei teagi mida teha nüüd :)

(pani mõtlema, et kui paljud tõsised õllemehed maha kärvavad)

Edited by Terviseks

Luesin ise ka hiljuti artikkelt selle kohta , et juues päevas 5L jahedat vett aitad kaasa rasvapõletusele.Kaasa aitamine seisnes artikli sõnul vee organismis soendamise ja selle läbilaskmises.Artiklis oli ka juttu sellest , et rasva põletamisele aitab ka kaasa külmemas temperatuuris aeroobne tegevus - kuna keha kulutab energiat kehatemperatuuri hoidmisele .

Argumendid et "10 liitrit on kahjulik" ei ole ju nagu päris sama, et "3,7 liitrit on liiga palju".

Ise joon trennipäeval 3-4 liitrit + toiduga saadav. Trennivabal päeval kogus poole väiksem. Subjektiivselt on selline veetarbimine või selle unustamine AINUS asi, mis annab reaalse vahe igapäevases treeningsoorituses ja enesetundes.

Edited by jrx

Luesin ise ka hiljuti artikkelt selle kohta , et juues päevas 5L jahedat vett aitad kaasa rasvapõletusele.Kaasa aitamine seisnes artikli sõnul vee organismis soendamise ja selle läbilaskmises.Artiklis oli ka juttu sellest , et rasva põletamisele aitab ka kaasa külmemas temperatuuris aeroobne tegevus - kuna keha kulutab energiat kehatemperatuuri hoidmisele .

Selle paarikümne kilokalori tõttu ei ole ju mõtet muuta keha boileriks? Kui emeriitprofessor Tiiu Olmi nimi ütleb kellelegi midagi, siis näiteks tema on selle seltskonna esindaja, kes on seisukohal et juua tuleb tavatingimustes vastavalt janule. St. ei tema ega mina väida, et vett ei pea tarbima. Vastupidi, juba paariprotsendine vedeliku taseme vähenemine kehas mõjub väga tugevalt kehalisele sooritusvõimele. Küll aga levib jälle pigem seisukoht, et mingeid absoluutseid numbreid kogusena ega isegi ml/kg kohta ei saa ega tohi üks pädev treener ega arst anda. Jah, kui võtta seltskond inimesi, panna kirja nende tarbitavad vedelikukogused ja jagada-liita-lahutada siis saab statistiliselt mingi keskväärtuse. Kuid seda ei ole õige tagasi korrutades anda ükskõik kellele jälle absoluutse tõena.

Selleks on inimeste ainevahetus, dieet ja vedelikuvajadus piisavalt erinevad. Kui kaaluda kõiki poolt- ja vastuargumente, siis on leitud, et summa summarum on optimaalseim toetuda oma janutundele - üllatus-üllatus!

Samuti on jällegi pöördumas seisukoht, et trenni ajal tuleks ka pidevalt pudeli juurde juua. Keskmiselt tund aega on veel treening, kus mingit vedelikku trenni ajal üldiselt vaja pole. Sealt edasi aga küll.

Samuti on jällegi pöördumas seisukoht, et trenni ajal tuleks ka pidevalt pudeli juurde juua. Keskmiselt tund aega on veel treening, kus mingit vedelikku trenni ajal üldiselt vaja pole. Sealt edasi aga küll.

eee.. oleneb ikka treeningu intensiivsusest, treenituse astmest ja inimesest enesest. Kui mina tund aega järjest teen intensiivset treeningut ja vahele lonksu ei võta, tõmbavad jalad krampi juba. Füüsiline vorm on väga hea :)

Siin on oluline kindlasti ka see, et kas me "surma saamise" korral räägime kui palju vett sa päeva jooksul tarbid, või kui palju sa ühe korraga tarbid.

Siin on päris vastuolulisi lugusid. Viimaseid linke lugedes nagu julgeks kohe 3,7 liitrit päeva jooksul tarbida (ise olen 90 kg hetkel, 40 ml vett keha 1kg kohta päevas teeks kokku 3,6 liitrit ja 50ml puhul 4,5 liitrit mis ongi gallon üks US mõõdu järgi teine UK mõõdu järgi, trenni 2-3 nädalas praegu).

Varasemate linkide põhjal hakkaks nagu kartma veejoomist.

Ei teagi mida teha nüüd :)

(pani mõtlema, et kui paljud tõsised õllemehed maha kärvavad)

Õlu on alkohol...

Alkohol põhjustab dehüdratsiooni , see tähendab, et vett jooma peaks selle võrra rohkem... ka kohvi joomisel tuleb seda arvestada.

Alkohol vähendab testosterooni taset.

Alkohol suurendab östrogeeni taset

Alkohol blokeerib toitainete imendumist, mis on seotud lihaste funktsioneerimisega.

Kui sa üritad kaotada rasva, siis põhimõtteliselt peaks loobuma alkoholist täielikult.

Isegi väikesed kogused vähendavad testosterooni taset kuni 25 %, millel on metabolismile suur mõju ja soodustab rasvade ladestumist.

Samas... alati, kui ma räägin midagi keha vajadustest, tuleb mulle meelde dokumentaalsari inimeste veidratest toitumisharjumustest. Näiteks 23 aastane mees, kes oli terve elu toitunud ainult purgisupist (tomatimaitseline... makaronidega..), millele lisas natuke vett ja soojendas seda mikrolaineahjus. Vahele haukas valget röstsaia, millele määris margariini. Nämma... :)

...ja oli küll vegeteerivas elulaadis, kuid elus ja põhimõtteliselt terve.

Inimese organism on tõesti vapustavalt võimeks, kui teil õnne on.

Edited by Aile

Tere,

rasva põletada?

;uuendus:

Väide: Külma vett umbes pool kuni 1 gallon (~1,83 kuni ~3,7 liitrit) päevas juues on võimalik kuu jooksul kaotada peaaegu 0,5 kg rasva (1 nael).

(teatud piirini arvatavasti)

Ma lugesin, et kui keha ei saa küllalt palju vett, siis keha teeb kõik selleks, et hoida iga viimase kui veeraasu endas mis ta saab.

Nii imelik kui see ka ei tundu kui sa küllalt vett jood peaks keha hakkama kaotama keha veekaalu - kuna ei ole vajadust varustada vett nii palju, sest pidev varustus on olemas.

Veel üks imelik asi mis seal võiks olla. Keha kulutab energiat, et seedida toitu ja ka vett. Kuskilt lugesin, et soovitatakse juua jääkülma (arvata võib, et mitte liiga külma siiski) vett,

;/uuendus:

See kõik on päris huvitav, aga tahaks ka paikapidavuse kohta teada.

Tänan vastuste eest.

Indiviidi jaoks vähene vedelikutarbimine pärsib rasvapõletust, see on kindel. Liiga vähesel söömisel on sama mõju.

Hoolimata igatsugu lubatud lisakalorite kulutamisest, loobuks ma ikkagi külmast veest.

Edited by Aile

Alkohol vähendab testosterooni taset.

Alkohol suurendab östrogeeni taset

Hoi!

Kas keegi oskaks täpsemalt viidata allikatele, kus seda alkoholi mõju hormoonitasakaalule selgitatakse. Jah, olen kuulnud isegi, et suurendab östrogeene (et vähendab testo tootmist kuulen esimest korda aga kõlab usutavalt) aga tahaks täpsemalt lugeda selle mehhanismi kohta.

Edited by wtrix

Selle paarikümne kilokalori tõttu ei ole ju mõtet muuta keha boileriks? Kui emeriitprofessor Tiiu Olmi nimi ütleb kellelegi midagi, siis näiteks tema on selle seltskonna esindaja, kes on seisukohal et juua tuleb tavatingimustes vastavalt janule. St. ei tema ega mina väida, et vett ei pea tarbima. Vastupidi, juba paariprotsendine vedeliku taseme vähenemine kehas mõjub väga tugevalt kehalisele sooritusvõimele. Küll aga levib jälle pigem seisukoht, et mingeid absoluutseid numbreid kogusena ega isegi ml/kg kohta ei saa ega tohi üks pädev treener ega arst anda. Jah, kui võtta seltskond inimesi, panna kirja nende tarbitavad vedelikukogused ja jagada-liita-lahutada siis saab statistiliselt mingi keskväärtuse. Kuid seda ei ole õige tagasi korrutades anda ükskõik kellele jälle absoluutse tõena.

Selleks on inimeste ainevahetus, dieet ja vedelikuvajadus piisavalt erinevad. Kui kaaluda kõiki poolt- ja vastuargumente, siis on leitud, et summa summarum on optimaalseim toetuda oma janutundele - üllatus-üllatus!

http://www.ausport.gov.au/ais/nutrition/fa..._-_who_needs_it

Olen ka tema loengutes käinud. Tõesti sai pahaseks, kui minu laual pudelit nägi ;) Ta kartis, et ma olen järjekordne vee sisseajaja... Ei ole ;)

Lihtsalt pikk koolipäev tingis selleks igakülgse ettevalmistuse ja ilma veeta saab liikuda, kuid õppimisest ilma veeta ei tule küll mitte midagi välja.

eee.. oleneb ikka treeningu intensiivsusest, treenituse astmest ja inimesest enesest. Kui mina tund aega järjest teen intensiivset treeningut ja vahele lonksu ei võta, tõmbavad jalad krampi juba. Füüsiline vorm on väga hea ;)

Räägingi üldiselt võttes. Kui su treening ja tingimused on sellised, siis muidugi pead jooma. Ma räägin neist, keda võib tihti spordisaalides näha iga seeria vahepeal rüüpamas, kuigi vajadust pole.

Räägingi üldiselt võttes. Kui su treening ja tingimused on sellised, siis muidugi pead jooma. Ma räägin neist, keda võib tihti spordisaalides näha iga seeria vahepeal rüüpamas, kuigi vajadust pole.

Kui ikka ei higista siis pole mõtet ka juua...