Jump to content
Sign in to follow this  
matjusm

Harjutuse tehnika kontroll- eeskükk ja "good morning"

Recommended Posts

Olen otsustanud end filmida erinevaid harjutusi sooritades sest kui kõrvalt ei vaata, siis on vahest raske aru saada kas teen õigesti või mitte.

Siin on video minust (kahjuks küll kehva kvaliteediga) good morning'uid ja eeskükke tegemas:

Ma tahaks teada kuidas on mu tehnika ning eelkõige huvitab mind see, kas mu selg on piisavalt sirge. Ma tean et see pole ideaalne kuid küürus seljast on mu vorm ikka päris kaugel. Teadjad, laske kriitikal voolata.

EDIT: Ei hakanud uut teemat tegema nii et postitan siia ka minu katsed teha hang power snatch'e (rebimise üks variatsioon) ning peakohal kükke:

EDIT 2: Ei hakanud uut teemat tegema:

Mu retk jõusaalis kaameraga jätkub, seekord on fookuses rinnalevõtt (täpsemalt hang power clean)ning rebimistõmme. Tegelikult see rebimistõmme tuli mul väga kehvasti välja kuna tegin seda trenni lõpus kui energia ja jõud olid juba läinud kuid otsustasin ikkagi videosse lisada.

Ma panin juba ise tähele et mul on jällegi kang veidi kaugel kehast kui ma seda üles tõmban.

Edited by matjusm

Olen otsustanud end filmida erinevaid harjutusi sooritades sest kui kõrvalt ei vaata, siis on vahest raske aru saada kas teen õigesti või mitte.

Siin on video minust (kahjuks küll kehva kvaliteediga) good morning'uid ja eeskükke tegemas:

Ma tahaks teada kuidas on mu tehnika ning eelkõige huvitab mind see, kas mu selg on piisavalt sirge. Ma tean et see pole ideaalne kuid küürus seljast on mu vorm ikka päris kaugel. Teadjad, laske kriitikal voolata.

Tegelikult on good morningus sul selg ikka üsna küürus. Vii tagumik rohkem taha ja hoia selg sirge. Eeskükis proovi ka keha vähem ette kallutada, siis on selg sirgem.

Tegelikult on good morningus sul selg ikka üsna küürus. Vii tagumik rohkem taha ja hoia selg sirge. Eeskükis proovi ka keha vähem ette kallutada, siis on selg sirgem.

See selg saab mul ikka palju rohkem küürus olla kuid ok, järgmine kord panen siis sellele rohkem rõhku. Ning selles kükis on mul keha ikka üpris püstine minu arvates või peaks veel rohkem olema?

Ja eesküki puhul läksid põlved varvastest liiga üle. Ühesõnaga vähenda harjutuste amplituudi.Sealt samast leidsin kohe lingi täitsa kena tehnikale:

http://www.youtube.com/watch?v=ulX9XcUqVnE...feature=related

Mis siis on kui põlved lähevad varvastest "liiga" üle? Kui ma sügavale kükin siis on see paratamatu- muidu ma lihstalt kukuksin sellili kui mu põlved ei läheks ette.

Amplituud good morningus on vist jah mul veidi ülepingutatud.

Edited by matjusm

Harjutusi tehes ei ole vaja muule mõtelda.Liiga rutakalt ja kontrollimatult tehtud.Esimese puhul hoiaks pea rohkem üleval ja selja sirgelt.Suurema raskusega võib kang üle pea libiseda.Kükk ei olnud kontsntreeritult tehtud ja liiga äkiliset.Negatiivset faasi teeks mina aeglasemalt!Edu.

Harjutusi tehes ei ole vaja muule mõtelda.Liiga rutakalt ja kontrollimatult tehtud.Esimese puhul hoiaks pea rohkem üleval ja selja sirgelt.Suurema raskusega võib kang üle pea libiseda.Kükk ei olnud kontsntreeritult tehtud ja liiga äkiliset.Negatiivset faasi teeks mina aeglasemalt!Edu.

Jah, selle peale ma ei mõelnudki good morningut tehes. Nüüdsest peale ei lähe nii kaugele alla.

Ning kükivideoga oli väike konverteerimis probleem ning seega tuli see välja palju kiirem kui ta tegelikult oli (kui sa vaatad kuidas ma lõpus kangi tagasi panen siis on näha kuidas see on ebaloomulikult kiire).

Sa lasid Good Morningus liiga sügavale ja proovi hoida rohkem selg sirge või nõgus

Tsiteerin Jaan Salu: "Siin varitseb sportlasi aga üks oht, mitte kunagi ei tohi teha kummardusi alla paralleeli, siis lülituvad sirutajalihased välja ja aktiviseeruvad nimmelihased. See aga on ohtlik, võivad tekivad rängad seljavigastused."

http://skjoumees.ee/westsidesaaremaa2.html

Edited by Arnie

Kas mulle tundub või seal videos ongi eestkükki tehes jalad väga kitsalt koos?

Sellise nurga alt filmituna on seda raske kindlaks teha. Mis sellest on kui jalad on kitsalt koos?

Sellise nurga alt filmituna on seda raske kindlaks teha. Mis sellest on kui jalad on kitsalt koos?

Kui kükkid laiemalt, siis tulevad kogu jala lihased mängu ja on palju mugavam sügavale kükkida.

Mina soovitaks kükkida jalad õlgadest pisut laiemalt ja varbad kergelt välja poole suunatult, et põlv saaks liikuda normaalselt.

siin on minu silmis väga hea tehnika.

Tsiteerin kuulsa tõstja Leonid Taranenko intervjuud harjutuse " Good Morning" tehnika kohta ( see oli ta lemmik selja harjutus). Enamus jõusaali inimesi ei tea kuidas seda harjutust tegelikult teha, et mõjutatud oleksid maksimaalselt seljasirutajad. Lükates tagumiku taha ja raskuskese kandadele mõjutate suurel määral tagareie ja tuharalihaseid. Aga siit siis mitmekorde maailmameister ja olümpiavõitja Leonid taranenko :

" I do Good Mornings with legs slightli bent. As you begin to lean over, you should feel the pressure ( your balance near the hell of the foot. Begin to straighten up as soon as the pressure nears the ball of the foot. This is very important principle when doing this exercise. But, nobody never thinks about it."

Väga tähtis on selg sirge või isegi nõgusana hoida, aga hoidke raskuskese varvastepeal( selline tunne, et hakkate ette vajuma aga hoiate varvastega tasakaalu- puhas selg töötab. Seda on muidugi palju raskem teha kui niisama ette kallutada.

Ja kes ikka Leonid Taranenko pädevuses kahtlevad, siis väike video üldsegi mitte väikese 266 kg tõuka :huh: misest

See selg saab mul ikka palju rohkem küürus olla kuid ok, järgmine kord panen siis sellele rohkem rõhku. Ning selles kükis on mul keha ikka üpris püstine minu arvates või peaks veel rohkem olema?

Mis siis on kui põlved lähevad varvastest "liiga" üle? Kui ma sügavale kükin siis on see paratamatu- muidu ma lihstalt kukuksin sellili kui mu põlved ei läheks ette.

Amplituud good morningus on vist jah mul veidi ülepingutatud.

Kui põlved läheavad varvastest liiga üle, s.t. et raskuskese on nihutatud ettepoole ehk seega läheb suur koormus põlvedele.

Kui põlved läheavad varvastest liiga üle, s.t. et raskuskese on nihutatud ettepoole ehk seega läheb suur koormus põlvedele.

Kas põlvedel pole mitte kogu aeg suur koormus? Ma näe eriti variante kuhu see koormus saab veel kalduda.

Sa lasid Good Morningus liiga sügavale ja proovi hoida rohkem selg sirge või nõgus

Tsiteerin Jaan Salu: "Siin varitseb sportlasi aga üks oht, mitte kunagi ei tohi teha kummardusi alla paralleeli, siis lülituvad sirutajalihased välja ja aktiviseeruvad nimmelihased. See aga on ohtlik, võivad tekivad rängad seljavigastused."

http://skjoumees.ee/westsidesaaremaa2.html

Mul tekkis küsimus, et seal saidil on juttu tavalisest kangist ja siis ohutu kükkimise kangist. Millist kangi selle ohutu kükkimise kangi all mõeldakse? Smithi?

Mul tekkis küsimus, et seal saidil on juttu tavalisest kangist ja siis ohutu kükkimise kangist. Millist kangi selle ohutu kükkimise kangi all mõeldakse? Smithi?

See on vist see: Special_Bars_Safety_Squat_Bar.jpg

Ei hakanud uut teemat tegma nii et postitan siia.

Olin jälle kaameraga jõusaalis ning seekord filmisin end hang power snatch'e (üks rebimise variatsioon) ning peakohal kükke tegemas:

Tahaks kuulda mida täpsemalt ma võiksin paremini teha. Ma tean et kükil ma ei lähe väga sügavale mis on selle tõttu et sõltumata kangi raskusest ma lihtsalt ei suuda veel stabiilsust säilitada kui ma päris ATG ehk "ass to grass" üritan minna.

Nii palju kui mina tean, siis kang peaks sul palju rohkem keha lähedalt tõugates minema, ja paregu kasutad liiga palju käsi, mitte keha tervikuna, mis aitaks suuremaid raskusi vähese vaeva ja suure kasumiga tõsta.

Ei hakanud uut teemat tegma nii et postitan siia.

Olin jälle kaameraga jõusaalis ning seekord filmisin end hang power snatch'e (üks rebimise variatsioon) ning peakohal kükke tegemas:

Tahaks kuulda mida täpsemalt ma võiksin paremini teha. Ma tean et kükil ma ei lähe väga sügavale mis on selle tõttu et sõltumata kangi raskusest ma lihtsalt ei suuda veel stabiilsust säilitada kui ma päris ATG ehk "ass to grass" üritan minna.

Lähteasendis jalad kokkupoole, selg rohkem nõgusaks, kang ülestõmbel kehale lähemale, tõsta õlgu kõrgemale, ära hüppa tahapoole.

Jalgade töö on väga oluline- vaata kui lähedalt tuleb kang ja sportlane vabaneb nii öelda kangist. Toimub väga kiire lihaste kokkutõmbumine ja kasutatakse plahvatusjõudu. Käed on üldiselt lõdvad kuni tõmbe lõpuni- enne kui alla minnakse kangile.

Rebimise tehnika on väga raske harjutus- isegi meistersportlased õpivad rebimist kuni karjääri lõpuni. Kuna väga palju erinevaid lihasgruppe peab üheaegselt korraga kontraheeruma. Ilma treenerita omal käel õppides on raske saavutada head tulemust.

- maailma klassi rebimine

Pead tegema palju abiharjutusi rebimise parandamiseks. Rebimistõmme ja muud.

Jõudu.

Õlad peavad olema hästi lahti- samuti puusad kükki minemisel.

Hang power snatch simuleerib klassikalisel tõstmisel plahvatuslikku poolt, ehk see plahvatuslik pool peaks hakkama veidi üle põlvede. Seepärast kang ongi su kehast nii eemal, kuna hakkad kiirendama põlvedest allpool. Sul lihtsalt füüsiliselt pole võimalik seda keha ligidale tõmmata kuna põlved jäävad ette ju.

Edited by smack

Täpselt nii. Plahvatus toimub pealtpoolt põlvi- enne tuleb kang võimalikult kehaligidalt tõmmata õigesse asendisse kust toimub üle minek lõputõmbele. See toimub sujuvalt ilma kangi liikumise kiiruse muutumiseta.

Hang power snatch simuleerib klassikalisel tõstmisel plahvatuslikku poolt, ehk see plahvatuslik pool peaks hakkama veidi üle põlvede. Seepärast kang ongi su kehast nii eemal, kuna hakkad kiirendama põlvedest allpool. Sul lihtsalt füüsiliselt pole võimalik seda keha ligidale tõmmata kuna põlved jäävad ette ju.

Seda viga tunnistan tõepoolest- ma kallutan end ette nii palju et kang on põlvedest all pool ja hakkan juba sealt kangi kiirendama. Väga hea et mainisid, ise poleks sellise asja peale iialgi tulnud.