Jump to content
Sign in to follow this  
krms

Kava- mis arvate?

Recommended Posts

1. päev:

Soojendus 10-15 min.

Surumine hantlitega negatiivse kaldega pingil 3 x 8-10

Tõmme kangiga ettekallutades 3 x 8-10

Plokil allasurumine köiega 3 x 8-10

Hantlite tõstmine kõrvale seistes ettekallutades 3 x 8-10

Biitsepstõste ühe käega scott-pingil 3 x 8-10

Hantlite tõstmine kõrvale toetudes kaldpingile 3 x 8-10

Sääre sirutused istudes 3 x 8 - 10

Sääre painutamine 3 x 8-10

Säärtele seistes trenažööril 3 x 8-10

Seljasirutajale kaldpingil 3 x 10-12

Kõhulihased: Istessetõusud jalad pukil 3 x 20 ( üleval 2 sek )

Jalatõsted 3 x 15-20

Plank 3 x MAX

Aeroobne 20-30min

2. päev:

Soojendus 10-15min.

Surumine hantlitega negatiivse kaldega pingil 3 x 8-10

Allatõmbed plokil 3 x 8-10

Kõhulihased: Varvaste puudutamine 3 x 15

Õhu jalgratas 3 x 15-20

Külgplank sirge käega 3 x 45sek

Aeroobne 20-30min.

3. päev:

Soojendus 10-15min.

Surumine kangiga täisvõimsusel 3 x 8-10

Tõmme kangiga ettekallutades 3 x 8-10

Kõhulihased: Istessetõusud jalad pukil 3 x 20

Varvaste puudutamine 3 x 15

Edasijõudnute plank 1 x 3min

(Tavaline plank 60sek, vasak jalg 30sek, parem jalg 30sek,

parem käsi 30sek, vasak käsi 30sek )

Aeroobne 20-30 min.

Mis arvate? Jaotasin 3. päeva peale sp ära, et kõhulihaste harjutused on erinevad

Mulle tundub, et su eesmärgiks on kõhulihased välja tuua.

Ja jõu-treeningu järel paiknev aeroobne 20-30 min seda eesmärki ka üritavad täita. Kas nad seda eesmärk iaga ka täidavad, mis sa ise arvad? Mina ütleks, et täidab hästi kui teha selel aja jooksul tugev intervall-treening, niiet lõpetades oleks kogu keha märg ikka.

Soojendus 10-15 min sul ei aita ju kõhulihaseid välja tuua, miks sa seda siis niipikalt teed? Tee max 5 minut.

Jõu arendamine ei aita samuti kuidagi kõhulihaseid välja tuua, milleks siis niipalj uaega selel peale kulutad? Tee parem 1-2 seeriat oma soovil igat harjutust, või võta harjutusi üldse vähemaks. Võiksid suvalisi harjutusi suvalises järjekorras teha, ja seejuures väikeste puhkepausidega. Arvesta nii, et jõu-harjutuste peale üle 40 minuti ei kuluks.

Minu arust saad nii trimmi küll ennast. Mõnikord võiksid kolme treeningu hulgas ühe trenni teha ainult puhtalt rahulikku aeroobset, näiteks sõudmist tund aega, oleks vaheldusrikkam.

Päris palju harjutusi sul, neid võiks kõvasti vähemaks võtta. Kui sa suudad neid nii palju teha siis minu arvates ei tee sa baasharjutusi piisava intensiivsusega või oled väga edasijõudnud treenija (kahtlustan et sa see viimane ei ole).

Nagu ma saan õieti aru, siis sa teed kogukeha kava 3x (nädalas vist?) ning seega pole tegemist väga 3-ks jaotatud kavaga.

Võttes seda arvesse, keskendu oma kogukeha treeningutel rasketele vabaraskustega baasharjutustele ning vähenda või kaota üldse ära isoleerivad harjutused.

Peamised harjutused mille vahelt sa võiksid valida (ära neid kõike ühel päeval tee, see oleks liiast):

Kükk

Jõutõmme

Rinnalt surumine

Õlapress

Lõuatõmbed

Kangi/hantli tõmbed vastu kõhtu

Väljaasted

"Good morning"

Rööbaspuudel surumine

Guest

Maksimum tee mingi 30-35 seeriat ma arvan...üle selle teed hakkab juba pikaks venima asi. Umbes 10 harjutuse kanti tee igale lihasele

Edited by taivox

Guest
Ta vist mõtles 10 seeriat lihase kohta.

Jah :rolleyes: tänan paranduse eest. 10 harjutust on minu ühe päeva treening :)

Eks igaühele sobib erinev kava..minul tuleb 3 trenni nädalas (kord nädalas kõik läbi) ja tuleb 29-33 seeriat..oleneb päevast. Soojendused ja venitused + trenn kokku läheb max 2 tundi...täna tuli veits üle pooleteise tunni.

Edited by taivox

Ma ei tea küll mis su eesmärk on, aga see kava on täielik jahu.

Otsi siit foorumist või kavade alt mingi normaalne 3-päeva jaotus.

Algaja jaoks on see kava väga lünklik ja vähe segane.Neg pinki poleks algul üldse vaja.Teeks peamiselt kava baasharjutuste baasil ja kasutada rohkem plokksüsteeme lihaste sisse elamiseks.Vabaraskuste jaoks on vaja rohkem kogemusi ja vilumust.Näidiskavasid on ju kõik olemas.Pole mõtet ise improviseerida.Edaspidi muidugi vastavalt vajadusele.

Võiksid suvalisi harjutusi suvalises järjekorras teha, ja seejuures väikeste puhkepausidega.

Misasja :rolleyes:

Teeks peamiselt kava baasharjutuste baasil ja kasutada rohkem plokksüsteeme lihaste sisse elamiseks.Vabaraskuste jaoks on vaja rohkem kogemusi ja vilumust.Näidiskavasid on ju kõik olemas.Pole mõtet ise improviseerida.Edaspidi muidugi vastavalt vajadusele.

Sellega ei saa kohe üldse nõus olla.

Kuidas muidu sa õpid vabaraskusi kasutama kui sa kunagi ei proovi neid? Vabaraskustega peaks minu arvates kohe esimesest päevast alates treenima et oma tehnikat lihvida.

Misasja :rolleyes:

Mida see "blink:" tähendab?

Mis sa arvad, et õige on piibli-laulikust laulda järjestuses nagu nad kirja on pandud või? Ja muid laule ei tohi laulda? Või mis sulle arusaamatuks jäi?

[bling]

Mida see "blink:" tähendab?

See tähendab seda,et voorumis on veel neid,keda su intellektuaalselt 'uvitavad seisukohad üllatavad, :rolleyes:

Loodetavasti jätkub algajail ikka mõistust su "soovitusi" mitte järgida ...

Edited by daemonium

See tähendab seda,et voorumis on veel neid,keda su intellektuaalselt 'uvitavad seisukohad üllatavad, :rolleyes:

Loodetavasti jätkub algajail ikka mõistust su "soovitusi" mitte järgida ...

Huvitav, et taaskord niiristipidi vaated on siis meil. Minuarust soovitasin täiesti õigesti. Mis mu soovitustel viga on, poel kordagi keegi välja toonud mis valesti on, lihtsalt nähvatakse korra-kaks enamasti, ja kui miskit vale on, siis anna teada, minuarust on kõik korrektne.

Mis tänapäeval ongi populaarne öelda votoaparaat ja voorum või ja bling? vot on noorus...

Huvitav, et taaskord niiristipidi vaated on siis meil. Minuarust soovitasin täiesti õigesti. Mis mu soovitustel viga on, poel kordagi keegi välja toonud mis valesti on, lihtsalt nähvatakse korra-kaks enamasti, ja kui miskit vale on, siis anna teada, minuarust on kõik korrektne.

Mis tänapäeval ongi populaarne öelda votoaparaat ja voorum või ja bling? vot on noorus...

Vata,kui sa soovitad mitte järgida treeningkava - tee suvalisi harjutus suvalises järjekorras - ja mitte järgida toitumiskava - söö seda,mis meeldib - ,siis on väga tüütu välja tuua seda,mis on valesti,

Keegi lihtsalt ei viitsi, :)

Eks siis jääbki üle loota küsija loomulikule intelligentsile ...

või ajale - paari kuu pärast saab ta ju aru,et sa ajad jama, :rolleyes:

Vata,kui sa soovitad mitte järgida treeningkava - tee suvalisi harjutus suvalises järjekorras - ja mitte järgida toitumiskava - söö seda,mis meeldib - ,siis on väga tüütu välja tuua seda,mis on valesti,

Keegi lihtsalt ei viitsi, :)

Eks siis jääbki üle loota küsija loomulikule intelligentsile ...

või ajale - paari kuu pärast saab ta ju aru,et sa ajad jama, :rolleyes:

Sa ütled umbes nii, et kui sa konkreetsed usuliiki ei järgi, Islamit või Kristlust näiteks, siis pole isikul konkreetset usku ja see on väga vale nähtus. Aga praktiliselt ni ielabki enamik siin maailmas, et jõulude ajal usub üht, sünnipäeval teist, ja tööl olels kolmandat- pole konkreetset usuliiki ja otsused muutuvad dünaamiliselt, otsustatakse spontaanselt. Sama on jõusaaliga. Isik kes teeb ringtreeningut, mida soovitasin, saab kenasti end koormata. See ongi selline metoodika- ringtreening- ehk religiooni puudumine nö. Harjutuste iga järjekord omab ka mingit metoodikat, ala "eelkoormamine", "järelkoormmaised/põletamised" jne, valides suvalsie järejstuse, tülistad niikuinii mingi metoodika pihta ju. Milleks isikule mingit konkreetset Islamit peale suruda, konkreetsed Smolovi kükirutiinni soovitada, las teeb suva järjestuses suva asju, ja nii praktiliselt algajad teevadki. Kui ei saa millesti aru, siis silmi keerutada või blinkida pole mõtet, parem küsi selgelt, või väida selgelt vastu.

See ju ca 2tunnine trenn - kas liiga pikk pole . Tegin varem sama moodi palju lihasgruppe korraga ja lõpptulemus oli see , et nii oleks võind enamvähem iga päev ,,tiksuda,, .Kui teed vähem ja korralikult toimib paremini .Siin lehelgi korralike kavasid saada ja vastavad ajakirjadki kubisevad korralikest kavadest .

Sa ütled umbes nii, et kui sa konkreetsed usuliiki ei järgi, Islamit või Kristlust näiteks, siis pole isikul konkreetset usku ja see on väga vale nähtus. Aga praktiliselt ni ielabki enamik siin maailmas, et jõulude ajal usub üht, sünnipäeval teist, ja tööl olels kolmandat- pole konkreetset usuliiki ja otsused muutuvad dünaamiliselt, otsustatakse spontaanselt. Sama on jõusaaliga. Isik kes teeb ringtreeningut, mida soovitasin, saab kenasti end koormata. See ongi selline metoodika- ringtreening- ehk religiooni puudumine nö. Harjutuste iga järjekord omab ka mingit metoodikat, ala "eelkoormamine", "järelkoormmaised/põletamised" jne, valides suvalsie järejstuse, tülistad niikuinii mingi metoodika pihta ju. Milleks isikule mingit konkreetset Islamit peale suruda, konkreetsed Smolovi kükirutiinni soovitada, las teeb suva järjestuses suva asju, ja nii praktiliselt algajad teevadki. Kui ei saa millesti aru, siis silmi keerutada või blinkida pole mõtet, parem küsi selgelt, või väida selgelt vastu.

Koorma kõhulihased ja seljalihased enne ära ja siis vaata, kuidas edeneb max raskustega küki sooritamine ning tule räägi, kas harjutuste järjekord omab tähtsust või mitte.

Koorma kõhulihased ja seljalihased enne ära ja siis vaata, kuidas edeneb max raskustega küki sooritamine ning tule räägi, kas harjutuste järjekord omab tähtsust või mitte.

Sa mõtled, et kui alaselg ja kõht on eelnevalt koormatud enne kükki, siis ongi hea kükkida, kuna nimetatud lihased saavadki rohkem vatti siis?

Ma olen kuulnud rohkem, et enne kükki tehakse reie lihaseid isoleeritult, ja siis kohe kükk otsa.

Ma saan muidu aru, et teema-algataja soovib lihtsalt ära väsitada end trennis, mingit kükiarendust ta ei soovi otseselt.

Ja mis alusel sinuga väitlema peaks?

Ei-ei,sinusugustel tuleb lasta lihtsalt rääkida ja mida rohkem ,seda parem,, :rolleyes:

Lihtsalt peab aeg-ajalt jälgima,et mõni algaja su jura puhta kullana ei võtaks.

btw,sinu religiooni-näite puhul peaks religiooni puudumine tähendama eelkõige treeningu puudumist elik mittetreenimist, :)

Sa mõtled, et kui alaselg ja kõht on eelnevalt koormatud enne kükki, siis ongi hea kükkida, kuna nimetatud lihased saavadki rohkem vatti siis?

Ma olen kuulnud rohkem, et enne kükki tehakse reie lihaseid isoleeritult, ja siis kohe kükk otsa.

Ma saan muidu aru, et teema-algataja soovib lihtsalt ära väsitada end trennis, mingit kükiarendust ta ei soovi otseselt.

Sinu mõtlemise järgi tuleks koormata enne triitseps ja deltalihased ja siis hakata lamades surumist tegema.

Normaalsed inimesed mõtlevad teisiti.

Oleneb ju täitsa eesmärkidest. Minu soojendus trenniks on üldjuhul selline. 5-10 ratas/sõudeergomeeter, 4 seeriat kõhtu, 5 minutit venitamist, kükk...

Võin tuua näiteid professionaalide poolt, kus samuti kõhulihased tehakse trenni alguses. Ei ole see nüüd nii kindel reegel ka, et ilmatingimata peab neid stabiliseerivaid lihaseid trenni lõpus koormama.

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.