Jump to content
Aile

Ilusate juuste retseptid.

Recommended Posts

...et tõeliselt head nõuanded kaduma ei läheks, kleebin ka teile siia.

Juuste väljalangemine imetamise ajal

Küsimusele vastas: Terje Tähe

Tere!

Sooviksin teada, kas imetamise ajal tohib võtta Viaderm kapsleid, kuna juukseid langeb palju välja? Või oskate te midagi soovitada juuste väljalangemise vastu?

Vastus

Tere S!

Lühidalt vastates - jah, Viadermi kapsleid või imetamise ajal tarvitada. Igaks juhuks on vaja jälgida, et ei tekiks mingit naha reaktsiooni endal või lapsel mõne koostisosa suhtes. Tänapäeval on ülitundlikkus väga laialt levinud!

Aga nüüd veidi pikemalt juuste väljalangemise probleemist üldse, sest see kimbutab paljusid naisi peale sünnitust!

Peale sünnitust ja imetamist tekkiv juuste väljalangemine on suhteliselt tavaline ja mõnes mõttes ka normaalne nähtus, mis tingitud tugevatest hormonaalsetest muutustest naise kehas raseduse, sünnituse ja imetamise ajal. Tavaliselt langeb iga päev peast mõni juuksekarv välja ja mõni tuleb juurde ehk toimub pidev juuste vahetumine, aga raseduse ajal "jäävad juuksed kinni" ning peale sünnitust tulevad ära ka need juuksed, mis oleksid pidanud normaalselt välja langema terve raseduse perioodi vältel. Tekibki mulje, et juuksed langevad massiliselt välja. Selline hormonaalsetest muutustest tingitud juuste väljalangemine peaks lõppema 6 kuuga peale sünnitust ning siis peaksid juuksed jälle normaalselt ehk ainult vähesel määral vahetuma! Samas kui pealagi on ikka hõredaks või lausa kiilaks jäänud ja juukseid tuleb salkude kaupa, siis see ei ole päris kindlasti normaalne! Kindlasti tasub selle probleemiga pöörduda ka oma perearsti poole, kes tõenäoliselt annab saatekirja nahaarstile. Nõu võib küsida ka juuksuritelt.

Mõningaid mõtteid ka minu poolt, mis on naisi aidanud juuste väljalangemise korral. Selline aina jätkuv juuste väljalangemine võib olla tingitud ka keha kurnatusest, kas siis toitainete puuduse tõttu või öisest magamatusest. Seega peaks alustuseks üle vaatama oma toidusedeli ning minema nii palju kui võimalik üle puhtale ning täisväärtuslikule toidule - valge jahu, valge suhkur, magus menüüst välja ning asemele täisteravili ja ohtralt puhtaid juurvilju-puuvilju.

Lisaks võiks hakata iga päev sööma idandeid, mis on kõige parem ning täiesti looduslik mineraalide-vitamiinide allikas. Idandamiseks sobivaid terasid - nt nisu - saab looduspoodidest või talumeeste käest; panna 1-2 spl teri õhtul vette likku ja hommikul valada vesi ära, edaspidi loputada teri 2-3 korda päevas ja vesi ära valada, söögikõlblikuks saavad nt nisuterad juba 2.-3. päeva hommikuks, kui esimesed väiksed iduotsad välja tulevad. Piisavaks päevaseks annuseks on 1-2 spl idandeid.

Vahel on juuste väljalangemine tingitud konkreetse mineraali puudusest - nt on abi saadud tsingi (Zn), räni (Si), kaltsiumi (Ca) või kroomi (Cr) juurdevõtmisest. Mõnikord on olnud vaja hoopis küllastumata rasvhappeid lisaks võtta - siis võiks hakata võtma nt kuningakepiõli kapsleid või 20-30 ml külmpressõli iga päev.

Soovitan laenutada või osta mõni vitamiinide raamat ja vaadata sealt vitamiinide-mineraalide puuduse pilte - nii saad kergemini endale selgeks, mille puudusega just sinul võiks tegemist olla. Kahe kuni kolme nädalaga peaks olema toidulisandi võtmisel toime näha - kui selle ajaga paranemist ei toimu, siis on vaja muu abivahend otsida!

Paralleelselt tasub kindlasti hakata tegema juustele ja peanahale maske (toidavad ja aktiviseerivad peanaha verevarustust) ning välja vahetada juustepesemise vahendid. Mõned retseptid looduslikest vahenditest.

- Tõrvaseebiga pesemine (looduspoodides ja vene kosmeetika butiikides)

- Takjajuure õli - nt Nivea oma. Määritakse enne pesemist 10 min-ks pähe.

- Nõgeseleotisega loputamine peale pesemist.

- Mask juustele-peanahale: sinepipulbrist segada vähese veega hapukoore taoline mass ja hoida kuni hakkab kipitama. Ettevaatus, et segu ei satuks näonahale ja silma!

- Mask juustele-peanahale: 1 spl sinepipulbrit + 1 muna + 1 spl mett. Määrida peanahale ja hoida nii kaua kui peanahk kannatab. Aeg sõltub sinepipulbri värskusest.

- Mask juustele-peanahale: kastoorõli, munakollane, mesi ja sibulamahl. Segada ained kokku. Kasutada kord nädalas ja hoida siis peas kolm tundi - teha juuksed märjaks, siis määrida segu pähe, kile ümber ja kõige viimaks mässida käterätik ümber. "Pärast peab küll kaks korda pead pesema, et maskijääkidest vabaneda, aga mõjub tõhusalt."

- Mask juustele-peanahale : toore sibula mahl, mida hoida enne pesu peas ca 30 min - tulemus on näha alles poole aasta pärast. "Sibulamahla kasutamise ajal pole soovitav vihma kätte jääda ja juuksuris pead pesta, sest lööb sibulalõhna üles."

- Mask juustele-peanahale: 2 muna + 2 supilusikat mett + 2 supilusikat riitsinusõli. Määrida pähe ja mütsikese all "hautada" minimaalselt 20 minutit. Pesta ilma shampoonita välja - muna on ise pesuvahendi eest. Ja korrata nii kaua kui huvi jätkub.

* Hästi on aidanud ka Rimi ketis müügil olev loodustoodete sarja (Vanaema Agafja retseptid) šampoon juuste väljalangemise vastu.

Juuste väljalangemise põhjuseks võib olla ka pärmseen - siis on tavaliselt juuste väljalangemisele lisaks ka peanahal kõõm ning sügelus. Peamiseks raviks on siis toitumise muutmine (samad põhimõtted nagu eespool kirjas) ja lisaks võiks juurde võtta ohtralt (2-3 kordne doos) ning pikalt (vähemalt 3-4 nädalat) piimhappebakterit. Pärmseenest aitab lahti saada ka Citropluss (apteegist - looduslik antibiootikum) või küüslaugu võtmine. Pärmseene kohta võid rohkem lugeda internetist:

http://www.loodusteraapia.ee/index.php?pag...miseks&id=0

Kui juuste väljalangemine on tingitud stressist või magamatusest, siis tuleks esmajärjekorras tegeleda stressi ning magamatuse likvideerimisega. Aitavad igasugused lõdvestavad protseduurid (jalutuskäik õues, reziimi muutmine, paar päeva sanatooriumis või päev SPA-s, kui laps suurem, jne).

Ka homöopaatiast võib sellisel juhul palju abi olla kui toitumine on juba korras. Samas tasub meeles pidada, et kui juuste väljalangemine on tingitud mingi toitaine puudusest kehas, siis aitab ainult toitumine ja ükski muu ravi tulemusi ei anna!

Kiri sai nüüd küll pikk, kuid loodan, et leidsid vähemalt midagi, millega saad oma probleemi lahendamist alustada!

Kindlasti ei ole õige last selle probleemi tõttu rinnast ilma jätta. Pole mingit garantiid, et rinnast võõrutamine tooks endaga kaasa automaatselt juuste kinnijäämise! Ka kannatab selle all lapse tulevane tervis.

Terje Tähe,

proviisor, homöopaat, refleksoloog, imetamisnõustaja.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Juuksehoolduse teema jätkuks. Olen täheldanud, et juuksed on palju sõbralikumad, kui šampooni veega lahjendada (teen seda umbes vahekorras 1:6), kaob vajadus palsami kasutamise järele.

Vahepeal pesin juukseid aasta aega ainult munaga (kollasega), väga hästi said puhtaks, ainult juuste harjutamine võttis aega.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Juuksehoolduse teema jätkuks. Olen täheldanud, et juuksed on palju sõbralikumad, kui šampooni veega lahjendada (teen seda umbes vahekorras 1:6), kaob vajadus palsami kasutamise järele.

Vahepeal pesin juukseid aasta aega ainult munaga (kollasega), väga hästi said puhtaks, ainult juuste harjutamine võttis aega.

Lõpetasin igasuguste shampoonide kasutamise kolm kuud tagasi, selle asemel kookosõli, munakollane jne.

Mul oli võimalus saada vähemalt kolm korda odavamalt nii Tigi kui ka Sebastiani (mida ma ka enamuses kasutasin..), st kvaliteedi üle ei maksaks kurta. Juuste vähesuse üle oleks ka vist patt nutta...

Täna katsetan sinepipulbrit...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Minul on alati juuksed suhteliselt probleemide vabad olnud. Vahel sügiseti tuleb neid tavalisest rohkem peast, aga see ei häiri, kuna alles jääb ikka suurem hulk, kui välja langeb ;)

Aga mis ma olen tähele pannud, on see, et mida tihedamini juukseid pesta, seda hapramaks, nõrgemaks ja kiiremini rasuseks nad muutuvad. Vahepeal pesin juukseid üle päeva, aga nüüd on reziim umbes 2 korda nädalas ning paistavad täitsa normaalsed välja.

Ükskord ostsin Tigi shampooni ja palsami, mis olid vist 1,5l pudelites, no küll olid need vastikud, absoluutselt ei olnud oma raha väärt, juuksed läksid pusasse ja karedad olid ka. Minu usk salongitoodetesse ei ole suur.

Aga neid muna/sinepi jne retsepte ma pole proovinud, olen kergema vastupanu teed läinud ja pudelist valmis toodangu pähe pannud <_<

Mäletan, et üks mu sugulane peale lapse saamist höörus peanahka meresoolaga, et juuksekasv suureneks. Aga seda ma ei tea, kas abi sellest oli.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Olen lugenud, et juustel võtab tükk aega harjumist näiteks munakollase või leivaga pestes, st. jäävad rasvaseks, kas isegi mitte paar kuud. Olen isegi selle peale mõend, et võiks katsetada, senini pole proovinud.

Avastasin väga hea šampooni ja palsami Tšistaja Linja sarjast(mingi vene firma), kõvasti odavam, kui salongikaup, aga ma ütleks, et vähemalt sama hea. Sama firma teeb ka igasugu kehahooldusvahendeid, kavas ka neid proovida, mu ema juba ammu kasutab neid ja kiidab, tema mulle šampooni ja palsami tõigi. Nagu firma nimigi ütleb, on need tooted kindlasti puhtamad igasugusest kräpist, mida igalepoole mujale sisse topitakse.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Olen lugenud, et juustel võtab tükk aega harjumist näiteks munakollase või leivaga pestes, st. jäävad rasvaseks, kas isegi mitte paar kuud.

Minul võttis munale üle minnes harjumine aega kaks kuud. pealtnäha olid juuksed puhtad, aga katsudes vastikult rasvased. Pidasin selle aja hobusesabas vastu ning see oli pingutust väärt! Pärast läksid juuksed munaga pestes väga hästi puhtaks.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Minul võttis munale üle minnes harjumine aega kaks kuud. pealtnäha olid juuksed puhtad, aga katsudes vastikult rasvased. Pidasin selle aja hobusesabas vastu ning see oli pingutust väärt! Pärast läksid juuksed munaga pestes väga hästi puhtaks.

Ükskõik, kui "kõrgelt hinnatud" shampooniga tegu.... kui te loete, millest ta koosneb, siis ei tahaks eriti kasutada.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Väga huvitav on jälgida, kuidas käsitletakse naha kui kaitsebarjääri olemust. Kui on miskitpidi kasulik teada, et aine imendub läbi naha... siis seda "teatakse", kui ei ole kasulik....siis räägitakse naha kui kaitsebarjääri kõikvõimsusest. :lol:

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

küsimus neile, kes munaga pesevad: kas Te juukseid värvite ka ja kui värvite, siis millega?

proovisin ise ka mõnda aega munaga pesta ja juuksed harjusid üsna ruttu, aga kui värvisin, siis ei jäänud värv nii hästi peale ja tuli kuidagi väga ruttu välja ka (et siis kulus maha).

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
küsimus neile, kes munaga pesevad: kas Te juukseid värvite ka ja kui värvite, siis millega?

proovisin ise ka mõnda aega munaga pesta ja juuksed harjusid üsna ruttu, aga kui värvisin, siis ei jäänud värv nii hästi peale ja tuli kuidagi väga ruttu välja ka (et siis kulus maha).

Njah, ei oska Sind aidata, sest ei värvi juukseid. Merle Jääger, kes värvib oma juukseid, peseb pead leivaga. Proovi, ehk on parem.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ega selleks, et juustepesuks kasutada n.ö sodivaba ehk puhast, naturaalset toodet, pea valima kohe muna vms. On ju olemas ka 100 % naturaalsed šampoonid, mis ei sisalda tavašampoonides leiduvaid SLS ja SLES-e, silikoone ja muud jama. Ise olen täheldanud küll olulist juuste olukorra paranemist peale kuu-ajalist Aubrey Organicsi (100 % naturaalne) šampooniga pesemist. Kusjuures juuksed lähevad ka palju aeglasemalt mustaks, nüüd ei pea enam nii tihti juukseid pesema.

Kui veel looduslikest abimeestest juustehoolduses rääkida, siis mõningad taimeõlid ja näiteks emuõli on juustele ja peanahale väga kasulikd. Näiteks ise teen riitsinuse-, avokaado- ja emuõli segu ja määrin seda aeg- ajalt nii peanahale kui ka juustele. Emuõli ja riitsinusõli stimuleerivad juustekasvu ning avokaado toidab juukseid. Ja kookosõli on samuti juustele ja peanahale väga hea, aitab ka näiteks kõõma puhul. Nii palju siis minu soovitusi:)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Väga hea nõuanne. Eks läheb endalgi ehk seda nõu järgmise aasta alguses vaja. vähemalt tean kust otsida ;)

kuigi siiamaani on nendega kõik korras - isegi hoolimata sellest, et mu juuksed nägid viimati kääre peaaegu aasta tagasi. Siiamaani on juukseotsad uskumatult terved. Ise ka imestan! Kasutn Artiscent'i mašaažiõli, mida võib kasutada ka juustele. 10-15 min peas ja siis pesen nagu tavaliselt. Sisaldab siis seesami-, riisi-, lavendli-, roosmariini- ja mandliõli.

eks see ole ammu teada tuntud tõde, et mida sagedamini pead pesed seda tihedamini ta seda vajabki. Pigem ole oma vabal päeval kodus ja kannata ära kodune päev rasvaste juustega. Järk-järgult läheb nn "puhaste" juuste aeg järjest pikemaks :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ning kellel on probleeme lõhenenud või kuivade juusteotstega, siis Teile soovitan ööseks juukseotsad juukseõli või siis tõesti mõne õliga köögist/külmkapist kasutades ööseks "toituma" jätta. Hommikune juustepesu on loomulikult soovitatav pärast seda ettevõtmist, kuid tasub proovida! Kui palsam teeb juuksed siledaks, hoides seda minuti-kaks, siis mõelge mis head võib teha veel mitmetunnine "mask" ja eriti veel, kui naturaalsetest toitainetest tehtud.

Head ravimist!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×