RomekR 0 Teavita postitusest Postitas Märts 22, 2010 Kas keegi oleks nii hea ja aitaks mul koostada ainult lihasmassi kava?Trennis käin 3-4 korda nädalas. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Nesatur 10 Teavita postitusest Postitas Märts 22, 2010 Tee suuremate raskustega ja vähem kordusi.Rohkem mina öelda ei oska. Las targemad jätkavad. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Larry 0 Teavita postitusest Postitas Märts 22, 2010 sellist asja ei ole olemas aga soovitatakse 6-8 kordust seerias. Kükk, tõmme, surumine kavasse sisse. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
RomekR 0 Teavita postitusest Postitas Märts 22, 2010 sellist asja ei ole olemas aga soovitatakse 6-8 kordust seerias. Kükk, tõmme, surumine kavasse sisse.Need on sees.Ma teengi 4x8-12 Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Nesatur 10 Teavita postitusest Postitas Märts 22, 2010 Need on sees.Ma teengi 4x8-128-12 pole 6-8.Õige oleks 6 teha.Ja minu arust on küll nii, et kui teed suuremate raskustega ja vähem kordusi, siis teeb massi,aga kui kergematega ja rohkem kordusi, siis jõudu. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
savi_ 1 Teavita postitusest Postitas Märts 22, 2010 8-12 pole 6-8.Õige oleks 6 teha.Ja minu arust on küll nii, et kui teed suuremate raskustega ja vähem kordusi, siis teeb massi,aga kui kergematega ja rohkem kordusi, siis jõudu.Massi jaoks 6-8 on mõistlik. Jõu jaoks 1-4 kordust. Mõlemad väga vajalikud ning peaks olema kombineeritud. Üle 10-12 korduse on juba lihasvastupidavus või ka rasvapõletus ja mitte enam jõud. IMHO Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
matjusm 24 Teavita postitusest Postitas Märts 22, 2010 Mass on söömise küsimus ning mitte nii väga ühe kava valimine teise üle. Söö söö söö! Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
wokie 0 Teavita postitusest Postitas Märts 22, 2010 Üle ka ei tasu söömisega pingutada, muidu pärast avastad, et krt ma siis nii palju ennast nuumasin. Aga korduste kohapealt on 6-8 sobilik variant. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
savi_ 1 Teavita postitusest Postitas Märts 22, 2010 Mass on söömise küsimus ning mitte nii väga ühe kava valimine teise üle. Söö söö söö!Tõde lühike ja karm. Palju süvva ja kõvasti trenni Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
RomekR 0 Teavita postitusest Postitas Märts 23, 2010 8-12 pole 6-8.Õige oleks 6 teha.Ja minu arust on küll nii, et kui teed suuremate raskustega ja vähem kordusi, siis teeb massi,aga kui kergematega ja rohkem kordusi, siis jõudu.Olgu.Ma arvasin ,et just vastupidi on.Aga tänud sulle. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Alexander Andrusenko 52 Teavita postitusest Postitas Märts 23, 2010 8-12 pole 6-8.Õige oleks 6 teha.Ja minu arust on küll nii, et kui teed suuremate raskustega ja vähem kordusi, siis teeb massi,aga kui kergematega ja rohkem kordusi, siis jõudu.Vale. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
savi_ 1 Teavita postitusest Postitas Märts 23, 2010 Vale.Ma ei julgenud lihtsalt nii konkreetne olla aga mõte sama. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
RomekR 0 Teavita postitusest Postitas Märts 23, 2010 Ma ei julgenud lihtsalt nii konkreetne olla aga mõte sama.Kuidas siis õige on lõpuks? Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Nesatur 10 Teavita postitusest Postitas Märts 23, 2010 Kuidas siis õige on lõpuks?Ma tahaks ka siis teada."Vale" ütleb vähe. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
savi_ 1 Teavita postitusest Postitas Märts 23, 2010 Ma tahaks ka siis teada."Vale" ütleb vähe.Minu versioon tõest on mul must-valgelt ka kirja pandud ülevalpool. Loeme hoolikamalt Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Nesatur 10 Teavita postitusest Postitas Märts 23, 2010 Minu versioon tõest on mul must-valgelt ka kirja pandud ülevalpool. Loeme hoolikamalt Lugesin.Lihtsalt mõtlesin, et äkki Alessil on midagi lisada. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Alexander Andrusenko 52 Teavita postitusest Postitas Märts 23, 2010 No ma üldiselt mingit ranget klassifitseerimist ei tee, et just mingi täpne kordusvahemik annab jõudu ja mingi teine kordusvahemik annab midagi muud, aga üldine tendents on ikkagi see, et mida madalamad kordused ja suuremad raskused, seda rohkem mõjutab taoline trenn jõu kasvu, mitte vastupidi. Aga selleks, et tagada pidevat jõuarengut, tuleb ka loomulikult muud trenni teha. Ainult 1-3 kordusvahemikuga areng kaua ei kesta. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
MoloM 14 Teavita postitusest Postitas Märts 23, 2010 No ma üldiselt mingit ranget klassifitseerimist ei tee, et just mingi täpne kordusvahemik annab jõudu ja mingi teine kordusvahemik annab midagi muud, aga üldine tendents on ikkagi see, et mida madalamad kordused ja suuremad raskused, seda rohkem mõjutab taoline trenn jõu kasvu, mitte vastupidi. Aga selleks, et tagada pidevat jõuarengut, tuleb ka loomulikult muud trenni teha. Ainult 1-3 kordusvahemikuga areng kaua ei kesta.Asjalugu peaks siis üldjoones olema selline 8-10 kordust massi. 12-15 kordust reljeefi. Viimased 3-5 kordust peavad tõsiselt "põletama", nii et ka parema tahtmise juures ei suudaks lisa teha, kui suudab, järelikult raskused valed. Ehk siis ei ole mõtet suvaliste raskustega vehkida 8 kordust ja siis kujutada endale ette, et nüüd massi tuleb mis mühiseb. Siis rõhuks teemaalgatajale vana tuntud tõde Toitumine ja veel kord toitumine, ilma korraliku toitumiseta ei tule massi, pigem, kui toitumine pole piisav, siis kaotab massi. Kas panin väga mööda? Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Alexander Andrusenko 52 Teavita postitusest Postitas Märts 23, 2010 Ma nendes "reljeefikordustes" sügavalt kahtlen. Ei usu hästi, et selline asi üldse eksisteerib. Reljeefi tehakse minu teada köögis (mitte et ma kulturist oleks). Aga seda, et kordusvahemik 8-10 kasvatab lihast paremini kui 1-3, olen enda peal tundnud küll. Kui 8-10 peale üle lähen, siis hakkab lihast küll vohama nii, et vähe pole. 1-3 kordusvahemikuga mingit lihaskasvu ei ole ma tunnetanud praktiliselt üldse. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
gmaster 303 Teavita postitusest Postitas Märts 23, 2010 Reljeefitreeningut tõesti ei eksisteeri. Pigem liigub tendents praegu hoopis sinnapoole, et enne võistlust vähendatakse korduste arvu. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
matjusm 24 Teavita postitusest Postitas Märts 23, 2010 Asjalugu peaks siis üldjoones olema selline 8-10 kordust massi. 12-15 kordust reljeefi. Viimased 3-5 kordust peavad tõsiselt "põletama", nii et ka parema tahtmise juures ei suudaks lisa teha, kui suudab, järelikult raskused valed. Ehk siis ei ole mõtet suvaliste raskustega vehkida 8 kordust ja siis kujutada endale ette, et nüüd massi tuleb mis mühiseb. Siis rõhuks teemaalgatajale vana tuntud tõde Toitumine ja veel kord toitumine, ilma korraliku toitumiseta ei tule massi, pigem, kui toitumine pole piisav, siis kaotab massi. Kas panin väga mööda? Ei ole olemat mingit reljeefi vahemikku. See kas sa kaotad kehalt rasva või lisad kondile lihast sõltub ikkagi toitumisest. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
savi_ 1 Teavita postitusest Postitas Märts 23, 2010 Kõige lihtsam. Varu omale natuke aega.. ja võta lahti I. Otsuse Kulturismi ja Fitnessi "õpik" - http://www.fitness.ee/lehed/amazon/materja...s_kulturism.pdfSelle lugemiseks ei pea omama erilisi baasteadmisi ning tulevikus jäävad sellised asjad nagu "reljeefi kordused" küsimata Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
MoloM 14 Teavita postitusest Postitas Märts 23, 2010 Kõige lihtsam. Varu omale natuke aega.. ja võta lahti I. Otsuse Kulturismi ja Fitnessi "õpik" - http://www.fitness.ee/lehed/amazon/materja...s_kulturism.pdfSelle lugemiseks ei pea omama erilisi baasteadmisi ning tulevikus jäävad sellised asjad nagu "reljeefi kordused" küsimata Küllap ei ole mul terminid selged lihtsalt. Tunnistan et ei ole Otsuse raamatut lugend, mine tea, ehk loen kunagi, see selleks..Olen isiklikult teinud trenni ühe ameerika väga tunnustatud fitness treeneri kavade järgi nüüd juba ligi aasta. Neid on erinevaid, kõik on kolm kuud pikad ja siislilegi selge, et iga erinev treeningkava eeldab ka erinevat toitumist. Ehk siis seal on sees massikava ja sellise nimega kava "LEAN", kus on kordused enamasti 12-15 välja arvatud kätekõverdused ja lõuatõmbed, mis on maksimumini. Tehes seda lean-i nüüd esmakordselt (2 kuud 3-st tehtud) Pean tunnistama, et lihased joonistuvad paremini välja ja üldse üldpilt on kaunim jne. Küllap see siis ei tähenda reljeefi, vabandan vale arusaamise pärast. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
RomekR 0 Teavita postitusest Postitas Märts 23, 2010 Küllap ei ole mul terminid selged lihtsalt. Tunnistan et ei ole Otsuse raamatut lugend, mine tea, ehk loen kunagi, see selleks..Olen isiklikult teinud trenni ühe ameerika väga tunnustatud fitness treeneri kavade järgi nüüd juba ligi aasta. Neid on erinevaid, kõik on kolm kuud pikad ja siislilegi selge, et iga erinev treeningkava eeldab ka erinevat toitumist. Ehk siis seal on sees massikava ja sellise nimega kava "LEAN", kus on kordused enamasti 12-15 välja arvatud kätekõverdused ja lõuatõmbed, mis on maksimumini. Tehes seda lean-i nüüd esmakordselt (2 kuud 3-st tehtud) Pean tunnistama, et lihased joonistuvad paremini välja ja üldse üldpilt on kaunim jne. Küllap see siis ei tähenda reljeefi, vabandan vale arusaamise pärast. Tänud abi eest Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
kaspa 0 Teavita postitusest Postitas Märts 23, 2010 Küllap ei ole mul terminid selged lihtsalt. Tunnistan et ei ole Otsuse raamatut lugend, mine tea, ehk loen kunagi, see selleks..Olen isiklikult teinud trenni ühe ameerika väga tunnustatud fitness treeneri kavade järgi nüüd juba ligi aasta. Neid on erinevaid, kõik on kolm kuud pikad ja siislilegi selge, et iga erinev treeningkava eeldab ka erinevat toitumist. Ehk siis seal on sees massikava ja sellise nimega kava "LEAN", kus on kordused enamasti 12-15 välja arvatud kätekõverdused ja lõuatõmbed, mis on maksimumini. Tehes seda lean-i nüüd esmakordselt (2 kuud 3-st tehtud) Pean tunnistama, et lihased joonistuvad paremini välja ja üldse üldpilt on kaunim jne. Küllap see siis ei tähenda reljeefi, vabandan vale arusaamise pärast. Saladus pole siis kelle kavade järgi ? Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides