Jump to content
veps

Gluteeni allergia

Recommended Posts

Tere.

Mul on selline probleem, et päris tihti on kõht lahti. Tavaliselt pärast lõuna sööki. Otsustasin uurida täpsemalt, mida ma siis nendelt lõunatel söön teisiti, kui kõht lahti läheb. Teen iga hommik putru, mis ei ole kunagi kõhu lahtisuseni viinud. Päeviti olen mõnikord teinud endale mõned sandwichi moodi asjad või teinud nuudli suppi. Ja need mõlemad on põhiliselt need, mis on kõhu lahti ajanud. Vaatasin paki pealt, et see sai, mida ma söön ei ole sobilik Gluteni ja Soya allergikutele, ning sama asi ka nuudlipaki peal. Kas see gluten võib olla siis põhjuseks sellele, et mul on näiteks allergia selle vastu ja igakord kui seda söön, läheb kõht lahti? Pole hetkel Eestimaal ja arsti juurde väga minna ei saa. Kas peaksin hoiduma nendest toitudest ja tagasi Eesti tulles minema küsima konkreetselt selle kohta arsti käest? Küsin see tõttu, et ehk on kellegil kogemusi selle gluteeniga (kuna ma kuulsin sellest esimest korda) ja oskab täpsemalt öelda, kas selles võib olla põhjus.

Tänud !

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Väga vabalt võib sul olla gluteenitalumatus ja väga vabalt võib gluteen põhjustada selliseid sümptomeid, nagu sa kirjeldasid. See on suhteliselt levinud toidutalumatus, umbes igal kolmandal inimesel on väljaheidetes tuvastatavad antikehad gluteeni vastu.

Gluteeni leidub nisus, rukkis ja odras. Tasub vältida kõiki neid toiduained mingit aega, paar nädalat kindlasti, ja vaadata kuidas sümptomid paranevad. Sai ja nuudlid sisaldavad kindlasti gluteeni.

Paar linki, kus saad lugeda inimeste kogemustest gluteenivaba dieediga ja mis sümptomeid on gluteen neil põhjustanud (loe kindlasti kommentaare):

http://heartscanblog.blogspot.com/2008/06/...hdrawal_23.html

http://heartscanblog.blogspot.com/2010/01/...-free-2010.html

http://heartscanblog.blogspot.com/2009/03/...-revisited.html

http://heartscanblog.blogspot.com/2007/07/wheat-belly.html

http://heartscanblog.blogspot.com/2009/12/...n-on-wheat.html

http://heartscanblog.blogspot.com/2008/05/...0-lbs-lost.html

http://heartscanblog.blogspot.com/2008/10/...how-common.html

http://heartscanblog.blogspot.com/2008/09/...wheat-free.html

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×