Jump to content
combinationofthis

Selgusetuks jäänud pisiasjad.

Recommended Posts

Hei. Olen 18 aastane ja üle 190 cm pikk, kaalu 70 kg. Sooviks on siis pisut massi kasvatada ning keha rasvaprotsenti vähendada(üldiselt kõhult, et need kenasti välja joonistuksid, sest mujal seda rasva pole). Nüüdseks olen natukene üle 1 kuu korralikult toitunud ja trenni teinud(üldiselt koduselt, ilma raskustega,kuid nädalas mõned korrad ka jõusaalis), siiski soov asja veel edai arendada ning on selle aja jooksul tekkinud nii mõnedki agad. Kõigepealt minu ligikaudne toitumine ning treening nädala ülevaade:

Hommik 7.15 - söön mingisugust putru moosiga (herkula, manna või hirsi) korraliku taldrikutäie, lisaks mingi puuvili (pirn,banaan,apelsin või õun) või aedvili. Lisaks joon ka vett või piima.

10.10 - söön 1 paki kooli kaasavõetud lahjat kohupiima, samuti mõni puuvili, vett ja vahel pähkleid; Vahel teen ka vaheldust, süües kodus valmis tehtud soja hakkmassi, lisaks kaks saia viilu meega, aedvili või puuvili.

12.30 - kooli lõuna, väga varieeruv. Vahel supid, kartulipuder, guljaš jne.

ajavahemik 15.30-16.45 - Üldiselt pole võimalik enne 16.20 süüa, siis lõppevad tunnid, kuid kui koju jõuan söön kas kana,tuunikala,mõni muu väherasvane lihatoode, oleneb päevast kas kõrvale väikeses koguses kartulit jne. Lisaks nagu ikka puuvilja või aedvilja, vett, selle söögikorra juures luban ka natukene midagi magusat, aga kui siis väga vähesel määral. Vahel praen ka muna.

19.45-20.00 - Samalaadne, kui eelmine, aga alati on sees vajaminev valk(u. 30-40 g) ja pisut süsivesikuid puuviljast jne.

22.30-23.00 - midagi valgurikast, olen võtnud ka kohupiima enne magamaminekut, lisaks ikka vett.

Kohati koolis nagu läheb see söögikordade vahe liiga pikaks või siis lühikeseks, aga võimalusi pole, tunni ajal ma sööma ju ei saa hakkata. :D

Kõige rohkem üritan vältida liigseid süsivesikuid ja rasvu sellepärast, et saada kõhult rasv!

Koheselt peale trenni tarbin üldiselt munevalgeid (ca 5-6 tk) või nüüd siis valgusheiki ja ca 90 min pärast söön korraliku toidukorra.

Nädal:

Esmaspäev - kodune jöutreening

Teisipäev - aeroobne, lisaks jõusaali

Kolmapäev - kodune jõutreening

Neljapäev - aeroobne, lisaks jõusaali

Reede - kodune jõutreening

Laupäev - puhkus

Pühapäev - üldiselt kodune jöutreening või aeroobne. Vahel võtan ka vabaks, kui väsimust tunnen.

Mõned korrad olen nüüd tarbinud ka valgusheiki (Fast-Whey3), kui seda tarbin, siis üldiselt koheselt peale trenni. ca 90 min pärast korralik toidukord valgu ja süsivesikutega.

Selgituseks veel seda, et ma ei saa anda täpset kirjeldust, mida ma teadtud kellaajal söön ( va. Hommik ja järgmine toidukord koolis). Seda sellepärast, et mu toidukordade eined on väga varieeruvad(ei söö iga päev nendel toidukordadel samu asju, ühel päeval söön nt. 19.45 kanafileed, teine päev samal ajal hoopis tuunikala).

Küsimusi siis:

1.Kas jätan toidukordadest midagi väga olulist ka välja(nt. jogurtid jne), on õige süüa nendel aegadel selliseid asju? On sellest midagi, et lõunane toidukord on koolilõna ja võib sisaldada suuremal määral süsivesikuid,rasv jne?Täiendage, tehke maha jne.

2.Olen kiire ainevahetusega, kas antud sheik sobib, või peaksin sööma midagi muud/lisaks ? Kas võtta sheiki ka enne trenni jne? Olen avatud soovitustele.

3.Põhiline arusaamatus siis selline kuidas käituda trennide suhtes. Millal ma peaksin oma toidukordadest lähtuvalt trenni tegema? Ütleme, et ma hakkan trenni tegema ja viimasest söögikorrast on möödas ca 2,5 tundi. Trenn kestab ca 1,5 tundi. Nüüd ongi probleem...üks toidukord oleks pidanud selle aja sees olema ju. Millal ma siis trenni tegema peaks? kohe pärast söömist? või ütleme, et olen hommikul söönud ja on juba kord järgmiseks söögiks, kuid peale sööki on kavas treening teha. Kas siis olenemata sellest et 3 tundi on hommikusest einest möödas söön ma kergemalt, pean väikse pausi ja teen siis trenni?

4.On loota ka korralikku massi ja lihaseid, kui nii harva jõusaalis käin ja põhiliselt kodus oma keha raskusega treenin?

Aga jah, see oleks siis kõik. Jään targemaid mehi ootama.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Üldiselt rasvaprotsenti vähendades on väga raske massi kasvatada! Reeglina käib asi ikka nii, et kõigepealt tuleks teha massikuur ja peale seda siis rasvapõletus, et lihas välja tuleks.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Selleks, et oleks normaalne kõht, ei pea ilmtingimata lihased olema välja joonistunud. Mina sinu asemel keskenduks kindlasti massi juurde saamisele. 70 kg on 190cm pikkuse juures ikka ülimalt nadi. Olen ise ca. 192cm pikk ja kaalu 95kg ning kõht on täitsa viisakas. Keskendu pigem ühe eesmärgi saavutamisele. Kahte lindu korraga püüdma minnes ei pruugi midagi head välja tulla.

Hommikusöögiks pane paar muna näiteks juurde. Üldiselt tundub, et kaloraaž peaks täitsa enam vähem olema. Jah, sheiki võid ka enne trenni tarbida ja isegi ka trenni ajal, kui väga tahad. Ära selle trennieelse söögikorra pärast hullult muretse. 2.5h tundi on üsna normaalne. Hetkel tunduvad toidukordade ajad üsna viisakad.

Oma keharaskusega treenides on väga keeruline lihasmassi saada. Kui palju sööd, siis midagi vast ikka tuleb juurde. Tuleks siiski korralik jõusaal endale leida. Vastasel juhul jäävad sinu eesmärgi saavutamata. Või saan aru, et 2 korda nädalas käid korralikus saalis ning 3 korda kodus?

edit: kirjavead

Muudetud kasutaja Vilps poolt

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Selleks, et oleks normaalne kõht, ei pea ilmtingimata lihased olema välja joonistunud. Mina sinu asemel keskenduks kindlasti massi juurde saamisele. 70 kg on 190cm pikkuse juures ikka ülimalt nadi. Olen ise ca. 192cm pikk ja kaalu 95kg ning kõht on täitsa viisakas. Keskendu pigem ühe eesmärgi saavutamisele. Kahte lindu korraga püüdma minnes ei pruugi midagi head välja tulla.

Hommikusöögiks pane paar muna näiteks juurde. Üldiselt tundub, et kaloraaž peaks täitsa enam vähem olema. Jah, sheiki võid ka enne trenni tarbida ja isegi ka trenni ajal, kui väga tahad. Ära selle trennieelse söögikorra pärast hullult muretse. 2.5h tundi on üsna normaalne. Hetkel tunduvad toidukordade ajad üsna viisakad.

Oma keharaskusega treenides on väga keeruline lihasmassi saada. Kui palju sööd, siis midagi vast ikka tuleb juurde. Tuleks siiski korralik jõusaal endale leida. Vastasel juhul jäävad sinu eesmärgi saavutamata. Või saan aru, et 2 korda nädalas käid korralikus saalis ning 3 korda kodus?

edit: kirjavead

Kohe täitsa selgem pilt, olingi päris kindel, et teen midagi valesti. 70 kg on tõesti nadi, sellest siis ka huvi tingitud. Samas ega ma nii kondine välja ei näegi, aga liha luudel ikka vähe jah. Eks lähtun edaspidi massi lisamisele siis.

Nii ta on, et 2 korda nädalas saalis ja 3 korda kodus. Aga tundub, et tuleb nüüd mingid muudatused läbi viia. Aga nüüd kui rohkem massile rõhun, kas siis peaksin julgemalt sööma ka süsivesikute ja rasvade rikkamaid toite(nt. lahja kohupiima asemel mõni magusam kohupiim jne)?

Aga suured tänud.

Neid kirjavigu tuli sisse jah, sai kibedakiirelt valmis kribitud see.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Kohe täitsa selgem pilt, olingi päris kindel, et teen midagi valesti. 70 kg on tõesti nadi, sellest siis ka huvi tingitud. Samas ega ma nii kondine välja ei näegi, aga liha luudel ikka vähe jah. Eks lähtun edaspidi massi lisamisele siis.

Nii ta on, et 2 korda nädalas saalis ja 3 korda kodus. Aga tundub, et tuleb nüüd mingid muudatused läbi viia. Aga nüüd kui rohkem massile rõhun, kas siis peaksin julgemalt sööma ka süsivesikute ja rasvade rikkamaid toite(nt. lahja kohupiima asemel mõni magusam kohupiim jne)?

Aga suured tänud.

Neid kirjavigu tuli sisse jah, sai kibedakiirelt valmis kribitud see.

Kui eesmärk massikogumine, siis võib tõesti natuke vabamalt võtta. Aga see ei tähenda nüüd, et väga käest võiks ära lasta. Asja võiks siiski kvaliteetselt üritada teha, kui õnnestub. Alguses arened kindlasti ka selle kahe korraga jõusaalis ning kolmega kodus. Eriti, kui veel algaja oled. Lahjadele kohupiimadele on alternatiiviks veel 5% kohupiimad, mis pole nii kuivad ja lähevad isegi täitsa kenasti alla.

Seda kirjavigade asja mõtlesin endal. Lihtsalt parandasin ennast:)

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Kui eesmärk massikogumine, siis võib tõesti natuke vabamalt võtta. Aga see ei tähenda nüüd, et väga käest võiks ära lasta. Asja võiks siiski kvaliteetselt üritada teha, kui õnnestub. Alguses arened kindlasti ka selle kahe korraga jõusaalis ning kolmega kodus. Eriti, kui veel algaja oled. Lahjadele kohupiimadele on alternatiiviks veel 5% kohupiimad, mis pole nii kuivad ja lähevad isegi täitsa kenasti alla.

Seda kirjavigade asja mõtlesin endal. Lihtsalt parandasin ennast:)

Ei muidugi, käest ära ei lase siin enam midagi. :D Selge, proovin ära.

Ahsoo B)

Tänud ! :D

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kommenteerimiseks logi sisse või loo konto

You need to be a member in order to leave a comment

Loo konto

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Logi sisse

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

• Viimati Sirvimas   0 liiget

Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.