Jump to content
LauraL

Veebruar=olümpiavõitja?

Recommended Posts

Leidsin tänasest Eesti Päevalehest sellise artikli:

EPL,

kus siis väidetakse, et need sportlsed, kes on sündinud aasta esimestel kuudel, on suure tõenäosusega spordis edukamad. Seda just tänu võistlusmäärustele, mille kohaselt arvestatakse noortena võisteldes vanusegruppi kuuluvust kalendriaasta järgi. Seetõttu on aasta alguses sündinud peaaegu 1a võrra vanemad (suuremad, küpsemad) nendest, kes on ilmavalgust näinud lõpukuudel.

Kas keegi suudab seda väidet toetada või ümber lükata? :D

Ise olen mais sündinud, see siis suhteliselt vahepeal ja kooli ajal pole oma vanuseklassis võistlustel väga hiilanud ka :P

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

See on minu arvates suht vana ja läbinäritud teema. Ning jah, kahjuks või õnneks see nii on. Eeldused on suuremad. Sama asi käib ka muude spordialade kohta. Näiteks ameerikas on ju popp ala Ameerika Jalgpall ja seal algab hooaeg vist sügisel. Kus siis eeldused saada heaks mängijaks on just nendel, kellel on sündinud paar kolm kuud ennem hooaega.

Internetis peaks selle kohta päris palju materjali olema. Statistikat on tehtud enamuste alade kohta nii et sealt on ka aastatega mingi "pattern" välja tulnud.

Kui ei eksi puudutatakse seda teemat ka ülikoolis, kehakultuuris. Tublid noorsportlased sünnivad aasta alguses - lihtsalt eelis on nii suur teiste ees. Ja kui sul on juba positiivne maitse suhu jäänud, ongi võibolla juba lihtsam oma karjäärivalik ära teha - suundudes siis otse sporti.

Ei tasu ka segamini ajada asja sellega, et aasta alguse poole on sulle antud EELDUS saada heaks (noor)sportlaseks. Kas ka geenid, keha ja tahtmine seda toetavad on iseasi. Tõenäoliselt mängib see eeldus rolli rohkem tsiviliseeritud riikdes, kus on haridussüsteem ja selle raames siis ka spordiüritused/tunnid kus seda tõestada. Kuskil keset Namiibiat vahet pole kas oled sündinud veebruaris või septembris - jooksed ikka oma stepis ringi ja kütid nugiseid. Ja kui olümpiale siis satud, siis vanus enam tõenäoliselt ei häiri.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

No soovige mulle palju õnne, ma olen sündinud 31. detsember...

Algkoolis ajas ikka pahaseks küll, kui mitmetel aladel olid vanuseklassid 2 aasta kaupa ja sain seestap aasta-kaks vanematega rinda pista. Väga kobam õnneks polnud, aga sõbrad olid valdavalt nooremas vanuseklassis ja see tundus mulle ebaõiglane küll.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma olen sündinud samuti aasta lõpus ehk 28.detsember 1993.

Jõutõstmises saan ma noorte vanuses võistelda veel see aasta ja ka järgmine aasta. Aga oleks ma sündinud 4 päeva hiljem, siis saaks võistelda ka ülejärgmine aasta.

Suht masendav jah, sest selle lisaaastaga võib kasvada mu jõutõstmise kogusumma 100 kilo võrra..

Hah, seda ebaõiglust olen saanud maitsta terve kooliaja ja ka praegugi, suhteliselt marru ajab.

Muudetud kasutaja Arnie poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×