Jump to content
Cardoo

kasv võib kinnijääda ?

Recommended Posts

Kui ei venita ennast ja tehnikast midagi ei tea, käid niisama suurte raskustega jõusaalis vehkimas siis võib küll rühile, liigestele, lihastele ja ma ei tea millele veel hakata.

täpselt, nagu paljudega kahjuks juhtub.

sinu kasv oleneb ema kasvust.

mida pikem ema seda suurema tõenäosusega oled ka sina pikem.

aga muidugi keskkonna mõju on ka suur.

keegi on siin juba öelnud, et selgroole ei tohiks väga suurt koormust anda ja parem oleks selgrooga iga päev pikendada ning selleks on parim võimalus hüppamine, rippumine jne.

sinu kasv oleneb ema kasvust.

mida pikem ema seda suurema tõenäosusega oled ka sina pikem.

aga muidugi keskkonna mõju on ka suur.

keegi on siin juba öelnud, et selgroole ei tohiks väga suurt koormust anda ja parem oleks selgrooga iga päev pikendada ning selleks on parim võimalus hüppamine, rippumine jne.

Mul ema on 171cm, isa 168cm.

Minu emapoolsed vanaisa ja vanaema olid vastavalt 190cm ja 160cm kanti.

Isapoolsed vanaisa ja vanaema vastavalt 170cm ja ca. 160cm kanti.

Mina olen 193cm, vend ka 190cm kanti.

Igatahes siiani pole kusagil teaduslikult tõestatud, et jõutreening mõjuks kasvule negatiivselt ja paneks selle kinni.

Kuidas kellelegi. Mina hakkasin jõusaalis regulaarselt 17-aastaselt käima ja pole sentigi peale seda kasvanud. Võibolla olin selleks ajaks oma lühikese kasvu lihtsalt täis kasvanud. 174 olen.

Kuidas sa seda põhjendad ? Oleksin huvitatud

praegust täpselt ei mäleta, aga see oli värk selles, et ema annab lapsele (eelkõige meessoost isikule) rohkem geene. (see on seotud sellega, et X-kromosoomid on suuremad, kui Y-kromosoomid ja seetõttu sisaldavad rohkem "infot" s.h ka isiku kasvuiseärasusi)

vähemalt nii seda mõistetakse ja nii mõistan ka mina, kuigi mulle tundub alati, et teadus on püsti pandud lihtsalt paari isiku endaloodud "muinasjutust", mis salapärasel moel paneb meid mõtlema, et nii see ka tõesti on. (see on minu arvamus)

EDIT: aga samas iga inimene on originaalne kombinatsioon ja paar muutust geenide koostises + retsessiivsete/dominantsete geenide omavaheline mäng võib muuta absoluutselt kõik, mis puutub tulevase mehe kasvuprintsiipe.

Edited by Sadist2

Ma hakkasin jõutrenni tegema süsteemselt alles 20 aastaselt ja jäin 170ks:P Vbla kui oleks 14selt alustanud, oleks pikem, eh?

Ma hakkasin jõutrenni tegema süsteemselt alles 20 aastaselt ja jäin 170ks:P Vbla kui oleks 14selt alustanud, oleks pikem, eh?

Ma tahaks mingit näidet , kes alustas 14a ja toitus korralikult .

Ma ei tea kuidas oli teiste ja sinu toitumine jrx 14 aastaselt, aga minu menüü koosnes küll enamus nämmnämm pudistpadist(süsivesikud)

Ise ka shorty 174cm pikk,oleks mõnusalt valku saanud paar aastat tagasi võib-olla isegi oleks 190 nüüd :)

Aga kui sa oleksid alustanud , siis juba 10-ndas klassis oleksid sa selline koll olnud 223,5 cm pikk

Edited by martin1333

Kas mitte mõlemalt vanemalt ei saa sama hulga geene ?

Kuidas X ja Y Kromosoomid erineva suurusega on ?

Bioloogia tunnis räägiti, et Y-kromosoom on X-kromosoomiga võrreldes väga väike ja tühine (info suhtes)

Mõlemalt vanemalt sai samapalju kromosoome (23), aga geene mitte. (ma ei mäleta täpselt, peaks uurima)

Võid uurida netist