trennineiu 0 Report post Posted January 25, 2010 Hea soodne tuunikalakonserv, Maximas maksis 9.50 vms, oranž 185 grammine konservikarp, Ocean`i oma. Tuunikala tükid õlis, 100 grammi kohta: 25 grammi valku, 6 grammi rasva, 0 gr. süsivesikuid.Väga hea on, kui sisse lõigata küüslaugutükke! Share this post Link to post Share on other sites
Amarillo 1 Report post Posted January 25, 2010 1-2x nädalas võib süüa, kui avamere oma, kemikaale täis Share this post Link to post Share on other sites
ants16 0 Report post Posted January 25, 2010 Mis te nendest konservidest muidu arvate? Ise ostsin mingit "vürtsikat sealiha" suht mõnsa oli, lasin toorelt sisse. Valgu,rasva ja süssari vahekord oli ka suht normaalne. Share this post Link to post Share on other sites
soomusk 1 Report post Posted January 25, 2010 Mis te nendest konservidest muidu arvate? Ise ostsin mingit "vürtsikat sealiha" suht mõnsa oli, lasin toorelt sisse. Valgu,rasva ja süssari vahekord oli ka suht normaalne.Vaata lihakonservide koostist. Seal võib üllatavalt vähe liha olla. Share this post Link to post Share on other sites
trennineiu 0 Report post Posted January 25, 2010 Jajahh, kuskil just kirjutas, et Turisti Eines on vähem liha kui kassi-koerakrõbinatesLeidsin lingi ka:http://www.maaleht.ee/news/tarbija/tarbija...amp;l=wekspress Share this post Link to post Share on other sites
Capricorn 0 Report post Posted January 25, 2010 (edited) See 185 g on puhtalt kala kaal või koos õliga? Siinne kaloriarvuti näitab 100 g tuunikala valgusisalduseks 22 g. Edited January 25, 2010 by Capricorn Share this post Link to post Share on other sites
trennineiu 0 Report post Posted January 25, 2010 (edited) See 185 grammi on koos õliga.Ampser annab tuunikala õlis 100 grammi valgusisalduseks 23,8 grammi. Edited January 25, 2010 by trennineiu Share this post Link to post Share on other sites
KennyLumiste 0 Report post Posted January 25, 2010 Selveri tuunikala omas mahlas on olnud kõige väiksema soola sisaldusega.Üldiselt nõrutan mahla välja; lisan 2 spl kodujuustu ja sortsu ketshupit ning 18 mandlit.Kodujuust annab lisavalku.Ketshup maitset/soola.Mandlid kasulikke rasvu. Share this post Link to post Share on other sites
Jarmo Oberst 7 Report post Posted January 25, 2010 Selveri tuunikala omas mahlas on olnud kõige väiksema soola sisaldusega.Üldiselt nõrutan mahla välja; lisan 2 spl kodujuustu ja sortsu ketshupit ning 18 mandlit.Kodujuust annab lisavalku.Ketshup maitset/soola.Mandlid kasulikke rasvu.Miks just 18 mandlit? Share this post Link to post Share on other sites
matti 8 Report post Posted January 25, 2010 1-2x nädalas võib süüa, kui avamere oma, kemikaale täisArvad, et ülejäänud toit on vähem kemikaale täis ? Share this post Link to post Share on other sites
Amarillo 1 Report post Posted January 25, 2010 Arvad, et ülejäänud toit on vähem kemikaale täis ? kindlast,i seda mida mina söön, raskemetallid väga ohtlikud Share this post Link to post Share on other sites
-Egert 22 Report post Posted January 25, 2010 Tuunikalast võib küll end lolliks süüa. Ja see Turisti Eine ei kõlba kodus koeralegi anda.. Share this post Link to post Share on other sites
Belfort 0 Report post Posted January 25, 2010 Tuunikalast võib küll end lolliks süüa. Ja see Turisti Eine ei kõlba kodus koeralegi anda..100% õigus Share this post Link to post Share on other sites
tereummikust 1 Report post Posted January 26, 2010 See 185 grammi on koos õliga.Ampser annab tuunikala õlis 100 grammi valgusisalduseks 23,8 grammi.Ja tegemist võiks olla mis õliga? Share this post Link to post Share on other sites
Alfonze 0 Report post Posted January 26, 2010 Hmm, kust selle raskemetallide teema kohta täpsemat infot saaks? Mul nimelt igapäevaselt tuunikala toidukavas sees, kasutan tuunikala tükke vees (mitte purustatud sodi), ning peale nõrutamist segan ise oliiviõliga. Kui tõepoolest on oht saada meeletult raskemetallidega laetud, siis peaks mõtlema midagi muud selle asemele... Share this post Link to post Share on other sites
trennineiu 0 Report post Posted January 26, 2010 Ja tegemist võiks olla mis õliga?Hmm, karbil kirjas, et lihtsalt taimeõli, jumal teab, milline täpsemalt. Share this post Link to post Share on other sites
Capricorn 0 Report post Posted January 26, 2010 Hmm, kust selle raskemetallide teema kohta täpsemat infot saaks? Mul nimelt igapäevaselt tuunikala toidukavas sees, kasutan tuunikala tükke vees (mitte purustatud sodi), ning peale nõrutamist segan ise oliiviõliga. Kui tõepoolest on oht saada meeletult raskemetallidega laetud, siis peaks mõtlema midagi muud selle asemele...Tuunikala kohta ma lugesin välja selle:Söö tihti:- tehistingimustes kasvatatud kala- tuunikala ja Läänemere lesta- avamerest püütud kala *- tuunikala konservi, heeringat ja makrelli purgis* v.a. suurt paltust, mõõkkala, haid, raid ja toorest või külmutatud tuunikalaSöö kõige rohkem kord nädalas:- haugi, ahvenat, koha, lutsu, angerjat ja lesta- Läänemere ja Põhjalahe räime / heeringat- looduslikku lõhe ja meriforelli- looduslikku forellihttp://www.fitness.ee/main.php?main=artikk...amp;textID=4990 Share this post Link to post Share on other sites
davlenije 0 Report post Posted January 26, 2010 mis vahe on siis heerigal purgis ja mitte purgi heeringal? Share this post Link to post Share on other sites
emmimees 1 Report post Posted January 26, 2010 Mis vahe on purgi- ja pudeliõllel? Äkki ei olegi vahet? Share this post Link to post Share on other sites
davlenije 0 Report post Posted January 26, 2010 kas, norra lõhet ikka tohib süüa tihedameni Share this post Link to post Share on other sites
Capricorn 0 Report post Posted January 26, 2010 Kui see on tehistingimustes kasvatatud (enamus lõhest on), siis see artikkel nii soovitab jah. Share this post Link to post Share on other sites
davlenije 0 Report post Posted January 26, 2010 huvitav küll. tehistingimustes kasvatatud lõhele antakse ka igasugu muud sodi, et värv oleks ilusam-naturaalsem jne... samas, mitte kasvanudes elav lõhe ei saa seda sodi, või olen mina millestki valesti aru saanud? Share this post Link to post Share on other sites
Jarmo Oberst 7 Report post Posted January 26, 2010 Täna käisin Maximas ja nägin seal heeringafilee soolas , 90grammi neto , 65grammi valku 100g kohta. Hind 3.50 No see 65grammi valku peab küll eksitus olema Share this post Link to post Share on other sites
Toivo295 0 Report post Posted January 26, 2010 huvitav küll. tehistingimustes kasvatatud lõhele antakse ka igasugu muud sodi, et värv oleks ilusam-naturaalsem jne... samas, mitte kasvanudes elav lõhe ei saa seda sodi, või olen mina millestki valesti aru saanud?Kui kasvanduses elavat lõhet toidetakse üldjuhul mingite graanulite jms. siis meres elav lõhe toitub sellest mis seal leidub. Ja see mõjutab üsna tugevalt omega-3 rasvhapete koostist. Ühesõnaga, tehistingimustes kasvatatud lõhe omega-3 rasvhapped ei ole nii kasulikud/effektiivsed/kõrge kasuteguriga ,kui seda on meres elava lõhe oma. Share this post Link to post Share on other sites
Capricorn 0 Report post Posted January 26, 2010 huvitav küll. tehistingimustes kasvatatud lõhele antakse ka igasugu muud sodi, et värv oleks ilusam-naturaalsem jne... samas, mitte kasvanudes elav lõhe ei saa seda sodi, või olen mina millestki valesti aru saanud?Oli vist nii, et ookeanid jms kohad on raskemetallidega reostatud Share this post Link to post Share on other sites