Jump to content
trennineiu

leidsin hea valguallika

Recommended Posts

Hea soodne tuunikalakonserv, Maximas maksis 9.50 vms, oranž 185 grammine konservikarp, Ocean`i oma. Tuunikala tükid õlis, 100 grammi kohta: 25 grammi valku, 6 grammi rasva, 0 gr. süsivesikuid.

Väga hea on, kui sisse lõigata küüslaugutükke!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mis te nendest konservidest muidu arvate? Ise ostsin mingit "vürtsikat sealiha" suht mõnsa oli, lasin toorelt sisse. Valgu,rasva ja süssari vahekord oli ka suht normaalne.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mis te nendest konservidest muidu arvate? Ise ostsin mingit "vürtsikat sealiha" suht mõnsa oli, lasin toorelt sisse. Valgu,rasva ja süssari vahekord oli ka suht normaalne.

Vaata lihakonservide koostist. Seal võib üllatavalt vähe liha olla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

See 185 g on puhtalt kala kaal või koos õliga? Siinne kaloriarvuti näitab 100 g tuunikala valgusisalduseks 22 g.

Edited by Capricorn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selveri tuunikala omas mahlas on olnud kõige väiksema soola sisaldusega.

Üldiselt nõrutan mahla välja; lisan 2 spl kodujuustu ja sortsu ketshupit ning 18 mandlit.

Kodujuust annab lisavalku.

Ketshup maitset/soola.

Mandlid kasulikke rasvu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Selveri tuunikala omas mahlas on olnud kõige väiksema soola sisaldusega.

Üldiselt nõrutan mahla välja; lisan 2 spl kodujuustu ja sortsu ketshupit ning 18 mandlit.

Kodujuust annab lisavalku.

Ketshup maitset/soola.

Mandlid kasulikke rasvu.

Miks just 18 mandlit? :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
1-2x nädalas võib süüa, kui avamere oma, kemikaale täis

Arvad, et ülejäänud toit on vähem kemikaale täis ? :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm, kust selle raskemetallide teema kohta täpsemat infot saaks? Mul nimelt igapäevaselt tuunikala toidukavas sees, kasutan tuunikala tükke vees (mitte purustatud sodi), ning peale nõrutamist segan ise oliiviõliga. Kui tõepoolest on oht saada meeletult raskemetallidega laetud, siis peaks mõtlema midagi muud selle asemele...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hmm, kust selle raskemetallide teema kohta täpsemat infot saaks? Mul nimelt igapäevaselt tuunikala toidukavas sees, kasutan tuunikala tükke vees (mitte purustatud sodi), ning peale nõrutamist segan ise oliiviõliga. Kui tõepoolest on oht saada meeletult raskemetallidega laetud, siis peaks mõtlema midagi muud selle asemele...

Tuunikala kohta ma lugesin välja selle:

Söö tihti:

- tehistingimustes kasvatatud kala

- tuunikala ja Läänemere lesta

- avamerest püütud kala *

- tuunikala konservi, heeringat ja makrelli purgis

* v.a. suurt paltust, mõõkkala, haid, raid ja toorest või külmutatud tuunikala

Söö kõige rohkem kord nädalas:

- haugi, ahvenat, koha, lutsu, angerjat ja lesta

- Läänemere ja Põhjalahe räime / heeringat

- looduslikku lõhe ja meriforelli

- looduslikku forelli

http://www.fitness.ee/main.php?main=artikk...amp;textID=4990

Share this post


Link to post
Share on other sites

huvitav küll. tehistingimustes kasvatatud lõhele antakse ka igasugu muud sodi, et värv oleks ilusam-naturaalsem jne... samas, mitte kasvanudes elav lõhe ei saa seda sodi, või olen mina millestki valesti aru saanud?

Share this post


Link to post
Share on other sites
huvitav küll. tehistingimustes kasvatatud lõhele antakse ka igasugu muud sodi, et värv oleks ilusam-naturaalsem jne... samas, mitte kasvanudes elav lõhe ei saa seda sodi, või olen mina millestki valesti aru saanud?

Kui kasvanduses elavat lõhet toidetakse üldjuhul mingite graanulite jms. siis meres elav lõhe toitub sellest mis seal leidub. Ja see mõjutab üsna tugevalt omega-3 rasvhapete koostist. Ühesõnaga, tehistingimustes kasvatatud lõhe omega-3 rasvhapped ei ole nii kasulikud/effektiivsed/kõrge kasuteguriga ,kui seda on meres elava lõhe oma.

Share this post


Link to post
Share on other sites
huvitav küll. tehistingimustes kasvatatud lõhele antakse ka igasugu muud sodi, et värv oleks ilusam-naturaalsem jne... samas, mitte kasvanudes elav lõhe ei saa seda sodi, või olen mina millestki valesti aru saanud?

Oli vist nii, et ookeanid jms kohad on raskemetallidega reostatud

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×