Tuffel 0 Report post Posted January 10, 2010 Tegin siis arvutusi BAV arvutiga ja ning sain et päevas tuleks minul (82kg, 190cm 15a.) tarbida ligikaudu:3463,58KcalSüsivesikuid 433gValke 173gRasvu 115gVõtsin kätte ka kaloriarvuti ning panin kirja oma päevase toitumise enamvähem nii täpselt kui suutsin:neljaviljahelbed (300 g): - 978 Kcal, 7.5 g rasva, 27 g valgud, 231 g süsivesikud, 36 g kiudaineid muna (120 g): - 162 Kcal, 10.8 g rasva, 14.4 g valgud, 0 g süsivesikud, 0 g kiudaineid piim 2,5 % (1000 g): - 520 Kcal, 25 g rasva, 30 g valgud, 50 g süsivesikud, 0 g kiudaineid keedetud kartul (200 g): - 154 Kcal, 0 g rasva, 4 g valgud, 34 g süsivesikud, 2 g kiudaineid banaan (200 g): - 186 Kcal, 0 g rasva, 2 g valgud, 40 g süsivesikud, 4 g kiudaineid kanafilee (200 g): - 230 Kcal, 2 g rasva, 48 g valgud, 0 g süsivesikud, 0 g kiudaineid arahhis (150 g): - 802.5 Kcal, 64.5 g rasva, 39 g valgud, 13.5 g süsivesikud, 12 g kiudaineid kohupiim vanilli 0 % (200 g): - 224 Kcal, 0 g rasva, 32 g valgud, 24 g süsivesikud, 0 g kiudaineid porgand (50 g): - 17.5 Kcal, 0 g rasva, 0.5 g valgud, 3.5 g süsivesikud, 1 g kiudaineid leib (100 g): - 234 Kcal, 3 g rasva, 8 g valgud, 45 g süsivesikud, 7 g kiudaineidKaloreid kokku: 3508 Kcal Rasva: 112.8 g. Valke: 204.9 g. Süsivesikuid: 441 g.Kiudaineid: 62 g. NB! Toidukorrad pole iga päev 100% samad, lisanduvad jogurtid, mõnikord mune vähem jne + koolis olev liha või supp ning magustoitKüsimus ongi minupoolt nüüd selles, et kui need 2 arvutust enamvähem klapivad kas siis minu toitumine on korras ?Küsiks veel ka seda, et vahel ei ole õhtusöögiks valgurikast toitu nagu kanafilee, et kas siis võiks 200g kohupiima asemel süüa 400g?Kas peale trenni piisab sellest kui söön kohupiima 200g ning 2 banaani ning kas kasulikum on juua vett või piima?Tavaliselt olen söönud peale trenni 400g kohupiima + banaanid + piim kuid lugesin et veega imendub kiiremini ning kas see kohupiim peab olema kohe "riietusruumis kätte saadav" või võin ka kodus süüa, tsipa 10 minta jõukast koju jalutada.Kas enne trenni on kasulik jogurtit, muna või kohupiima süüa?Peale trennisööki on veel kuskil 1h aega hiljem pähklid+õhtusöök.Ja veel küsiks et kas toidulisandeid ei ole vaja tarbida kui tavatoitumine korras?Palun vastake mu küsimustele ning aidake ja soovitage Oleksin väga tänulik Share this post Link to post Share on other sites
LaizeN 0 Report post Posted January 10, 2010 Tegin siis arvutusi BAV arvutiga ja ning sain et päevas tuleks minul (82kg, 190cm 15a.) tarbida ligikaudu:3463,58KcalSüsivesikuid 433gValke 173gRasvu 115gVõtsin kätte ka kaloriarvuti ning panin kirja oma päevase toitumise enamvähem nii täpselt kui suutsin:neljaviljahelbed (300 g): - 978 Kcal, 7.5 g rasva, 27 g valgud, 231 g süsivesikud, 36 g kiudaineid muna (120 g): - 162 Kcal, 10.8 g rasva, 14.4 g valgud, 0 g süsivesikud, 0 g kiudaineid piim 2,5 % (1000 g): - 520 Kcal, 25 g rasva, 30 g valgud, 50 g süsivesikud, 0 g kiudaineid keedetud kartul (200 g): - 154 Kcal, 0 g rasva, 4 g valgud, 34 g süsivesikud, 2 g kiudaineid banaan (200 g): - 186 Kcal, 0 g rasva, 2 g valgud, 40 g süsivesikud, 4 g kiudaineid kanafilee (200 g): - 230 Kcal, 2 g rasva, 48 g valgud, 0 g süsivesikud, 0 g kiudaineid arahhis (150 g): - 802.5 Kcal, 64.5 g rasva, 39 g valgud, 13.5 g süsivesikud, 12 g kiudaineid kohupiim vanilli 0 % (200 g): - 224 Kcal, 0 g rasva, 32 g valgud, 24 g süsivesikud, 0 g kiudaineid porgand (50 g): - 17.5 Kcal, 0 g rasva, 0.5 g valgud, 3.5 g süsivesikud, 1 g kiudaineid leib (100 g): - 234 Kcal, 3 g rasva, 8 g valgud, 45 g süsivesikud, 7 g kiudaineidKaloreid kokku: 3508 Kcal Rasva: 112.8 g. Valke: 204.9 g. Süsivesikuid: 441 g.Kiudaineid: 62 g. NB! Toidukorrad pole iga päev 100% samad, lisanduvad jogurtid, mõnikord mune vähem jne + koolis olev liha või supp ning magustoitKüsimus ongi minupoolt nüüd selles, et kui need 2 arvutust enamvähem klapivad kas siis minu toitumine on korras ?Küsiks veel ka seda, et vahel ei ole õhtusöögiks valgurikast toitu nagu kanafilee, et kas siis võiks 200g kohupiima asemel süüa 400g?Kas peale trenni piisab sellest kui söön kohupiima 200g ning 2 banaani ning kas kasulikum on juua vett või piima?Tavaliselt olen söönud peale trenni 400g kohupiima + banaanid + piim kuid lugesin et veega imendub kiiremini ning kas see kohupiim peab olema kohe "riietusruumis kätte saadav" või võin ka kodus süüa, tsipa 10 minta jõukast koju jalutada.Kas enne trenni on kasulik jogurtit, muna või kohupiima süüa?Peale trennisööki on veel kuskil 1h aega hiljem pähklid+õhtusöök.Ja veel küsiks et kas toidulisandeid ei ole vaja tarbida kui tavatoitumine korras?Palun vastake mu küsimustele ning aidake ja soovitage Oleksin väga tänulik Pole nüüd ekspert, aga eeldan, et sooviks on massi juurde kasvatada?Kohe jääb silma, et kiudaineid on tõsiselt palju, neid peaks vähemalt 30 peale saama, sealt edasi hakkavad nad juba vast kahju tegema..Ja ma arvan, et sa selle 300g neljaviljahelveste asemel panid sama koguse putru? Seal vast kuivkaalu mõeldud, 300g helbeid on ikka päris suur kogus pudruna, suur pott juba.Muidu on päris hea, vast valku juurde, hea on see, et kasulikud rasvad on esindatud.Varieeru oma süsivesikuid ka : tatra, täisteraleiva, pruuni riisi jne vahel.Samas pole ka ka näha värsket ( salatid - tomat, kurk, paprika, lehtsalat, brokkoli, spinat jne ), puuviljade kohapealt on enamus banaan ( seda soovitaks ainult peale trenni, muul ajal õun vmt )Pärast trenni on see kohupiim hea - banaanid annavad lisafungi, piima juurde veel küll vaja pole(kui kohupiim sisaldab vähemalt 30-40g valku) valgushake'i asemel on see toit täitsa ok.Ja pea meeles, et piim on eraldi toit, ära seda teiste toitudega sega : kui õhtul kanafilee, siis sinna juurde enam kohupiima vaja pole.Enne trenni söö kompleks süsivesikuid : tatar, pruun riis, täisteraleib, 'kartul', kaerahelbed, miks mitte ka ubasid või herneid juurde. Share this post Link to post Share on other sites
Vilps 1 Report post Posted January 10, 2010 Saan ma õigesti aru, et sinu eesmärk on mass? Vähemalt see kava viitab sellele või teed kõvasti sporti?200g kohupiima on õhtul normaalne, saad sealt piisava koguse kohupiima. Samas ainult selleks õhtusöögiks ei piisa, midagi võiks kõrvale võtta.Peale trenni kaks banaani ja kohupiim on väga hea ja tavaline. Peale trenni on ikka vesi parem, kui seda mõtlesid - pigem vesi, kui piim, samas päeva jooksul klaas piima ei tee ka paha. See piima ja vee asi oli ilmselt mõeldud mõne toidulisandiga segamisel - st. veega valgupulber imendub kiiremini. http://www.amazon.ee/main.php?main=artikke...amp;textID=2417 Share this post Link to post Share on other sites
Bulletproof 2 Report post Posted January 10, 2010 (edited) Kui toitumine korras, siis ei pea kindlasti toidulisandeid tarbima. Enne trenni üks tund-poolteist ära söö, muidu halb trenni teha, kui kõht liiga täis. Loe veel:Trennijärgne toitumine ITrennijägne toitumine II Edited January 10, 2010 by Bulletproof Share this post Link to post Share on other sites
Tuffel 0 Report post Posted January 10, 2010 Pole nüüd ekspert, aga eeldan, et sooviks on massi juurde kasvatada?Kohe jääb silma, et kiudaineid on tõsiselt palju, neid peaks vähemalt 30 peale saama, sealt edasi hakkavad nad juba vast kahju tegema..Ja ma arvan, et sa selle 300g neljaviljahelveste asemel panid sama koguse putru? Seal vast kuivkaalu mõeldud, 300g helbeid on ikka päris suur kogus pudruna, suur pott juba.Muidu on päris hea, vast valku juurde, hea on see, et kasulikud rasvad on esindatud.Varieeru oma süsivesikuid ka : tatra, täisteraleiva, pruuni riisi jne vahel.Samas pole ka ka näha värsket ( salatid - tomat, kurk, paprika, lehtsalat, brokkoli, spinat jne ), puuviljade kohapealt on enamus banaan ( seda soovitaks ainult peale trenni, muul ajal õun vmt )Pärast trenni on see kohupiim hea - banaanid annavad lisafungi, piima juurde veel küll vaja pole(kui kohupiim sisaldab vähemalt 30-40g valku) valgushake'i asemel on see toit täitsa ok.Ja pea meeles, et piim on eraldi toit, ära seda teiste toitudega sega : kui õhtul kanafilee, siis sinna juurde enam kohupiima vaja pole.Enne trenni söö kompleks süsivesikuid : tatar, pruun riis, täisteraleib, 'kartul', kaerahelbed, miks mitte ka ubasid või herneid juurde.Jah ma mõtlesin ikka pudru portsioni Hommikune pudru varieerubki tatra, riisipudru ja neljaviljapudru vahel ja salat samuti porgandi tomati kurgi jne vahel.Ütleme et ma tulen kell 3 koolist ja 4 hakakb trenn, palju ma neid komplekssüsivesikuid sööma peaksin umbes ? Võib otse pakist ka kaerahelbeid süüa ?Ja nagu ma aru sain siis 200g kohupiima päevas on paras ports ? Share this post Link to post Share on other sites
Tuffel 0 Report post Posted January 10, 2010 Saan ma õigesti aru, et sinu eesmärk on mass? Vähemalt see kava viitab sellele või teed kõvasti sporti?200g kohupiima on õhtul normaalne, saad sealt piisava koguse kohupiima. Samas ainult selleks õhtusöögiks ei piisa, midagi võiks kõrvale võtta.Peale trenni kaks banaani ja kohupiim on väga hea ja tavaline. Peale trenni on ikka vesi parem, kui seda mõtlesid - pigem vesi, kui piim, samas päeva jooksul klaas piima ei tee ka paha. See piima ja vee asi oli ilmselt mõeldud mõne toidulisandiga segamisel - st. veega valgupulber imendub kiiremini. http://www.amazon.ee/main.php?main=artikke...amp;textID=2417Jah, eesmärgiks on lihasmassi kasvatamine ja arendamine.Peale trenni kui olen kohupiima ära söönud siis kuskil tund aega hiljem tuleb ikka kõvem õhtusöök koos pähklitega ka Share this post Link to post Share on other sites
Stardust 0 Report post Posted January 10, 2010 (edited) neljaviljahelbed (300 g): - 978 Kcal, 7.5 g rasva, 27 g valgud, 231 g süsivesikud, 36 g kiudaineidKuna tegemist oli hoopis sama koguse neljaviljahelbepudruga, siis panen sulle selle andmed, saad korrektuurid teha. Päris erinevad numbrid. (Andmed võetud ampserist, puder tehtud piimaga. Täpsete numbrite saamiseks peaksid ikkagi kuivainet kaaluma.)349 kcal, 15,7 grammi valku, 9,3 grammi rasva, 49,4 grammi süsivesikuid. Edited January 10, 2010 by Stardust Share this post Link to post Share on other sites
LaizeN 0 Report post Posted January 10, 2010 Jah ma mõtlesin ikka pudru portsioni Hommikune pudru varieerubki tatra, riisipudru ja neljaviljapudru vahel ja salat samuti porgandi tomati kurgi jne vahel.Ütleme et ma tulen kell 3 koolist ja 4 hakakb trenn, palju ma neid komplekssüsivesikuid sööma peaksin umbes ? Võib otse pakist ka kaerahelbeid süüa ?Ja nagu ma aru sain siis 200g kohupiima päevas on paras ports ?No seljuhul oleks targem enne valmis keeta, või leiba süüa valguga - enne trenni ma mõtlen. ei ütle, et kaerahelbed toorelt halvad oleks, kuna olen erinevatelt Ameerika saitidelt leidnud küll andmeid, et neid toorelt süüakse, aga minatea Share this post Link to post Share on other sites
Tuffel 0 Report post Posted January 10, 2010 Kuna tegemist oli hoopis sama koguse neljaviljahelbepudruga, siis panen sulle selle andmed, saad korrektuurid teha. Päris erinevad numbrid. (Andmed võetud ampserist, puder tehtud piimaga. Täpsete numbrite saamiseks peaksid ikkagi kuivainet kaaluma.)349 kcal, 15,7 grammi valku, 9,3 grammi rasva, 49,4 grammi süsivesikuid.Oh, suured tänud Share this post Link to post Share on other sites
Lev 0 Report post Posted January 10, 2010 Jah ma mõtlesin ikka pudru portsioni Hommikune pudru varieerubki tatra, riisipudru ja neljaviljapudru vahel ja salat samuti porgandi tomati kurgi jne vahel.Ütleme et ma tulen kell 3 koolist ja 4 hakakb trenn, palju ma neid komplekssüsivesikuid sööma peaksin umbes ? Võib otse pakist ka kaerahelbeid süüa ?Ja nagu ma aru sain siis 200g kohupiima päevas on paras ports ?Njh. Ma muud ei viitsi kommenteerida aga kohupiima 200g? Ma söön iga päev 600-800g kohupiima. Vahest võib 1kg ka ulatuda. Ja ega ei kurda eriti kasvu üle. Share this post Link to post Share on other sites
Alexander Andrusenko 52 Report post Posted January 10, 2010 Njh. Ma muud ei viitsi kommenteerida aga kohupiima 200g? Ma söön iga päev 600-800g kohupiima. Vahest võib 1kg ka ulatuda. Ja ega ei kurda eriti kasvu üle.Ja kui sina sööd, siis peavad kõik sööma? Või mida sa sellega öelda tahad? Share this post Link to post Share on other sites
Alfonze 0 Report post Posted January 10, 2010 (edited) Njaa, päris nüri toiduteema oleks kui 600-800gr päevas kohupiima laksiks, sest korralikus kohupiimas kuskil 15-18gr valku per 100gr ja seega 200gr per söögikord on ok kogus juba. Kui arvestada nüüd, et toituda oleks hea umbes iga 3h tagant, siis oleks valgukogus kaetud 3-4 söögikorraks (kokku olenevalt kehakaalust ja aktiivsusest tuleb vast 5-6 korda päevas), ehk siis 9-12 tunniks. Aga eks igaüks ise teab, kuidas oma päevase toidukava koostab muidugi:-P Edited January 10, 2010 by Alfonze Share this post Link to post Share on other sites