Jump to content
Sign in to follow this  
Lexusl

Viimase 100. aasta suurim lumeuputus Eestis

Recommended Posts

no mina olen juba 2 korda pidanud autot hoovist välja lükkama, jäi teine põhju peale kinni...ja lund sai ka kühveldatud oma 2 tunni jagu :D

aga muidu olen väga rahul, nii võikski jääda paariks kuuks, siis hakkaks kevadet ootama :D

Eks ta autode koha pealt igasuguste jeebi, quattro ja syncro meeste pidupäev ole. Minu "püha lehm" ei taha küll kuidagimoodi liigelda :D

Edited by korai7

Käisin täna uisutamas 5 mintutit, ropp külm oli. ja peale neljandat õlut läksin väikeste plastiksuuskadega mäe peale ka :D sai viimati mitu aastat tagasi nendega sõidetud. kuuest suht korralikust laskumisest 1 lõppes selili, seega vorm on suht hea. njh. 2 mäge olid trepid tegelikult :D:D

mis mudel,aasta,mootor :P ?(läheb teemast välja aga pean saama oma uudishimu rahuldatud)

endal firebird aga sellega ei riski talvel väga sõita,ootab kevadet :D

1994 Firebird Formula. 5.7L

Täna kühveldasin pisikese pürgikühvliga 40 minutit auto ümber ja siis läks lõpuks ka veel väljas lõbutsevate noorte abi vaja, et lõpuks hoovist välja saada :D

Kui juba teele sain siis polnud enam häda. Libiseb nagu vana kurat, aga jube kiiresti õpib libedasõidu ära, kui iga päev seda teha. Täna tööle minnes oleks peagu Trammile otse põrutanud. Lumevall oli ees ei näinud teist - auto nii madal. Läbi ime sain veel pidama enne rööpaid.

Aga ega ma autot ei ostnud, et seda talvel hanges hoida ega garaazis nännutada. Ikka vaja hagu anda. :D

Mul on ka ikka meeles lapsepõlvest talv, kus võisin hangede vahel nii käia, et peanupp ei paistnud ka välja. Sai ehitatud suuri suuri lumelosse ja asju mille kõrgus küündis kindlasti üle 2 meetri.

Aga ju siis see tundumus, et kunagi oli rohkem lund, on suhteline ja enda mõistuse ja mälestuste vili, kui asjapulgad väidavad et praegu on suurim lumeuputus.

Ka mulle on jäänud mulje, et lapsepõlves olid ikka need õiged talved. Eks ta nii oligi aga see, et lund oli ülepea no see tuleb selllest, et kasvult pisike ka siis :D

NB! No eile räägiti uudistes veel Eesti rekordist, aga täna kõigest Tallinna omast mis tuli ikkagi ära Vaata siit

Kui Rebasel või Alessil aega on, siis võiks vist pealkirjas Eesti asemele Tallinna panna! Oleks nagu poliitiliselt korrektsem!

Tänud :D

Ise olen haapsalus ja tõesti on ilus pilt.

Aga need pildid mida mulle ema näitas ja mis on 70-datel Eestit tehtud, seal oli ikka poole rohkem ja veel rohkem lund....

Panabki see imestama, et kas siis tõesti praegu mõõdetakse lumekihi paksust hange harjast ja omal ajal hange lohust :D

Igaljuhul ilus on ja see lumi minu tegemisi küll ei sega.

Ainuke koormus on see meie rahakotile, sest see on ikka liig mis liig, kui Haapsalu näitseks soolatakse linna tänavaid 10 korda päevas, praegusel hetkel täielik raiskamine, tekib tunne, et kas meie väljateenitud rahaga siis pole tõesti midagi paremat peale hakata:)

Teadmiseks niipalju, et soomlased ei kasuta üldse kloriide ja soola oma teede peal:P

Ilusat talve kõigile soovitan soojalt võtta fotokas ja loodusesse minna, sest need pildid mis praegu tulevad, see on ikka müstika, ise ka klõpsisin ja algul nagu ei saanud arugi, pärast arvutis vaatasin, et ikka müstika küll, kui kaunis loodus on:)

Mina ei saa seda lund enam aias kuskile panna. See tekitab juba muret, kui niivõrd suur hunnik garaašikatusel on jne. Tänav on ka juba nii paksult lund tee ja aia äärde lükatud, et varsti tuleb juba hoovi suunas.

Mina ei saa seda lund enam aias kuskile panna. See tekitab juba muret, kui niivõrd suur hunnik garaašikatusel on jne. Tänav on ka juba nii paksult lund tee ja aia äärde lükatud, et varsti tuleb juba hoovi suunas.

Palun suve!

Kui kellelgi on räästa all või metsa ääres 3-meetrine tuisuga tekkinud hang, siis see ei tähenda ju samasugust tulemust nagu ilmajaam mõõdab :D

Lund tuleb Harjumaal tõesti päris korralikult. Aga ei miskit katastroofilist.

Tegemist ei ole viimase 100 aasta suurima lumeuputusega, tegemist on viimase sajandi, so. 21. sajandi suurima lumeuputusega. 21. sajand on aga kestnud alles 10 aastat, seega see võidakse väga suure tõenäosusega lähiaastatel ka üle lüüa. :D

Tegemist ei ole viimase 100 aasta suurima lumeuputusega, tegemist on viimase sajandi, so. 21. sajandi suurima lumeuputusega. 21. sajand on aga kestnud alles 10 aastat, seega see võidakse väga suure tõenäosusega lähiaastatel ka üle lüüa. :D

Räägitakse ikka viimasest sajast aastast. Ajakirjanikel jäi "sajand" mõiste segaseks.

See "viimase 100 aasta" kehtib Tallinna kohta, mitte terve Eesti. Ju siis Tallinnas tavaliselt eriti palju lund ei ole olnud, et nüüd lausa 100 aasta rekord.

tegelikult, poliitikute jaoks tähendab tallinn, tervet eestit üldiselt!

tehke sellest omad järeldused!

ja vastukaja oodatu, samas saavad pealinlased ka suuska sõita, mis on väga hea ! saavad kilode võrra kergemaks ja tugevamaks.