Jump to content
kristo3333

Kõhulihaste treeningu kohta

Recommended Posts

Tere,

Küsimus selline, et kuidas oleks kõige õigem tavalise kõhulihaste treeningu harjutusel käte/sõrmede asend. Juba koolis õpetati ju, et sõrmed peavad olema sõrmseongus kukla/pea taga- aga kas nii peab või mitte? On see tõhusam. Ise treenin mõnikord lihtsalt nii, et sõrmed/käed on viidud kõrvade juurde ning kusjuures niimoodi treenides jõuab kordades rohkem teha kõhulihaste harjutusi, kui sõrmed oleks seongus kukla taga. Olen näinud televiisorist, et paljud tippsportlased teevad samamoodi kõhulihaseid viies sõrmed ainult kõrvade juurde ja ei seo neid kukla taha. Küsimus ongi siis, et kumb on õige ja efektiivsem. Kui juba sportlased ei seo sõrmi kukla taha, siis vast väga oluline see ei tohiks olla. Kuidas teie tavaliselt kõhulihaste treenimisel oma käed/sõrmed asetate?

Tänud juba vastuste eest.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kõhulihaste treenimise tehnika on aastate jooksul kõvasti muutunud. Selililamangus on vaja tekitada umbes täisnurk keha ja reie suhtes (põlved püsti) ning ülakeha tõsta üles mitte sirge seljaga vaid "rullides", tõmmates lõuga vastu rinda, sest kõhulihase funktsioon ei ole reie ja keha vahelise nurga muutmine vaid rindkere lähendamiine vaagnale. Liigutuse amplituud ei saa olla suur, alaselga ei tõsteta maast üldse lahti ja kätega pea toetamine kaitseb tõepoolest kaela. Kuid kaela vigastamise ohtu ei ole siis, kui kätega kaela tagant end ülespoole tõmmata vaid siis kui pea ripub kaela otsas vabalt horisontaalist üles tulemise hetkel. Kätega kukla tagant pea tõstmine ei tee kindlasti halba.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kätega õrnalt pead toetades on väiksem võimalus kaelavigastuste tekkimiseks. Samas kui sul on piisavalt tugevad kaelalihased ning kael pole valus peale kõhulihaste tegemist, pole vahet kus sa käsi hoiad (välja arvatud raskuse jaotus).

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mina hoian käsi pea juures kindlasti, aga mitte sõrmseongus. Käed on lisaraskus ja kui ma need rinnale tõstaksin, siis läheks koormus kordades kergemaks.

post-50-1260921819_thumb.jpg

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×