Jump to content
Raivo Piiber

Eakas inimene jõusaali!

Recommended Posts

Mul ema saab kevadel 60 ja läks sel aastal esimest korda jõusaali (enne tegi füüsilist tööd ja nüüd jäi pensionile). Treenib regulaarselt kolm korda nädalas (kaks jõutrenni, üks aeroobne) treeneri käe all ja on väga rahul. Tulemused juba silmaga näha. :)

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Eakatele inimestele võiks samuti organiseerida grupid(4 - 6 inimest) nagu noortel on.Koos treenida ja suhelda oma ealistega oleks samuti stiimuliks jõusaali kohale tulla.Kogenud treeneri juhendamisel oleks sellistel kooskäimistel kindlasti jumet.Kõige parem ja odavam reklaam on see mis inimeste poolt tuttavatele edasi räägitakse.Nii suurendataks klientide arvu oma hea töö tulemusena.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Teie jaoks eakas, meie jaoks veel nooruke :o

Spordiklubi, kus ma US is k2in, kylastajatest yks viiendik ma pakun, on 80 ja yle selle.

Miks eestis ei k2i? Ma arvan, et see ei ole mitte ainult meie eakate probleem...

...ja yks minu astma osa on koormusastma...saab trenni teha kyll. Ravimite osas peab ise otsustama ja muutused ei tule yle88.

Muudetud kasutaja Aile poolt

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

See, et eakad inimesed saalis ei käi, on vist küll Eestit iseloomustav nähtus.. Muude maadega mul võrdlusmomenti pole, aga Prantsusmaal on ikka päris palju eakaid spordiklubis. Eriti on meeles üks härra (ma pakuks talle 70 aasta kanti, kuid võib vabalt rohkem olla), kes on vist küll iga kord saalis kui ma seal olen. Käib julgelt nii masinatel müttamas, kui ka BodyCombatis ja Balance's. Samuti on palju naisi, kes vesiaeroobikast ka kaugemale näevad ja end masinatel vormis hoiavad. See on vist siin kultuuriruumis aga nii sees....Enamik "vanureid" näevad ikka väga bro'd välja:)

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Minu uleskutse Eeesti inimestele, et lisaks eakatele voiksid ka naisterahvad rohkem saalis käia.

arvan, et see on uks tabu, kompleks ja valearvamine jousaali kohta mis on meie tydrikute korvavahel kinni.

Kui eestis saalis käisin oli 15-20 meest ja heal juhul 1 naine.

Kallid eesti ilusad noored tydrikud olege julgemad ja koputakse jousaali instruktori olale ja raisake koos temaga tunnike, et siis juba edaspidi tosisemalt tegutseda:)

Soomes hetkel ja siin on kyll 10 mehe kohta vähemalt 7 naist.

Nii palju olen ka teada saanud, et soomes valivad naised mehi. Vaata kui loogiline ju tegelt, saavad täpselt sellise nagu nad soovivad ja ei pea igasuguseid eemale torjuma---nii, et tuld tydrikud:)

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Saalis kus mina trenni teen,on enamus tegijatest vanemad mehed aastast 50-80.(hommikuti)

Ohtuti siis kaivad noored ja seda olen ma nainud igas saalis.

Elu on ikka teises poordes ,kui seal kodumaal Eestis kus vanad inimesed ainult istuvad kodus ja teevad aia toid :o

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Minu uleskutse Eeesti inimestele, et lisaks eakatele voiksid ka naisterahvad rohkem saalis käia.

arvan, et see on uks tabu, kompleks ja valearvamine jousaali kohta mis on meie tydrikute korvavahel kinni.

Kui eestis saalis käisin oli 15-20 meest ja heal juhul 1 naine.

Kallid eesti ilusad noored tydrikud olege julgemad ja koputakse jousaali instruktori olale ja raisake koos temaga tunnike, et siis juba edaspidi tosisemalt tegutseda:)

Soomes hetkel ja siin on kyll 10 mehe kohta vähemalt 7 naist.

Nii palju olen ka teada saanud, et soomes valivad naised mehi. Vaata kui loogiline ju tegelt, saavad täpselt sellise nagu nad soovivad ja ei pea igasuguseid eemale torjuma---nii, et tuld tydrikud:)

Eks see sõltub palju saalist. Kalevi ujula saalis ma mäletan väga palju naisi polnud. Samas Viru keskuse MyFitnessis on neid minu meelest suhtega 60% mehi 40% naisi. Vähemalt õhtusel ajal kui mina seal olen paistab nii.

Kuid lisaks vanuritele on tore näha ka hilises keskeas inimesi saalis. Enda klubis paistab, et naised on selles osas palju avatumad ja soovivad trenni teha.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Minu isa sai eile 67, jõusaalis regulaarselt käinud 4 aastat, noorena tegi kõvasti sporti- kergejõustiku põhiliselt, seega kõva baas on küll minevikust all, kuid ma usun, et kuskil 15 aastat oli selline aeg, kui vaid korra aastas jõusaali sattus. Eks ma ikka vahel muretsen tema pärast, sest ta võibolla natuke hindb oma võimeid üle ja paneb kangile mõne kilo rohkem kui vaja, samuti on tal kombeks mõnikord peale öist vahetust otse trenni minna, enne, kui koju magama läheb, kuigi tema organism ilmselt sellise rütmiga harjunud, kuna on üle kahekümne aasta pidevalt öösiti tööl olnud. Õnneks on tööjuures kohustusik iga aastane põhjalik tervisekontroll ja alati on kõik korras olnud- saab veel kiita, et on enda vanuse kohta nii heas vormis.

Ema on 64 aastane, oli samuti noorena sportlik, mängis võrkpalli ja tegi kergejõustiku, tema polnud ka pikalt ennast liigutanud, aga suutsin õnneks tedagi spordipisikuga uuesti nakatada, paar aastat tagasi hakkas regulaarselt ujumas ja versiaeroobikas käima, paar korda nädalas käib kepikõnndi tegemas. Hea on sellisedi inimesi vaadata- näevad kõvasti paremad välja, kui paljud nende eakaaslased ja on ka kõvasti elurõõmsamad ja tervemad :o

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mingi kinnitamata teooria kohaselt pidi kõige kauem elama just siis, kui istud kodus ja jood pindi õlut päevas. Võimalikult vähe stressi ühesõnaga. Laske mind nüüd avalikult maha :o

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Mingi kinnitamata teooria kohaselt pidi kõige kauem elama just siis, kui istud kodus ja jood pindi õlut päevas. Võimalikult vähe stressi ühesõnaga. Laske mind nüüd avalikult maha :o

Mul tekitaks niisama koduspassimine ja joomine küll stressi.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Noja, inimesed on erinevad. Keda rahustab aias töötamine, keda jõusaalis treenimine. Inimesed tehku ikka seda mis neile meeldib :o

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Aga teoreetiliselt õige värk, mida vähem stressi ja meeldivaid tegevusi, seda kauem elad. Niiet kui "vanakestele" pakub naudingut rauda tõsta, siis jumala eest mul oleks hea näha vahest rõõmsameelset, trennihimulist pensioniealist! :)

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kommenteerimiseks logi sisse või loo konto

You need to be a member in order to leave a comment

Loo konto

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Logi sisse

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

• Viimati Sirvimas   0 liiget

Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.