Jump to content
ragnarc

kuidas treenida

Recommended Posts

tere, küsimus targematele

olen 191 pikk, kaalun 83 kilo

hetkel käin jõusaalis 3x nädalas, e.k.r .. treenin kokku 2,5h siis - soendus,ülakeha,alakeha.

ühele lihasgrupile teen 2 harjutust-kokku u.7seeriat.

kas selline treenimisviis on aktsepteeritav, et ülakeha massiivsemaks teha-.tahaks u. 5kg juurde võtta

või oleks targem kui treenin sama kava järgi ntx 2 mitte 3 korda nädalas, et taastusperiood oleks pikem (söön muide vajalikke asju, aint treenimises endas on küsimus)

tänan kes viitsisid läbi lugeda ja asjalikku nõu anda

r.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

taastus võiks pikem olla küll. Sellist "kogu keha korraga, kolm korda nädalas" programmi soovitatakse ainult algajatele, kes esimest korda saali tulevad. Samas kui sa oledki ainult mingi kuu aega teinud, siis võid seda veel edasi lasta. Kõige olulisem küsimus, kas siiamaani on midagi juurde tulnud? Kui tuleb, siis pole põhjust muretseda, lase edasi. Kui ei tule, siis hakka vigu otsima.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

asi selles, et ei ole enam päris algaja ka, kodus treenitud ca 5 kuud ja siis nyyd olen jõusaalis käinud 1,5 kuud.

massi eriti ei ole juurde tulnud kilo paar ehk. kuid viimasel keha on küll arenenud-biitseps-triitseps.õlg-rind.kõht.

juurde on tulnud, aga sooviks paremat tulemust, st. kas 48h taastub ikka täielikult, või paremaid tulemusi tahtes on soovitatav 2x nädalas. "korralikul"t treenida ?!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

mitte ei saa su teisest lõigust aru:) paar kilo juurde tulnud ja ???... misasi on arenenud? jõud? reljeef välja tulnud?

Kaks kilo kasvu (kui rasvaprotsent pole hullult alla läinud) on esimese kuue kuu kohta suhteliselt nigel tulemus. Kuigi kodus treenimine võib üks põhjus olla, sest see ikka pole päris see.

48 tunniga sul lihas vaevalt et taastub. See on väga individuaalne, sõltub treeningust, nagu siin foorumis mitu korda on rõhutatud, aga pigem mitte. Poole aastase treeningu peale peaksid suutna lihast kurnata niipalju, et ta ei taastu ära 48 tunniga. Seega kokkuvõttes soovitus - muuda kava. Ära tee ühte lihasgruppi kolm korda nädalas.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

pigem jah reljeef välja tulnud-samas on ka jõudu märgatavalt juurde tulnud.

murettekitav see, et seal jõusaalis käies, tehes 2,5h trenni, pole järgmine päev lihased valusad,samas peaks ju olema!!

mitte üle 3x nädalas ühte lihasgruppi?! kas st. et peaksingi käima nädalas 2x treenimas(tehes koos nii üla kui ka alakeha) või on parem ntx 3x. nädalas = 2x ülakeha + 1x alakeha teha...

r.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

lihased ei pea ilmtingimata valusad olema, kuigi üldiselt enamusel tunudub siiski vähemalt mõni lihasgrupp jäävat. Nt. ise ei suuda ka kõige parema tahtmise juures õlga valusaks saada, rind või triitseps läheb aga suure pingutamise peale küll.

Põhimõtteliselt võib see olla märk, et oled samu harjutusi liiga palju teinud ja lihas on täiesti ära harjunud. St. muuda harjutis. Aga pole kindel... äkki sul tõpoolest ei jää lihased valusaks

Kava kohta niipalju, et poole aastase treeningu peale võiks küll kogu keha programmi ära muuta... võibolla keegi vaidleb vastu, aga üldiselt ei usu, et neid palju on.

Millise kava valid, sõltub täeisti sinust. Sa tundud arvavat, et kindlasti peab kogu ülakeha korraga tegema. Aga võimalusi on palju rohkem. Peaasi, et sa ei teeks ühte lihasgruppi üle 2 korra nädalas. Ning ära karda ka valida programmi, kus sa lihasgruppi ainult korra nädalas teed. Vaata sellel lehel kavade seas ringi ja brausi teemasid ning vali. Nt. Rainer B soovitatud kava threadis "Kava" on minu arvates väga hea.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×