Jump to content
tony

Maaülikooli jõusaal

Recommended Posts

Kas keegi on käinud uues Maaülikooli jõusaalis juba? Kuidas tundub? Mind ennast pani nende kodulehekülge uurides imestama see, et hinnakirja juures (hinnad ise väga OK) oli märgitud ka treeningu kestvus 90 min. ??? Sellist asja ma pole veel näinud. Kuidas seda treeningu aega seal limiteeritakse? Kui läheb kauem kui 90 min., kas siis maksad topelt, ehk kahe trenni eest? Kui kuukart juba ostetud, maksad lisaks ühekorra pääsme eest? Igatahes sealsesse klienditeenindusse helistades see nende jaoks mingi probleem ei paistnud olevat, mingit mõistlikku vastust mulle igatahes ei öeldud, mis juhtub siis, kui trenn läheb üle 90 minuti. Ajati mingit udu, et kui olete üliõpilane, saate soodustust jne!!! ;) Lõpuks pinnisin neilt välja, et peale 90 minutit ei pidanud garderoobist enam riideid kätte saama :angry: Taga targemaks! Jääd veel riietest ka ilma ja pead trenniriietes koju minema :rolleyes:

Mul endal trennid enamjaolt ca 2 tundi pikad, nii et ei julge küll proovima minna, kui nad seal isegi ei tea, mis sellise nende arust "maratontreenijaga" teha. Äkki ähvardab tõesti karistuseks riiete ja kogu garderoobi jäetud vara konfiskeerimine? Ehk neil isegi selline leping seal? :) Ootan igatahes infot neilt, kes seal käinud, kuna oma meilile, mis EMÜ spordiklubisse sel teemal saatsin, pole ma senini vastust saanud...

Link nende hinnakirjale siin http://sport.emu.ee/473924

Muudetud kasutaja tony poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kusjuures, Ujula tn saalis ju ka räägiti vanasti, et treeningu maksimaalne pikkus on 90min. Alguses veel rõhutati, et kui läheb üle 90min, siis pead teise 1x pileti ostma. Ma ka imestasin ja kaalusin, kas ikka tasub minna, sest minu trenn on samuti tublisti üle 1.5 tunni. Aga siiski osutus see bluffiks ja 2-2,5h trennide eest pole siiamaani midagi tehtud. Maaülikooli saali kohta ma ei oska öelda muidugi, kas nad praktikas ka seda jälgima hakkavad.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Maaülikooli spordihoones käidud juba paar korda ning täitsa korraliku masinapargiga saal on! Samuti on mõeldud vabade raskustega treenijate peale ning selleks on eraldatud spetsiaalne ruumiosa, kus on reas tõstepõrandad ja surumispingid. Ühesõnaga sarnaneb TÜ ujula tänava jõutõstmise saaliga. Ainukeseks probleemiks võib tulevikus saada suhteliselt väike dushiruum riietusruumis. Kui ise käisin, siis olin terves saalis ihuüksi ja sai vabalt hingata, aga tipptunni ajal võib tekkida väike ruumipuuduse moment.

Mis puudutab seda 90 minuti reeglit, siis ma tahaksin näha seda spordiklubi, kes praeguses majandusseisus, kus iga uus klient on kullahinnas, teeb probleemi sellest, kui kellelgi läheb saalis kauem kui 90 minutit. Ühesõnaga, kui seda neile mainida, ei tohiks ka probleemi tulla.

Muudetud kasutaja tomster poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Käisin.

Masinapark oli normaalne Vassyl Gym masinad kui ei eksi. Nö eksootikat leidus ka, aga standardsed asjad olid olemas.

Kahjuks ka mitu halba kogemust kohe.

A.Nimme üks 15kg ketas ei tahtnud toru otsa minna, lõikedefektiga seest, jumala halasta :)

B.Teiseks Smith on kummaline - seal on risttugi puusa kõrgusel, mitte ei jookse maapeal nagu enamustel, mida puutunud olen.

Tüliks pole, aga kuna tahan kaldpinnal suruda (pinki pole), siis teen seda hea meelega smithil, seal, aga jääb nüüd see tugi mulle täpselt ette ja nõnda pane jalad kas seinale või kuidagi üle toe. Kummaline ja tülikas.

C.Enim hämmastas plokksüsteem ruumi keskel, nimelt on seal ümmargused stopperid otsas , mis loksuvad mööda kummi rataste vahele ja nii ajas marru, kui biitseptsi tehes see negatiivsel osal koguaeg rataste vahele kinni söötis end. Lühidalt jäi mul käte osa plokil täitsa tegemata - osutus tõsiselt tülikaks.

Kahju, saal on avar, peeglitega, hea valgusega ja asjaliku ventilatsiooniga. Potensiaal on ju olemas, aga sellised halenaljakad seigad mustasid seda. Oleks TÜ omas saun, siis poleks probleemi, aga hetkel olen kahe vahel - saun on tõsiselt hea ja kohati loomulik lisa...

Tööpäevadel kuni 23.00, L-P 20.00 (kodulehel seda vist kirjas polnud).

Muudetud kasutaja haubits poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Teemaalgatajalt: täna sai siis see uus saal ära proovitud. Ja muljed on head, isegi väga. Ehkki trenn venis mul 2 tunni peale, sain kiibiga pärast ilusti riietusruumi sisse. Eks oleks saanud ka klienditeenindajalt abi paluda, kui poleks saanud, sest nagu mulle meilile selle 90 minuti kohta ilusti vastati, siis see pidi soovitav aeg olema, kui aga trenn pikemaks venib, ei hakka keegi mingit lisaraha vms nõudma, klienditeenindaja laseb lihtsalt su riideruumi sisse, kui kiip enam ust ei ava.

Saal on üsna kindlalt hetkel Tartus parim ja üks odavamaid, tudengile- õpilasele tõenäoliselt odavaim. Ventilatsioon hea, saal ise parajalt avar. Surumispinke- kükkimise kohti 3, lisaks negatiivse kaldega surumise pink. Tõstepõrandaid 2, kus tõmmet ja rebimisi- tõukamisi võimalik teha. Kardiovärgid ka: sõudmine jms. Hantlite valik 50 kg- ni 2,5 kilose sammuga ja seda mõlemas saalis, mis omavahel ühendatud- seega kõiki hantleid topelt. Isegi varbsein ja 2 matti olemas, samuti igasugu masinad- mõned neist paremad- mugavamad, teised mitte nii väga: nagu paraku igas saalis. Ise eriti palju masinaid ei kasuta, aga mõned neist võtaks kindlalt repertuaari ;) Lõuga saab ka õnneks tõmmata, ehkki mulle viimasel ajal sobivaim olev neutraalse haardega (peopesad teineteise poole) tõmbamisvariant puudub kahjuks. Puudub ka kükipuur, kui miinustest rääkida.

Haubits siin eelnevalt kirjeldas oma kogemusi, aga ma ei saa enamuses kuidagi temaga nõustuda: Mis tähendab, et kaldpink puudub??? Statsionaarset pinki tõesti pole, aga ega sellised tavaliselt eriti mugavad ka pole. Reguleeritava seljatoega pinke selle eest vähemalt 2 tükki, nii et lohistad aga pingi kangi alla, sead viimase sobivale kõrgusele (enne pead muidugi surumispingi ja platvormi alt eemaldama, aga see ju täiesti lihtne ülesanne, ega seal polegi ju tingimata mõeldud, et surumiseks peab kogu aeg 3 kohta olema ja jumala eest keegi kükki teha ei tohi), reguleerid seljatoe endale sobiva nurga alla ja annad minna! Ja Haubits, mis Smithi puutub, siis vaatasin seda ja sul oli tõesti õigus: risttugi ei jookse tal tõesti mööda maad. Aga miks peaksid jalad üle selle panema??? Kas sa pole mõelnud, et saad oma jalad (ja näo) hoopis teises suunas, saali poole panna ja su probleem on lahendatud. Kaldun arvama, et seda Smithi ongi ainuõige niipidi kasutada, sest kangi liikumise teekond pole seal täiesti vertikaalne, vaid natuke viltu ja näiteks surumiste puhul ongi kangi loomulik liikumisteekond rinnalt pea poole. Kui tahad tingimata vastupidi suruda, riskid vigastusega ja tekitad kangi vastu siine surudes endale lisahõõrdejõudu. Ja plokksüsteemil polnud täna ka mingeid tilbendavaid kummist stoppereid, tegin seal triitsa ja väga- väga hea oli hoopis teha. Äkki sa vaataksid saali värske pilguga üle, siis ei peaks sa TÜ saali poole kalduma, sest objektiivselt võttes on viimasel ainult 2 eelist: kergejõustikuhall kõrval ja kehvavõitu kükipuur.

Oli üks asi, mis harjumatu tundus: saalis oli 2 kangi, mis tavalisest jämedamad. Tegin ühega neist surumist, päris OK oli teha, aga pärast hakkasin mõtlema, et kui rasked need kangid olla võisid. Saalis kaalu polnud, aga treeningraskuste põhjal kaldun arvama, et tavalise 20 kg asemel olid need 25 kg. Esmalt ei tahtnud seda uskuda, kellegilt küsida ka polnud, millegipärast kangile selle raskust ei märgita, seal oli kirjas vaid 1500 lbs, mis tähendab ilmselt koormustaluvust, mis omakorda peaks paljusid potentsiaalseid kliente rahustama: kangile võib vabalt laduda ligi 700 kg, ilma et midagi juhtuks :P Õiget infot saaks ilmselt jõusaali sisustajalt, aga suht keeruline niimoodi asja uurida. Googeldades leidsin, et on täiesti olemas kükikangid, mis tavalisest jämedamad ja kaaluvadki 25 kg ilma lukkudeta. Ehk ongi sinna paar sellist tellitud?! On kellelgi äkki olnud kokkupuuteid 25 kg kangidega?

Aga kokkuvõtteks arvan, et vahetan oma senise koduklubi Arena vähemalt paariks kuuks EMÜ oma vastu, eks hiljem saab mõnikord jälle Arenasse vaimu virgutama minna, sest väike vaheldus on alati teretulnud ju.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
tony: kas EMÜ-s on siis samasugune Eleiko (surumise-küki) varustus nagu TÜASKis?

Jep, täpselt samad, 3 pinki, ainult musta värvi :P Ja kuidagi stabiilsemad, aga eks see võib ka sirgemast põrandast sõltuda.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Muide, TÜASKis tehti kükipuur laiemaks, nüüd on ta veidi mugavam kui enne. Kõrgused on ainult liiga suure sammuga - augud võiksid tihedamalt olla.

Tore kuulda, et saalide omanikud vahel ka mingeid muudatusi paremuse poole läbi viivad :P Aga kui ise vahel nädalavahetustel Tartus juhtud treenima, soovitan küll EMÜ saali ära proovida.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Tore kuulda, et saalide omanikud vahel ka mingeid muudatusi paremuse poole läbi viivad :P Aga kui ise vahel nädalavahetustel Tartus juhtud treenima, soovitan küll EMÜ saali ära proovida.

Jah, vahel vist tõesti. TÜASKi oleks nüüd hädasti põlvesidemete kerijat vaja ainult, muu on kõik vajalik olemas minu arust.

Ma oktoobri esimesel nädalal olen suure tõenäosusega Tartus ja 3x nädalas trennis. Mis ajal sa trennis käid? Ma ehk külastaks ka EMÜ saali siis.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Käinud seal juba 4-5 korda, väga hea saal minu arust. Eriti meeldib ventilatsioon, mõnus jahe õhk. Rahvast käib hetkel vähe, seegi pluss. Eelmine laupäev kui trenni läksin päeval 5 ajal siis klienditeenindaja ütles, et ma teine inimene alles täna. Ja 90 minuti teemast sai ka vesteldud, klienditeenindaja ütles, et kui üle läheb pole midagi, juurde maksma ei pea. Hinna ja kvaliteedi suhet arvestades kindlasti parim saal kus käinud olen.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Jah, vahel vist tõesti. TÜASKi oleks nüüd hädasti põlvesidemete kerijat vaja ainult, muu on kõik vajalik olemas minu arust.

Ma oktoobri esimesel nädalal olen suure tõenäosusega Tartus ja 3x nädalas trennis. Mis ajal sa trennis käid? Ma ehk külastaks ka EMÜ saali siis.

Alessandro, millist oktoobri esimest nädalat sa mõtled? 1. ju neljapäev- kas sedasama nädalat või siis järgmist? Aga heameelega teeks koos trenni, vaatame, kas saame ajad klappima :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Alessandro, millist oktoobri esimest nädalat sa mõtled? 1. ju neljapäev- kas sedasama nädalat või siis järgmist? Aga heameelega teeks koos trenni, vaatame, kas saame ajad klappima :)

Alates 5. okt. siis.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Täna sai siis EMÜ saalis need jämedad kangid lõpuks ära kaalutud ja tulemused olid vägagi huvitavad: need kaalusid ca 21 kilo, igatahes kindlasti mitte 20, nagu standardkang olema peaks. 2 pealtnäha tavalist kangi, mida arvasin olevat standardtsed, st 20- kilosed, kaalusid aga täpselt 15 kg. Vaat kus lops! Lisaks oli saalis veel üks kang, millel pole surumismärke ja see kaalus 17,5 või 18 kilo. Vaat, mis huvitavad kangid! Ei tea, kust ja milleks just sellised ebastandardtsed kangid jõusaali jaoks välja valitud? Ehk ostetud Kadaka turult veel enne selle sulgemist? :D

Igatahes oli endal plaanis täna maxi proovida surumises ja seetõttu sai ka see kaalumine igaks juhuks ette võetud ja hea on, et seda tegin, sest muidu oleksin enda arust 5kg kõvem mees kui tegelikult :( Sellest hoolimata sai eesmärk täidetud, ehk 180 kg alistatud ja pärast sai ka pausiga 170 kg ülesse, nii et pole hullu, edaspidi tean arvestada kangi tegelikku kaalu.

Vot selline lugu! Üldjuhul ei tule ju selle pealegi, et peaks jõusaalis mingeid kontrollkaalumisi tegema.

Muudetud kasutaja tony poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Alessandro: Revali kohta ei tea öelda, aga usun, et TÜ saalis ikka 20- kilosed kangid peaks olema, mõlemat tüüpi kangid seal ju võistluskangid: ühed jõutõstmise, teised klassikalise tõstmise jaoks mõeldud. Aga no mine hullu tea, igatahes Arena kangides hakkasin samuti kahtlema, sest saali vahetades polnud just väga aru saada, et tööseeriate raskused oleksid 5 kilo langenud, parajasti oli mul 5x5 kava käsil ja 2,5 kg kaupa ma raskusi lisasin.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

tony, surumispinki mõtlesin "positiivse" kaldega, alla oma oli tiptop.

Positiivne, et kummijullad on ära murtud sealt :) Need tõesti ajasid marru, aga selge oli see, et aeg teeb selle korda nii kui nii.

Mis puutub ikka smithi, siis need on maha keeratavad ühes suunas ja teist pidi asetades (seljatoe), peab maha murdma endast eemale?

Sellegipoolest õhutus ja kõik oli bueno, varsti on TÜASKi kolm kuud läbi ja olen juba varemgi mõelnud, et võibolla koliks sinna mõneks kuuks.

Muudetud kasutaja haubits poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Neil eri kaaluga kangidel pole mingeid märgistusi peal? Eelmine nädal mõtlesin ka, et kuidagi liiga kergelt tulid raskused üles. Vast peaks tähtsate ninadega rääkima ja ära märgistama, mis kangid kui rasked on.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Spartasse toodi ka kaks uut Eleiko kangi ja nii palju kui mina aru saan siis nendel on kaasa korralikud lukud mis kaaluvadki kokku 5kg.

Seega kui neid lukke ei pane ja asendad nad tavaliste spilntidega siis ongi kogumass 5kg kergem. :)

Mõtlesin, et avaldan oma arusaama asjast, ärge maha lööge kui midagi valesti ütlesin või "siililegi selget" asja seletasin :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kas keegi on lahendanud müsteeriumi, kuidas küljele-kallutuste kõhupinki teistpidi reguleerida saaks? Me seal Kaixiga kangutasime kõiki kange ja jullasid, kuid mitte miski ei liikunud selle aparaadi küljes ja seega jäigi tegemata....

Ehk mõnel on õnnestunud ja oskab nõua anda, et järgmisel korral mul asi vinks-vonks oleks :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Lightheaded:

EMÜ saalis on 5 kangi, üks neist ilma märkideta (ilma mustrita ringid haarde laiuse mõõtmise hõlbustamiseks) ja see kaalub 17,5 või 18 kg. Siis on 2 jämedat kangi, mille ümbermõõt on tuntavalt suurem (10,5 cm) ja märgid kitsamalt (71 cm vahe)- need kaaluvad 21 kg, saalis on nende jaoks ka 2kg- sed lukud (pele kirjutatud), et kangi kogukaal tuleks 25 kg koos lukkudega. Ja siis on pealtnäha 2 tavalist kangi, millel surumismärgid 82,5 cm laiuselt (ei tea, miks, tegelt peaks reeglite järgi olema 81 cm), on tavalise paksusega (9cm ümbermõõt), aga kaaluvad täpselt 15 kg ilma lukkudeta.

Lexus 1: võistluskang, nii jõutõstmise kui ka klassikalise tõstmise oma, peab kaaluma ilma lukkudeta 20 kg ja koos lukkudega 25 kg, kui luku asendad splindiga, siis oleneb kangi kogukaal juba splindi raskusest. Erandiks on naiste klassikalise tõstmise võistluskang, mis peaks olema veidi peenem (väiksema ümbermõõduga) ja kaalub 15 kg. Jõutõstmiskang ja klassikalise tõstmise kang on küll sama rasked, aga jõutõstmise kangil on surumismärgid 81 cm vahega, klassika kangil 91 cm vahega ( hõlbustab rebimise haarde võtmist), lisaks on jõutõstmise kang jäigem (paindub vähem läbi suurte raskuste korral) ja klassika oma elastsem.

Vot nii, loodan, et millegagi puusse ei pannud ja et infost abi on teile :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×