Jump to content
iChris

Plaan ennast käsile võtta

Recommended Posts

Tervist, mul oleks plaanis ennast tõsiselt käsile võtta ja hakata ennast treenima. Vanust on mul peaaegu 19, pikkus on 175 cm ja kaal veidi üle 60 kg. Olen kunagi lühikest aega jõusaalis ka käinud.

Plaanis oleks käia 3 korda nädalas (E, K, R) jõusaalis, teistel argipäevadel (T, N) käia väljas jooksmas, jõusaali päevadel väljas jalgrattaga sõitmas ning nädalavahestusel puhata ja ehk veidike kergemat füüsilist tööd teha. 1-2 kuud kasutaksin algajate vabaraskusega kava (link) ja edasi liiguks edasijõudnute kavale. Trenni alguses kasutaksin soojenduseks kusagil 10 minutit sõudeergomeetrit ja peale trenni sõidaksin jõusaalis rattaga 15-20 minutit ning peale seda venitaksin.

Nagu ma aru olen saanud, siis toitumine on ülimalt oluline, üritaksin ka seda hakata jälgima ja paika seadma. Lisaks mõtlesin, et võiks teha omale odava sheigi (Soija90 + Malto6) ja tarbida seda peale jõusaali.

Mul on kogu selle treeninguga seoses nüüd ka mõningad küsimused tekkinud:

1. Kas jooksimine ja jalgrattaga sõitmine oleks sobilik ülaltoodud päevadel?

2. Kas minu pakutud sheik oleks üldse sobilik? (Kui sobilik, siis mis vahekorras)

3. Kas trenni ajal tavalist vett oleks sobilik juua?

4. Kas enne trenni sõudeergomeetriga 10 minutit sõuda on piisav soojendus?

5. Kas enne trenni on vaja venitada?

Lisaks, kui keegi arvab, et mu plaanidel on midagi viga või võiks midagi juurde lisada, siis andke palun teada!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

1. Jah parem oleks saalivabal päeval teha, kui tahad paremini massi koguda, siis lülita aeroobne täitsa välja ja treeni soovi korral vaid vastupidavust 1-2x nädalas.

2. Soja pole vist eriti hea valik, eriti peale trenni - siis vajad kiirelt imenduvat vadakuvalku. Trennijärgse valgujoogi sisse soovitan osta poest viinamarjasuhkrut(Trauben Zucker), kuna see kiiresti imendub ja odav(suhkrut pane vähemalt 2x rohkem kui valku). Muul ajal massilisajat juues segada Maltoga on ok!(kuid mitte 1:2 vahekorras enam!).

3. Trennis pead vett jooma, kuna muidu kaotad jõuvarusid! Jooma peaks isegi nii tihti, et ei jõuakski tekkida suurt janu.

4. On küll piisav.

5. Mina venitan ka enne trenni, kuna tunnen, et siis saab lihased paremini soojaks ...ning ilmselt on ka vigastuste oht vaiksem.

JÕUDU! :lol:

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Suured tänud vastuste eest!

Ostaksin siis soija90 asemele 100% Whey Gold Standard ja lisaks sinna viinamarjasuhkrut ning muul ajal ma ei plaanik massilisajat tarbida, on kõik sobilik?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ei soovita treeningu alguses lihaseid venitada, kuna see võib vähendada jõudlust kuni 20%. Pealegi ei ole lihas veel piisavalt töösoe. Parem on enne tööseeriaid teha kergema raskusega soojendusseeriaid 1..2 tk.. Venitamine sobib treeningu lõppu või konkreetse lihasrühma harjutuse lõppu ja on lihaste taastumiseks ja traumaohu vältimiseks väga vajalik.

Märgiks veel ära, et aeroobne treening ongi vastupidavustreening ja kui inimene on algaja, siis tema kardiovaskulaarsüsteem (hingamis- ja vereringeelundid) vajab intensiivse jõutreeningu talumiseks arendamist ning selleks on aeroobne treening hea. Muidugi arendab seda ka jõutreening ise, kuid algaja puhul ei ole mõtet väga spetsialiseeruda. Kui lihasmass ei ole veel väga suur, siis on ka hirm seda aeroobse treeninguga ära raisata asjatu. Kui toitumine ja puhkus on korras, siis seda ohtu lihtsalt ei ole.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×