Jump to content
marjasha

Rulluisutajad vs autojuhid

Recommended Posts

Kui sind häirib siis pane suunatuli sisse ja sõida mööda?

Enamasti ma teengi nii, aga alati pole selleks ruumi.

Olen olnud sunnitud ka isegi bussitaskut mõned korrad möödasõiduks kasutama.

no kaalume nüüd natuke õigusi: mõlemal on õigus sõita eks? - on. Nii.. kui mina sõidan uiskudega ja mõni lammas mu alla ajab on jutt kas a) suurest tervisevigastuses (sest faktiliselt uisutaja kukkudes liigub nagu juust mööda riivi) b ) surm - (kahjuks on inimelu kaotus). Teisest küljest, mis võib juhtuda (äärmus) - auto saab viga (materiaalne kahju)...

ma "kaldun arvama", et ühiskonnas hinnatakse enam inimelu kui materiaalset kahju. Seega ... olge mõistlikud ja sõitke silmad lahti, eriti veel kui on teada, et antud koht on teada tuntud sportimise piirkond.

PS! ma kirjutasin rulluistuaja kaitseks sellepärast, et tõsiselt suur probleem on algajal sõitma õppimine. Nemad on need sportlaste grupp, kes tõsiselt suuri vigastusi saavad ja ka vaimseid šokke, kui nad üritavad üle zebra uimerdada ning autojuht lihtsalt kihutab sealt läbi, eeldades, et algaja rulluisutajal läheb veel aega. Thats scary sh*t... eriti tütarlaste. Nii kiire ei tohiks kellelgi olla, et ei suudetaks 20 sec oma ajast ohverdada.

Tutvu liiklusõnnetuste statistikaga 98% on naised need kes vöötrajal ajavad inimese alla.

Lahendus lihtne - Naistelt load ära ja liiklusõnnetuste arv langeb kõvasti rohkem kui poole võrra.

ütle mulle ka see koht, kus uisutaja saab turvaliselt sõita :D

Tartus on laululava taha tehtud uisutajatele spetsiaalne rada.

Muudetud kasutaja -TANK- poolt

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Enamasti ma teengi nii, aga alati pole selleks ruumi.

Tutvu liiklusõnnetuste statistikaga 98% on naised need kes vöötrajal ajavad inimese alla.

Lahendus lihtne - Naistelt load ära ja liiklusõnnetuste arv langeb kõvasti rohkem kui poole võrra.

Kus sa seda statistikat loed, lihtsalt huvi pärast vaataks ka ???

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Nagu... issand.. jumal. Ma pakun et sa võitsid selle manöövriga mingi 10 sekundit. Good job. No siin pole mingist liikluskultuurist midagi rääkidagi kui inimesed nii avameelselt tunnistavad, mida nad teevad ja õigustavad ennast sellega, et ees sõitis mingi inimene 40'ga.

Ja ma kujutan ette et statistikaid saab ka teisi teha. Tõenäoliselt on kurjategijate hulk meeste hulgas tunduvalt suurem kui naiste hulgas. Paneks ehk kõik mehed vangi ja kuritegevus langeb mingi .. 90% (eks ole ju vaata veel kõvem protsent kui liiklusõnnetuste oma). Et siis on meil mehed vangis ja naised käivad neid jala vaatamas, sest lube neil ju pole. Ja ongi ideaalne maailm.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

mul ükskõik, olgu seal mees, naine või ufo rooli - liiklusõnnetus kui selline on fakt.

Pole neid radu võtta... Pirita on umbes, RAM on lühike ja rahvast täis, Kiisast juba sai räägitud...

mul on ükskõik kus ma sõidan, 12a kogemust seljataga.. seega saan hakkama a vot kus kaasat sõitma õpetada, kuna autojuhid on lambad - ei tea.

Kohati selline tunne, et sõida relv kabuuris ringi, et kui teed ületama hakata siis suunata relv tee poole, et kui mõni udu sõidab siis on vähemalt šokk kahepoolne. Ehk hakkavad ka mõtlema

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Kohati selline tunne, et sõida relv kabuuris ringi, et kui teed ületama hakata siis suunata relv tee poole, et kui mõni udu sõidab siis on vähemalt šokk kahepoolne. Ehk hakkavad ka mõtlema

Ah mis siin ikka relvaga. Sa nikerda kodus selline rull valmis nagu politseinikel. Sihuke minivariant ja okkad püsti. Keerad rulli ja kannad seljakotis või puusal. Ja siis sebra juures teed kärme Indian Jonesi piitsaliigutuse, rebid rulli puusalt ja säuh sebra ette maha - okkad püsti. Ja siis rahulikult üle tee.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Et siis on meil mehed vangis ja naised käivad neid jala vaatamas, sest lube neil ju pole. Ja ongi ideaalne maailm.

jah, kuna iive ei tõuse ja seega on meil varsti immigratsioon selline, et Eesti asemel, on rahvusvaheliste jäätmete solgiämber.

Lähme filosoofiaga veel kaugemele... pole eestlast - pole probleem?

.. jääks ikka sinna mõistlikkuse tasemele @ TANK

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Ah mis siin ikka relvaga. Sa nikerda kodus selline rull valmis nagu politseinikel. Sihuke minivariant ja okkad püsti. Keerad rulli ja kannad seljakotis või puusal. Ja siis sebra juures teed kärme Indian Jonesi piitsaliigutuse, rebid rulli puusalt ja säuh sebra ette maha - okkad püsti. Ja siis rahulikult üle tee.

krt läheks nihu sellega, kui tuleb hooga ja kummid tühjad siis lammas veereb ju ikka edasi - inerts. Vähemal põrgus olla pärast hea mõelda, et näe idee oli a vähe nihu läks arvestusega:P

julm teema - aga nii on, sportimine on eluohtlik... kui ei tee sporti, sured tervisehädadesse hiljem, kui teed sporti - sured kaaskodaniku abiga varem.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Siin nagu hakkab selguma see kõige kurvem asi, et igasugused ohtlikud ja riskantsed manöövrid ongi normaalsed ja nende ärahoidmiseks ei vaevuta isegi 5-e sekundit mõtlema (mis võibolla paneks isegi ümber mõtlema) ennem kui seda tehakse. Tuleb nagu iseenesest....kurb kurb :D

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

jah jääks ikka sinna mõistlikkuse tasemele

Nii et Meejärv hakkab vöötraja kõrval naisjuhte maha laskma. :D

PS. tuleb meelde Ukraina liiklus, mis esmapilgul paistab kaootiline, kuid tegelikult on kõigil vastastikune mõistmine ja kõik sujub ülihästi.

Näiteks jalakäiana sattusin vöötraja lähedale ja kohe peatusid KÕIK autod 6 realise tee vöötraja ees mõlemas suunas. :P

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

anyway, küsimus on selles - mida meie sinna teha saame, et olukord selline poleks?

viskaks sellise vimka õhku, et seda teemat võiks promoda just meie endi FitStar-ike siit foorumist - preili Egle, tema meil TLV-s tööl ja saaks aidata spordiradaele arengule kaasa.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

IRW... mina arvasin, et Tartu liiklus on karm.

Aga alati kui ma jõuan ülemiste juurde ja hakatakse jõhkralt vahele pressima, siis saan aru, et Tallinn on hoopis teine tera ja tuleb võtta hoopis teine suhtumine.

Kui lased pikivahe üle 1-2 meetri oled varsti tagurpidi Tartus tagasi :D

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Silm kohe puhkab, et teema nii palju vastukaja on saanud :P Endast veel nii palju, et nii tõsisemalt- trenni mõttes hakkasin uisutama alles sel kevadel ja olles algul natuke ebakindel pidurdamise osas ja minusuguseid on pfoffidega võrreldes ikka enamuses, mõni ikka ka päris algaja, kes platsi peal veidi harjutama peaks :D - siit tuli ka sellise teema vajalikkuse mõte.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Silm kohe puhkab, et teema nii palju vastukaja on saanud :P Endast veel nii palju, et nii tõsisemalt- trenni mõttes hakkasin uisutama alles sel kevadel ja olles algul natuke ebakindel pidurdamise osas ja minusuguseid on pfoffidega võrreldes ikka enamuses, mõni ikka ka päris algaja, kes platsi peal veidi harjutama peaks :D - siit tuli ka sellise teema vajalikkuse mõte.

uisutamise õpetamise koolkondi on sisuliselt kaks 1) need, kes pooldavad õppimist platsil ringe tehes (kunstlik) 2) need, kes lähevad kohe laia ilma peale sõitma (realistlik).

nende vahe on selles, et see, kes platsil õpib ei pruugi omandada neid teadmisi, mis tulevad kohe sõitma õppides tänavatel (etteplaneerimine, inimeste liikumistrajektooride tajumine, liikluskorraldusest arusaamine, erinevate teede tunnetamine ning pidurdusvõimekus erinevates olukordades).

ise pooldan õpetamisvarianti nr 2.

analoogiana võiks tuua olukorra, kus poisse õpetatakse a la skautideks (metsas käbide korjamine ja käbisõda) ning pärast väljaõpet saadetakse Iraaki. sama on ka uisutamisel, šokk võib olla üpris suur.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides
uisutamise õpetamise koolkondi on sisuliselt kaks 1) need, kes pooldavad õppimist platsil ringe tehes (kunstlik) 2) need, kes lähevad kohe laia ilma peale sõitma (realistlik).

nende vahe on selles, et see, kes platsil õpib ei pruugi omandada neid teadmisi, mis tulevad kohe sõitma õppides tänavatel (etteplaneerimine, inimeste liikumistrajektooride tajumine, liikluskorraldusest arusaamine, erinevate teede tunnetamine ning pidurdusvõimekus erinevates olukordades).

analoogiana võiks tuua olukorra, kus poisse õpetatakse a la skautideks (metsas käbide korjamine ja käbisõda) ning pärast väljaõpet saadetakse Iraaki. sama on ka uisutamisel, šokk võib olla üpris suur.

Selles suhtes on Sul muidugi õigus, ise tegin kunagi esimesed liud samuti tee peal. Kõige tähtsam, et sealjuures ka turvavarustus küljes on- ise kasutan nii kiivrit kui ka põlve- ja randmekaitseid, valus on vaadata, kui mõni- eriti veel algaja täiesti ilma kaitseta sõidab :D

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

variant 3 "mixed": põhitõed selgeks platsil ja praktika rajal. kui vaadata enamikku, kes radadel kruiisib, on nende tehnika täitsa metsas, kusjuures ise õppides ja kõrvalt vaatamata, ei pruugigi seda selgeks saada.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides
variant 3 "mixed": põhitõed selgeks platsil ja praktika rajal. kui vaadata enamikku, kes radadel kruiisib, on nende tehnika täitsa metsas, kusjuures ise õppides ja kõrvalt vaatamata, ei pruugigi seda selgeks saada.

samas, mis on see õige tehnika? sõltub ju eesmärgist.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ehk siis sa pooldad, et saadame poisid Iraaki ilma igasuguse väljaõppeta? Platsil võik ikka pidurdamise selgeks õppida, sest kohe tänavale minnes sa ei oska nagunii hoobilt situatsioone ette näha ja kui siis pidurdada ka ei oska ongi jama majas. (autojuhilube tehes peab ka rooli keeramine ja pedaalid selged olema, enne kui tänavale lähed)

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

huvitava loogilise kontruktsiooni panid sa kokku, paraku küll mitte minu sõnade kohaselt aga see selleks.

Tulemus pidi olema, et igal süsteemil on vahend, mis peab täitma eesmärki.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides
samas, mis on see õige tehnika? sõltub ju eesmärgist.

just nimelt!

Tavaharrastaja ei peagi oskama ülejalakurvi ja doublepushi jne, kuid norm kehahoiakuga (mitte madalaga), tõugates kõrvale, mitte taha ja sõita kasutades nii ratta sise- kui ka väliskülgi võiks osata küll. kui vaadata kasvõi rocca rada, siis nii 50% sõidab jalad x-s lääpas ja lestad laiali, nagu karumõmmid uiskudel:)

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides
just nimelt!

Tavaharrastaja ei peagi oskama ülejalakurvi ja doublepushi jne, kuid norm kehahoiakuga (mitte madalaga), tõugates kõrvale, mitte taha ja sõita kasutades nii ratta sise- kui ka väliskülgi võiks osata küll. kui vaadata kasvõi rocca rada, siis nii 50% sõidab jalad x-s lääpas ja lestad laiali, nagu karumõmmid uiskudel:)

Mismoodi see tahatõukamine huvitav välja näeb? Ei teagi, kuidas ma ise sõidan kõrvaltvaadates, kas kõrvale tõugates või taha tõugates :D

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Mismoodi see tahatõukamine huvitav välja näeb? Ei teagi, kuidas ma ise sõidan kõrvaltvaadates, kas kõrvale tõugates või taha tõugates :D

Võin eksida (pole rulluisuspets) aga jää peal on see taha tõukamine rohkem märgata naistel, kes sõidavad iluusikudega - neil on ka uisunina sakiline. Ehk siis naised nagu sõidaks enamuses jää peal klassikat ja mehed vabastiili (jäähoki uiskudel selline sakiline ots reeglina puudub). Ja eks profid oskavad tõenäoliselt öelda, et seal on ka mingi kõrguse vahe neil.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Võin eksida (pole rulluisuspets) aga jää peal on see taha tõukamine rohkem märgata naistel, kes sõidavad iluusikudega - neil on ka uisunina sakiline. Ehk siis naised nagu sõidaks enamuses jää peal klassikat ja mehed vabastiili (jäähoki uiskudel selline sakiline ots reeglina puudub). Ja eks profid oskavad tõenäoliselt öelda, et seal on ka mingi kõrguse vahe neil.

antud juhul sa räägid jääuiskudest, seega pole selle tehnikaga küll midagi teha rulluisul :D

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides
antud juhul sa räägid jääuiskudest, seega pole selle tehnikaga küll midagi teha rulluisul :D

Mhmh. Aga mul on kirjas ka et ma räägin jääpeal olevatest uiskudest. Mulle meeldib seal nagu rohkem sõita. Et kui seal ikka perseli käid siis tõenäoliselt jääb vähemalt murtud luule nahk ja liha peale. Ja seal nagu eriti autod ka otsa ei sõida. Vahetevahel käib mingi Zamboni üle aga siis kõik istuvad tublilt jää ääres ja lürbivad kakaod.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Mhmh. Aga mul on kirjas ka et ma räägin jääpeal olevatest uiskudest. Mulle meeldib seal nagu rohkem sõita. Et kui seal ikka perseli käid siis tõenäoliselt jääb vähemalt murtud luule nahk ja liha peale. Ja seal nagu eriti autod ka otsa ei sõida. Vahetevahel käib mingi Zamboni üle aga siis kõik istuvad tublilt jää ääres ja lürbivad kakaod.

jumal tänatud, lihtsalt vaadates teema pealkirja ja su kommentaari siis hakkasin muretsema, et äkki sa uisutad talvel maantee peal :D

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kommenteerimiseks logi sisse või loo konto

You need to be a member in order to leave a comment

Loo konto

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Logi sisse

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

• Viimati Sirvimas   0 liiget

Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.