Jump to content
Sign in to follow this  
mariliisu2

Reite välisküljed ja rattasõit?

Recommended Posts

Tere.

sooviksin täpsemat infot rattasõidu kasulikkuse kohta.Olen muidu normaalkaalus ja kõik ok ,kuid ma pole rahul oma reitega.Reite VÄLISKÜLJED lähevad paksemaks umbes jalgevahe kõrguselt.Sageli on teksased keskkohast ja tagumikust suured ,aga nendest eelnimetatud kohtadest kisuvad.Ei oskagi kohe seletada..VÄLISKÜLJED mitte siseküljed ,sest kahe jala vahel on mul märgatav vahe.

Kas rattasõit aitaks olukorda parandada?

Söön muidu tervislikult...Kas tähtis on läbitud kilomeetrite arv või aeg?Ja millal võiksin tulemusi oodata?Äkki oskate mingeid muid häid harjutusi soovitada?Probleemses kohas on märgata ka tselluliiti.

Tänan!

Igasugune aeroobne tegevus on kasulik, kaasaarvatud rattasõit. Muidugi oleks hea kui teeksid ka teisi aeroobseid tegevusi, et võimalikult paljud lihasgrupid oleksid kaasatud ( käimine, jooksmine, ujumine, rulluisutamine jne.) Rasv põleb keha pealt ühtlaselt, seega mitte ainult reitelt. Ühesõnaga kui sul on nt. reite peal 4 cm rasva ja käe peal 2 cm, siis pärast rasvapõletust on nt. reite peal 1 cm ja käte peal 0,5 cm. See oli siis piltlik näide. Treenigud peaksid olema keskendunud ikka ajale ja õigele pulsisagedusele. Minimaalselt 30 minutit. Pulssi arvutatakse selliselt , et 220 miinus vanus korrutatakse 0,70-ga. Kui sa oled nt. 20 aastane siis keskmine pulsi sagedus peaks olema 140 lööki minutis. Tulemus sõltub kõik sinust endast, kuidas sööd ja treenid. Tervislikuse seisukohast ei ole soovitav võtta nädalas maha rohkem kui 1 kilo. Jõudu tööle : )

see ümmargune jutt, et igasugune aeroobne tegevus on kasulik, on muidugi õige, aga sind see sinu probleemi juures ei aita. rasv põleb jah , üle keha ühtemoodi, ag akui su sooviks on jalgade kuju muuta, aitavad ainult võimlemisharjutused. võitlen ise sama probleemiga ( üsna edukalt, tegelt) ja olen tähele pannud, et hästi aitavad jalatõsted küljele (sirge jalg), mida võiksid mõlemale jalale teha ülepäeviti. Jalgrattasõit siin ei aita ( olen ise spinningutreener, ja tean , millest räägin) , sest reie väliskülje lihased töötavad vaid reie eemaldamisel, ja sellist liigutust jalgratta seljas teha ei saa. Võid kasutada ka selleks spets. mõeldud aparaate jõusaalis, oluline on sooritada vähese koormusega rohkem kordusi ( 25 täitsa hea, mõnikord teen ka 40 korraga, vahelduva tempoga : 8 aeglast, 8 kiiremat, 8 aeglast, 8 kiiremat, 8 aeglast; ja nii 3-4 seeriat).

ok

igatahes ära heida meelt

edu sulle!

h-r

Loomulikult aitab jõusaalis käimine sellele kaasa, kuid suure tõenäosusega lähevad (vähemalt algul) need kohad veel jämedamaks, kui ennem pole regulaarselt jõusaali harjutusi teinud. Toon näitena nt. rasvased käed. Kas biitsepsi ja triitsepsi harjutuste tegemise tulemusena kaob rasv käe ümbert, ega ikka ei kao küll aga selle eest lähevad nad tublisti jämedamaks. Rasv hakkab kaduma siis kui süüakse vähem kui kulutatakse, lihtne tõde.

söön KINDLALT vähem kui kulutan!söön tõesti vähe ja tervislikult ,aga sellest piirkonnast ei saa kuidagi alla!!!nii kurb!masendav kohe..kaalun vähe ja pole kehakaaluga probleeme vaid pigem just kehakujuga..alati koguneb rasv sinna ja kaob sealt viimasena..näljutada end küll ei taha ,sest kaalun niigi vähe..ja arvatavasti tuleks enne mujalt kõik luud-kondid välja kui need reied korda saaksin:(

jõusaalis pole kunagi käinud, pigem olen iseseisvalt jooksnud-rattaga sõitnud..olen praegu 19, põhikoolis käisin 5 a .kergejõustikus..

kui kellelgi veel sama mure ,palun kirjutage ,kuidas võitu olete saanud!

Tänan!

Oih, unustasin veel küsida mis need reie väliskülje lihased veel on : ) ?

Aga kui sa sööd vähem kui kulutad, siis su kaal peaks ju kogu aeg langema. See tervislik toitumine on ka kahe otsaga asi. Kui on midagi puudu või üle, siis on väga raske oodatud tulemust saavutada. Ma ise arvasin ka, et minu tagumiku peale jääbki pekk kuni surmani aga pikka dieedi ja aeroobse töö tulemusena vaatas peeglist vastu juba triibuliseks tõmbuv "teos". Hetkel muidugi teos jälle rikutud : )

vastuseks

reie eemaldamisel töötavad järgmised lihased:

1)musculus gluteus maximus e. suur tuharalihas

2)m. tensor fasciae latae e. laisidekirme pingutaja

3)m. gluteus medius e. keskne tuharalihas

4)m.gluteus minimus e. väike tuharalihas

5)m. quadratus femoris e. reie ruutlihas

6)m. obturatorius externus e. välimine toppelihas

7)m. piriformis e. pirnlihas

8)m. rotator triceps e. kolmepeane pööraja

need lihased osalevad reie eemaldamisel ja pööramisel välja.

nr 2 ehk laisidekirmepingutaja on see, mille toonus aitab luua ilusalt jooksvat reie väliskülge. harjutused talle on : sirge või kõvera jala tõsted küljele ( seistes või külililamangus), sama võib teha ka diagonaalis taha. heaks harjutuseks on põlvitustoenglamangus ( käpuli :)) jalatõsted kõrvale ( samuti , kas sirge või kõvera jalaga), ja diagonaalselt. Võid küsida nõu ka mõnelt teiselt aeroobikatreenerilt, ehk oskab keegi sulle veel midagi efektiivsemat õpetada. Aga lihastoonus on see, mis loob sinu kehakuju. Nagu sa ütlesid, pole sul ju liigse kehakaaluga probleemi, nii et aeroobse töö vajalikkusest pole kellelgi mõtet siinkohal loengut pidada.

( anult kommentaariks veel, et kui oled liiga valguvaesel dieedil, kannatavad selle all eelkõige sinu lihased, mis jäävad kiduma ; rasv ei kao nii aga kuskile). Ja suur vahe on üldtreeningul( mis kujundab kõike ühtlaselt) ja kindlale eesmärgile suunatud treeningul( mis kujundab kohta( lihast) , millele ta on suunatud). Ma arvan , et sa nõustud, M.M, et puuraiumine ja kraavikaevamine ei ole päris seesama , mis jõusaalitrenn, või kuidas?

PS!! siinkohal tuletaks veel tungivalt meelde, et meeste ja naiste treeningu iseloom ja eesmärgid erinevad teineteisest kardinaalselt . Naised ei tee (enamasti) trenni lihasmassi kasvatamiseks, vaid lihaste toonuse tõstmiseks, seega kui soovid M.M., võime siinkohal laskuda diskussiooni kiirusliku jõu ja vastupidavusjõu iseloomust ja teguritest ja erinevate lihaskiudude biokeemilistest karakteristikutest, aga ma miskipärast kahtlen, et sa seda igatsed :o)

PÄIKEST!

reite kuju jaoks on väga head ka igasugused kükid : jalad koos, väike harkseis, lai harkseis, käärseis(üks jalg ees, teine taga); ilma lisaraskusteta kindlasti; alati sirge seljaga, keharaskus kandadel ja põlved mitte üle 90 kraadi kõverdatud.

veelkord : edu!

Jah, need kõik lihased mis sa üles loetlesid võib nimetada koondnimega tuharalihased aga see selleks, pole mõtet tähti norida. Mul ei ole rohkem midagi lisada, jään oma arvamuse juurde ja kõik mis ma ütlesin on öeldud ja omal nahal läbi proovitud. Kui sul on teine treeningmetoodika ja see toimib siis palun aga ma arvan, et suurem probleem on siin rohkem õiges toitumises, ühesõnaga valgu, süsivesiku ja rasva õiges vahekorras. See, et rasv sinna ladestus on ka põhjustanud ju vale toitumine. Minu poolt teema ammendunud.

mitte et mul endal mingi sarnane probleem oleks, aga teema hakkas huvitama puhtalt teoreetilise poole pealt ja sellepärast küsikski, et kas hele-riin viitsiks äkki veel antuke asja seletada. Esimese hooga oleksin ka M.M.-iga nõus. Ja mitte ainult selle pärast, et tegu on autoriteetse inimesega antud alal, vaid tõesti kogu mu teoreetiline pagas toetab ka seda arvamust. Samas tõesti, naiste treeningust ei tea tegelikult midagi... Samas omakorda, kas on füsioloogiliselt antud juhul vahe? Treeningu eesmärgid on erinevad, aga miks peaksid protsessid erinevad olema?

ehk küsiks sellist asja, mida sa mõtled lihastoonuse all? See mõiste jääb arusaamatuks ja arusaamatuks jääb ka millest see lihastoonus tuleb. Pean silmas teoreetlises plaanis, mitte millistest harjutustest, milliste korduste arvuga. Mis lihasega juhtub, kui lihastoonus on tõusnud? Arvatavasti ma nendest "lihaskiudude biokeemilistest karakteristikutest" aru ei saaks, aga äkki saaksid kuidagi lahti seletada:) Jutt on ju kujust. Ja sa ütled, et lihastoonud loob kuju. Siiamaani on mulje jäänud, et mass ja rasvaprotsent loovad kuju. Ning antud juhul on probleemiks kuju "vähendamine". Ja rasva arvelt. Kuidas lihas siia puutub? Nii et kui pole palju palutud, siis äkki seletad, kuigi ma ei tea, kas ma suutsin piisavalt hästi küsida, mida ma teada tahan. Või äkki soovitad mingit lugemist sellel alal, mis ei oleks väga meditsiinilis-teoreetiline. Äkki tuleb enda treeningus ka kasuks

olen nimelt pooleteist aastaga 12 kilo alla võtnud ja kunagi oli seal kindlasti rasv..kuid tahaks väga sest nüüd lahti saada ,sest praegu toitun küll väga tervislikult..

Sign in to follow this  

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.