Jump to content
Sir Real

Palun kommentaare "ebastandardsele" treeningkavale

Recommended Posts

Tere,

Toppisin ühte kirja suure koguse küsimusi – kas oleks võimalik saada mõningaid kommentaare nendele. Isiklik läbiproovimine võtaks kuid aega, niiet teadjatelt küsimine tundub kohane.

Kõigepealt treeningkava ülesehituse kohta.

Lihasgrupid on jaotatud kolmeks, 9 päeva jooksul on 6 trenni, igale grupile 2 korda. Ühe trenni jooksul on lihasgrupile ainult 1 viieseerialine harjutus, 9-päevase tsükli jooksul siis kokku 10 seeriat, 2 erinevat harjutust. Pausid on u minutised ja liigutused aeglased – korduse kestvus 4-6 sek. Peale viiendat seeriat, ausalt öelda, enam rohkem väga teha ei jõuakski.

Nt 1 päev – biitseps plokiga; 4 trennipäev biitseps sirge kangiga.

Kui sellist 9-päevast tsüklit on 4 korda tehtud, siis harjutused vahetuvad – nt biitseps masinal ja kõvera kangiga. Jne, kuni harjutusi jagub. Meetodi idee oleks juba eos habituatsioon välistada, samas väidetakse, et jõunäitajad ja areng on suures osas lihasgrupil üldine. Seeriate arv pole kah vist liiga väike?

Kuidas hindate sellist kava ülesehitust?

Biitsepsile ja triitsepsile on kord nädalas (eri päevadel) lisaks „püramiid-seeria“ – 1 kordus, 1 sekund pausi, 2 kordus, 2 sek pausi ..... 10 sek pausi, 10 kordust. Suurtele lihastele selliseid seeriaid pole lisanud - koormus oleks ehk liiga suur. Kas selline „superseeria-püramiid“ kätele on efektiivne, või tuleb sealt lihtsalt liigne koormus.

Kord nädalas (mitte püramiidi päeval) biitsepsile ja triitsepsile 2 lisaseeriat (lisaks eelnevale 5 seeriale) ainult vasaku käega – on see piisav, et mahajäänud poolt järgi aidata?

Kava on jagatud sirutajate/painutajate järgi – biitseps koos triitsepsiga, rind ülaseljaga, reie eesmine osa tagumisega ja kõht alaseljaga koos. Samas 99% kavadest ja praktiliselt kõik jõusaalis treenijad teevad harjutusi ühe lihasgrupi kaupa – kumba siis eelistada?

Raskuste valikul järgin põhimõtet, et esimesel korral uue raskusega 5-6 kordust jõuaks teha, siis treenin kuni 10 korrani, ja siis lisan raskust juurde ja alustan jälle 5-6 kordusega. Küsimus mis siit tuleneb – kas sellise põhimõtte järgi treenides on vaja aeg-ajalt lisaks nö jõufaasi teha (vähem kordusi, suured raskused)?

Nüüd toidust – olen proovinud kõige süsivesikurikkama toidu õhtusse ja trennijärgsesse aega jätta. Aga olude sunnil on trenn hommikul. Kas niimoodi on mõttekas, või peaks sel juhul suurema sv söömise ainult trennijärgsesse aega jätma. Toit peaks olema piisavalt valgu- ja rasvarikas, arvan et sellega on ok, niiet täpsemalt ei kirjelda.

Kui küsimustes jäi midagi segaseks, siis täpsustan hea meelega,

ette tänades,

Margus

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kava näitab, et mõelda sa oskad - nüüd on vaja veel õppida ennast tunnetama, siis saada ise palju täpsemad vastused küsimustele kui palju ja kui vähe.

Raskust ületa alati kiirelt, järele anna pidurdades.

Soovitan katsetada väiksema seeriate arvuga.

Kindlasti teha ka suuremate raskustega tsüklit.

2 lisaseeriat on rohkem kui küll - kui ei tule järele, tuleb seeriaid, mida teed mõlemaga, vähendada.

Vastaslihaste treenimine on suurepärane kõigile mittekulturistidele, sest treenib lihaseid taskaalustatult.

Kui vöökoht probleeme ei tekita, söö treeningpäevadel süsivesikuid nii päeval kui õhtul mõistlikus koguses.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui tohiks pisut jätkata - kas vastaslihaste meetod, võrreldes ühe lihasgrupi koormamisega, annab erinevuse jõu või massi arengus?

Õlide kohta oleks ka üks küsimus - kas tursamaks, mida (autoklaavitud konservi) kujul poes müüakse omab veel mingit lisaväärtus võrreldes tavalise kuumutatud õliga?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×